Alojz in Sandib wrote on 15.12.2011 at 22:49:55:OSONČJE-malo za razmislek
Uradna znanost trdi,da je naš Sončev sistem(pravilno osončje)staro 4,6 milijarde let in,da ima Sonce goriva za 10 milijijardno življenjsko dobo,ko naj bi se razširilo in postalo bela pritlikavka.Zame osebno takšne razlage niso sprejemljive in mi nakazujejo večnje zmote,kot je mogoče ?moje osebno razmišljanje.
Najnovejše teorije govorijo da se H vodik v obliki plazmičnih vredosti Devtrija (D)in v obliki T Tritija (fuzija)medsbojno zlivata iz česar nastane He-težje jedro helija ?+nevtron+ kinetična energija. Ta teorija je že blizu, vendar ima eno pomankljvost,ker izolira samo Sonce,od gravitacijskega polja osončja in ne pove,ali je Sonce soodvisno v svojih gravitacijskih me vezeh od ostalih 3 % mase-energije osončja.
Vsakakor se strinjam,da poteka na Soncu fuzija (H) vodikovega Devtrija in Tritija - posledico ,ki nastane se povzel. HE itd.
Če zadevo obrnemo na moj šarlatanski jezik in razumevanje bi najprej postavil:
1.) Sonce v soodvisnost do tistih ostalih 3 % mase-energije osončja
2.) Devtrij bi označil kot plazmično Akumulirano vrednost (AHme )vodika in Tritij kot Realiziranoplazmično vrednost mase energije vodika RHme.
3.) Uzrl bi se na Jupiter in se vprašal zakaj Jupitrovo in Sončevo leto 11,9leta skoraj sovpadata in zakaj???
Potem bi sprejel sklep,da sta Sonce in Jupiter sodvisna in vezana po nekakšni EM osi kjer poteka masno-energetska komunikacija med njima.
Mogoče je Jupiter nosilec H vodika akumulirane vrednosti H-Devtrija ( AHme) in Sonce RHme Tritija? POtem se dogaja na obeh obratno sorazmeren proces fuzije -fizija!
Sončeva RHme sprejema Jupitrov AHme in ga pretvarja v He*nevtrone? ki imajo kinetično energijo? Jaz bi laično imenoval zadevo takole na Soncu se dogaja topla fuzija na Jupitru hladna fizija,ki pretvarja RHme Tritij Sonca v AHme Devtrij,kjer je posledica povečan gravitacijski vlek Jupitra,kateri raste premosorazmerno prejeti RHme iz Sonca.
PO meni bo Jupiter postal bela pritlikavka,ki bo ob koncu 15 milijardnega cikla vase potegnila razširjenordečovelikanko Sonce in celotno ostalo me osončja in to bo povzročilo sočasen konec Omega starega in Alfa začetek novega 15 milijardnega cikla.
Če zadevo in naše osončje razumemo kot elemenarno celico naše galaksije.Naše osončje ima znotraj galaksije točno določeno gravitacijsko polje v katerem se lahko ciklično (analogno bio celici) -samozliva!! Ne vem pa, če bo zadeva razumljiva vsem?
Zanimiva teorija ... ko bi bila le napisana za odtenek jasneje in odprta za izboljšave, saj zadeva se mi ne zdi tako preprosta. Sicer o astrfiziki nimam kaj večjega pojma, vem pa za nekatera dejstva okrog osončja ... o čemer so govorili mistiki. Oni se niso trudili to posebej pojasnjevat, mogoče zato, ker je ozadje vsega daleč nad ravnijo razumskega razmišljanja. Mistični vpogled na dogajanje v osončju, konfiguracijo in učinek delovanja kozmičnih Sil je enostavno tam, kjer so opisi z besedami nesmiselni. Niti jezik matematike in simulacij se temu ne more približati. Moje skromno mnenje je, da je vse v naravi in v tem kosmosu urejeno ciklično, tudi energija se ne izgubi v nič ... prav gotovo se izžarčena energija Sonca v prostoru osončja akumulira in vrača nazaj.
Bom pa še navrgel trditev, da samo Sonce deluje ciklično in hkrati tudi nepredidljivo ... v skladu z dogajanjem v prostoru osončja. Poglejmo samo dogajanje ko imamo vpade kometov skoz osončja in njihov prehod mimo Sonca. Nedavni primer s kometom Elenin je pokazal, kako "inteligentno" deluje Sonce, seveda v navezavi z Jupiterom in ostalimi zunanjimi planeti. Opazili smo, da je se sončeva aktivnost, kar pokazujejo pege, najprej stabilizirala, bila na nižji ravni (manj sevanja in gostote sončnega vetra), nato pa v času prehajanja kometa se je prav prebudilo in sevalo ogromne količine vrelega plina v bližnje planete (Merkur, Venera), nato pa še proti kometu parkrat, ki ga je po preletu Sonca enostavno pretrgalo na pol. Podobno se je dogajalo tudi z drugimi kometi, mnogi manjši kometi pa enostavno gredo direktno prosti Soncu in zgorijo v zgornjih plasteh kronosfere.
