Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 29 30 31 32 33 ... 52
(Read 380810 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Konoplja
Reply #450 - 15.12.2011 at 10:54:10
 
nwem
bomo vidl, vem edin da predsednica ma že vabilo Tongue
sej veš ... eni bi še kr mutili z enimi klubi in tko ... men se zdi da je treba bobu rečt bob in fertik deu ...
kaj se bomo jajcal ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
x_igor
Ex Member
Re: Konoplja
Reply #451 - 15.12.2011 at 14:21:43
 
Ma ja. Sej v tem društvu tud samo komplicirajo in nekaj bi na kongrese hodil, delal neke predstavitve za EU, itd.

Nič konkretnega za spremembo naše zakonodaje, ki bi dovolila gojenje vsaj za zdravstveno uporabo.

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Konoplja
Reply #452 - 15.12.2011 at 14:22:26
 
Poročilo: ŽBE, dokumentarec meseca
Dokumentarna oddaja

Na sporedu: 20.12.2011 ob 21:00 na SLO 1

Napovednik: Iskanje odgovora na vprašanje: "Zakaj ne legaliziramo konoplje?" vodi soočenje mnenj domačih in tujih strokovnjakov, nevladnikov, državnikov, pohačev, pridelovalcev... Rdeča nit izobraževalno-dokumentarnega filma je preučitev možnosti predloga državne regulacije daleč najbolj razširjene prepovedane droge. Prvi slovenski dokumentarni film o konoplji je prišel v pravem trenutku, saj je lahko izhodišče za oblikovanje učinkovitejše zakonodaje v času prihajajočega novega Nacionalnega programa, ki ga pripravlja Komisija za droge in bo do leta 2020 oblikoval politiko do prepovedanih drog, tudi konoplje. Poročilo: Žbe je bil sprva zamišljen kot dopolnilo k magistrski nalogi, po dobrem odzivu na nekaterih javnih projekcijah in množičnem prenosu na spletu, pa je nova, skrajšana različica filma oblikovana kot televizijska verzija dokumentarca, ki je po režiserjem mnenju v tej obliki končno dobila pravo podobo in sporočilnost. Scenarij, režija in montaža: Toni Cahunek Kamera: Toni Cahunek, Zala Vidali, Tilen Žemva Grafike: Timotej Istenič Grafična podoba: Miha Možina, Maja Kocjan, Tina Strgar Oblikovanje zvoka: Grega Švabič Glasba: Ali En, Bilk, Elvis Jackson, Eyesburn, Intimn Frizurn, Kleemar, Moveknowledgement, New Wave Syria, Pure H, Slon in Sadež, Sphericube, Srečna Mladina
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Konoplja
Reply #453 - 15.12.2011 at 15:39:33
 
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Konoplja
Reply #454 - 16.12.2011 at 00:01:17
 
Quote:
Dokažite nam nasprotno! Dokažite nam nasprotno! Dokažite nam nasprotno!

In s tem podaljšujemo izziv v vrednosti 100.000$!


Če bi v cilju rešitve planeta prepovedali vsa fosilna goriva in njihove derivate, izkoriščanje dreves za papir in gradbeništvo, obrnili učinke tople grede in ustavili krčenje gozdov; potem obstaja le en znan letno obnovljiv naravni vir, ki lahko zadosti potrebam svetovne papirne in tekstilne industrije; zadosti lahko potrebam svetovnega transporta, potrebam po energiji v industriji in domačih gospodinjstvih in obenem zmanjšuje onesnaženje, obnavlja prst in čisti atmosfero… in ta snov je prav ena sama… kanabis/konoplja/marihuana.

Cannabis Sativa je edina znana rastlina, ki jo lahko gojimo od ekvatorja do arktičnega in antarktičnega kroga; v dolinah in v gorah, od oceanov do puščav, vključno z sušnimi področji in vmes. Konoplja je med 3,5 miljijona rastlin na Zemlji prsti najbolj koristna rastlina, saj njen koreninski sistem zraste v 30 dneh 25 do 30cm v dolžino v primerjavi z 2,4 cm, kolikor zrstejo v dolžino korenine rži ali ješprena. Korenine prodrejo tudi do 5 m v globino in po žetvi ostanejo globoko v zemlji. Konoplja je King Kong med rastlinskimi King Kongi.

Vse zbrane informacije o konoplji sem zbral iz poročil Vladnih institucij, kot so Zvezno in državno ministrsvto za kmetijstvo, člankov revij Popular Mechanics, Popular Science, Pulp & Paper Magazine, Scientific American, enciklopedij in farmakopej in študij z vsega sveta, ki so bile narejen v zadnjih 200 letih. Informacije so javne.
Vlada ZDA skriva dejstva, da je
pred 125 leti oz. celo pred 4000 leti pr. n. št. 80% naše ekonomije delovalo na osnovi uporabe konoplje za papir, vlakna in gorivo.
Pred 125 leti je 10 do 20% naše ekonomije baziralo na zdravilih iz konoplje.


Konoplja je bila del vsakdanjega življenja. Vsaka kmetije je imela zaplato, na kateri je bila posejana konoplja. Zaradi tega prikrivanja sam ogorčen in bi morali biti ogorčeni tudi vi. Rastlino konopljo preučujem že več kot 30 let in ne morem verjeti, kako je lahko ameriška vlada leta 1937 v 90 sekundah v kongresu prepovedala "marihuano", brez da so ljudje dojeli, da je prepovedala konopljo v vseh oblikah, najbolj dovršeno rastlino na planetu. Po drugi svetovni vojni so celo dosegli, da so jo prepovedali tudi v drugi državah. Od leta 1840 do 1940 je bilo 80 procentov vse svetovne konoplje vzgojene in uvožene iz Rusije.

S tehnologijo lupljenja bi konoplja prevzela trg bombaža, saj ga prekaša v vrsti lastnosti. Še enkrat bom obnovil par dejstev o kanabisu/konoplji/marihuani, ki je verjetno že veste:

Kanabis/konoplja/marihuana je bila številka 1 med letnimi obnovljivimi viri za 80% vsega papirja, vlaken in goriv.
Od 6000 do 125 let nazaj se je uporabljala za hrano, svetlobo, obnovo prsti in celo za 20% vseh zdravil.
Vsi, od izobraženih do neizobraženih, od kmeta do meščana, doktorjev in znanstvenikov, so uporabljali produkte konoplje in bili od njih odvisni do pred 125 leti.

