Quote:gape wrote on 08.02.2008 at 12:26:09:ne se poglabljat
pust misli pr mer
ne ne delat tega kar hočeš
deli tisto kar hočeš
Kr ubistvi poglablanje ustvar dvome, ne? Mislm...če se z nečim dlje časa ubadamo, začnemo svašta konstruirat... Mam prou?
Mislim, da vem kako se pocutis, se ubadam s podobnimi konstrukti.
Vcasih se mi zdi, da je bilo vcasih bolje.
Naj to malo sirse obrazlozim: Mislim, da je prislo do nekega razkola idealov, dobro in slabo, pozitivno in negativno, angeli in demoni itd... Vcasih smo se normalno razumeli, brez potrebe po nekih pozitivnih afirmacijah, zdaj pa mislim, da je vse bolj prisoten pogled
crno / belo. Zanikaj vse "negativne" obcutke in poudarjaj "pozitivne". Dejstvo pa je, da je univerzalna resnica samo ena in ta ne dela razlik, ce hoces izpovedat svoje negativne obcutke, rabis nekoga, ki te bo poslusal in ob tem ne bo mislil, da ga hoces nalezt z negativno energijo. Posluh = empatija. Ko govoris iz srca, izlivas svoje obcutke, pa naj bo to jeza, zalost, zavist, sreca, veselje, ljubezen, celo vesolje poslusa.
Moramo se zavedati, da je treba sam pri sebi vedet, kaj nam pomeni sreca. Zivimo v hitrih casih, kjer se miselni vzorci hitro in nekotrolirano sirijo in hitro pride do kake "vsaditve" napacnih pogledov, zato je pomembno sem pa tja malo spucat po podstresju in se zavest samega sebe, lastnega obstoja.
Upam da sem ti kakorkoli odgovoril na vprasanje... da se veliko povedati o tem, vendar rabim(o) povod!