Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 44 45 46 47 48 ... 764
(Read 1496648 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #675 - 12.02.2008 at 15:54:40

Bardo_Thodol wrote on 12.02.2008 at 15:44:52:
titud wrote on 12.02.2008 at 15:28:34:
Če andreja v filozofskem in etičnem smislu še nekak razumem, ...  

Andreja mogoče razumeš, Alojza pa najverjetneje ne ...  Cool

Lapus, alojzev. Vendar je  na psihloškem nivojo mešanje alojza in andreja tudi precej pomenljivo....
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #676 - 12.02.2008 at 16:16:51

titud wrote on 12.02.2008 at 15:52:35:
Mogoče na psihološkem, a to je le eden od nivojev. Alojzevo pisnaje pa je večplastno/večnivojsko, zaradi česar  mi očitno  dela težave tudi na psihološkem.

Nič hudega, v vseh plasteh je prisotna zelo jasna rdeča nit.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #677 - 12.02.2008 at 21:45:19

Ni pogojev, da "Prometejevo Darilo Človeštvu" prestane test časa. Izgubilo se bo v neskončnosti kot krik heretikov v vetru in pozobali ga dobo meči resničnosti. Avtorji ter zagovorniki dotične doktrine bodo zaječali ob smrtni uri, sence na očeh pa se jim bodo razkadile. Tedaj bodo ugledali svoje zmote in um se jim bo znova skrčil. Nič več ne bo kot je bilo, stare misli in dognanja bodo izpuhtela v vrtincih brezčasja ... Znova bodo zavekali in ob ponovni vspostavitvi umskega aparata naprej doumevali svet okoli njih samih. A ta svet bo le opis sveta, ki ga bodo pleskali vrtinci časa. In svet bo znova kraj nevarnosti, in človeštvo razklano na dvoje. Znova bo potrebno iskati hudiča in slediti iskram, ki bodo skakale iz uma in spet se v umu porazgubile. In pesmi njihove ne bodo žive, izgubile se bodo v hrupu teorij in igrale svojo lastno igro. A kdo bi vedel, da nikoli ni bilo ne Vode, ne Lune, in nikoli ni bilo niti Luninega odseva v sanjski Vodi. In pesmi so bile zmeraj tam, a tam je bil tudi hrup tisočerih dob in sence, ki so na očeh obstale ...
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #678 - 12.02.2008 at 22:21:31

Bardo-ju in ostalim!

Bardo tvoja značilnost je, da imaš intelektualni potencial. Imaš pa slabo značajsko lastnost, da rad pretvarjaš in podtikaš. Nikjer nisem omenil leta 2012. To leto omenjajo zame čudaki. Za takšne sem mogoče tudi jaz čudak.

Poglej vse moje poste! Tik pred nami, lahko pomeni tudi tisoč let in več. Kajti pri bogu je dan kakor tisoč let in tisoč let kakor dan. V katerem dnevu smo danes? 2008 n.š. Torej v zori tretjega  dne. Ta zora pa ima popolnoma drugačen civilizacijski  pomen, ki je diametralno nasproten katastrofi.

Misli z možgani in srcem!

Kar se tvojih znanstvenih dogem tiče so lahko popolnoma enake vsem verskim dogmam. Te dogme pa z verniki prejmejo verodostojnost. Isto lahko trdimo za vse racionalne -ateistične poskuse razlage sveta! Mogoče ne! Razmisli! Ni vse samo črno in belo. Svet je mavrični mozaik. Dopuščaš to možnost? Če jo ne, si zgolj  dogmatik!

Od tvojega intimnega pogleda naj bo odvisno tvoje delovanje in razumevanje sveta.

Hopiji pravijo: Vsa semena so enaka, odvisno je kako jih vidiš.
Sam sem našel povezavo med  t.i.  univerzalno teologijo-religijo–vero in sodobno znanostjo - racionalnim - ateističnim pogledom na svet. Tako mi oba svetova dopuščata, da sem našel enovit svet, ki v sebi združuje oba. Po meni vodilna svetovna nazora –v enoten 'strpen' univerzalni svetovni nazor.

Dejstvo je: »Tisti ki govori resnico je v očeh drugih krut!«                  

Bardo opazil sem še, da imaš kar precejšne probleme z mojim opisom neskončnosti, ker veš, da ti ta moja razlaga lahko poruši tvojo vero v resnično moč znanosti (forum P.D. str. 43)!?

Na nivoju dojemanja toka mojih misli danes ni veliko ljudi. Jutri jih bo mogoče več. Nikogar pa ne silim, da verjame vame. Zato opustimo vse sodbe času.

