Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 24 25 26 27 28 ... 68
(Read 193895 times)
x_igor
Ex Member

Re: Modeli pravičnejše družbe
Reply #375 - 19.07.2011 at 15:21:36

To sem napisal na splošno za vse. Glede učiteljstva in cenitve.

Sicer pa ta debata nikakor za mene ni težka in povsem razumem okolje nastanka Krščanske teologije. Nikar ne pozabi, da je bil Pavel visokošolan Žid in ta je predstavil Krščanstvo svetu in ne Jezus.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #376 - 19.07.2011 at 15:24:37

Quote:
To sem napisal na splošno. Glede učiteljstva in cenitve.

Sicer pa ta debata nikakor za mene ni težka in povsem razumem okolje nastanka Krščanske teologije. Nikar ne pozabi, da je bil Pavel visokošolan Žid in ta je predstavil Krščanstvo svetu in ne Jezus.

Lp,Igor

Igor

Prosim te,ne se izmotavat! Jaz sem te vprašal za dejanjsko razlago teološke,mistične in okultne prispodobe brezmadežnega spočetja. Kaj je bil Pavel oz. Savel jaz vem!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #377 - 19.07.2011 at 15:31:42

Pa kaka mistika? Saj sem ti napisal. Jaz v rojstvu Jezusa ne vidim nobene mistike. Da bi se izmotaval, pa nimam niti najmanjšega namena. Če ti verjameš v mistiko in lari fari okrog Pavla in Savla je meni vseeno. Jaz Pač ne. Pavel je bil šolan v Aleksandijskih šolah. Študiral je hebrejsko pravo in neoplatonizem. In tako je ustanovil to religijo, katere osrednja misel je žrtvovanje in Jezus je postal žrtveno jagnje. Nova religija je nastala iz židovskega žrtvovanja v krvi. In Jezusova kri naj bi oprala vse grehe.

Če pa ti ne razlikuješ med Jezusovim naukom in njegovim delovanjem in religijo, ki se je izoblikovala v zgodovini, potem ne obsojaj mojega vedenja.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #378 - 19.07.2011 at 15:37:03

Quote:
Pa kaka mistika? Saj sem ti napisal. Jaz v rojstvu Jezusa ne vidim nobene mistike. Da bi se izmotaval, pa nimam niti najmanjšega namena. Če ti verjameš v mistiko in lari fari okrog Pavla in Savla je meni vseeno. Jaz Pač ne. Pavel je bil šolan v Aleksandijskih šolah. Študiral je hebrejsko pravo in neoplatonizem. In tako je ustanovil to religijo, katere osrednja misel je žrtvovanje in Jezus je postal žrtveno jagnje. Nova religija je nastala iz židovskega žrtvovanja v krvi. In Jezusova kri naj bi oprala vse grehe.

Če pa ti ne razlikuješ med Jezusovim naukom in njegovim delovanjem in religijo, ki se je izoblikovala v zgodovini, potem ne obsojaj mojega vedenja.

Lp,Igor

Saj jo tudi ni! Jaz te ne sprašujem drugega kot tvojo osebno razumevanje in razlago brezmadežnega spočetja in rojstva Jezusa Kristusa. Se sedaj razumeva ? Vse drugo ,kaj ,kdo ,zakaj ne vpletam v najino debato!
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #379 - 19.07.2011 at 15:45:35

pisda
prow nimam energije
bom blj kratk ...

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1239789905/315#316

noben ni reku u bistvu da je kapitalizem sam zase slab sistem
ampak sam zase on ne obstaja
niti ga ni treba uničt per se - ma on dost dobrih rešitev, treba ga spremenit ...

se mi zdi da je osnovni problem kapitala u obrestih ...
ko on več ni menjalno sredstvo ampak postane kapital ... ki je več vreden če ga maš več - ker ga majo drugi manj ... in postaja več vreden ...

