Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 18 19 20 21 22 ... 32
(Read 160426 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: ISCKON- videoposnetki, fotografije, linki
Reply #285 - 04.05.2010 at 08:41:15

Ohoho, to je pa res prava pot, kajne, ukvarjati se s tem, kaj naj bi drugi ljudje doživeli. Dante je očitno pravi strokovnjak za to, kaj naj bi drugi ljudje odkrili, očitno živi svoje življenje preko drugih, dober tale Dante, nima svojega življenja pa se opira na to kar so drugi storili. Vse čestitke temule Danteju, ki živi preko drugih! To je prava stvar! Živeti preko drugih! Juhej!  Cool Huh

Dante, a maš ti kej hrbtenice al se boš celo življenje skrival za drugimi?  Shocked Wink
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #286 - 04.05.2010 at 10:58:31

El Poeta! Smiley

Praktično vsakdo se skriva tu za neko masko, tako kot ti! Roll Eyes Prednost anonimnega čavrljanja!
Ne živim preko drugih, kje pa? Sem kar neodvisen in sam izbiram kaj bom počel, komu pomagal. Toliko o tem, dragi Poet.

Sicer pa v tvojih postih sploh ni razumevanja za spirutualnost, to ti ne gre dobro v glavo, žal. Nimaš te izkušnje, čemu se potem sekiraš, pusti nas pri miru, ker ti bo branje tega samo dvignilo pritisk in boš res kao onaj bik pod tvojim nickom.  Smiley
Nima smisla prepričevati modrejše od sebe, pa prav tako ne tiste brez razumevanja, ker je to kot bi govoril kamnu. Upam pa, da nisi še kot "kamen", ali pa vsaj malo.  Smiley

Sicer pa kot sem omenil satis, bo te debate dovolj. Le nakazal sem ji, pa če sprejema ali ne, me to ne bo skrbelo. Gut! Smiley

Pa lep dan, poet!

Back to top

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #287 - 04.05.2010 at 12:06:25

Dante
Da bi odkrili svojo masko se moramo najprej vesoljno samospoznati-kot individualna samozavedna ciklična vesoljna (božja)samomanifestacija. Kje torej na se človek in Bog iščeta,da bi se našla? V nas samih!!! Smiley Smiley
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #288 - 04.05.2010 at 12:33:29

Pravim samo, Dante, da ti Mira Bai ne more prav nič pomagati, ti pa misliš, da ti, in se opiraš na podobne ljudi, ki naj bi ti po tvojem mnjenju kazali pot. Kam? A sploh veš, da ne moreš biti nikjer razen tam kjer si sedaj? In Mira Bai ti ne bo nič pomagala, da bi bil bolj tu kjer si sedaj. Še bolj te bo odpeljala stran (ne ona ampak tvoja ideja o njej), zato tako pravim.

Saj sem jaz tudi bral Kabirja pred leti, še kako sem ga bral, samo čisto nič se ne more dotakniti tvoje eksistence tukaj-sedaj, zato je edina stvar, ki jo lahko narediš, da nehaš gledati v smeri drugih, ti ne more prav nič koristit.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #289 - 04.05.2010 at 13:57:39

Quote:
Pravim samo, Dante, da ti Mira Bai ne more prav nič pomagati, ti pa misliš, da ti, in se opiraš na podobne ljudi, ki naj bi ti po tvojem mnjenju kazali pot. Kam?

Vse je odvisno od njegovih želja in pričakovanj... Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #290 - 04.05.2010 at 17:56:06

Robi wrote on 04.05.2010 at 13:57:39:
Quote:
Pravim samo, Dante, da ti Mira Bai ne more prav nič pomagati, ti pa misliš, da ti, in se opiraš na podobne ljudi, ki naj bi ti po tvojem mnjenju kazali pot. Kam?

