Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 7673 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: zakaj velja zmanjšati potrošnjo
Reply #15 - 14.01.2009 at 16:35:05

Kako naj uporabljam svoj um in hkrati pozabim, kar so mi govorili drugi ?

Brez uma ne moremo funkcionirati. Tudi ni človeka, ki bi bil brez strahu.

Seveda pa to ne pomeni, da se strinjam s tem, kar so me drugi učili. Če bi se, ne bi delal na ozaveščanju sebe in gradil svoj jaz na lastnih spoznanjih.

Ne verjamem pa v neke duhovne pravljice in v razsvetljenske zadeve, ki obstajajo le na papirju za prijetno branje.

Ne morem biti sam sebi edina avtoriteta, razen, če grem na nek osamljen otok v tihem oceanu. Grin

Sami sebe spoznavamo v odnosih in nekdo drug lahko odseva tvoj skriti del tebe, ki se ga  ne zavedaš.
Če hočem biti svoja edina avtoriteta, potem to pomeni, da sem gluh za druge in da sem najbolj pameten na svetu.
Potrebno je imeti odprt um in se zavedati svojih misli.

Ne mislim, da spreminjanje zahteva preveč žrtev, ampak naše želje.
Zaenkrat še ne opažam, da bi se ljudje odpovedovali materijalnemu napredku in pomagali zmanjševati potrošnjo.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #16 - 14.01.2009 at 17:48:47

Robi wrote on 14.01.2009 at 16:35:05:
Kako naj uporabljam svoj um in hkrati pozabim, kar so mi govorili drugi ?

Brez uma ne moremo funkcionirati. Tudi ni človeka, ki bi bil brez strahu.

Seveda pa to ne pomeni, da se strinjam s tem, kar so me drugi učili. Če bi se, ne bi delal na ozaveščanju sebe in gradil svoj jaz na lastnih spoznanjih.

Ne verjamem pa v neke duhovne pravljice in v razsvetljenske zadeve, ki obstajajo le na papirju za prijetno branje.

Ne morem biti sam sebi edina avtoriteta, razen, če grem na nek osamljen otok v tihem oceanu. Grin

Sami sebe spoznavamo v odnosih in nekdo drug lahko odseva tvoj skriti del tebe, ki se ga  ne zavedaš.
Če hočem biti svoja edina avtoriteta, potem to pomeni, da sem gluh za druge in da sem najbolj pameten na svetu.
Potrebno je imeti odprt um in se zavedati svojih misli.

Ne mislim, da spreminjanje zahteva preveč žrtev, ampak naše želje.
Zaenkrat še ne opažam, da bi se ljudje odpovedovali materijalnemu napredku in pomagali zmanjševati potrošnjo.

Vse kar si napisal je res. Moraš biti tudi bolj pozoren.Nikjer nisem napisal,da pozabi kaj ti govorijo drugi. Da si sam sebi avtoriteta ni mišljeno v smislu osebne izolacije,ampak tvoje spoznanje da svoje odnose dejanja,ti nadziraš, ne odnosi in drugi ljudje tebe. Nihče ti ni rekel,da ne uprabljaj uma in da ne misli s svojo glavo.Dovoli si sprejemati spremembe sebe in drugih na naraven tebi samobiten način. Nihče ti tudi ni napisal,da bodi najbolj pameten. Bodi tak kot si.
Želje-bolj ko spoznaš bistvo življenja bolj realnejše so tvoje želje. Današnji problem so nerealne želje večine.Iz tega vzroka tudi ni veliko srečnih in samozadostnih  ljudi. Ja ljudje se še niso pripravljeni odpovedovati nerealnim željam.Sprememb se ne da zaustaviti, so v vesoljnem naravnem samogibanju.Spremembe so torej dogajajo- tu in sedaj.

Lp Alojz Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #17 - 14.01.2009 at 19:24:39

Quote:
Moraš biti tudi bolj pozoren.Nikjer nisem napisal,da pozabi kaj ti govorijo drugi. Da si sam sebi avtoriteta ni mišljeno v smislu osebne izolacije,ampak tvoje spoznanje da svoje odnose dejanja,ti nadziraš, ne odnosi in drugi ljudje tebe. Nihče ti ni rekel,da ne uprabljaj uma in da ne misli s svojo glavo.Dovoli si sprejemati spremembe sebe in drugih na naraven tebi samobiten način. Nihče ti tudi ni napisal,da bodi najbolj pameten. Bodi tak kot si.

Zdaj razumem, kaj si mislil z besedo "avtoriteta".
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #18 - 14.01.2009 at 19:35:09

Robi wrote on 14.01.2009 at 19:24:39:
Quote:
Moraš biti tudi bolj pozoren.Nikjer nisem napisal,da pozabi kaj ti govorijo drugi. Da si sam sebi avtoriteta ni mišljeno v smislu osebne izolacije,ampak tvoje spoznanje da svoje odnose dejanja,ti nadziraš, ne odnosi in drugi ljudje tebe. Nihče ti ni rekel,da ne uprabljaj uma in da ne misli s svojo glavo.Dovoli si sprejemati spremembe sebe in drugih na naraven tebi samobiten način. Nihče ti tudi ni napisal,da bodi najbolj pameten. Bodi tak kot si.

Ja nič in nihče ti ne more biti več kot si ti sam sebi.To pa ne pomeni zavračanja soljudi.Me veseli,da si razumel.
Mnogi mislijo,da se nekaj povišujem. V normalni enakopravni  debati brez osebnega etikiranja se najdlje pride in to si meni in vsem ti lepo dokazal.

Lp Alojz Cool.
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #19 - 14.01.2009 at 23:53:55

Alojz in Sandib wrote on 14.01.2009 at 19:35:09:
Robi wrote on 14.01.2009 at 19:24:39:
Quote:

Ja nič in nihče ti ne more biti več kot si ti sam sebi.To pa ne pomeni zavračanja soljudi.Me veseli,da si razumel.
Mnogi mislijo,da se nekaj povišujem. V normalni enakopravni  debati brez osebnega etikiranja se najdlje pride in to si meni in vsem ti lepo dokazal.

Lp Alojz Cool.

To pa res! Prav lepo vaju  je prebirat v takemle prijateljskem duhu.  Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #20 - 15.01.2009 at 12:20:40

Bova midva Satis počela isto?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #21 - 16.01.2009 at 20:39:13

Alojz in Sandib wrote on 15.01.2009 at 12:20:40:
Bova midva Satis počela isto?

Vidim da ste vsi tukaj mrtvo resni. Klinc pa taka debata,ki ni nič heca. Preveč zategnjeno jemljete življenje,saj  vsi živimo  večno-sedaj skupaj- dojamite.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2