75-90% vsega uporabljenega papirja od vsaj 100l pr.n.št. do 1883 je bilo narejenega iz konoplje. Knjige, vključno z Biblijo, denar in časopisi po vsem svetu so bili tiskani večinoma na papirju iz konoplje od kar obstajajo.

70-90% vseh vrvi, sukancev in jader je bilo pred 125 leti narejeno iz konoplje, dokler je v letih 1937 in 1938 niso zamenjala umetna vlakna iz petrokemičnih virov. V primerjavo je konopljevina od bombaža 4x mehkejša, 4x toplejša, 4x bolj vpija vlago, je 3x močnejša, velikokrat bolj trpežna in za njeno vzgojo niso potrebni pesticidi in je odporna na plamen. 50% vseh pesticidov se uporablja za bombaž, ki pa zaseda le 1% vseh kmetijskih zemljišč.

Izmed 3,5 milijona rastlin na Zemlji se nobena ne more primerjati z hranljivo vrednostjo konopljenih semen.
Je edina rastlina na Zemlji, ki vsebuje esencialne amino kisline, esencialne maščobne kisline in kombinirane proteine in esencialna olja. Je najbolj zdrava rastlina za človekovo porabo.

Pred devetnajstim stoletjem je bilo olje iz konopljenih semen prvotni vir za svetilna olja širom sveta. Do leta 1937 so tudi laki in loščila vsebovala 80% konopljenega olja. Konoplja je nestrupena in se je uporabljala za izdelavo visokokvalitetnih dizelskih goriv, olj, in celo rastlinskih olj. Konoplja je najboljši obnovljiv vir rastlinske kaše za gorivo iz biomase, s katerim se lahko izdeluje oglje, plin, metanol, pogonsko gorivo in električna energija po naravni poti.

Kot zdravilo se je konoplja uporabljala že 6000 let nazaj. Zaradi zdravilnosti in učinkovitosti so jo uporabljali za zdravljenje kroničnih bolečin, raka, kapi, glavkoma, multiple skleroze, anemičnosti, AIDSa in mnogih drugi bolezni, vključno z enostavno slabostjo, kot stimulant apetita in tesnobi. 6. septembra 1988 je vrhovni sodnik Drug Enforcement Administration Francis L. Young razsodil: "Marihuana je v svoji naravni obliki ena izmed najbolj varnih terapevtsko aktivnih substanc, poznanih človeštvu" in pozval DEA naj jo reklasificira. DEA je predlog odklonila in jo obdržala kot substanco v 1. skupini prepovedanih drog, ki označuje droge, ki nimajo "nobene znane uporabe v medicini"? od leta 1937 do 2002. Zaradi marihuane v 6000 letih ni umrl nihče … razen če ga ni ustrelil policaj!

Konopljo so do leta 1915 uporabljali za obnovitev prsti. Konopljo so sejali oz pustili rasti kot divjo za prekrivanje zemljišč in ni bila namenjena žetvi. Je številka ena za preprečevanje plazov, erozije, ki jo povzročajo reke, erozije zemlje in ohranjevanje vodnih področij.

Kar se mi najbolj gnusi je dejstvo, kako je vlada, kot tudi prebivalstvo, o konoplji vedelo veliko in jo tudi poveličevalo, a kaj se je zgodilo? V dobesedno 90 sekundah leta 1937 je bil v kongresu sprejet Marijuana Tax Act. Z uporabo neznanega imena "marihauna" namesto "konoplja" je kongresu uspelo sprejeti zakon, saj nihče ni vedel, o kateri rastlini se pogovarjajo. Konoplja je postala nelegalna in nadomestili so jo petrokemijski produkti. Prepovedali so jo do te mere, da v 40, 50 letih in kasneje besede "konoplja" niso uporabljali v šolah.

V letu 1850 je bilo 80% vsega papirja vlaken in goriv narejenih iz konoplje v Ameriki in ostalem svetu.

Vloga konoplje je bila po letih 1945 in 1950 izbrisana iz ameriške zgodovine (kot tudi zgodovine večine ostalega sveta).
Da vam dokažem, pomislite…. Kaj ste se učili o konoplji v šoli? Nič! Nadaljevanje vladnega prikrivanja teh informacij nas postavlja v smrtno nevarnost. Imamo rastlino, ki lahko v sodelovanju z energijo vetra, sonca, plima in vode lahko reši planet z nudenjem vse potrebne energije, goriva, papirja, vlaken in zdravil po naravni poti in obenem zmanjšuje kisel dež, kemijsko onesnaženje, ter hkrati obnavlja prst, zmanjšuje vpliv tople grede (nobena druga rastlina nima teh lastnosti), a naša vlada hoče to seme izbrisati izmed 3,5 milijona ostalih semen na Zemlji. Konoplja se je pred letom 1937 uporabljala za več kot 25.000 produktov. Radi bi usmrtili najbolj učinkovito rastlino na Zmelji. Zaradi tega početja bi se morali razjeziti na vašo vlado in dopustiti znanju pot v šole.

80% naše ekonomije je bilo pred 125 leti odvisnih od konoplje za papir, vlakna in gorivo. Takrat je bilo za žetev 0,4 hektarja potrebnih 300 človekovih delovnih ur, a je leta 1930 z iznajdbo lupilne tehnike bilo potrebno za isto površino le še 1,5 do 2 uri. Stroški dela so se zmanjšali iz 6000$ na 40$/0,4 hektarja v današnjem denarju. Vlogo konoplje bi morala opredeljevati tržna ponudba in povpraševanje in ne neprimerni vpliv prohibicijskih zakonov, zveznih subvencij in velikih pristojbin ki naravnemu ne dovolijo zamenjati sintetičnega. Konoplja je King Kong med rastlinskimi King Kongi.