ljudje bojo šli preko sebe dejansko šele takrat ko jim bo to dovoljeno ...
človeštvo je na tako 'nizki' (tko samo zgleda) stopnji, ker mamo pač take zakone ... ker nam ni nič dovoljeno
če bi blo nekaj manj prepovedi in nekaj več interakcije, bi se lahko ljudje iz svoje izkušnje poučil da smo eno ... tko ko je use regulirano nam je to pač uzeto ...
zavedanje je
modrost je
ampak ni dovoljenja ... so meje do kerih se sme ...

jest mislm da as je počas zadost ki se zavedamo enosti
da je s tem spoznanjem treba preplavit svet
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

miha-
4

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #380 - 19.07.2011 at 15:51:15

titud wrote on 19.07.2011 at 13:18:44:
miha- wrote on 18.07.2011 at 19:44:27:
In tak odnos bi morala imet država do večino stvari. Država ti lah svetuje, lej špari za starost, predlaga ti določen % plače, ki si ga je fajn shranit. Če si neumen pa ne šparaš, boš pač bolj reven pol, nimaš kej. Lastna odločitev, lastna odgovornost. Nobene krivice ,kajti odgovornosti se ne prelaga.

Miha, kje pa živiš? Šparanje za starost ne more bit samo svobodna odločitev: ker če bi bi bila, pol bi bila to predvsem   svobodna odločitev delodajalcev, da ti dajo samo tolk plače, da ti ne ostane nič več,  da bi šparal za starost. Svobodo delojemalca, da špara za starost, bi bila takoj konzumirana  s svobodo delodajalca, da ti ne da tolk, da bi sploh lahko karkoli prišparal, saj mu ne nebi blo treba toliko dat, ker bi  ga država v to ne silila. Sedanji sistem sili oba, da dasta vsaj vsak pol, pri čemer je po moje v redu tud to , da delojemalec ne more odločat, ali sploh dal svojo polovico za straost  ali pa jo bo prabil za kaj drugega, ker bi bilo  tisto 'kaj drugega' takoj  alibi za delodajalca, da zvišal pritisk na znižanje plač in  bi delojemalec prav kmalu ostal brez sredstev za tisto 'kaj drugega'....

Svoda je vedno vprašanje - svoboda za koga?

....tudi sodobni liberalci, neoliberalci, libertarci in kar je še podobnih označb nikakor ne menijo, da naj bi bili vsi ljudje svobodni. Po njihovem prepričanju je svoboda še kako vezana na lastnino nad materialnimi dobrinami. Oziroma nad proizvodnimi sredstvi. Vključno z zemljo. In, če hočete, zrakom in vodo. (Zraka si za sedaj sicer še niso prisvajali, vodo – pitno vodo! – pa že!).

Tista velika večina prebivalstva, ki je ne moremo prištevati niti med lastnike pomembnejših dobrin, kaj šele proizvodnih sredstev, pa naj bi bila svobodna, enaka in bratska le v toliko, kolikor je najbolj nujno potrebno za kolikor toliko prosto prehajanje med različnimi ponudniki zaposlitev.

In, ker sta svoboda in s tem liberalizem sopomenki za odgovornost, je seveda od vsakega posameznika odvisno, koliko prilagodljiv bo v vsakdanji tekmi za vse bolj redka delovna mesta, ki so še na voljo.

Žižkovo mnenje, da je neoliberalizem zgolj ideologija (po Marxu je ideologija namenjena zamegljevanju in s tem opravičevanju vsakokratnih oblastniških razmer), je zato mogoče razširiti še vsaj na pojem »svoboda«.

Ta pojem, tak kot je in zlasti tako, kot se ga (zlo)rablja, je prav tako samo ideologija. Sredstvo, namenjeno vzbujanju upanja in s tem mirnemu prenašanju vse bolj nerešljivih vsakdanjih tegob.

http://www.zofijini.net/bodica_ideologija.html

a žižek, lol, no comment
Torej glede plač. Če te prav razumem ti mislš da bi firma plačvala manjše bruto plače, če neb blo prispevkov. Ti lahko razložim da je to nesmisel, ki izhaja iz nerazmevanja ekonomije. Lah začnem iz dveh koncev.

