Še zadnjič (zaenkrat; ni grožnja, samo ne morem z glavo skozi zid, pa še da se mi ne):
1. Jaz ne določam ničesar. Obsataja zakonodaj/pravila po katerih naj bi skupnost živela. Zdaj, če ti niso všeč imaš tri možnosti; požreš svoje nasprotovanje in se pokoriš, jih kršiš in živiš po svoje (z vsemi posledicami) ali pa jih poskusiš spremeniti (ampak z mero razuma, ki ga žal ne kažeš, razumem pa da te jezi situacija)
2. Če veš da ena rastlina ni pogoj za padec posevka, zakaj potem pišeš take neumnosti? Ker ljudje, ki tole berejo in ne vejo zares za kaj gre verjamejo tem nebulozam in vidijo prepreke tam kjer jih ni.
3. "Vojna proti drogam" bo padla ko bodo restriktivne regulative umaknjene in nič prej. Razne resolucije očitno nimajo učinka, se ti ne zdi?
4. Veliko papirologije? Vložitev zahtevka za gojenje (enega kosa papirja z zahtevanimi podatki, ki je celo na rzpolago v obliki obrazca na strani MKGP) je tebi razlog da se ne goji več konoplje? Sovražim tole besedo amapk samo ta mi pade na pamet ob taki izjavi - santa simplicitas.
5. Tudi jaz bi rad videl samo eno rastlino, konoplja je pač konoplja. Res pa je, da ima različne namene in zato je tudi morfološko lahko hudo različna. Še enkrat - imet na kupu seme, vlakna in THC je hudo negospodarno v širšem okviru, je pa dovolj (najbrž) za ljubitelje. Ampak potem se poslovi od kakšnih konkretnih pridelkov posameznih delov konoplje in seveda od gospodarnosti pridelave ... Tole ni zamegljevanje dejstev; tole SO dejstva!
6. Kaj bi bilo potrebno storiti, da se konoplja umakne s seznama prepovedanih ne vem. če bi vedel, bi to naredil. Edino kar mi pade na pamet je prepričevanje pristojnih. To pa je zdravstvo. Jih pa ne boš prepričal s ponavljanjem kaj konoplja naredi in kaj vse se lahko izdela iz nje, ker je 95 % tega zdaj DOVOLJENO s priznanjem industrijskega tipa konoplje (sicer z nepremagljivo oviro po tvoje v oblkii dovoljenja za gojenje - ki je živa avtomatika, ti povem

). Hočem rečt, da moraš prepričat ZDRAVNIKE da roža ni škodljiva. Ne prepričevat mene da je koristna. Jaz to VEM.
7. Rastline, ki skozi daljše obdobje rastejo na različnih koncih dežele/sveta sčasoma postanejo vrste, tudi če se med seboj parijo brez problema. Tako je to v čuovitem svetu botanike in njijene nomenklature. Torej bo enkrat dovolj, da en kongres botanikov sklene da imamo tri VRSTE konoplje in bo to uradno zapisano v vse botanične ključe ...
8. To, da so gojitelji prosti legalizaciji ker bi se jim dobiček znižal pa prvič slišim. Rekel bi celo da je to rahlo bosa, čeprav verjamem da si slišal od človeka. Ne najdem enega smega razloga zakaj bi se jim dobiček znižal. Prej obratno....
Nego, takole za konec še enkrat ponujam/predlagam, da se usedemo in poskusimo zmenit. Neuradno seveda. Jaz pač nimam moči za sklicevanje uradnih sestankov (ni čisto res, ampak za naše trenutne potrebe recimo tako).
Pa še en nasvet, če dovoliš: daj letos poskusi na svoji zemlji (če je nimaš pa pocukaj koga, ki jo ima) speljat postopke pridelave (najmanj) 10 arov konoplje. Da vidiš kako to v resnici izgleda. Zdajle je idelani čas za iskanje ustrezne sorte, dobavitelja, informacij inkarješetakega, da boš na pomlad pripravlejn in ioboržen s semenom. potem pa novim (proizvodnim) zmagam naproti. Tako boš lahko najkasneje jeseni propovedoval kako lahko ali težko je pridelovati konopljo ... Ni ga čez lastno izkušnjo, ti povem iz izkušenj

Ajd, do nadaljnega ....