Titud je po meni dojel na intimni ravni moja sporočila. Isto Ajgor, David.

Za Plesnamesecu sem v dvomih, ker rdeča nit lahko pomeni tudi kaj drugega - slabšalnega. Kopron ima svoje poglede mogoče tudi interese.

Ti slednji pa so najbolj očitni pri Poetu.
Moj edini interes je predati svoje vedenje, kot pomoč za pravičnejši in boljši svet v katerega ne dvomim. Tudi s takim, kot je nimam problemov. Vendar se z njegovimi absurdi ne strinjam. To je temeljna pravica vsakogar, ali ne?  

Sledeča tema, ki jo želim odpreti po navdihu televizijskega dokumentarca. Mislim da je  Pogled v brezno… Tu je govora o  vzajemnosti življenjskih vrst! O življenju na osnovi fotosinteze in kemosinteze. Mogoče bi bilo dobro, da preberete (nekaj strani nazaj) moj pogled na naše ciklične naselitve življenja na Zemljo. Tam omenjam plankton in kite v morju. Velike rastlinojede in mesojede živalske vrste na kopno v družbi velikih rastlin.
Mogoče je, da so Darwinovi privrženci evolucijske teorije o samo nastanku zemeljskega življenja - res v veliki zmoti!

Človek, ki ni sposoben menjati svojega pogleda na svet, je bolj podoben noju z glavo v pesku, kot človeku.

L.P. Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #679 - 12.02.2008 at 23:58:33

Alojz,

pisal si o 28.000 letnih ciklih Zemlje v nekih povezavah, ki se mi zdijo absurdne.
"Porušilo naj bi se gravitacijsko polje Zemlje in bruhali bodo vulkani, mi bomo pa zraven cvilili"

Predvidevam, da naj bi se to zgodilo v kratkem in da bomo to še dočakali, sicer ne bomo mogli cviliti.  Roll Eyes

Letnice res nisi omenil, vendar ti je tudi nisem podtaknil, omenil sem jo v zvezi s tvojo napovedjo, ki me je spomnila na skoraj identične apokaliptične prerokbe za leto 2012, ki so ravno tako povezane z 28.000 letnim ciklom po mayanskem koledarju (ki se leta 2012 menda izteče). Lahko nam pa zaupaš, katero leto si imel ti v mislih, ko si pisal o bruhajočih vulkanih?

Načelno nimam nič proti pravilnim ciklom in mi je čisto vseeno, v kakšnih obdobjih se ponavljajo ledene dobe, zaradi mene bi se lahko tudi na vsakih 28.000 let, vendar meritve s terena tega pač ne potrjujejo, zato sem do "magične" številke 28.000 v tej povezavi skeptičen.

Ravno tako bi nam lahko postregel z razlago, kaj si mislil z izjavo, da je gravitacijsko polje Zemlje odvisno od njene temperature in od nekakšnih EM repov, ki da štrlijo iz polov.

Že od Newtona dalje je namreč znano, da je gravitacija Zemlje, odvisna od njene mase, ne pa tudi od temperature na njeni površini.
V mrzlih zimah nas Zemlja nič bolj ne privlači, kot v vročih poletjih.
Tudi Sonce je zelo vroče, pa ima vseeno najmočnejše gravitacijsko polje daleč naokoli.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #680 - 13.02.2008 at 00:11:31

Seveda sem takoj, ko je Etrex dal link na vašo stran, dojel tvoja sporočila. In me ne moti, da se v tistih 12 pismih razglašate za razlagalca resnice ter nuje po udejanjanju te resnice. Zavedam se, da je resnica brezčasna, vendar v trenutku, ko rečeš, da si jo odkril, da jo imaš to ni več resnica. Vse je v tvoji zavesti, ali jo hoče videti absolutno ali brezčasno, to je, da jo spoznavaš v vsakem trenutku. To pa so tudi ti dve rdeči niti zavesti posameznikov, ki tukaj pišejo in razmišljajo. Zavest, ki hoče videti resnico absolutno, ima interes.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #681 - 13.02.2008 at 00:15:37

Bardo

Tvoja zadnja vprasanja se vidi da so bolj testna. Sicer me nic ne moti, ampak nevem zakaj ne vprasas kaj bolj postenega.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #682 - 13.02.2008 at 00:29:14

Quote:
To pa so tudi ti dve rdeči niti zavesti posameznikov, ki tukaj pišejo in razmišljajo. Zavest, ki hoče videti resnico absolutno, ima interes.