Državni tožilec John Ashcroft, vodja DEA Asa Hutchinson in vodja politike do drog v Beli hiši John Walters vedo za vsa navedena dejstva in mnoga druga, a še vedno krčevito nasprotujejo legalizaciji marihuane in priznanju vedenja o konoplji. Zaradi nevemkakšnih osebnih razlogov nasprotujejo priznanju the dejstev in so z prohibicijo pripravljeni žrtvovati prihodnost našega planeta in naše zdravje. Prepoved konoplje je tako ekstremna prav zaradi namena skriti resnico, in resnica je, da je med 3.5 milijona rastlinami na Zemlji, konoplja številka ena preživetja in kvalitete življenja tukaj na Zemlji. Vlada imenuje uporabnike marihuane "teroristi", a vendarle je vlada ZDA tista, ki nas terorizira zadnjih 67 let.

Nihče ni sprejel mojega izziva za 100.000$, da bi mi dokazal, da nimam prav. Zakaj? Zato ker imam. Vlada ZDA nam laže od zgodnjih let tega stoletja.

So ekonomski interesi res pomembnejši od ljudi, njihove prihodnosti in prihodnosti tega planeta?

Jack Herer


http://www.konoplja.org/Novice/Tuje/Dokazite_nam_nasprotno.htm

Back to top
« Last Edit: 16.12.2011 at 13:24:18 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Konoplja
Reply #455 - 17.12.2011 at 11:03:14
 
za našga neangleža prow prevedem koščič ...
raziskava scena - znanstvena - je pokazala da bi legalizacija konoplje znižala število nesreč na cestah sploh pa število mrtvih

ker smo kadilci pač full boljši vozniki (bolj previdni predvsem pa bolj zavestni) kot alkoholiki (in nealkoholiki hhhh)

http://www.slate.com/articles/health_and_science/explainer/2011/11/does_marijuan...

A new study suggests that legalizing medical marijuana reduces traffic fatalities. The authors noted that legalizing marijuana reduces alcohol consumption, and people are more wary of driving high than drunk. Which drug is actually more dangerous on the road?
Alcohol, and it’s not even close.
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Konoplja
Reply #456 - 18.12.2011 at 12:27:38
 
gape wrote on 11.12.2011 at 03:34:52:
cliff high o marihuani in ostalih substancah - slo podnapisieko
film ma pokrasnjene podnapise

Edited:
0:00:01.060,0:00:04.970

No, imam nekaj ljudi v klepetalnici,

ki bi radi izvedeli, zakaj naj bi0:00:04.970,0:00:09.849

kadili travo, ampak bova to prezrla ...

- Ne ne ne, poglejva malo to temo.0:00:09.849,0:00:13.869

Saj je vse zelo povezano.

Ne moreš ... - Naj ti0:00:13.869,0:00:19.089

preberem točno vprašanje.

To je od gz420:0:00:19.089,0:00:23.529

"vprašaj o sveti rastlini marihuani0:00:23.529,0:00:25.109

in zakaj naj jo kadimo."0:00:25.109,0:00:30.300

vprašanje je ... če hočeš iti

v to smer ... filtriraj,0:00:30.300,0:00:33.729

ampak jaz v to smer ne grem ...

- Seveda. Naj vam povem,

da obstaja veliko ljudi,0:00:33.729,0:00:35.790

ki me dojemajo kot šamana.0:00:35.790,0:00:38.720

In s te perspektive vem za učenja

o sedmih svetih rastlinah.0:00:38.720,0:00:43.380

Marihuana je prvi skupini treh,0:00:43.380,0:00:48.550

milejših, čisto na vrhu

pa je salvia divinorum.0:00:48.550,0:00:52.750

Naj tukaj povem, da če nisi šaman,

pusti salvijo pri miru.0:00:52.750,0:00:56.750

Razsula te bo in od nje ne boš pridobil nič.

To ni rekreacijska droga.0:00:56.750,0:01:01.740

Razlog, zakaj naj bi človek

kadil oziroma uživali THC0:01:01.740,0:01:05.830

v obliki kanabinoidov iz rastline,

ima opraviti z dejstvom,0:01:05.830,0:01:10.020

da je nevrogena substanca.

Dejansko ti zrastejo0:01:10.020,0:01:11.959

novi nevroni kot rezultat zaužitja.0:01:11.959,0:01:16.350

Zdaj vemo tudi, da blokira

nekatere od 5 milijard0:01:16.350,0:01:19.509

vtisov, ki jih prejemaš

iz svoje realnosti vsak dan0:01:19.509,0:01:22.659

(večine tega si sicer ne zapomniš,

vseeno pa ti pobere velik del energije).0:01:22.659,0:01:27.590

S tem torej omogoči, da se osvobodiš

in ustvariš nove nevronske povezave.0:01:27.590,0:01:32.119

V tem smislu je tudi nevrotonična,

ker ti zrastejo nove nevroneske povezave.0:01:32.119,0:01:37.329

To je bilo pokazano. Harbor je pred kratkim

dala ven raziskavo, da molekule THC0:01:37.329,0:01:42.200

v stiku z rakavo celico ubijejo

rakavo celico. Zato ne pomaga le0:01:42.200,0:01:45.880

z vidika, da ne bruhaš toliko

zaradi kemoterapije,0:01:45.880,0:01:49.860

ampak gre dejansko v rakavo celico

in jo ubije.0:01:49.860,0:01:54.920

Poleg tega ni nobene povezave

med kajenjem marihuane0:01:54.920,0:01:55.759

in pljučnim rakom.0:01:55.759,0:02:00.189

In, če pogledamo alternative,

pred nami so res grozni,0:02:00.189,0:02:04.889

stresni časi, mnogo ljudi se bo

zateklo k legalnim alternativam,0:02:04.889,0:02:09.039

ki jih omogočajo tisti, ki so na oblasti.

Ta legalna alternativa je alkohol.0:02:09.039,0:02:12.809

Imam čudno razmerje z alkoholom,

ker je bil moj oče akoholik.0:02:12.809,0:02:16.859

Sam ne pijem, ker sem meditator.