Recimo da firma lahko profitabilno zaposli delavca pri 1000bruto, kar je več se pa odločijo da ne bodo fural biznisa ker je ocenjeno neprofitabilno.Čim bi ble šanse da bi blo profitabilno izvajat projekt pri višjih bruto plačah, recimo 1100€ bi seveda želja po profitu zagnala projekt! Ampak če se projekt ne izvede, pomeni da je 1000 bruto max denarja na voljo za delavca.

Posledično prispevki vplivajo na končen izračun plače (NETO)
Ferme vse gledajo na bruto, in jih ne zanima kok je neto. Fermo košta bruto in to je za njih cena delovne sile.

Ti prepostavlas, ce bodo mansi prispevki, da bodo delodajalci znizal bruto place zato da bodo neto ostale iste. Lej delodajalc ne štela bruto plač glede na neto, ampak štela bruto plače glede na mejo profitabilnosti. Če bi delodajalci zmanjšval bruto plače če ni prispevkov, potem bi bilo logično sklepati, da v državah kjer ni uzakonjene minimalne plače, da bi bile plače recimo najmanše možne, torej 1 cent / uro. Zakaj bi dal večjo plačo, če jo lah čisto znižajo?
Valda v Sloveniji je ta varnostni ukrep, minimalna plača, ki preprečuje to.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php?title=File:MW_ma...

Link je nek pregled, kjer nimajo uzakonjene minimalne plače.

Mogoče se opazi vzorc, da tm k država "štela" ekonomijo, socialno, da so države preveč zapufane in so v težavah. Portugalska , Irska, Španija, Grčija.Imamo izjeme Francija in Italija. Ampak to ni zdej "dokaz" ampak samo tako, za občutek, kjer je politika bolj vpletena v trg, da so težave.

Zakaj v Nemčiji in skandinavskih državah ne prihajajo novice, da ljudi izkoriščajo, kjer ni minimalne plače? Ali pa (Singapur, Hong Kong(do leta 2010)).  

Torej zakaj ne znižajo bruto plače če jih nič ne ovira? Če bi recimo v državah uvdeli dodatne prispevke, se ne bi ZVIŠALE bruto plače, ampak bi se znižale NETO plače! Ker bruto plače niso funkcija prispevkov, ampak so funkcija profitabilnosti pri določenih stroških.

Povzetek je, da na bruto plače vpliva profitabilnost projekta in ne prispevki. Medtem ko na neto plače vplivajo prispevki.
Sledi , da bi bruto plače ostale iste, če bi znižal prispevke in posledično bi se zvišale neto plače.
Vse ostalo je propaganda in nerazmevanja ekonomije.

Še tole no, Avstrija! Tam ful izkoriščajo baje, vsak dan po dnevniku slišm:) Itak da ne! in million dollar question je, zakaj med drugim tudi v Avstriji ne izkoriščajo delavcev in jih plačujejo manj kot pri nas?, Zakaj imajo višje plače in višji standard kot pri nas, klub temu da niso zakonsko obvezani dajati?  
Edini odgovor k obstaja je , da so bolj moralni, kar je spet neumnost zase:)
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #381 - 19.07.2011 at 15:51:47

Alojz in Sandib wrote on 19.07.2011 at 15:37:03:
Quote:

Lp,Igor

Saj jo tudi ni! Jaz te ne sprašujem drugega kot tvojo osebno razumevanje in razlago brezmadežnega spočetja in rojstva Jezusa Kristusa. Se sedaj razumeva ? Vse drugo ,kaj ,kdo ,zakaj ne vpletam v najino debato!

Ja kaj, ni ga. Brezmadežnega spočetja ni. To sem že napisal. Kaj mam tu zdaj za razumevat.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #382 - 19.07.2011 at 15:55:24

Quote:
Valda v Sloveniji je ta varnostni ukrep, minimalna plača, ki preprečuje to.