Ajgor

To pa bi se cisto strinjal in to je glavni problem, . P.D. si ljudje cisto narobe predstavljate.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #683 - 13.02.2008 at 08:15:30

Quote:
Seveda sem takoj, ko je Etrex dal link na vašo stran, dojel tvoja sporočila. In me ne moti, da se v tistih 12 pismih razglašate za razlagalca resnice ter nuje po udejanjanju te resnice. Zavedam se, da je resnica brezčasna, vendar v trenutku, ko rečeš, da si jo odkril, da jo imaš to ni več resnica. Vse je v tvoji zavesti, ali jo hoče videti absolutno ali brezčasno, to je, da jo spoznavaš v vsakem trenutku. To pa so tudi ti dve rdeči niti zavesti posameznikov, ki tukaj pišejo in razmišljajo. Zavest, ki hoče videti resnico absolutno, ima interes.

Dojel si sporočila P.D.? A daj no daj, kaj si pa dojel? Mogoče tako kot tisto, ko si J.Krishnamurtija sam po svoje razlagaš, do U.G. Krishnamurtija pa tako ali tako še nisi prišel. Resnica ni absolutna? Torej je vsak trenutek drugačna, in vsak jo vidi drugače? Niti pod razno.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #684 - 13.02.2008 at 08:33:39

Alojz in Sandib wrote on 12.02.2008 at 22:21:31:
Bardo-ju in ostalim!

Bardo tvoja značilnost je, da imaš intelektualni potencial. Imaš pa slabo značajsko lastnost, da rad pretvarjaš in podtikaš. Nikjer nisem omenil leta 2012. To leto omenjajo zame čudaki. Za takšne sem mogoče tudi jaz čudak.

Ti pa niti ne veš kaj prebereš in kaj bi ti drugi radi povedali. Kar nekaj v tri dni spišeš in prodajaš kot suho zlato. Za koga si ti čudak/zavedenec pa raje sploh ne bi.

Misli z možgani in srcem!

Dejstvo je: »Tisti ki govori resnico je v očeh drugih krut!«      

Daj se raje najprej vprašaj od kje misli sploh pridejo in kakšno "funkcijo" sploh imajo. Ker mogoče nas samo zavajajo, si to že opazil?

"Tisti ki govori resnico je v očeh drugih krut!" Glej ga glej ga Prometejca, pa je le nekaj prav napisal. Zakaj pa si se potlej g. Alojz tako hudoval, ko sem ti rekel telebajsek in pljuval po tvojih dognanjih - to je namreč resnica, da si zablodil po stranskih umskih koridorjih in si izgubljen. Ali znaš sprejeti to resnico? PA kako si se jezil, ko te je g. Poet bičal, zdaj si pa tole spisal.  Grin

Bardo opazil sem še, da imaš kar precejšne probleme z mojim opisom neskončnosti, ker veš, da ti ta moja razlaga lahko poruši tvojo vero v resnično moč znanosti (forum P.D. str. 43)!?

Na nivoju dojemanja toka mojih misli danes ni veliko ljudi. Jutri jih bo mogoče več. Nikogar pa ne silim, da verjame vame. Zato opustimo vse sodbe času.

Na nivoju dojemanja tvojih misli si samo ti in tvoji podaniki. Čas pa niti vedel ne bo zate.

Titud je po meni dojel na intimni ravni moja sporočila. Isto Ajgor, David.

Za Plesnamesecu sem v dvomih, ker rdeča nit lahko pomeni tudi kaj drugega - slabšalnega. Kopron ima svoje poglede mogoče tudi interese.

Ti slednji pa so najbolj očitni pri Poetu.

Zanimivo kdo vse je v "the inner circle". Jaz, g. Poet, pa imam edini interes le v tem, da ti razbijem tvoje prismuknjene ideje. Da ti dopovem, da vse to kar ti sedajle misliš je kozmična anomalija, ki se pri tebi huronsko razrašča. Da, moj interes je razpucati meglo v tvoji glavi - ker bo edino to koristilo komur koli, ne pa neki agregati in neke slikce in formule.

Moj edini interes je predati svoje vedenje, kot pomoč za pravičnejši in boljši svet v katerega ne dvomim. Tudi s takim, kot je nimam problemov. Vendar se z njegovimi absurdi ne strinjam. To je temeljna pravica vsakogar, ali ne?  

Najprej nehaj jesti meso. Če bi vsi to storili, bi imeli pravičnejši svet že jutri. In pa tudi opusti kakršno koli mešetarjenje s tehnologijo.

Človek, ki ni sposoben menjati svojega pogleda na svet, je bolj podoben noju z glavo v pesku, kot človeku.