Poskusil sem se naučiti piti0:02:16.859,0:02:21.329

v svojih štiridesetih in

na svoje zadovoljstvo odkril,0:02:21.329,0:02:25.229

kar je alkohol naredil mojemu

meditativnemu telesu.0:02:25.229,0:02:28.849

Ne bom se dotaknil akohola,

ker alkohol ni droga.0:02:28.849,0:02:30.990

Alkohol je strup.0:02:30.990,0:02:36.400

In zastrupljaš se s tem, ko piješ

alkohol. Primerjaj nekoga,0:02:36.400,0:02:40.470

ki uživa droge, z nekom,

ki se namerno zastruplja0:02:40.470,0:02:41.439

z alkoholom.0:02:41.439,0:02:46.429

Ta povzroči tudi, da se tvoja

vibracija spremeni za več mesecev.0:02:46.429,0:02:47.489

Droge tega ne povzročijo.0:02:47.489,0:02:50.830

V telesu imaš lahko THC0:02:50.830,0:02:54.670

morda še 45 ali 50 dni

po kajenju, ker še vedno0:02:54.670,0:02:58.240

čisti receptorje v možganih.

A čiščenje možganskih receptorjev0:02:58.240,0:03:02.369

ne spremeni vibracij, ki jih0:03:02.369,0:03:03.729

...0:03:03.729,0:03:08.199

ustvarjaš, ali pa ključnih občutij,

tako kot to dela alkohol.0:03:08.199,0:03:12.999

Alkohol namreč uniči receptorje

in ubije možganske celice.0:03:12.999,0:03:14.590

Resnično je strup.0:03:14.590,0:03:16.989

Pogovorimo se kot odrasli:0:03:16.989,0:03:21.219

ljudje ... vsaj 40 % katerekoli

vrste ljudi, katerekoli civilizacije,0:03:21.219,0:03:24.750

torej vsaj 40 % posameznikov,

bo uporabljalo droge.0:03:24.750,0:03:29.830

To se vidi tudi pri pticah.

Pri nekaterih vrstah ptic, 40 % od njih,0:03:29.830,0:03:33.360

se hoče omamljati in pogoltajo

alkohol, kjerkoli ga najdejo.0:03:33.360,0:03:37.150

Druge ptice uporabljajo naravne snovi,

kot je kava, in druge.0:03:37.150,0:03:39.459

Torej niso samo ljudje tisti,

ki hočejo uporabljati droge.0:03:39.459,0:03:43.959

Izkušanje življenja, posebno v  

težkih in stresnih časih, je tako,0:03:43.959,0:03:47.749

da potrebuješ olajšanje ali, kot rečejo,

nekaj, "da preživiš noč".0:03:47.749,0:03:51.869

Tukaj sem, da vam povem, da vam strupi

v alkoholu ne bodo koristili.0:03:51.869,0:03:55.239

In to vam govori nekdo,

ki ima v sebi francosko kri,0:03:55.239,0:03:55.849

ki sega ne vem kakao daleč nazaj,0:03:55.849,0:04:00.079

ampak čeprav imam dober občutek o

vinu in ga imam rad,0:04:00.079,0:04:02.139

ga nikoli ne pijem.

Ampak koncept vina, občutka ...0:04:02.139,0:04:05.779

Vem tudi, da vino kljub vsemu0:04:05.779,0:04:09.019

glamurju, spletenem okrog njega

in, mimogrede, glamur pomeni0:04:09.019,0:04:13.290

v svojem bistvu magijo in zablodo.0:04:13.290,0:04:14.080

Vendar vse to0:04:14.080,0:04:18.329

prekriva dejstvo, da je strup,

za katerega tisti na oblasti0:04:18.329,0:04:21.219

hočejo, da se uporablja.

Nekako takole je:0:04:21.219,0:04:24.169

Če bi kadil cigarete, ne bi kadil

komercialnih cigaret, ampak bi0:04:24.169,0:04:27.979

poskusil najti čimbolj čist tobak,

če ne bi zmogel vzgojiti svojega.0:04:27.979,0:04:30.970

Preprosto zato, ker vem, da hočejo

tisti na oblasti vplivati name0:04:30.970,0:04:31.989

prek moje odvisnosti.0:04:31.989,0:04:35.819

In na tak način se

poskušajo vtikati vame.0:04:35.819,0:04:36.770

Tako delajo, da bi me dobili0:04:36.770,0:04:41.479

v situacijo, ko bi začel

uživati alkohol.  0:04:41.479,0:04:42.769

Vidimo lahko,

kako v državi Washington0:04:42.769,0:04:46.039

Costco in več drugih prodajaln

poskušajo prisiliti državo0:04:46.039,0:04:49.349

washington, da bi opustila

svoje trgovine z alkoholom.0:04:49.349,0:04:54.099

Država je edina legalna prodajalka

močnega akohola v tej državi.0:04:54.099,0:04:58.059

Imamo še več drugih omejitev,

kdo lahko kupi vino in drug alkohol.0:04:58.059,0:04:59.400

Ker nismo ...0:04:59.400,0:05:02.220

Kot država smo se davno nazaj odločili,

da je to način, na katerega hočemo0:05:02.220,0:05:05.560

biti organizirani. Ampak sedaj so se

Costco in druga podjetja odločili,0:05:05.560,0:05:09.520

da hočejo prodati več alkohola.

Nudijo več zaslužka0:05:09.520,0:05:13.890

in boljši marketing,

da bi ljudi prepričali0:05:13.890,0:05:15.760

v idejo in iniciativo,

da bi spremenili zakon.0:05:15.760,0:05:17.889

V bistvu pa, kaj se bo zgodilo?0:05:17.889,0:05:22.460

Če ima Costco prav in bo več

denarja od davkov, se mora0:05:22.460,0:05:27.520

povečati prodaja alkohola,

kar bo degradiralo družbo,0:05:27.520,0:05:29.009

kajti kot je rekel0:05:29.009,0:05:31.420

nek Indijanec tukaj v Spokanu:0:05:31.420,0:05:36.390

"Naroda ne gradiš tako, da ljudje

prodajajo alkohol, tobak, petarde in0:05:36.390,0:05:37.999

igre na srečo drug drugemu.0:05:37.999,0:05:41.829

Narod gradiš tako,

da zahtevaš več od sebe."0:05:41.829,0:05:45.299

Sam pravim, da bodo droge

vedno med nami in da je bolje,0:05:45.299,0:05:50.150

če do njih vzpostavimo šamanski odnos in

zgradimo strukturo, ki naši družbi dovolila0:05:50.150,0:05:53.770

rasti še naprej, čeprav bomo

vedno imeli uporabnike drog.0:05:53.770,0:05:56.129

Poglejte vojno proti drogam in

grozno ceno, ki jo je zahtevala!0:05:56.129,0:05:59.490

Je bila uspešna?

