Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 8841 times)
satis
5

Bede materialnega sveta
18.10.2008 at 12:22:44

V razgovoru modreca Maitreye v Šrimad Bhagavatamu najdemo citate, ki nam prikazuje pravo naravo materialnega sveta.:

Quote:
Dovoli mi, da sedaj začnem govoriti o Bhagavata Purani, ki jo je Vsevišnji Gospod neposredno prenesel modrecem, za dobrobit oseb, ki so zapletene v skrajne bede zaradi zelo majhnega zadovoljstva.

V nadaljevanju Brahma, prvoustvarjeno živo bitje v univerzumu, opisuje podrobno troje vrste bed, ki so živim bitjem vsiljene zaradi napačne uporabe svobodne volje in odvrnitve od vdanega služenja Gospodu:

O, Gospod moj, ljudje tega sveta so vedno vznemirjeni z vsemi materialnimi tesnobami, vedno se nečesa bojijo. Vedno poskušajo zaščititi bogastvo, telo in prijatelje, polni so negodovanja in nezakonitih želja in stvari ter pohlepnega snovanja na uničljivih temeljih "jaz in moje". Vse dokler ne vzamejo zavetja tvojih lotosovih stopal, bodo polni takšnih tesnob.

O, Gospod moj, osebe, ki so ločene od ugodnega petja in poslušanja o Tvojih transcendentalnih slavah, so vsekakor nesrečne in niso pri zdravem razumu. Ukvarjajo se z neugodnimi aktivnostmi, uživajoč v čutnem zadovoljstvu zelo kratek čas.

O, Gospod moj, vsa ta uboga bitja neprestano vznemirja lakota, žeja, oster mraz, sluz in žolč, napada jih mrzla zima, vroča poletja, deževja in mnogi drugi vznemirjajoči elementi in preplavlja jih spolni nagon. Žal mi jih je in zaradi njih sem nesrečen.

O, Gospod moj, materialne bede nimajo resničnega obstoja za dušo. Ampak vseeno se, dokler pogojena duša smatra, da je telo namenjeno čutnemu uživanju, ne more osvoboditi zapletenosti v materialne bede, ker je pod vplivom Tvoje zunanje energije
.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Bede materialnega sveta
Reply #1 - 18.10.2008 at 14:29:15

Res je  Roll Eyes . Tako mi je govoril Gospod  Cool Kiss Cool .

In, kaj potem svetuje kot rešitev ? Roll Eyes Mislim nadaljevanje ... ?  Roll Eyes

Jaz bi, ...  Lips Sealed Wink Cool

Let Love rule  Cool Kiss Cool . ( Lenny K. )

Have a good + nice day , ... Smiley Cool Roll Eyes Cool Smiley ...

by Boštyxz + Truth Lovers + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2 - 18.10.2008 at 16:55:08

Oh... res je tako mi je govoril, ni vazno ce je kup govna, samo da mi je govoril gospod.

O, gospod moj kako si beden in neresnicen.

O gospod moj le kateri bedaki so se te izmislili taksnega, ker ti nisi noben usran gospod ampak vseobsezna nikoli zaceta nikoli koncana enovita pojavnost Mase- energije, prostora- T.casa, *zivljenja. In kako se naj jaz sploh pogovarjam o tebi kot gospodu ce si vse in povsod? Karkoli pocnem pocnem s tabo, kamorkoli te gledam, te vidim, pa tudi ce pogledam v kup govna te vidim, celo ko zaprem oci te vidim... celo ko razmisljam, razmisljam kot ti sam. Ali celo ko se na smrt kregam z najvecjim sopvraznikom, si to ti sam. Nesamospoznana zavest je to od vseh teh bleferjev, ki se imajo za modrece, in razsvetljence, ce bi bili res tako razsvetljeni ti modreci bi to vedeli!

Blodnja ko se pogocvarjas sam s sabo, a mislis da ti nekdo nekaj govori (Bosty-jev sindrom bebavosti)

Evo to je spet ena beda od gospodov. Materijalni svet sploh ni beden, bedni so ti ljudje ki si izmisljajo in prodajajo taksen drek okrog.

Ti tepci sploh ne vedo, kaj je materijalni svet... seveda je beden, ce pa so si v glavi ustvarili iluzijo nekaga bolj popolnega sveta, kot je resnicnost sama.
Najbolje se je narediti majhnega in ubogega in upati na resitev nekoga, ki je odgovoren za ves ta golaz resnicnosti.

In glej ga zlomka, problem je ker je to vse nasa lastna kreacija, tu smo popolnoma po nasi volji, vse se zgodi samo zaradi nase volje, ampak taksni zasanjani tepci z gospodi tega ne vidijo.

Zato prodajajo taksne kozlarije z gospodi okrog in ovce kot si ti Satis lepo nasedajo in se lepijo na to kot muha na drek. Ker je tako lepo slisati: joj gospod odresi me, sama sem nemoca, joj gospod materijalno mi res ni cool, hocem duhovno! Tam kjer ni mraza, vrocine in vse bolecine. Joj gospod, spravi me pod tvoja stopala da ti jih zmazilim in se v rit zlezem, samo da ne bom jaz kreator svojega zivljenja, hocem samo lebdeti v duhovnem svetu, kjer je tako lepo.

