sašo wrote on 03.04.2008 at 13:41:35:Nahate je potrdila trenutek večno-sedaj, kar pomeni, da ne da prav Kopronu in tai!
menda...
Ne, ne.. js se popolnoma strinjam z Nahate (kar je napisala ni zame čisto nič nerazumljivega) In mislim, da je v knjigi (ali kar se tiče "zdaja") to ključnega pomena.
In ne nasprotujem Etrexu v njegovi teoriji. Ker je teorija iz knjige, ki jo imam sama doma že nekaj let. In je ena najbolj fascinantnih, super,in je ne kritiziram (prej bi rekla, da ji dajem veliko vrednost).
Pozivam pa, da naj on in njemu podobni prakticirajo to, o čemer pišejo. To je tko kokr ljudje, ki citirajo sveto pismo od A do Ž, in kar je najbolj hecno, da so ravno ti ljudje občiajno tisti, ki pa ne živijo po teh napisanih (in pridno citiranih) načelih. To je moj problem, to je tisto, kar me živcira (ne vera, da ne bo pomote

ampak ljudje, ki mislijo, da s tem, ko do potankosti citirajo nekaj VEJO o čem govorijo, pa je ravno obratno - bolj se sklicujejo na nekaj, dlje so od tega, kar piše).
Etrexu ne očitam pisanja o tem, kar knjiga sporoča. In tudi, logično je, da človek ne more komentirat samo tistega, kar prakticira. Js npr. sem ateistka, pa vseeno lahko kot vsi drugi komentiram topic o veri. Normalno.
Ampak, ko se pisanje o tem prevesi v tumpanje nonstop o enom in istem, in učenje drugih, kaj knjiga sporoča, pa ja, pričakujem od njega, da VE o čem govori. In ja, iz prakse. Čimbolj nekdo zagovarja nekaj, tembolj pričakujem, da se na to spozna.
In ni moja želja, da se kdorkoli strinja z mojo teorijo.. Ok, vem, da trenutno pišem mal agresivno in je to težko verjet
ampak to je tko kt vožnja z avtom. super je če veš teorijo, super, če debatiraš o tem, ker dejansko potem več veš, ampak dokler dejansko ne pelješ, ne veš, kaj pomeni vožnja. in me lahko kdorkoli brez izpita opozori na karkoli, ampak da bi mi pa nekdo še posebej brez izpita nonstop težil, kako vozim (pa sem solidna voznica

), bi mi pa logično presedal.
Običajno se ne raspizdim (vsaj men se tko zdi

), ker vedno vem, da je forum, da ima vsak pravico do svojega mnenja in kok je bedno skritizirat nekoga samo zaradi njegovega mnenja. Ampak ker gre za stvar, ki jo prekleto dobro poznam, mi vse skupaj najeda.
Priznam, zaradi mene, ne zaradi njega.
Prvič, ker slučajno vem, kako zajebano je spravit to knjigo v prakso. Drugič, ker bi me blo sram, da bi nonstop polemizirala o stvari, katere vsaj približno ne obvladam, še posebej pa ne, da bi koga učila o tej isti zadevi. To je tako kot jaz pa recimo ajurveda. Ej, iskreno, ma nimam pojma o tem

. In recimo en dan kupim eno super olje, ki mi ga proda tip, ki se ukvarja z ajurvedo in ratam totalno navdušena. In potem forum okupiram z mojim (ne)znanjem in učim druge, kako morajo živet. Vse lepo in prav (prač vsak ima svoje fore, ), ampak če bi pa bil kdo na forumu, ki bi ajurvedo obvladal, bi ga pa, verjemi, pošteno živcirala s svojim prodajanjem znanja.
In tretjič, ravno iz razloga "slepega sledenja nečemu". Mislim, da je to stvar, ki jo naredi vsak začetnik, da nekaj odkrije in se vrže v to. Ampak prej ali slej ugotoviš, da vse funkcionira po istem principu - vsak "učitelj" ima svoj sveti prav in svojo Resnico. Pomojem je pomembno, da do vsake alternative pristopam z distanco, ker nobena teorija ni dokončna. Zato spoštujem ljudi, ki vzamejo stvari bolj na široko, predvsem pa se zavedajo, da čimveč vejo, temveč se morajo naučit.
In mene osebno prej fascinira človek, ki bo napisal konkretno iz svojih izkušenj, in ne z namenom da nekoga prepriča.. Nevem, je težko razložit, mi pa sigurno ne potegne nekdo, ki nonstop tapka izključno teorijo, še posebej, če je teorija iz ene same (neprebrane) knjige.. Pismo, mi je to annoying.
Vem, tečnost seva iz vsega tega, ampak bistvo je, še enkrat, da pozivam Etrexa in podobne, da (vsaj) enkrat tedensko prakticirajo knjigo (ne brat, praxa), ker mislim, da bo princip pisanja drugačen.
Lp, tanja