Zdej ugotavljajo kakšna je luknja v NLB.
Od 4 do 7 miljard bo treba dat za sanacijo.
hahahaaahahhahaah
To ti je nacionalni interes, točno tu!
Zakaj moram jaz in ti in ostali plačat za sanacijo?
Zato ker je to nacionalni interes, ker to more bit naše.
Zakaj mormo davkoplačevalci plačat za to, da so eni pokradl tok dnarja?
Zato ker je to nacioalni interes, da mamo banko v naši lasti.
Jaz ne bi smel bit odgovoren za dejanja tretjih ljudi.
Če en pokrade tok dnarja, zakaj morm JAZ plačat zravn?
To so čist osnovna vprašanja o odgovornosti in kako ta tako imenovani nacionalni interes, prenaša odgovornost kradljivcev na poštene državljane.
To ti je nacionalni interes točno tu.
In če bi Slovenija prodala vse k je mela v 90ih, danes ne bi bilo krize.
Ker ljudem ne bi bilo treba plačat za nič. Ne bi bilo take luknje v proračunu, ne bi bilo treba večat davkov, ljudem bi ostalo več denarja.
Tut recimo ne bi bilo "tajkunov". Ne bi jih mogl bit, ker jih je omogočala predvsem NLB in pa državna podjetja.
Ampk se je tko širla demagogija Mencingerja in vseh ostalih državnih pametnjakovičov, kako je pomemben NACIONALNI INTERES.
No brez tega interesa pomoje slabš ne bi mogl bit kot je.
Zakaj ljudje zaupajo državi da rihta stvari? Kot npr banke?

Lej kako rihta penzije, ljudje žvijo od 400€ na mesc. To je žalost.
A uredu rihta? Zlo švoh.
A pogledamo še kako rihta zdravstvo? Kakšna luknja je v zdravstvu?
Raj ne..
In zdej se loteva tko problema da lovi sivo ekonomijo, zapira gostilne po ljubljan, itd.. Seveda, pač, siva ekonomija ni dovoljena, ampak ...Kdo na koncu najebe je vprašanje?
In če bo sploh od 4 do 7 miljard. Da ne bo slučajno bliz 10. K ponavad vedno začnejo z manjšo cifro..
Pa to ni totalni znesek, a znamo preštet kok je že šlo notr?
hahahh
Kaj bi mogl narest?
Nč sanirat, nč plačat, bankrotirat NLB, izsledit kukr se da dnarja in to je to. Vse prodat, kar seda, k itak ni nč vredn, kot je avtor pokazu da smo plen. Ja plen smo zato ker so vse uničl že. Zdej mi lah mečemo notr miljarde pa na konc prodamo za miljone, lah pa sam prodamo.
Bankrotirat Adrio in vse ostale ferme k "rabjo dokapitalizacijo".
Ampk tega ne bodo nardil, zato k vedno nardijo narobe.
In kriza se pogljablja in pogljablja...
In seveda , na nadaljujem. Sam pravim že vrsto let da bomo rabl "pomoč." In sedaj je vse bližje , kajti od te številke za sanacijo bank bo odvisno a bo prišla.
Torej, nacionalni interes je v končni fazi odgovoren za prihod trojke.
Je to nacionalni interes?
Da trojka naloži ljudem težje pogoje, sam zato k so eni posamezni lopovi okradl državo?
DA, kajti TO je nacionalni interes v preobleki!To seveda ni pošteno, so pa ljudje sprejeli take pogoje s tem ko so sprejeli idejo nacionalnega interesa. Na kratko, ljudje so bili nategnjeni z demagogijo o pomembnosti nacionalnega interesa in sedaj bodo plačali ceno.
Odgovornost kradljivcev se prenaša na poštene državljane.
Ker nacionalni interes pomen da je to last od vseh. In smo pol vsi odgovorni za to, tut če en neki "zajebe" al pa če en neki "pokrade".
In kot vidite je sistem sfaliran direkt pri temeljih. Odgovornost.
Ni individualne odgovornosti. To kar že skos povdarjam da bi moralo biti temelj družbe. Individualna odgovornost, individualne pravice in miroljubno, prostovoljno sodelovanje med individualci.
Ampk mi mamo družbeno odgovornost,
prisiljeno sodelovanje ljudi v lastništvu NLB(in vseh državnih podjetij) in zdej bomo družbeno plačval za to.