Minimalna plača je ukrep pred glupim narodom, da ne bi delal še za manj.
Pa še vseeno nekateri po več mesecev delajo zastonj....
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #383 - 19.07.2011 at 15:55:50

Gape

Kritična masa še ni dosežena :Je pa res nizka komaj 4% resnično zbujene zemeljske populacije je potrebno za tvoj predlog. Smo pa blizu, vsaj takšno je moje mnenje in moja predvidevanja.Lahko da se motim. Samo če razmišljam čist tako tja v tri dni navidez nepomembno! Koliko prostornine mase pa zavzema semenčece petelina v kurjem jajcu,pa v sebi nosi novo življenje?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #384 - 19.07.2011 at 15:57:15

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 19.07.2011 at 15:37:03:
Quote:

Lp,Igor

Ja kaj, ni ga. Brezmadežnega spočetja ni. To sem že napisal. Kaj mam tu zdaj za razumevat.

Lp,Igor

Hočeš,da ti obrazložim zadevo,ali ne? Ti odločaš!
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #385 - 19.07.2011 at 15:59:43

Obrazloži, kako ti vidiš zadevo. Jaz sem svoje vedenje o tem že napisal.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #386 - 19.07.2011 at 16:14:32

Quote:

Lp,Igor

Tvoja razlaga je bila,da je Jezus normalno rojen človek,tako kot vsi ostali. Res je! Problem  je skrit v  devici Mariji,ki je v bistvu teološka prispodoba za Zemljo .Mati Marija je res devica (Zemlja)ni pa  ženska ,je samo ženskega spola. KO to razumeš in veš,da na nas deluje sam sveti duh EM sila (ali El-elion nas on skozi določen cikel vesoljno samodejno spočne  ustvari  v naše vesoljno samospoznanje-dejanjsko rojstvo homodei,Človeka boga-ki je samospoznan Zemljan in ki je hkrati  zrcalo in resnična  beseda samega vesolja kozmosa-Očeta Boga. Saj je rojen v bogu in iz boga preko svetega duha. Zato je njegovo ime Emanuel -Bog z nami in v nas!  Ni tako strašno zamotano razumeti! Prepisovalci  starih spisov so zakrivili napako(mogoče namerno?) ker so Zemljo gostiteljico življenja preimenovali v žensko in ji nadeli ime Marija!!
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #387 - 19.07.2011 at 16:23:55

Alojz in Sandib wrote on 19.07.2011 at 16:14:32:
Quote:

Lp,Igor

Tvoja razlaga je bila,da je Jezus normalno rojen človek,tako kot vsi ostali. Res je! Problem  je skrit v  devici Mariji,ki je v bistvu teološka prispodoba za Zemljo .Mati Marija je res devica (Zemlja)ni pa  ženska ,je samo ženskega spola. KO to razumeš in veš,da na nas deluje sam sveti duh EM sila (ali El-elion nas on skozi določen cikel vesoljno samodejno spočne  ustvari  v naše vesoljno samospoznanje-dejanjsko rojstvo homodei,Človeka boga-ki je samospoznan Zemljan in ki je hkrati  zrcalo in resnična  beseda samega vesolja kozmosa-Očeta Boga. Saj je rojen v bogu in iz boga preko svetega duha. Zato je njegovo ime Emanuel -Bog z nami in v nas!  Ni tako strašno zamotano razumeti! Prepisovalci  starih spisov so zakrivili napako(mogoče namerno?) ker so Zemljo gostiteljico življenja preimenovali v žensko in ji nadeli ime Marija!!

V redu, to razlago okrog zemlje-device sprejemam. To je v religijah splošno vedenje. Prav tako okrog duha in očeta, ki govori o nastanku človeštva.
Dobro. Sicer je to na fizični bazi pa vseeno človeštvo je to kar je.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #388 - 19.07.2011 at 16:33:57

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 19.07.2011 at 16:14:32:
Quote:

Lp,Igor

V redu, to razlago okrog zemlje-device sprejemam. To je v religijah splošno vedenje. Prav tako okrog duha in očeta, ki govori o nastanku človeštva.
Dobro. Sicer je to na fizični bazi pa vseeno človeštvo je to kar je.

Lp,Igor

Človeštvo ni nikoli nastalo in ne bo nikoli končalo-isto velja za elementarno vesoljno samobitnost in vse ostalo.To smože rešili v mept* dimenziji večno-sedaj!
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #389 - 19.07.2011 at 18:59:57

Človeštvo ne, je pa vesolje, ki je v ciklih.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 24 25 26 27 28 ... 68