Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 7578 times)
Etrex
5

Re: v Braziliji odkrili izolirano ljudstvo
Reply #15 - 04.06.2008 at 18:39:01

Poet wrote on 03.06.2008 at 22:38:29:
Kopron

Sva že debatirala o tem že na drugem topicu "Ali verjamete v obstoj Hudiča". Ti seveda verjameš, da se ti sam nisi obrnil proti Stvarniku, toda že preprosto dejstvo našega lastnega ega govori, da smo obrnjeni stran od Stvarnika mi sami. In Satan je po mojem le prispodoba za nas. Poleg tega se pa sam želiš slepiti, da te je Satan zavedel, in ne sam. S tem opravičuješ svojo lastno temo in jo boš še naprej.

In to, da bi želiš to ljudstvo v Braziliji "poboljšati" kaže samo na to, da si hudo zaveden in bi spričo svoje lastne krščanske indoktrinacije se šel kar nov križarski pohod proti tem ljudem, ki živijo v popolni harmoniji z naravo, česar ne moremo reči za nas. Zato ti kar lepo pri miru pusti dotične izraze vesoljne pojavnosti in se nikar ne postavljaj nad njih - vse tvoje sedajšnje interpretacije resničnosti te vlečejo za nos, ker si sam svoja lastna Stvarnikova Tema in je že prav tako. Kar pa ne pomeni, da te nihče ne bo opozoril na tvoje zmote.

Lp, Poet

Tu imas odgovor Kopron, nimam vec kaj dodati se popolnoma strinjam, enako s Tai in Nahatee.

No edi se to: Tvoja zmeda o tezkem telesu, duhovnem prezemenju,... pa ti imas res vse pojme zbrklane do amena.

Samo cakas prihodnost ki ne obstaja ko se bo materija razblinila v nic, da se bos lahko koncno v miru zlil v nic ampak tega ni in ne bo.

Ja potem pa se vrzi s petega stuka in se bos popolnoma zlil z stvarnostjo (samo zacasno seveda). Vesoljni zakoni so... samo dve imas da si z njimi (spoznanje stvarnika v sebi-samospoznanje) ali proti njim, ti si totalno v navsprotju.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #16 - 05.06.2008 at 07:41:16

... heh, Nahatee, česa ne poveš  Questioning Grin Questioning

Logično je, da je vse del istega Boga  Cheesy. To vem že več kot cca 15 let Cool.

In, ne samo, da ima vsaka stvar svoj namen, ampak, je vse dobro preračunano + predvideno , da je+bo tako kot je+bo po modrem načrtu od Boga Cool Kiss Cool.

Pa dober dan, z Bogom, še napreej, juheeejjjjjjj, ...

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #17 - 05.06.2008 at 07:58:03

Etrex, poglej, ... sodiš me o mojih  "zbrklanih pojmih" , vendar pa se nisi vprašal, če morda tako sodiš le zaradi tvojega nerazumevanja mene Exclaim.

Kot sam praviš zame , ... nisi niti podvomil vase, medtem ko to zahtevaš zame  Tongue. Bog naj ti odpusti, ( jaz sem ti že )  Roll Eyes.

In, materija se ne bo nikoli razblinila v kak "nič", niti se ne bo zlila nevemkam  Grin.
In tudi jaz se ne bom nikamor "izlil", kot praviš. Ker sem "stvaren" v stvarnosti  Wink .

Glede "vesoljnih zakonov", pa te ponovno vprašam, ... ali veš, kdo jih je "uzakonil" ? Questioning?

Spoznanje, da je Stvarnik v meni, pa mi je jasno tudi že več kot 12 let Cool.

Mi je pa tudi jasno, da ravno tako, kot obstajata ( samo začasno ), 2 sili v stvarstvu, ravno tako obstajata tudi 2 sili v človeku, torej pozitivna + negativna = dobro + slabo  Exclaim Cool Roll Eyes.

Premalo ali preveč ? Povej še kaj, česar ne vem  Wink . Tisto bi raje slišal  Cool .

Pa imej se lepo, še naprejjj, j...jjj,...

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #18 - 05.06.2008 at 22:22:31

Boštyxz wrote on 05.06.2008 at 07:41:16:

Logično je, da je vse del istega Boga  Cheesy. To vem že več kot cca 15 let Cool.

Ne veš Kopron, oziroma ne zavedaš se, še vedno ločuješ,že v stavku se izdaš, ko napišeš da je vse del ISTEGA Boga.   Katerega istega Boga, tistega zate dobrega ali tistega zate slabega.

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #19 - 06.06.2008 at 08:01:50

Quote:
Boštyxz wrote on 05.06.2008 at 07:41:16:

Ne veš Kopron, oziroma ne zavedaš se, še vedno ločuješ,že v stavku se izdaš, ko napišeš da je vse del ISTEGA Boga.   Katerega istega Boga, tistega zate dobrega ali tistega zate slabega.