In kako dolgo traja?0:05:59.490,0:06:03.029

30 let? 40 let?0:06:03.029,0:06:04.050

Kdaj bomo ustavili ta eksperiment?0:06:04.050,0:06:08.219

In povedali, da je spodletel?

- To ne deluje. - Ja, res.0:06:08.219,0:06:11.290

- Očitno je klepetalnica ponorela

ob zadnjem vprašanju.0:06:11.290,0:06:14.399

Čestitam ...

- Seveda, seveda, ja ...0:06:14.399,0:06:19.629

"Zaradi marijuane sem očitno super genij."

/prebrano v klepetalnici/0:06:19.629,0:06:24.180

Dovolj govora o tem. Imamo še eno

vprašanje. - Ne, ustavimo se0:06:24.180,0:06:25.560

še malo pri tem in komentirajmo.0:06:25.560,0:06:27.259

OK? ...0:06:27.259,0:06:29.439

Sagan, Carl Sagan0:06:29.439,0:06:32.309

je kadil prav vsak dan.0:06:32.309,0:06:33.120

- Ja.0:06:33.120,0:06:37.729

- Mnogo je genijev, ki vam bodo rekli

kot Bob Marley, a veste:0:06:37.729,0:06:40.319

"Ko kadiš zelišče,

te predstavi sebi.0:06:40.319,0:06:43.809

In ko spoznaš sebe, odpade

veliko sranja.0:06:43.809,0:06:46.229

Ko sranje odpade, postaneš

samouresičujoči se človek."
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Konoplja
Reply #457 - 18.12.2011 at 12:31:39
 
kdor ga še ni vidu ...
gape wrote on 15.12.2011 at 14:22:26:
Poročilo: ŽBE, dokumentarec meseca
Dokumentarna oddaja

Na sporedu: torek 20.12.2011 ob 21:00 na SLO 1

Napovednik: Iskanje odgovora na vprašanje: "Zakaj ne legaliziramo konoplje?" vodi soočenje mnenj domačih in tujih strokovnjakov, nevladnikov, državnikov, pohačev, pridelovalcev... Rdeča nit izobraževalno-dokumentarnega filma je preučitev možnosti predloga državne regulacije daleč najbolj razširjene prepovedane droge. Prvi slovenski dokumentarni film o konoplji je prišel v pravem trenutku, saj je lahko izhodišče za oblikovanje učinkovitejše zakonodaje v času prihajajočega novega Nacionalnega programa, ki ga pripravlja Komisija za droge in bo do leta 2020 oblikoval politiko do prepovedanih drog, tudi konoplje. Poročilo: Žbe je bil sprva zamišljen kot dopolnilo k magistrski nalogi, po dobrem odzivu na nekaterih javnih projekcijah in množičnem prenosu na spletu, pa je nova, skrajšana različica filma oblikovana kot televizijska verzija dokumentarca, ki je po režiserjem mnenju v tej obliki končno dobila pravo podobo in sporočilnost. Scenarij, režija in montaža: Toni Cahunek Kamera: Toni Cahunek, Zala Vidali, Tilen Žemva Grafike: Timotej Istenič Grafična podoba: Miha Možina, Maja Kocjan, Tina Strgar Oblikovanje zvoka: Grega Švabič Glasba: Ali En, Bilk, Elvis Jackson, Eyesburn, Intimn Frizurn, Kleemar, Moveknowledgement, New Wave Syria, Pure H, Slon in Sadež, Sphericube, Srečna Mladina

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
GospodarUsode
3
***
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 119

Re: Konoplja
Reply #458 - 19.12.2011 at 11:16:06
 
gape wrote on 16.12.2011 at 00:01:17:
Quote:
Dokažite nam nasprotno! Dokažite nam nasprotno! Dokažite nam nasprotno!

In s tem podaljšujemo izziv v vrednosti 100.000$!


Če bi v cilju rešitve planeta prepovedali vsa fosilna goriva in njihove derivate, izkoriščanje dreves za papir in gradbeništvo, obrnili učinke tople grede in ustavili krčenje gozdov; potem obstaja le en znan letno obnovljiv naravni vir, ki lahko zadosti potrebam svetovne papirne in tekstilne industrije; zadosti lahko potrebam svetovnega transporta, potrebam po energiji v industriji in domačih gospodinjstvih in obenem zmanjšuje onesnaženje, obnavlja prst in čisti atmosfero… in ta snov je prav ena sama… kanabis/konoplja/marihuana.

Cannabis Sativa je edina znana rastlina, ki jo lahko gojimo od ekvatorja do arktičnega in antarktičnega kroga; v dolinah in v gorah, od oceanov do puščav, vključno z sušnimi področji in vmes. Konoplja je med 3,5 miljijona rastlin na Zemlji prsti najbolj koristna rastlina, saj njen koreninski sistem zraste v 30 dneh 25 do 30cm v dolžino v primerjavi z 2,4 cm, kolikor zrstejo v dolžino korenine rži ali ješprena. Korenine prodrejo tudi do 5 m v globino in po žetvi ostanejo globoko v zemlji. Konoplja je King Kong med rastlinskimi King Kongi.


