http://www.documentarywire.com/esoteric-agendatole sem še pogledala. in na misel mi je prišel en film, ki sem ga vidla pred kratkim. Chronicles of Riddick (neke vrste nadaljevanje Pitch Black). Vsi planeti so ogroženi, ker se neka rasa odloči, da bo zavzela vse druge. Imenujejo se Necromancerji, neke vrste Borgi, kombinacija osebe in implantov, mrtvo-živi. vse druge rase spreminjajo v svojo vrsto in vsi, ki so spremenjeni si začnejo želet da bi dosegli nek Underuniverse, kar sem si predstavljala ko neko vrsto raja (za njih). Njihov absolutni lider je tam bil, nazaj se je vrnil spremenjen in takrat je začel s tem postopkom tud na drugih. Problem teh necromamcerjev je Riddick, en zanimiv človek, ki mu cela ta rasa stoji na poti, ko išče neko prijateljico, in da bi jo dobil, se zaplete tud z njimi. zanimiv se mi je zdel konec filma. riddick ubije njihovega liderja in se bolj po naključju vsede na prestol, ko žaluje za prijateljico. in vsi pokleknejo. ker 'kar ubiješ, je tvoje'. Torej je tip s tem, ko je ubil njihovega liderja, dobil celo raso pod sabo. s tem, da oni lider je bil psiho, ta pa je po svoje tud, samo čist druge vrste.
Hecna misel se mi je zdela, da bi vsa ta agenda, iluminati s svojim kodeksom in planom, ki se izvršuje, v zadnjem trenutku končali podobno... kaj bi se zgodlo, če bi se v tistem trenutku, ko bi agenda uspela in bi imeli iluminati ves svet v svoji oblasti, zamenjal njihov vrh? Nekako bi zgledlo, ko da je vse del nekega širšega plana, ki so mu 'črni' s svojim delovanjem šli zelo na roko oz se brez njih neka konkretna sprememba ne bi mogla niti zgodit...
No v tem filmu je (do tja sem prišel) je glavni adut v rokah iluminatov hrana. Nič več denar, ampak preko medicine in hrane. Po tej teoriji bi naj po 31.12.2009 umrlo 3 milijarde ljudi preko zastrupljene hrane. Ja, to je že bolj izvedljivo.