So letece krave, ni zlih duhcev po atmosferi ki delajo skodo ki jih prodaja Bosty, ni mraza ni vrocine, ne rabi niti misliti, tako neverjetno in odlicno je to le kako si ne bi zazelela tega, se zavedat se ne rabim da sploh sem, v bistvu me sploh ni, ker sem v obliki drekca, implodiram v enotockoven nic kvazi duhovnosti.

Naslednja stopnja je vedno na koncu taksna...

Se zbudis iz prelepih sanj vsa mokra in glej ga vraga v materijalnem telesu, temu bednemu materijalnemu svetu vse okrog in potem si reces: Gospod pojdi v tri p.m. imam te poln k., ker te sploh ni, sploh nisi resnicen, samo bedno upanje v sanje onkraj resnicnosti so bile to in od zdaj bom jaz sama svoj gospod in to vecno- zdaj.  Smiley

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3 - 19.10.2008 at 08:52:50

Da  Exclaim.

Ena od bed tega materialnega dela stvarstva je tudi ta, katero Etrex pripisuješ drugim, pri sebi pa je ne opaziš zaradi istega vzroka ; zaslepljenost z materijo . Cry

In, da, ... lahko bi rekli (prevedli) še drugače ; "zaslepljenost materijalnega sveta"   Cool Exclaim Shocked Exclaim Cool

No, pa dober + manj materijalnozaslepljen dan , temveč duhovnouviden dan ti želimo, ... Sun positive brothers + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #4 - 19.10.2008 at 13:06:16

Hehehe Bosty, ti si pa vedno smesen na nek bedast nacin.

Pa ti goviorim da materijalno ne more biti bedno, lahko je samo bedno dojemanje tega, mrtva materija je nezavedna, beden si ti ki si zaveden in se kekec zraven.

Fora je da nic ne prepisujem drugim, samo resnico govorim, ki bebcu tvojega kova ni dostopna.

Govorim o tem, da prodano upanje na boljsi svet kot je materijalni in je vedno jutri, v duhovnosti, je neresnicno.

Ti Bosty pa si zaslepljen z hujsim kot je materija, ki je vsaj resnicna, ti zi zaslepljen z popolno meglo svojih utvar Grin

Jaz pa vem da je snovni svet, tako kot duhovni, ki pa sta vecno zdaj eden ob drugem v interakciji, nic ni gor nic ni dol, sta skupaj ena resnicnost.

L.p.
Back to top

IP Logged

Dejan82
1
*

I Love YaBB 2!
Ig
Reply #5 - 19.10.2008 at 18:26:02

hmm zanimiv pristop Etrex ampak to je to  Smiley
Back to top

Dejan82  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6 - 20.10.2008 at 07:54:43

Etrex wrote on 19.10.2008 at 13:06:16:
Hehehe Bosty, ti si pa vedno smesen na nek bedast nacin.

Pa ti goviorim da materijalno ne more biti bedno, lahko je samo bedno dojemanje tega, mrtva materija je nezavedna, beden si ti ki si zaveden in se kekec zraven.

Fora je da nic ne prepisujem drugim, samo resnico govorim, ki bebcu tvojega kova ni dostopna.

Govorim o tem, da prodano upanje na boljsi svet kot je materijalni in je vedno jutri, v duhovnosti, je neresnicno.

Ti Bosty pa si zaslepljen z hujsim kot je materija, ki je vsaj resnicna, ti zi zaslepljen z popolno meglo svojih utvar Grin

Jaz pa vem da je snovni svet, tako kot duhovni, ki pa sta vecno zdaj eden ob drugem v interakciji, nic ni gor nic ni dol, sta skupaj ena resnicnost.

L.p.

Aha, torej meniš, da zunaj zemeljske atmosfere tudi duhovnega sveta ni več , ... ali kako ?  Huh Shocked  Wink Cheesy:Smiley.

Lep pozdravčav , ...

Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7 - 20.10.2008 at 12:17:25

satis wrote on 18.10.2008 at 12:22:44:
V razgovoru modreca Maitreye v Šrimad Bhagavatamu najdemo citate, ki nam prikazuje pravo naravo materialnega sveta.:

Quote:
Dovoli mi, da sedaj začnem govoriti o Bhagavata Purani, ki jo je Vsevišnji Gospod neposredno prenesel modrecem, za dobrobit oseb, ki so zapletene v skrajne bede zaradi zelo majhnega zadovoljstva.

V nadaljevanju Brahma, prvoustvarjeno živo bitje v univerzumu, opisuje podrobno troje vrste bed, ki so živim bitjem vsiljene zaradi napačne uporabe svobodne volje in odvrnitve od vdanega služenja Gospodu:

O, Gospod moj, ljudje tega sveta so vedno vznemirjeni z vsemi materialnimi tesnobami, vedno se nečesa bojijo. Vedno poskušajo zaščititi bogastvo, telo in prijatelje, polni so negodovanja in nezakonitih želja in stvari ter pohlepnega snovanja na uničljivih temeljih "jaz in moje". Vse dokler ne vzamejo zavetja tvojih lotosovih stopal, bodo polni takšnih tesnob.