L.P. Alojz

Ne samo menjati "pogleda na svet", ti moraš odvreči vsakršen pogled na svet. A ne razumeš? "Pogled na svet" je sam po sebi opis sveta in ni realnost sama! Saj ravno to ti delaš ze ves čas - prodajaš nov pogled na svet, in zraven ne veš, da kakršen koli pogled na svet pomeni zgrešiti realnost kot je. Pa boh daj, antični Prometejec, pa malo se sam drži svojega nasveta - opusti vsakršen "pogled na svet", nehaj jesti meso in bo vse drugače.
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #685 - 13.02.2008 at 09:34:29

Zakaj Alojz znak za neskončnost uporabi v svoji enačbi?

Ker akumulirana masa,energija,prostor,čas  ,v točki zlitja preidejo v realizirano maso,energijo,prostor,čas  in obratno.Ta simbol  prevrnjene osmice ni kar tako ,saj nam ponazarja večnost vsega kar je in kar ni.

Zato pravi :Kar je že bilo še bo in kar bo je že bilo.Večno sedaj se v ciklih ponavlja ,pa kaj vam to še ni jasno??Princip je isti ,vse ostalo so nijanse.

Malček razmišljanja ne bi škodilo Huh Wink

Lep dan želim.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #686 - 13.02.2008 at 10:28:56

Poet wrote on 13.02.2008 at 08:15:30:
Quote:

Dojel si sporočila P.D.? A daj no daj, kaj si pa dojel? Mogoče tako kot tisto, ko si J.Krishnamurtija sam po svoje razlagaš, do U.G. Krishnamurtija pa tako ali tako še nisi prišel. Resnica ni absolutna? Torej je vsak trenutek drugačna, in vsak jo vidi drugače? Niti pod razno.

Poetek, kljub tvoji cinični prošnji, ti ne morem dati dojetja. Le študiraj U.G., da ti razblini ta tvoj sprevrženi um, ki proizvaja le osebna hotenja. Seveda imaš interes, to je interes po trajnosti. Si navadna mentalna lenoba.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #687 - 13.02.2008 at 10:54:12

matijaZ wrote on 13.02.2008 at 09:34:29:

Zato pravi :Kar je že bilo še bo in kar bo je že bilo.Večno sedaj se v ciklih ponavlja ,pa kaj vam to še ni jasno??Princip je isti ,vse ostalo so nijanse.

Malček razmišljanja ne bi škodilo Huh Wink

O ideji "večnega vračanja istega" je razglabljal že filozof Nietzsche, v starem veku pa pitagorejci.

V našem Vesolju ta ideja nima fizikalne podlage, saj je zano, da entropija stalno narašča, zato se tudi nič ne more ponavljati v neskončno enakih ciklih.

Pitagorejci so z odkritjem iracionalnih števil dobili težko lekcijo.
Pokazalo se je, da ni vse ciklično, kot so predpostavljali, saj je za iracionalna števila značilna necikličnost decimalk.
V vsej neskončnosti decimalk takega števila ni nobenega vzorca, ki bi se ciklično ponavljal.

primer ulomka:
2/7 = 0,285714285714285714..  
vzorec 285714 se neskončnokrat ponovi

primer iracionalnega števila:
dolžina diagonale kvadrata s stranico 1
ali
sqrt(2) = 1,4142135623730950488016887242097..

v tem primeru v vsej neskončnosti ni nobenega večno ponavljajočega se vzorca

Zanimivo je tudi, da je ulomkov v primerjavi z iracionalnimi števili "zanemarljivo" malo.
Kardinalnost iracionalnih števil je večja od kardinalnosti racionalnih števil.
V neskončnosti prevladuje necikličnost.

Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #688 - 13.02.2008 at 11:57:09

Quote:
Poet wrote on 13.02.2008 at 08:15:30:
Quote:

Poetek, kljub tvoji cinični prošnji, ti ne morem dati dojetja. Le študiraj U.G., da ti razblini ta tvoj sprevrženi um, ki proizvaja le osebna hotenja. Seveda imaš interes, to je interes po trajnosti. Si navadna mentalna lenoba.

Cool, in kaj moram po tvojem storiti? Če nekdo pravi, uporabljaj um in ga prečiščuj, samo ne mu preveč verjeti - to je potem zate mentalna lenoba? Fino, že vidim kako dojemaš duhovnost, pa tudi ne vem, če si si UG-ja kej bolj podrobno ogledal. Sodeč po tvojih postih nisi.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #689 - 13.02.2008 at 13:01:14

Kdo ti je pa rekel, da prečiščuj um? Spoznaj ga. Še marsikaj ne veš in zakaj si sedaj našel UG-ja, zato ker je Indijec? Imaš tudi Sokrata.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 44 45 46 47 48 ... 764