Poet wrote on 03.06.2008 at 22:38:29:Kopron
Sva že debatirala o tem že na drugem topicu "Ali verjamete v obstoj Hudiča". Ti seveda verjameš, da se ti sam nisi obrnil proti Stvarniku, toda že preprosto dejstvo našega lastnega ega govori, da smo obrnjeni stran od Stvarnika mi sami. In Satan je po mojem le prispodoba za nas. Poleg tega se pa sam želiš slepiti, da te je Satan zavedel, in ne sam. S tem opravičuješ svojo lastno temo in jo boš še naprej.
In to, da bi želiš to ljudstvo v Braziliji "poboljšati" kaže samo na to, da si hudo zaveden in bi spričo svoje lastne krščanske indoktrinacije se šel kar nov križarski pohod proti tem ljudem, ki živijo v popolni harmoniji z naravo, česar ne moremo reči za nas. Zato ti kar lepo pri miru pusti dotične izraze vesoljne pojavnosti in se nikar ne postavljaj nad njih - vse tvoje sedajšnje interpretacije resničnosti te vlečejo za nos, ker si sam svoja lastna Stvarnikova Tema in je že prav tako. Kar pa ne pomeni, da te nihče ne bo opozoril na tvoje zmote.
Lp, Poet
Ja, saj, .. vem, da sem se tudi jaz obrnil proti Stvarniku, ... zato pa sem tu , kjer sem, ( v tem materialnem svetu , katerega prežema energijski, duhovni svet ), z tem težkim smrdljivim umrljivim telesom .

In, kot sem že v Lojzetovih spisih razlagal, ... je res, ... da smo vsi, ki smo tukaj , na tej Zemlji pač zavedeni , torej v zmotah

. Vključno z "popolnim Alojzem"

.
Poglej pa še tvoje zmote o meni ; glede "križarskih pohodov" , jaz namreč še predobro vem, da nobeno nasilje ne pripelje nikamor, torej nasilje ni nobena rešitev

.
Torej, ni niti v sanjah govora o kakih "inkvizicijskih križarskih pohodih", ali kakšnega podobnega nasilja, kot smo ga že bili deležni v preteklosti

.
Omenjal pa si še nekakšno Stvarnikovo "temo"

.
Ali pa veš, o tem Vrhovnem Bitju, da je v svojem Bistvu Svetloba + Ljubezen sama

Do zdajšnje "teme" ( noči ), pa je prišlo zaradi zlorabe svobode + moči, v katero se je vrgel prvi ustvarjeni-padli angel , katerega sem že omenjal (Lucifer-Satana-Satan).
No, tudi Lojz je že omenjal Luciferjevo negativno polarnost , kot se spomnem

.
Zdaj, kdorkoli pa tega ne ve, je pa tudi že avtomatsko zaveden. ( od taistega negativca-Luciferja-Satana )
Vsak je zaveden , ... v nekaterih pogledih

. Tudi ti + jaz

. Eden tukaj, drugi tamkaj.
Kdor tega ne prizna ( ne sprevidi), je še bolj zaveden kot ostali

.
( tu bi jih lahko naštel kar nekaj, ...

)
In, tako, so zavedena tudi naša omenjena "divja" ljudstva

.
Bog pa jih ( po moje) prenaša samo zato, ker ima usmiljenje z njimi ( kot tudi z nami ), zato, da bodo tudi oni nekoč deležni te Njegove milosti, + Ga bojo lahko spoznali pobližje

.
No, saj, ... ne rečem, ... sem ravno nekaj časa nazaj bral, kako sam Bog osebno obiskuje podobne "skrivne skupnosti" ki so na Zemlji, in jih poučuje o vsem

.
In, zakaj nebi bila to še ena od takšnjih skupnosti, ki živijo dokaj čisto ( + odmaknjeno od pokvarjenega sveta ) življenje?

In, spet bi bil jaz avtomatsko v zmoti, ko bi se recimo hotel pametovati pred takšnimi ljudmi tamkaj

.
Zato je včasih bolje malo počakati, da Bog "pripravi" določene stvari pred nami, in jih je potem veliiiiiiiko lažje narediti. ( previdnost = mati modrosti

)
No, pa da ne bom predolg,... imejmo dobro narejen dan, ... z Bogom ( + Njegovo milostjo ) obsijan, še naprej, juheeejjjjjjj, ...

by Bošty + #

#.