.
.
.
.
Jack Herer


http://www.konoplja.org/Novice/Tuje/Dokazite_nam_nasprotno.htmŠefe, z zanimanjem sem prebral tale prispevek že prejšnji teden. Celo tako z zanimanjem, da sem šel (končno) iskat "tehnološki list" za konopljo. Ker moram s sklonjeno glavo priznat, da ne poznam najbolje tehnologije pridelave konoplje na njivi (pustimo zdaj lampice in laboratorije  Cool ).
Predvsem me je zanimalo kakšne pogoje potrebuje, kakšno agrotehniko in predvsem kakšne pridelke daje. In ugotovitev? Ni tako rožnato kot piše g. Herer. Vsaj za naše razmere v Sloveniji ne. Našel sem izvleček iz knjige Rengeota na tejle strani http://www.hannah-biz.si/AboutCanabis.aspx , kjer so dovolj dobro opisani vsaj pridelki in v grobem agrotehnika (podrobnosti kot so časi setve, količine semena in še par takih tudi tu nisem našel) ....
Torej pod črto; v Sloveniji si ne moremo privoščiti ne vem kakšne proizvodnje industrijskih rastlin ali pa bo samooskrba s hrano še bolj v malori. Par številk:
- po besedah Rengea lahko da konolja tam okoli 4 tone olja (bi rekel da je to kar maksimum, torej ne ravno enostavno dosegljiva številka, ampak v redu ...
- iz tega dobimo pol količine biodizla, torej 2 toni (+/-)
- slovenija na leto porabi 1,35 Mton dizla za promet (če prav berem statistiko + še toliko za druge potrebe ...)
- torej bi samo za promet potrebovali skoraj 700.000 ha njiv (ali pa vsaj približek njiv, če je verjeti da je to nezahtevna rastlina; ampak potem se lahko poslovimo od vrhunskih pridelkov - lekcija od oljne ogrščice ...)
- v SLO je cca 180.000 njiv, vseh obdelovalnih površin (torej še travniki (280.000 ha), trajni nasadi, sadovnjaki, vinogradi ... ) pa je blizu  500.000 ha.
- torej, potrebovali bi vsa obdelovalna zemljiššča (nerealno, ker ne moremo povsod gojiti konoplje, tehnološko neizvedljivo, razen ročno ...), pa nam še zmanjka da bi pokrili vsaj promet ...

Podoben račun bi se dalo narediti za vlakna, ampak tam pa nimam niti najblažje predstave o potrebah ....
To kar hočem povedati je, da je treba takele sestavke brati s kančkom razuma. Bere se hudo lepo, prevesti tole v prakso pa ni tako enostavno. Zmanjka nam prostora ...
Še en majhen pomislek; hudo produktivne sorte za seme so nizke - ~60 cm - in jih je zato potrebno 2 - 3 krat okopat (tako Rengeo sam, kar je itak jasno vsakemu kmetu). Torej, če tule ni dovolj medvrstno okopavanje, ki se ga da narediti strojno, je potrebno zagrabiti še motiko, ali pa - jp, uganil si - herbicid ....

Zgoraj zapisano ne pomeni, da sem proti pridelavi konoplje, daleč od tega. Hudo rad bi jo videl na poljih, zato pa je potrebno poskrbeti za predelavo, se pravi za odkup. Država tega ne bo naredila ... Ni pa konoplja čudežna rastlina, ki nas lahko reši iz dreka v katerega smo se sami potisnili. Vsaj energetske potrebe je potrebno pokriti iz drugega naslova. Pa tu ne mislim na nafto ....
Back to top
 
 
IP Logged
 
ego-3p
5
*****
Offline


Posts: 1399

Re: Konoplja
Reply #459 - 19.12.2011 at 12:01:33
 
Ja ni tako cudezna kot se jo ponekod predstavlja , je pac rastlina kot vse druge zato je da raste in nam daruje tisto kar pac lahko .
Back to top
 
 
IP Logged
 
x_igor
Ex Member
Re: Konoplja
Reply #460 - 19.12.2011 at 14:07:19
 
Saj se ne gre v pridelavo na kolhozni način z nekimi zadrugami itd.
Najprej se dovoli sejati jo in potem trg uravnava njeno obdelavo. Ne da se kar na horuk, da boš imel vse spedenano, od vzgoje, predelave do znanega potrošnika. Vsak kmet bi se pač sam odločil ali bi jo sejal. Tako kot s krompirjem. Letos je ostalo ogromno nepobranega.

Kpo ti imaš surovino po ugodni ceni in je te dovolj se hitro najdejo predelovalci in z njimi potrošniki.
Ne vem, saj ni več petletk in obvezne tonaže, prav tako kmetu ne moreš več ukazati kaj naj goji.
Seveda, če je prepovedano sse lahko najde 1000 izgovorov kako bi to bilo fajn ali obratno. Najprej je naj bo vsaj za seme, da ne bomo podpirali Francozov od koder sedaj drago kupujemo seme, sicer ind. konoplje, pa vendar.

Lp,igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Konoplja
Reply #461 - 19.12.2011 at 14:23:41
 
GospodarUsode wrote on 19.12.2011 at 11:16:06:
gape wrote on 16.12.2011 at 00:01:17:
Quote:
Dokažite nam nasprotno! Dokažite nam nasprotno! Dokažite nam nasprotno!

In s tem podaljšujemo izziv v vrednosti 100.000$!


Če bi v cilju rešitve planeta prepovedali vsa fosilna goriva in njihove derivate, izkoriščanje dreves za papir in gradbeništvo, obrnili učinke tople grede in ustavili krčenje gozdov; potem obstaja le en znan letno obnovljiv naravni vir, ki lahko zadosti potrebam svetovne papirne in tekstilne industrije; zadosti lahko potrebam svetovnega transporta, potrebam po energiji v industriji in domačih gospodinjstvih in obenem zmanjšuje onesnaženje, obnavlja prst in čisti atmosfero… in ta snov je prav ena sama… kanabis/konoplja/marihuana.

Cannabis Sativa je edina znana rastlina, ki jo lahko gojimo od ekvatorja do arktičnega in antarktičnega kroga; v dolinah in v gorah, od oceanov do puščav, vključno z sušnimi področji in vmes. Konoplja je med 3,5 miljijona rastlin na Zemlji prsti najbolj koristna rastlina, saj njen koreninski sistem zraste v 30 dneh 25 do 30cm v dolžino v primerjavi z 2,4 cm, kolikor zrstejo v dolžino korenine rži ali ješprena. Korenine prodrejo tudi do 5 m v globino in po žetvi ostanejo globoko v zemlji. Konoplja je King Kong med rastlinskimi King Kongi.