O, Gospod moj, osebe, ki so ločene od ugodnega petja in poslušanja o Tvojih transcendentalnih slavah, so vsekakor nesrečne in niso pri zdravem razumu. Ukvarjajo se z neugodnimi aktivnostmi, uživajoč v čutnem zadovoljstvu zelo kratek čas.

O, Gospod moj, vsa ta uboga bitja neprestano vznemirja lakota, žeja, oster mraz, sluz in žolč, napada jih mrzla zima, vroča poletja, deževja in mnogi drugi vznemirjajoči elementi in preplavlja jih spolni nagon. Žal mi jih je in zaradi njih sem nesrečen.

O, Gospod moj, materialne bede nimajo resničnega obstoja za dušo. Ampak vseeno se, dokler pogojena duša smatra, da je telo namenjeno čutnemu uživanju, ne more osvoboditi zapletenosti v materialne bede, ker je pod vplivom Tvoje zunanje energije
.

Ko bom imel več časa,(sedaj sem malo na tesnem, zaradi ženine bolezni) bom to zadevo pojasnil v celoti. Spis je avtentičen ni pa pravilno razumljen v smislu večno-sedanjega obstoja- našega in celotnega vesoljnega življenja,kjer imamo ljudje posebno poslanstvo in v tem kontekstu vesoljnega življenja ni nič nad nami,ker je vse večno-sedaj vesoljna vseobsežna elementarna in življenjska samobitnost.

Lp Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #8 - 20.10.2008 at 21:58:22

Nad nami je samo "večno-sedaj vesoljna vseobsežna elementarna in življenjska samobitnost", ker smo mi Njene "stvaritve" kot del Nje .  Cool

Tako smo pač pod Njeno oblastjo  Roll Eyes.

Lp  Cool
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #9 - 21.10.2008 at 17:24:43

Ni in ni ti jasno, zivljenska samobitnost smo mi sami. Tu ne more bit stvaritve ce smo mi vecno zdaj ta zivljenska samobitnost. Zivljenje nima zacetka in ne konca, samo je ( smo) vecno zdaj.

L.p.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #10 - 21.10.2008 at 17:42:53

Zdravo Alojz
Vse dobro?

O tem govorim, da je to narobe razumevano in z taksnim razumevanjem tehle gospodov z lotosom usred cela, so naredili samo en zmazek in tako je razumevanje popolnoma napacno, kar dokazuje ta topic.

L.p.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #11 - 21.10.2008 at 17:47:41

Etrex wrote on 21.10.2008 at 17:42:53:
Zdravo Alojz
Vse dobro?

O tem govorim, da je to narobe razumevano in z taksnim razumevanjem tehle gospodov z lotosom usred cela, so naredili samo en zmazek in tako je razumevanje popolnoma napacno, kar dokazuje ta topic.

L.p.

Mahatma Brahatma Mahanga -troedino!!! Preveč za njih?
Oče          Sveti duh   Sin
Adinizedek  Melkizedek Kohenzedek
Akumulirano EM sila     Realizirano  zopet troedino!!!!

Malo se bodo pa res morali poglobiti v zadeve,da bodo lahko vsaj verodostojno komunicirali tu!!!
Hvala Tomaž -vse je ok.!!

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #12 - 21.10.2008 at 17:54:09

Bosty

Neumnost za neumnostjo meces. Pa kje zdaj jaz to trdim? Problem je ker komplet zadeve ne dojemas. Pa kaj beres ti, bem ti tisto glavo coravo! Akumulirano in realizirano prezema celotno stvarstvo, da duhovno je povsod.
Svetujem da si prvo dodobra preberes P.D. stran (ne topic). Potem pa bo juuuuhheejjj naprej.

L.p.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #13 - 22.10.2008 at 08:32:54

Boštyxz wrote on 20.10.2008 at 21:58:22:
Nad nami je samo "večno-sedaj vesoljna vseobsežna elementarna in življenjska samobitnost", ker smo mi Njene "stvaritve" kot del Nje .  Cool

Lp  Cool

Glej, to nisi pisal ti nikoli  Exclaim. To trdim jaz v besedah tebi bližjih + razumljivejših , samo za tvoje lažje dojemanje  Exclaim. Štekaš ? Roll Eyes

Lp  Cool from Boštyxz + God's brothers + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #14 - 22.10.2008 at 18:35:08

Boštyxz wrote on 22.10.2008 at 08:32:54:
Boštyxz wrote on 20.10.2008 at 21:58:22:

Lp  Cool

Glej, to nisi pisal ti nikoli  Exclaim. To trdim jaz v besedah tebi bližjih + razumljivejših , samo za tvoje lažje dojemanje  Exclaim. Štekaš ? Roll Eyes

Lp  Cool from Boštyxz + God's brothers + # Kiss#

Frdamanc se vleče ven s tujimi besedami!!!
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3