Bomo poskusili ... vsak dan se poglabljam vase, ker samo v sebi nosimo odgovore na globja vprašanja življenja in smrti. Samo skozi že doživeto in akumulirano izkušnjo, vse to leži pri duši. Hkrati pa je ona sama generator življenjske sile, vsak dan v globokem počitku preraja, "oživlja" telo in um. Telo in um ne moreta brez duše, a duša ne brez njenega izvornega eliksirja, mane ... zveneče Besede. To zame ni pojem, ki sem ga prebral ... Besedo se da izkusiti, "slišati" in živeti z njo. A o tem kdaj drugič!
Se strinjam, da um deluje prečesto kontradiktorno ... kao religiozno, pobožanstveno in kao nagonsko. Nagonski človek živi znotraj tega miselnega kalupa: jesti in piti, spati, seksati in biti v strahu. To tudi tipično animalni mentalni kalup - v bistvu takšen človek še ni v pravem pomenu Človek. Umski človek pa poskuša te nagonske odzive kontrolirati, se preusmerjati, ampak lahko kasneje animalni nagon, recimo seks, dobesedno izbruhne. Morda je na starost kaj lažje

, kaj pa vem

. Že vsem dol visi za "mehko kožo". A v bistvu ne gre za to, ampak pravo dojemanje dualne narave sveta, yin in yang. Kolikokrat vidimo, kako je recimo zreducirana vloga ženske moči v družbi ... one ne delujejo normalno. Ta Moč v njih je zatajena, ne deluje v svojem veličastju kot bi lahko. Enostavno je tako malo te pramoči videti ... poden. Dobro vem za Božansko Mater ... in kje je Njeno mesto, vloga ... vem da bo njena vloga in vpliv se prebudila. Nekoč je bo človeštvo jasno spoznalo, takšno kao je ... bleščečo in božansko. Že na začetku stvarjenja Ocena materialnih svetov smo prav vsi kot duše videli Njo, ko je stala ob strani našem in Njenem Očetu Purušu. Mi to vemo, ampak zaradi neštetih ciklusov prerajanj v različne inkarnacije smo ta praspomin izgubili. Pravzaprav ga "čutimo" ko smo v bližini ženske Moči, ampak um je še vedno zaveden. Zakaj? Tega pravzroka pri prvem kontaktu Nje z Moškim polom pa žal nismo "videli" in se ga tako ne moremo zavesti. To vedenje duši manjka in ta del zavesti v odnosu z Njo še iščemo, takšen kot bi moral biti po Njegovi Volji ... v bistvu sem zvedel da je bil "prvi kontakt" čisti fijasko

. S tem se razreši en velik problem in imamo več miru s seboj. Prava Ljubezen je daleč od nagonske narave, niti ni v sferi umske skladnosti, je še dlje od nravnega odnosa duša s dušo. Recimo odnos Učitelj - učenec je že tak čisti duhovni odnos, ki ga prežema nevezana ljubezen in obojestransko spoštovanje, vse to je temelj za naslednjo stopnjo doživljanja Ljubezni, v vseprisotnost Njega in notranjo blaženost. Lahko si kjerkoli in vedno uživaš v Njem ... mi smo v Njemu, ker On vse to je prežel, prežema in še bo prežemal s svojo Besedo.
O galaktičnih ciklusih pa še "tuhtam" ... zgleda da se bo treba malo lotiti astromatematike. Dobro vemo, da precesija Zemljine osi ni enakomerna, ker se kotna hitrost vrtenja pri obhodu spreminja, zato je ta cikel Zemljinega leta v povprečju tam 27.000 let. To isto dobo pa razdelimo na pol in dobimo dva polciklusa civilizacijske rasti in padca. Naš zadnji civilizacijski padec je bil tam nekje 13.000 let nazaj. Od takrat zaradi manjše ledene dobe začenja človeštvo znova. Stara navlaka, okostnelo znanje se je moralo uničiti in "vzelo" se je samo to kar so lahko ljudje nosili s sabo, svoje notranje znanje. Okrog leta 3100 B.C. pa je bil pričetek te železne dobe. Sedaj smo na "izhodu" iz te dobe, vendar rešilne Svetlobe na koncu tunela še ni videti. Naslednji dve leti bosta v tej dobi najkritičnejši za vso človeštvo. Ako zavestne sile uspejo, se razširi sloga med ljudmi, prenehajo prepiri in vojskovanja, potem nam bo kar zlahka množično uspelo in vsi ti uvidimo v sebi to daljno Svetlobo, kako je vse jasnejša in bliže nam. To bo pričetek notranjega prerajanja in budenja zavesti. Kdor bo živel v skladu z naravo in vsemi bitji, bo lahko deležen še večje radosti. Prihodnji človeški rodovi pa se bodo v Njej okopali in so vse možnosti za novo manjšo Zlato Dobo. Toliko vem in to sporočam. Nimam kaj tu dodati, pa če ljudje razumejo ali ne. Sicer pa mi za sedaj ostane še Učiteljeva pot, ki ima svoj varni kanal, Pot skozi ta labirnit Teme. Okrog tega ne mislim sodelovati v novi religiji ali new age gibanju ... to me ne zanima, ampak gre za nekaj normalno cikličnega v duhovni evoluciji človeštva. Preobrazba človeka v resničnega človeka. Kot se enkrat gosenica zapre v kokon in preobrazi v lepega metulja. Človeška duša tedaj dobi "krila" ... lahko gre zavestno kamorkoli po Univerzumu, nekateri celo do samega Izvora, do doma duše. Mnogi so o tem govorili in še enkrat je rečeno in še bo rečeno ... dokler ljudje ne bodo razumeli. Toda sedaj ljudje? Rešiti se "navlake" in ubrat drugi pristop k življenju ... biti v skladu z naravo, ne iščite megabiznisa ... to bo prej ali slej propadlo ... vse kar je nesmiselno in zlagano, povečuje trpljenje bitjem in sami Zemlji. Iti do sebe in čez sebe kot včerajšnjem človeku ... Dobro, dovolj mi je ... dovolj besed, le vzdržite in vztrajajte po najboljših močeh v sedanjem trenutku. Dobro je da začnemo darovati in se osvobajati nepotrebni stvari, zamer ... to lahko res pomaga, lažje bo začeti na novo. Žal to kar počnejo voditelji držav ... to je zategovanje pasu, to lahko samo rodi pošastno moč uma. Nihče normalen človek v tem ne vidi izhoda ... ne izide se ta spirala megatrošenja in megapohlepa. Bodite pozorni na Bližnji Vzhod!
pozdrav!