El Pesnik wrote on 26.01.2010 at 08:03:41:Quote:El Pesnik wrote on 25.01.2010 at 12:46:05:Po mojem pa napačno razumemo ego. Jaz bi rekel, da naš ego ni problem, problem je recimo, kadar je šibak in se ne more odločati samostojno in v skladu z naravnimi zakoni.
Po drugi strani pa ti rabiš ego, sense I am, to ni nič narobe, samo ta tvoj ego, ta tvoj jaz, mora postati močnejši od vsega zla v svetu.
Ego ni nič slabega, če je to pravi ego ali pravi jaz, kot se temu reče in značilno za ta ego je teženje k harmoniji, pogum vztrajnost tudi disciplina.
Lažni ali nepravi ego pa je tisti, ki naj bi odpadel in za ta ego je značilen strah, bes, napuh, sebičnostt in ta ego dela razdor in nasprotje harmonije.
Evo to sem mislil. In potem se mi zdi čist možno, da so nam uturili neko doktrino, da bi se mi morali znebiti svojega ega, torej tudi lastne višje eksistence.
ego bego brbego
dejte se odločt no
a je slab al ni
lol
jest lahko rečem tko
da superego - višji jaz - je gut
ego ki je skupek programov, pa ni glih gut
da bi bil en dobr en pa slab, je težko rečt, ker je dobro in slabo odvisno od percepcije
hence
kdor se poistoveča z egom, mu je le ta dober
kdor se pač s superegom, mu je pa ta dober
se prawi, kle se rabi ogromno zavesti da se odločiš s čim se sploh poistovečaš - se prawi - kaj/kdo sploh si
ko se odločiš in če se slučajno odločiš za superego, maš seveda miljon problemov, cel svet ti govori da to ni to ... da počneš napačne stvari, da ne boš meu za jest, da od česa boš pa žveu, da u real svetu je boj - boj za preživetje ... ipd sranja
si ...
al supergego, ki je nekako individuum
al ego ki je nakako skupek programov, ki naredijo telo, ki ga superego uporablja kot vmesnik za dostop do tega sveta (as in avatar), za robota ki dela po vnaprej naučenih programih - drugega nič
kar se janezek nauči to janezek zna
in zdej
doktrina ki je uturena je preprosto po frojdu in njegovi hčerki - century of the self - se pravi ... psihiči so pogruntal da človek ima tud nezavedno in da na to nezavedno je precej simpl vplivat ...
in so
vplival
in zdej je velika večin folka prepričanih, da je ego njihov superego
ker višje pač ne sežejo
pa ni
ker ego nardi to kar mamo dons
nč druzga kot use podret in začet od začetka, ker je use neuporabno