Lep pozdrav  Smiley

... heh, kaj govoriš, ... mar ne veš, da Bog ne more biti slab, ampak samo dober  Shocked Grin .
Drugače ni Bog, če ni dober  Cool Kiss , da dobro vodi vsa "izolirana" ljudstva + tudi vsakega posameznika kot tudi vsako posamezno ljudstvo.  Exclaim Cool Kiss

Glede "istosti" Boga, pa sem to napisal tako le zato, da namignem, da imamo vsi narodi + vsa Vesolja samo Enega Boga, čeprav ga pojmujemo, poznamo, označujemo, imenujemo , ...  na drugačne načine  Roll Eyes.

pa dober + drugačen dan, še napreeej, juheeejjjjjjj, ...

by Boštyxz + # Kiss#

Back to top

IP Logged

Uranoscopus
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #20 - 06.06.2008 at 09:56:58

Kopron
Kako lahko potem govoriš o hudiču, če je Vse del Boga, ki ne more biti slab?

Lep pozdrav vsem
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #21 - 06.06.2008 at 11:38:13

Dej kopron snemi si ta očalca, ki te delajo tako pomembnega in nam pokaži žalostne oči, katere ne pašejo na tako zaigran vesel obraz...
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #22 - 06.06.2008 at 19:50:58

Uranoscopus wrote on 06.06.2008 at 09:56:58:
Kopron
Kako lahko potem govoriš o hudiču, če je Vse del Boga, ki ne more biti slab?

Lep pozdrav vsem

he, he, he, ...čisto + zelo enostavno  Cool Roll Eyes Cool. Namreč, hudičko se je sam sebe naredil za slabega, z odvrnitvijo (ločenostjo) od Boga-Stvarnika.

Da, tako je bilo to, ... in je še dandanes, in bo še dooo ooo ooolgo časa, ... dokler, ...   Lips Sealed Cool Lips Sealed

Pa dober +lep večer, še naprej, tudi Saškotu + ostalim bratom + sestram ...  Cool

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #23 - 10.06.2008 at 09:40:10

Alojz in Sandib wrote on 02.06.2008 at 21:00:45:
Kopron
Od takšnih ljudstev se bi mi zmaterialoizirani,egostični,samovšečni tehnološki bedaki morali učiti,sonaravnega bivanja.

Sonaravno bivanje???    Roll Eyes
Znano je, da več kot polovica moških pri takih "sonaravnih" ljudstvih ne dočaka naravne smrti, (pa tudi ne več kot 40 let) ker so ubiti s strani drugih moških, običajno iz drugega plemena. Ne šemijo se v bojne barve zato, da bi se kazali turistom.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #24 - 10.06.2008 at 10:02:42

Bamby wrote on 10.06.2008 at 09:40:10:
Kopron
Od takšnih ljudstev se bi mi zmaterialoizirani,egostični,samovšečni tehnološki bedaki morali učiti,sonaravnega bivanja.

Sonaravno bivanje???   Roll Eyes
Znano je, da več kot polovica moških pri takih "sonaravnih" ljudstvih ne dočaka naravne smrti, (pa tudi ne več kot 40 let) ker so ubiti s strani drugih moških, običajno iz drugega plemena. Ne šemijo se v bojne barve zato, da bi se kazali turistom.

Good word, Bamby  Cool Cheesy Roll Eyes

And have all a good + sunny (+ rainy) positive day, 2 eternity  Cool

by Boštjanko + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #25 - 10.06.2008 at 10:26:38

Kopron

Je pa res, da se lahko na njihovem primeru kaj naučimo. In to je, da je pametno, da razvijamo tehnologijo, znanost, demokracijo in t.i. kapitalizem, skratka civilizacijo, da nam(jim) ne bo potrebno še čez tisoč let in več loviti rib z loki in puščico in bežati pred levi.
Egoizem, samovšečnost in tehnološki idiotizem pa so človeške lastnosti ljudi že od praskupnosti naprej in za to ni kriva stopnja razvitosti civilizacije. Še posebej egoizem in samovšečnost sta v današnjem času najbolj opazni pri samozvanih gurujih.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #26 - 10.06.2008 at 15:03:13

Bamby wrote on 10.06.2008 at 10:26:38:
Kopron

Je pa res, da se lahko na njihovem primeru kaj naučimo. In to je, da je pametno, da razvijamo tehnologijo, znanost, demokracijo in t.i. kapitalizem, skratka civilizacijo, da nam(jim) ne bo potrebno še čez tisoč let in več loviti rib z loki in puščico in bežati pred levi.
Egoizem, samovšečnost in tehnološki idiotizem pa so človeške lastnosti ljudi že od praskupnosti naprej in za to ni kriva stopnja razvitosti civilizacije. Še posebej egoizem in samovšečnost sta v današnjem času najbolj opazni pri samozvanih gurujih.

