Poet wrote on 08.05.2008 at 12:15:18:Etrex!
Pa kaj potem, če bo kvantno zlitje! Jaz lahko samo rečem: Hvala Bogu! in pa Končno! Pa to res mislim. Samo kako se pa potem tole Kvantno Zlitje in posledični potop civilizacije ujema z Alojzijevim prizadevanjem izboljšati človeško družbo? In poleg tega praviš, tako kot vem tudi sam, da bodo na svetu VEDNO "hudobni" ljudje, kako lahko potem človeško družbo kakorkoli izboljšaš, če pa je takšna kot je? In vsi problemi pač izhajajo iz tega, da jih ustvarjajo takšni ljudje, pokvarjeni, kot jih je ustvarilo vesolje samo. Zakaj se potem kakorkoli sekirati glede stanja v družbi? Vesolje je ustvarilo družbo kakršna je, vesolje naj za to odgovarja. Pika.
Ker kdo smo mi, da bomo sodili vesolju in vesoljni pojavnosti? Vesolje/ali kakor pač že hočeš imenovati to nedeljeno vesoljno pojavnost, je ustvarilo človeštvo, in je ustvarilo vse in je ustvarilo družbo, in je ustvarilo tudi vse temne/negativne/nezemeljske sile, ki so skonstruirale civilizacijo in človeško družbo - ampak vse to je ustvarila ena sama sila, ena sama pojavnost. Kdo smo potlej mi, da bomo tej pojavnosti sodili? Da bomo rekli, da so stvari slabe in morajo biti drugačne? Kdo to lahko stori?
Ker g. Alojz je nedavno izrekel neko sila sila resnično trditev - tisto o Stvarniku in predvsem relacija Stvarnik-človek, pa ni nihče blagovil tega komentirati. Tisto je bistvo vsega - kaj je Stvarnik/Stvarstvo in posledično tisti del vesolja, ki zase pravi, da je SAMOZAVEDEN! Tu se skriva še marsikaj, česar nočemo videti, nočemo spregledati.
Predvsem pa se nočemo odreči ...

... odreči občutku človeštva. Ker morda sploh nismo ljudje ... in je biti človek le ideja v našem umu/reservoarju miselnih vtisov, in smo v samem bistvu nekaj drugega ... kako lahko vsi ti atomi enega samega vesolja stojijo v navideznem nasprotju - to je laž ... navidezna resničnost se nam plete pred očmi, vesolje samo se je zreduciralo na enega izmed svojih delcev in zdaj pravi, da je človek ... miselni ovoj, ki drži v sebi občutek delca vesolja in ločenosti, in gradi občutek človeštva/človeka ... medtem ko se v vsej vesoljni pojavnosti atomi gibljejo v absolutni svobodi in veličini ... le v človeku se je del atomov postavil proti toku realnosti in sedaj ustvarja in vzdržuje občutek samozavedanje - samozaveden je tudi samozavedén ... iluzija vesolja, da je nek delec samega sebe v resnici ločen od preostanka in se zaveda samega sebe ... tu, dragi moji, se skriva marsikaj pred čemer bežimo in si zavoljo naše "igre" zatiskamo oči.
Zelo dobro poet, post vreden pohvale, čim več takih

Kakor jaz razumem Alojzovo pisanje na njegovi spletni strani, bo njegovo znanje uporabljeno v prid tistim, ki bodo odrešeni, zatorej bodo lahko odšli iz Zemlje in služili življenju, medtem, ko ostali ostanejo še najmanj en cikel padca in vzpona civilizacije.
Da pa bi postali odrešeni moram že sedaj delati po zakonu enotne naravne zakonitosti (spoštovati etični kodeks).
Kakor pa sem lahko dojel ima pripravljen tudi patent-sarkofag, ki bo ljudem omogočal, ponovno vstajenje. Bogati bodo plačali zanj toliko, da bodo imeli tudi revni brezplačno vstajenje. Ko bo nastopila želja po"reanimiranju" bo to že prvi korak k služenju za življenje. Da pa bi bili ponovno reanimirani, se bomo morali zavezati tudi k etičnemu kodeksu (kar ni nič drugega, kot delovanje po principu univerzuma).
Plus nastopi zraven še agregat, ki omogoča odrešenim odhod, neodrešenim pa blaginjo na Zemlji, dokler ne izgubijo čisto vsega znanja oz. dokler se ne zgodi potop.
Vedno bodo hudobni ampak samo na Zemlji, odrešeni odidejo in počasi tudi njihove duše capljajo nazaj, da bi se prostovoljno ali zaradi kršenja kodeksa, ponovno odrešile (kar pojasni vedno več duš na Zemlji).
Vesolje ne more samo odgovarjati, ker to je spet pojem ločenosti.
Vesolje oz. stvarnik se realizira v vsej svoji xmept pojavnosti in tudi v nas. Mi smo vesolje in vesolje je mi. In ker smo najvišja bitja, ki kot edina samozavedna in samospoznana bitja lahko spoznamo stvarnika v sebi in stvarnik sebe v nas, potem nosimo tudi odgovornost za nas vse.
Ker mi smo stvarnik in stvarnik je mi.
X mept*
x-neznano
m-masa
e-energija
p-prostor
t-čas
*-življenje (človek, kot edini, ki vzpostavlja življenje, ker je individualna realizirana podoba stvarnika, torej stvarnik sam)
odrešen biti-samozaveden in samospoznan, da v sebi vidiš stvarnika in stvarnik vidi sebe v tebi.
akumulirati-kopičiti, shranjevati
realizirati-uresničiti, izvesti, izpolniti
Ločena sta pojma "realizirano in akumulirano", ki pa šele oba skupaj tvorita celoto-to je že bilo obdelano. (dobra ponazoritev je jin-jang simbol, ki predstavlja z zunanjim krogom “vse”, med tem, ko črni in beli del znotraj kroga simbolizirata interakcijo med "akumulacijo in realizacijo).
Zaenkrat naj bo to vse...težko je razumeti toda, ko enkrat zaštekaš je vse enostavno, kot pasulj. Me pa sedaj možgani bolijo
Da sem prebral in dojel cca. polovico spletne strani od Alojza, sem porabil 3 mesece zmernega branja in poglabljanja, ampak sedaj mi ni žal, če ne drugega sem spoznal več zgodovine, astronomije, ezoterike, kvantne fizike in še česa...
Mogoče sem kaj napčnega napisal(upam da ne), pa me bodo že popravili