Strah je le odziv ali refleks in vsaj zame ni razlog, ampak posledica, ko se znajdeš v določeni situaciji.
Quote:Nas je pa strah, ker mislimo, da smo telo in telo seveda v tem svetu po našem mnenju ogroža milijon stvari, zato strah ni zakodiran v telo ampak v igro Zavesti,
Zakaj pa bi se potem zavest zavedala ali bala smrti, če smo mi zavest in nismo telo ?
Zavest je večno živa, kot praviš..potem, če bi mi bili zavest, bi nas bolel kurac za vse...

Pa če ti veš, da ljudje le mislimo, da smo telo, zakaj pa še potem živiš, če nisi telo in nosiš ta kup mrtve materije okrog po svetu....Zamenjaj ga za frišno...

Hočem povedati, da zadeve niso tako preproste, kot v knjigi..Človek bi moral najprej spoznati svoje bistvo in to kdo je in zakaj misli, kakor pač misli.Če mislimo, da smo telo, obstaja za to razlog..Če imamo telo in zavest, ga imamo zaradi nekega smisla, kar pomeni, da je naš obstoj in pogoj samo-zavedanja vezan tudi na telo.
Vesolje ne ustvarja nekaj kar brezveze...ali pa zato, da bi mi živeli v iluziji...