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,
Bamby, yeee, to, to, ... take rabmo' Smiley Cheesy Cool Cool Cool .

pa dober + dobro "rabljen" sončen pozitiven dan, vsemskupaj, še napreeejjj, juhhhejjjjjjj, ...

by Boštyxz + # Kiss#

( + let Love rule  Kiss Cool Kiss )
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #27 - 12.06.2008 at 17:27:13

Da. Torej, težko bi rekel, ali ta "divja" ljudstva izvirajo še iz "predadamitov", ali pa že iz novejše dobe človeštva.
Verjetno so iz novejših časov, ker so bolj podobni nam, kot pa kakim opicam .

No, moram še dodati, ... da dandanes še vedno živijo skupnosti ljudi, mala ljudstva, odmaknjena od tega pokvarjenega sveta, ki imajo trajni stik z samim Stvarnikom.

Da, ... to so čisti , Boguvšečni , nepokvarjeni ljudje, odmaknjeni od sveta, v manjših skupnostih, v trajnem občestvu z Bogom.

No, eno takšno skupnost bi vsekakor rad videl nekoč . Upam, da mi Bog ustreže tudi pri tem   Roll Eyes Kiss Kiss Kiss

pa dober + ustrežljiv dan, še napreeej, juheeejjj, ...

by Boštjan Zupančič, S Love nija , ... + # Kiss#

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #28 - 13.06.2008 at 08:29:08

Lojze wrote :

Kopron prosim te je javljaj se več na P.D.!

Heh, moram reči, da, če bi jaz to vzel dobesedno, potem bi še kar pisal po Lojzetovih straneh Tongue Wink Grin.
Tako pa včasih znam dobro (predobro) razbrati napake človeških zmott, in potegnem svojo pottt Wink Cool.

Verjetno pa sem razkril preveč resnice, ki je šla Lojzetu bolj v nos kot pa njegov cigaretni dim, katerega uporablja za služenje lastnemu življenju raka v svojih pljučih ( in morda možganih ? ) Cry.

Zanimivo pa bi bilo, če bi se srečala 2 takšna kot Alojz , ki trdita skorajda isto Roll Eyes Huh Wink.
Namreč, enega osebno poznam Huh.
Zelo zelo zanimivo bi bilo videti razplet srečanja dveh takšnih samooklicanih "mojstrov". Grin Wink Grin
In, spotoma sem se še spomnil, še enega takega primera zavedene osebe od zlih duhov , katere se bo spomnil marsikdo :
,,, da, to je uboga mala sestrica sara, kateri je zli duh prišepetaval, da bo rodila "Jezusa" .
In, pozneje smo lahko videli rezultate "rojevanja", ... tolšče + ... Lips Sealed Cry Lips Sealed

Te moje "kratke" ugotovitve pa so še vedno daljše, kot pa ima kratke noge laž  Wink Grin Cool Roll Eyes Smiley

No, kakorkoli, ... bo že kako, ...  medtem ko čakamo na prihod Gospoda Boga, lahko še rečemo še kakšno besedo za duhovni napredek  Cool .

Pa dober + napreden dan, tudi neodkritim ljudstvom, + ostalimvsemskupaj Cool še napreeej, juheeejjj ...  Smiley

by Boštyxz + # Kiss#

Back to top
« Last Edit: 13.06.2008 at 09:44:07 by Boštyxz »  

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #29 - 20.06.2008 at 16:29:30

Boštyxz wrote on 12.06.2008 at 17:27:13:
Da. Torej, težko bi rekel, ali ta "divja" ljudstva izvirajo še iz "predadamitov", ali pa že iz novejše dobe človeštva.
Verjetno so iz novejših časov, ker so bolj podobni nam, kot pa kakim opicam .

No, moram še dodati, ... da dandanes še vedno živijo skupnosti ljudi, mala ljudstva, odmaknjena od tega pokvarjenega sveta, ki imajo trajni stik z samim Stvarnikom.

Da, ... to so čisti , Boguvšečni , nepokvarjeni ljudje, odmaknjeni od sveta, v manjših skupnostih, v trajnem občestvu z Bogom.

No, eno takšno skupnost bi vsekakor rad videl nekoč . Upam, da mi Bog ustreže tudi pri tem   Roll Eyes Kiss Kiss Kiss

pa dober + ustrežljiv dan, še napreeej, juheeejjj, ...

by Boštjan Zupančič, S Love nija , ... + # Kiss#

Da, ... namreč, izmed vseh neštetih planetov v neskončnem Prostorju ( nepojmljivih razsežnosti ), ima ravno naša majhna Zemljica ta privilegij, da lahko človek na njej osebno spozna Gospoda Boga, kar na drugih, pa čeprav tisočkrat večjih + tudi svetlejših planetih ni možno  Exclaim .

Zato spet večna Hvala Gospodu Stvarniku - Bogu , Večnemu  Kiss Cool Roll Eyes , da smo tukaj , na tej ubogi bedni Zemljici  Cool .

In še več kot to , ... Roll Eyes, ...

... pa dober + večinski dan, še naprej, juhejjj, ... Cool , ...

by Boštyanko + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4