Jack Herer


http://www.konoplja.org/Novice/Tuje/Dokazite_nam_nasprotno.htmŠefe, z zanimanjem sem prebral tale prispevek že prejšnji teden. Celo tako z zanimanjem, da sem šel (končno) iskat "tehnološki list" za konopljo. Ker moram s sklonjeno glavo priznat, da ne poznam najbolje tehnologije pridelave konoplje na njivi (pustimo zdaj lampice in laboratorije  Cool ).
Predvsem me je zanimalo kakšne pogoje potrebuje, kakšno agrotehniko in predvsem kakšne pridelke daje. In ugotovitev? Ni tako rožnato kot piše g. Herer. Vsaj za naše razmere v Sloveniji ne. Našel sem izvleček iz knjige Rengeota na tejle strani http://www.hannah-biz.si/AboutCanabis.aspx , kjer so dovolj dobro opisani vsaj pridelki in v grobem agrotehnika (podrobnosti kot so časi setve, količine semena in še par takih tudi tu nisem našel) ....
Torej pod črto; v Sloveniji si ne moremo privoščiti ne vem kakšne proizvodnje industrijskih rastlin ali pa bo samooskrba s hrano še bolj v malori. Par številk:
- po besedah Rengea lahko da konolja tam okoli 4 tone olja (bi rekel da je to kar maksimum, torej ne ravno enostavno dosegljiva številka, ampak v redu ...
- iz tega dobimo pol količine biodizla, torej 2 toni (+/-)
- slovenija na leto porabi 1,35 Mton dizla za promet (če prav berem statistiko + še toliko za druge potrebe ...)
- torej bi samo za promet potrebovali skoraj 700.000 ha njiv (ali pa vsaj približek njiv, če je verjeti da je to nezahtevna rastlina; ampak potem se lahko poslovimo od vrhunskih pridelkov - lekcija od oljne ogrščice ...)
- v SLO je cca 180.000 njiv, vseh obdelovalnih površin (torej še travniki (280.000 ha), trajni nasadi, sadovnjaki, vinogradi ... ) pa je blizu  500.000 ha.
- torej, potrebovali bi vsa obdelovalna zemljiššča (nerealno, ker ne moremo povsod gojiti konoplje, tehnološko neizvedljivo, razen ročno ...), pa nam še zmanjka da bi pokrili vsaj promet ...

Podoben račun bi se dalo narediti za vlakna, ampak tam pa nimam niti najblažje predstave o potrebah ....
To kar hočem povedati je, da je treba takele sestavke brati s kančkom razuma. Bere se hudo lepo, prevesti tole v prakso pa ni tako enostavno. Zmanjka nam prostora ...
Še en majhen pomislek; hudo produktivne sorte za seme so nizke - ~60 cm - in jih je zato potrebno 2 - 3 krat okopat (tako Rengeo sam, kar je itak jasno vsakemu kmetu). Torej, če tule ni dovolj medvrstno okopavanje, ki se ga da narediti strojno, je potrebno zagrabiti še motiko, ali pa - jp, uganil si - herbicid ....

Zgoraj zapisano ne pomeni, da sem proti pridelavi konoplje, daleč od tega. Hudo rad bi jo videl na poljih, zato pa je potrebno poskrbeti za predelavo, se pravi za odkup. Država tega ne bo naredila ... Ni pa konoplja čudežna rastlina, ki nas lahko reši iz dreka v katerega smo se sami potisnili. Vsaj energetske potrebe je potrebno pokriti iz drugega naslova. Pa tu ne mislim na nafto ....

lepo si se pozanimu
svaka čast

kar se tiče največjega prispevka - preračunov - je mišljeno da bi konoplja bla dodatna poljščina ... vsaka rastlina ki bi zrasla bi bla lahko uporabljena za vsako od možnih aplikacij ... cofe pokadiš al pa jih daš na kup za izvlečt substanco, če je preslabo za kadit, štible bi šle za vlakna, če se skurba maš pa še neki semen ... ki so al za nadaljnje sajenje al pa za hrano al pa za olje
ni mišljeno da bi ves bencin nadomestil z biodizlom ampak da preprosto neki biodizla dobimo tud iz konoplje ... čim več, tem bolje (torej - ne rabmo cele slovenije posadit s konopljo - ampak samo da dovolimo sajenje)

če grem  dalje ... te 'sorte' ki so vzgojene za semena in vlakna, so ... konoplje z indexom manjšim od 1 ... kar ni naravno ... so se extra potrudl da so nardil te vrste (strain) ... in ker so moral kanabinoide vn potrgat, roža pač ni tolk močna - in zraste šugava (ker namesto da bi škodljivci popadal dol od zadetosti, oni pač najedajo )

od tuki pridemo sploh do problema
zakaj je ona sploh prepovedana
večina misli da zarad tega ker buta
u bistvu pa glih zarad vseh mogočij aplikacij ki jih ponuja ... nadomestek za nafto in bombaž za začetek ... prowzaprow sta one2 beden nadomestek nje ... zarad lobijev (denarnih)

tako
bolj ko boš raziskoval bolj ti bo jasno to zadnje kar sm zapisu ...

če sm karkoli spustu pls reč
če si najdu še kašno luknjo - se ti tko zdi


se pravi, če ona ni prepovedana in jo lahko svobodno gojimo, bomo tko kot smo pogruntal superbutajoče vrste, pogruntal tud supersemenske (predstavlji si semena velika kt slive al pa jabuke) in supervlaknaste ... nč se bat ... sam da se jo lahko začne uporabljat
zdej se jo niti u znanstvene raziskave ne sme

bedarija - sploh glede na dejansko stanje
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
GospodarUsode
3
***
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 119

Re: Konoplja
Reply #462 - 19.12.2011 at 14:42:26
 
Quote:
Saj se ne gre v pridelavo na kolhozni način z nekimi zadrugami itd.
Najprej se dovoli sejati jo in potem trg uravnava njeno obdelavo. Ne da se kar na horuk, da boš imel vse spedenano, od vzgoje, predelave do znanega potrošnika. Vsak kmet bi se pač sam odločil ali bi jo sejal. Tako kot s krompirjem. Letos je ostalo ogromno nepobranega.

Kpo ti imaš surovino po ugodni ceni in je te dovolj se hitro najdejo predelovalci in z njimi potrošniki.
Ne vem, saj ni več petletk in obvezne tonaže, prav tako kmetu ne moreš več ukazati kaj naj goji.
Seveda, če je prepovedano sse lahko najde 1000 izgovorov kako bi to bilo fajn ali obratno. Najprej je naj bo vsaj za seme, da ne bomo podpirali Francozov od koder sedaj drago kupujemo seme, sicer ind. konoplje, pa vendar.

