Bardo_Thodol wrote on 12.02.2008 at 23:58:33:Alojz,
pisal si o 28.000 letnih ciklih Zemlje v nekih povezavah, ki se mi zdijo absurdne.
"Porušilo naj bi se gravitacijsko polje Zemlje in bruhali bodo vulkani, mi bomo pa zraven cvilili"
Predvidevam, da naj bi se to zgodilo v kratkem in da bomo to še dočakali, sicer ne bomo mogli cviliti.

Letnice res nisi omenil, vendar ti je tudi nisem podtaknil, omenil sem jo v zvezi s tvojo napovedjo, ki me je spomnila na skoraj identične apokaliptične prerokbe za leto 2012, ki so ravno tako povezane z 28.000 letnim ciklom po mayanskem koledarju (ki se leta 2012 menda izteče). Lahko nam pa zaupaš, katero leto si imel ti v mislih, ko si pisal o bruhajočih vulkanih?
Načelno nimam nič proti pravilnim ciklom in mi je čisto vseeno, v kakšnih obdobjih se ponavljajo ledene dobe, zaradi mene bi se lahko tudi na vsakih 28.000 let, vendar meritve s terena tega pač ne potrjujejo, zato sem do "magične" številke 28.000 v tej povezavi skeptičen.
Ravno tako bi nam lahko postregel z razlago, kaj si mislil z izjavo, da je gravitacijsko polje Zemlje odvisno od njene temperature in od nekakšnih EM repov, ki da štrlijo iz polov.
Že od Newtona dalje je namreč znano, da je gravitacija Zemlje, odvisna od njene mase, ne pa tudi od temperature na njeni površini.
V mrzlih zimah nas Zemlja nič bolj ne privlači, kot v vročih poletjih.
Tudi Sonce je zelo vroče, pa ima vseeno najmočnejše gravitacijsko polje daleč naokoli.
Bardo
Da bi bila zadeva jasna glede 28000 letnih cikličnih kvantnih zlitij vode-kopno Zemlje (vesoljnih potopov), kot jih imenuje sveta tradicija. Prosim odgovori mi kako znanost razume pojav kvantnega prehoda! Jaz vem, da znanost sploh ne ve kaj se v kvantnem prehodu dogaja na nivoju kvarka –atoma itd.!
Nikjer in nikoli ni bilo neovrgljivo dokazano, da se zemeljska pola zamenjata med seboj, ko Zemlja menja obličje v kvantnem prehodu. Nikjer sam ne govorim o tem. Govorim o nihaju Zemlje znotraj njenega gravitacijskega polja.
Zemlja je ujeta v gravitacijsko polje tako, da je vezana nazaj in naprej preko polov Sever-Jug, opis je podan! Bardo nič nisi omenjal, ali je moj opis funkcije polarnih ledenih kap pravilen!
Zakaj jih nisi? Zato ker tvoja misel ni sposobna seči čez okvir znanega! To pomeni, da se nisi sposoben preseči in podvomiti v tisto, kar ti sporoča znanost.
Govoriš; vulkanske izbruhe zaznavajo kamenine! Ali moj opis gravitacijskega nihaja ne vključuje povečane vulkanske aktivnosti? Bardo sporočaš zgolj znano, vse to jaz poznam! Moja misel in dejanja gredo čez mejo poznanega (ga vključujem) in poznano zgolj nadgrajujeta z mojim razumevanjem stvari,ki sem jih našel znotraj sebe. V svoji duši, če hočeš natančno! Ti sporočaš zunanji vidik lastnega razumevanja znanosti jaz vključujem v zadevo tudi lastno (akumulirano bit) notranji glas. Ta glas pa je glas dvoma, ki išče odgovore v lastni biti ne zunaj nje. In ta moje intimna spoznanja in dejanja bereš ti in vsi na tem topicu. V tem primeru jaz preverjam vaše reakcije, ki mi bodo koristile v času, ko se bom moral soočit z močnejšimi argumenti strokovne javnosti. Ta forum jemljem kot koristno preizkušnje, ki bo vsekakor vplivala na moje kasnejše 'korake'.
S Petrom Amaliettijem sva tak podoben preizkus pred desetimi leti že storila na nekem ministrstvu. Njihov odziv je bil po najini takratni ugotovitvi totalno zunaj mojega konteksta razumevanja in podajanja zadev.
Priznati moram, da teme na tem forumu nisem odprl jaz in zadeve niti predlagal nisem.
To je bil predlog in dejanje prijatelja za katerim pa želim zaradi lastnih moralnih načel in verodostojnosti brezpogojno stati.
Zato prosim, ko me citirate najprej natančno preberite moje sporočilo-razmislite! Če tega ne zmorete pa opišite lastno razumevanje in videnje zadev. Papagajsko navajanje znanstvenih 'faktov' me ne zanima, ker jih več ali manj poznam! Za njihovo uradno rušenje še ni čisto pravi čas!
Upam, da so zadeve sedaj malo bolj jasne!
LP Alojz