Glede politikov se čist strinjam zvama. To so najnižja vrsta človeške rase (skupaj z gospodarstveniki in bančniki).
Rekel sem, da so voditelji, ki jih izvoli narod samo odraz tega naroda in za tem stojim. Kako naj iz naroda, ki ima tako nizko zavest, kot jo ima slovenski izidejo etično samoodgovorni politiki, ki bodo delovali po svoji vesti. Nemogoče, ker se za položaje vedno potegujejo le najslabši.
Sistem je pa druga stvar. Tudi v S. Koreji se bo sistem spremenil (to je po mojem čist naravni proces). Eni se ga trudijo pospešiti eni zaustaviti. Ne uspe ne enim ne drugim ker se stvari vedno zgodijo, ko je za to pravi čas. Tudi tam bo zavladala demokracija in kapitalizem in tudi tam bodo vladali najslabši med najslabšimi in tudi tam bo nekaterim žal za komunizmom. Tko je! Simpl k pasul.
Quote:Posted by: Alojz in Sandib Posted on: Yesterday at 12:40:54
bp
Izgubili smo vizijo družbene ureditve,ki bi omogočala pravično konsezno dellitev vseh dobrin.
Nismo jo izgubili samo ves čas se spreminja. Zaradi vizij ljudi so se v preteklosti spreminjali sisteme in vedno bo tako. Vendar se je še vsak sistem tako kot pravi Igor izrodil in tudi ta se bo (se je že) in prav tako se bo naslednji in naslednji in...
Iz tega stališča je moja ideja o vrtovih res čist mem ker bi, če bi res delovala tako, kot sem si zamislil, s tem, da bi ljudem dajala malo več svobode, le odlašala propad nečesa kar je tako namenjeno popadu.
Quote:Posts: 2123
Re: Community Garden
Reply #5 - 24.10.2008 at 11:47:19 Quote Quote
Pravična delitev vseh materijalnih in duhovnih dobrin,ki vsakomur omogoča preživetje. Fantje vse to so utopije. Edini način zastonj ekološko čista energija vsem dostopna bo vsakogar med nami naredila neodvisnega od vsakega sistema. Drugič ;Samospoznanje,ki te naredi etično samoodgovornega do vsake vesoljne oblike življenja. Postaneš soodgovoren in to prostovoljno-razsvetliti vsakogar brez izpostave sistema. Edini sistem je svobodna volja kje,kdaj in kako bom živel in o tem večno-sedaj že odločamo samo da tega ne vemo..Zbuditi se bo treba nič drugega.
Kdaj predvidevaš, da bo ta ekološko čista energija dostopna vsem. Po mojem bo prvo minilo kar nekaj stoletij, ko se bodo posamezniki tako kot sedaj na veliko okoriščali s tem virom. In spet bo moralo priti do menajve sistema in potem mogoče res pride do tega kot praviš, da bo ta vir dostopen vsakemu posamezniku.
lp