Delovanje Sonca in tudi Jupitera ki varuje in stimulira delovanje osončja je svojevrstni fenomen. Nam ljudem se še ne sanja dovolj kakšna mogočne so te Sile. Vendar ... koliko vem iz mistike in kozmičnih silah, pa to ni vse. Še mnogo drugega je ... ne obstaja samo eno Sonce, ampak je tudi "nekaj" tam na obrobju Osončja, blizu Kupierjevega pasu planetoidov in asteroidov, ampak še znotraj heliosfere. Ne vem, če je kdo za to temno zvezdo slišal, ki ima cikljus tam nekje 24.000 let, približno toliko kot je ciklus precesije Zemljine osi, ki naj bi bila okrog 27.000 let. Oba ciklusa pa sta itak povezana pri določanju vedskih obdobij (sat, dwapara, treta, kali). To mi je zdaj postranskega pomena. Torej: kako in zakaj ta temna zvezda učinkuje na dinamiko ostalih planetov in Sonca? Glede astroznanstvenikov je to že ugotovljeno dejstvo s starim satelitom IRAS, da je tam leta 1983 v ozadju, v smeri ozvezdja Orion, našel neko ogromno infrardečo polje objekta s povprečno temperaturo sevanja samo okrog 40 Kelvinov. To ti je precej hladen objekt, tako kot so nevtronske zvezde. Znanstveniki sploh niso imeli pojma kaj bi lahko to bilo in je še tako blizu da je lahko del tega sončnega sistema. Zdaj izgleda, da znanstveniki to "stvar" opazujejo z novejšim satelitom in stvar simulirajo. Nekaj se jim že bojda svita ...

Ampak problem je le interpretacija tega pojava ... nevtronske zvezde. Al zdaj ta temna zvezda že požira energijo, moti komunikacijo z galaktičnim središčem? V galaktičnem središču je že bilo opazovano kako nevtroska zvezda velikosti 10 km premera dobesedno vleče iz enega sonca vročo plazmo.
Glede Jupitera in njegovega učinka, pa morda ne gre le za masno-energijsko komunikacijo v spregi s Soncem, ampak je za tem še nekaj več, veličanstveno več.

Ta "božanski" planet je v mistiki kao povezava z Absolutno ravnijo Stvarstva, z onkraj tega Univerzuma ... Oceana materializiranih svetov. Povezava je čisto duhovna, nematerializirana, to ni kao EM signal, ampak je kanal spiritualnega Zvoka ... v mistiki se to imenuje Beseda, Nada, Shabd, ... to je polje vibracije, ki je znotraj bilo katere strukture materije ... od atoma, molekul, organizmov, do celega Univerzuma. Vse to prežema spiritualni Zvok, preko svojih portalov Moči. Torej glede osi Sonca in Jupitera: Sonce je samo fizično vidno bleščeče, ampak Jupiter pa je bleščeč na subtilni ravni in neprekinjeno prežema prostor osončja s nevidno Svetlobo in vibracijo Zvoka.
Po drugi strani pa obstaja os Sonce - temna zvezda in os jupiter - temna zvezda. Jupiter je torej izmed Sonca in temne zvezde, morda celo onemogoča kolizijo temne zvezde s planeti. Pravzaprav v tej zgodbi pa že nastopa tudi Saturn. Ampak o njemu drugič.
Drugač me ne moti Alojzeva teorija o Em sili in vzročno-posledičnih povezavah. To ima donekle smisla, ampak tu je še toliko dodatnih dejavnikov in večplastne strukture Stvarstva. Strinjam se da Univerzum ne umre, se le širi in nekoč povrne vase, nato spet ekspandira. Vendar pa je morda nastal prvi tak ciklus po pranastanku tega Univerzuma. Seveda če predpostavimo, da obstajajo še subtilnejši svetovi od teh materialnih oziroma nek vzročni-kavzalna raven obstoja in še dalje čisti duhovni svet, brez sledi materije, kot okean spiritualne Besede. Moč vseh moči in izvor nastanka duše. Vem, da je že to onkraj Alojzeve teorije, vendar to o čemer pišem je samo interpretacija tega kar so nekateri mistiki povedali ... ne tega ni moč najti v Vedah, ampak je bilo bolj skrito znanje. Torej to je samo interpretacija tega in kolikor se mi zdi smiselno povezati z Alojzijevo teorijo. Drugače pa bežno spremljam tudi znanstvene razlage o "kosmologiji". Bah, še blizu niso! Se še mučijo v zvezi s časom in relativnostno teorijo ... nič od tega ne da haska, saj je znano, da je Enstein malo preveč poenostavljal ali pa celo zatajil.
lp!