Vse je odvisno od njegovih želja in pričakovanj... Smiley

Robi razmisli tole:: Želje in pričakovanja ustvarja naša  ego volja.Ko si ti vesoljno samopotrjen v sebi- potem ni več pričakovanj želja lažnih upov-je samo še tvoje vesoljno stanje bivanja,ki vesoljno samospoznano samopotrjeno samodeluje-ki samodejno kontrolira našo  ego voljo!!!!! SmileyMi nikdar ne bomo zmogli prestopiti prag vesoljnega večno-sedanjega samodelovanja,lahko pa živimo v sozvočju s tem samodogajanjem.To je naš življenjski limit. Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #291 - 04.05.2010 at 18:29:58

Se strinjam, da naše želje ustvarja naša volja..Zato ga bo njegova pot pripeljala ravno tja..do tja, od koder izhaja volja. Smiley

Sicer so dobri občutki, saj doživljamo samo-potrditve... Smiley
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #292 - 05.05.2010 at 22:20:52

Zanimiva, če se ne motim poljska skupina:

Krishna

Music is my extazy

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #293 - 06.05.2010 at 07:48:59

satis wrote on 05.05.2010 at 22:20:52:
Zanimiva, če se ne motim poljska skupina:

Krishna

Music is my extazy

Ohoho, a maš tudi tu "zlokoben" občutek, da ti Baba Vanga nekaj prišepetava? Preko glasba? Recimo - 3. svetovna, tuc tuc tuc, 3. svetovna, o yeah, tuc tuc tuc, 3. svetovna, 3. svetovna, 3. svetovna, tuc, bam, tuc, tuc, bam, bam! Fade-out. Vanga. Baba. Tuc-tuc. Peace out. Peace. Tuc.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

satis
5

Reply #294 - 06.05.2010 at 09:02:48

tu imam pa zlokoben občutek, da me ti malo zafrkavaš. Ampak nema veze, saj poznaš tisti stari rek, da ima vsako tele- beri bikec svoje veselje- Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #295 - 06.05.2010 at 09:46:03

satis wrote on 06.05.2010 at 09:02:48:
tu imam pa zlokoben občutek, da me ti malo zafrkavaš. Ampak nema veze, saj poznaš tisti stari rek, da ima vsako tele- beri bikec svoje veselje- Wink

Satis, kaj pravijo tvoje Vede o Zavesti? Če ne pravijo o tem, da je vse Zavest in da se celotno vesolje nahaja v Zavesti in da se tudi tvoje telo nahaja v Zavesti, potem imam zlokoben občutek, da te Vede farbajo. Kaj misliš ti?  Wink
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #296 - 06.05.2010 at 15:31:16

El Pesnik wrote on 06.05.2010 at 09:46:03:
satis wrote on 06.05.2010 at 09:02:48:

Satis, kaj pravijo tvoje Vede o Zavesti? Če ne pravijo o tem, da je vse Zavest in da se celotno vesolje nahaja v Zavesti in da se tudi tvoje telo nahaja v Zavesti, potem imam zlokoben občutek, da te Vede farbajo. Kaj misliš ti?  Wink

No, kateri izmed korenjakov bo oporekal in rekel, da človeško telo proizvaja zavest? Kar v isti sapi pomeni, da materija proizvaja zavest, no, kdo?

Kot sem danes že zapisal: podzemna baza je isto kot nadzemna baza je isto kot sredizemna baza. Še vedno je treba it na skret, pa če ti paše al pa ne.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #297 - 06.05.2010 at 18:58:38

Quote:
No, kateri izmed korenjakov bo oporekal in rekel, da človeško telo proizvaja zavest? Kar v isti sapi pomeni, da materija proizvaja zavest, no, kdo?

Česa pa bi se zavedal in s čim, če ne bi bilo materije ?
Obstoj univerzalne zavesti neodvisne od materije, so le naše umske blodnje in neka predvidevanja...
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #298 - 06.05.2010 at 20:55:21

dej dej dej, ne mi buce trofat, povej mi raje ce materija lahko postane tolk kompleksna da ustvar zavedanje, pa ne mislim zavedanja predmetom ampak obcutka eksistiranja, ki ga ne more sproducirat nobena materija pa ni vazn kok kompleksna.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

D7
Ex Member

Reply #299 - 06.05.2010 at 21:13:44

dal si vprašanje in kr odgovor   Smiley  Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 18 19 20 21 22 ... 32