Lp,igor


Industrijska konoplja je že dovoljena, to smo obdelali upam da že v preteklosti. Res je, da je vmes (nepotreben?) birokratski prijem v obliki dovoljenja, ampak taka jer pač realnost, kaj češ ... Recimo, da se bo to v prihodnosti spremenilo.

Glede vrstnega reda pridelava/predelava pa se bojim, da se motiš. Glede na to, da gre v bistvu za izrazito industrijsko rastlino, je najprej potrebna industrija predelave zadaj, ki lahko vzpodbudi pridelavo z recimo pogodbami za odkup še pred setvijo. To je znan in učinkovit prijem recimo pri sladkorni pesi, krompirju za škrob, bombažu ... Kmet si z enim hektarom konoplje za vlakna nima kaj pomagat (krompir recimo lahko proda za krmo ali kaj podobnega).
Glede semena se pa strinjam ...
Back to top
 
 
IP Logged
 
x_igor
Ex Member
Re: Konoplja
Reply #463 - 19.12.2011 at 15:02:05
 
To so navadne birokratske blokade. Da moraš imeti vso infrastruktura, če češ nekaj pridelovat. Potrebno bi bilo prosto pustiti in odjemalci bi se hitro našli, prav tako bi pridelovalci zavohali profit. V nrkaj letih bi bilo že kaj za pokazat in to brez nekih velikih subvencij.

Ja seveda, delaš v državni upravi in kot vsi, si avtomatično šparaš delo. Regulacije so v bistvu pokopale slovenskega kmeta in normalno, da birokracija ostaja na njih, ker potem ne bi bilo toliko dela za njih.

Pridelava ind. konoplje je sedaj po teh predpisih občutno predraga. Tako kot krompir, ki je letos ostal na poljih, uvažamo ga pa iz Belgije. In to rumenega, ki smo ga imeli še ne dolgo tega za prašiče. Sedaj je pa moden.

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
GospodarUsode
3
***
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 119

Re: Konoplja
Reply #464 - 19.12.2011 at 15:03:53
 
gape wrote on 19.12.2011 at 14:23:41:
lepo si se pozanimu
svaka čast

kar se tiče največjega prispevka - preračunov - je mišljeno da bi konoplja bla dodatna poljščina ... vsaka rastlina ki bi zrasla bi bla lahko uporabljena za vsako od možnih aplikacij ... cofe pokadiš al pa jih daš na kup za izvlečt substanco, če je preslabo za kadit, štible bi šle za vlakna, če se skurba maš pa še neki semen ... ki so al za nadaljnje sajenje al pa za hrano al pa za olje
ni mišljeno da bi ves bencin nadomestil z biodizlom ampak da preprosto neki biodizla dobimo tud iz konoplje ... čim več, tem bolje (torej - ne rabmo cele slovenije posadit s konopljo - ampak samo da dovolimo sajenje)

če grem  dalje ... te 'sorte' ki so vzgojene za semena in vlakna, so ... konoplje z indexom manjšim od 1 ... kar ni naravno ... so se extra potrudl da so nardil te vrste (strain) ... in ker so moral kanabinoide vn potrgat, roža pač ni tolk močna - in zraste šugava (ker namesto da bi škodljivci popadal dol od zadetosti, oni pač najedajo )

od tuki pridemo sploh do problema
zakaj je ona sploh prepovedana
večina misli da zarad tega ker buta
u bistvu pa glih zarad vseh mogočij aplikacij ki jih ponuja ... nadomestek za nafto in bombaž za začetek ... prowzaprow sta one2 beden nadomestek nje ... zarad lobijev (denarnih)

tako
bolj ko boš raziskoval bolj ti bo jasno to zadnje kar sm zapisu ...

če sm karkoli spustu pls reč
če si najdu še kašno luknjo - se ti tko zdi


se pravi, če ona ni prepovedana in jo lahko svobodno gojimo, bomo tko kot smo pogruntal superbutajoče vrste, pogruntal tud supersemenske (predstavlji si semena velika kt slive al pa jabuke) in supervlaknaste ... nč se bat ... sam da se jo lahko začne uporabljat
zdej se jo niti u znanstvene raziskave ne sme

bedarija - sploh glede na dejansko stanje


(ne iščem luknje, iščem odgovore. ti mi pri tem zelo pomagaš, hvala)

Hmnja, kako je  z odpornostjo na škodljivce in bolezni pri "sodobnih" sortah si še nisem čisto na jasnem (govorim o strogo industrijskih sortah). Predppostavljam da jih je kar nekaj. Ker jih imajo tudi laboratorijske variante (recimo pršico) in to tiste s substanco preko 20 %, tako da tvoja predpostavka, da jih substanca odbija/uničuje ne drži ravno.
Zdaj, tvoja ideja, da bi iz ene rastline potegnil vse to kar si naštel je privlačna, ampak na veliki skali bolj romantičen pogled na zadevo (moje mnenje, ni nujno da je pravo). Ker da bi delal tako kot praviš, je potrebno veliko ročnega dela (vse) ob majhnem izplenu posameznih komponent (substanca je v tem primeru par procentov v najboljšem, semena za vzorec, vlakna pa tako-tako ..) Torej ne bi ravno služil s tem, bolj za lastne potrebe. pa imamo spet kup težav; če omenim samo mašine za predelavo ...
Razumem pa, da gre pri vsej tej argumentaciji za poskus najti utemeljen razloge za legalizacijo žlahtne variante. Ampak ti toplo polagam na srce, da poskusite po drugi poti, ker vam tole sesuje vsak agronom s pol manj staža od mojega ...
Edina druga pot, ki meni pade na pamet je medicinska korist od rože. Ampak nisem zdravnik, tako da ne vem kakšne razloge lahko najdejo oni. Kolikor sem jaz govoril z njimi imajo dva razloga; odvisnot in psihoze pri določenem (precej majhnem po mojem mnenju) odstotku uživalcev. Torej je treba najti argumente, ki sesujejo ta dva pomisleka ...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 29 30 31 32 33 ... 52