Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 675 676 677 678 679 ... 764
(Read 1499158 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10140 - 14.09.2011 at 23:19:00

Igor se strinjam,zato sem popravil zadevo!

ML ti dober misliš samo ti ne razumeš popolnoma pojmov duhovno-zavest-duša-duh telo-akumulirana masnoenergetska vrednost in realizirana.

Na akomulirano(hologram) to ni vakum-se veže realizirana vrednost materije,da bi razumel
Akumulirana vrednost je matrica kot hologram-meglica, da bi čisto razumel

Duhovnost v celosti zgrešen pojem,čeprav ga vsi uporabljajo v resnici je duhovnost pojem vrednosti ovrednotenja  naše zavesti.
Ko govorimo o duhovnosti v resnici govorimo o zavesti!!

Duh je posledica mase energije.Duh je sila!!

Moramo še razrešiti pojme,da bi vedeli o čem govorimo.Nočem učiti , Smileyhočem samo,da poenotimo pojme!!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #10141 - 14.09.2011 at 23:25:50

Praviš, da M.L. dobro misli le neznanje ga ovira pri realizaciji. Misel ni enaka dejanju. To je vse.

Lp,Igor

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10142 - 14.09.2011 at 23:28:24

Quote:
Praviš, da M.L. dobro misli le neznanje ga ovira pri realizaciji. Misel ni enaka dejanju. To je vse.

Lp,Igor

Maš prav.Jaz nisem hotel glih direktno udart v nulo! Saj sem naokoli povedal. Ti si razumel!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10143 - 02.10.2011 at 10:38:35

Malo sem se že naveličal raznih traparij o bogu.Kaj pa naj bi razumeli pod pojavo- pojem Boga?

Nič drugega kot večno sedanjo samozadostno,samoohranitveno in samodelujoča vseobsežno vesolhno samobitnost.Ki misli v flori-favni in v človeku. Bog je vse kar vidimo in vse kar občutimo,ker smo mi sami individualni ciklični samozavedni živi izraz Boga samega tako kot vse eklementarno in živo.Bog je sila (em)duh in vsa materija in vse življenja vedno in povsod ter v vsemu je Bog sam.Vseobsežno vesolje (BOG)se tekoče večno sedaj spreminja  sočasno rojeva živi in umira v vsemu.Bog je hkrati vse ,ker je izraz vsega večno in sedaj.Ni Boga,če ni človeka in človeka če ni BOga,ker se bog ciklično na Zemlji samospozna v človeku in človek v Bogu-vseobsežni vesoljni samobitni sanodelujolči konstanti mase-energije-prostora-t časa*življenja.  
Kaj je potem apaurušeja teološka brezčasna zapuščina! Nič drugega kot šifrirana osnova vseh verstev sveta,ki je v resnici  za nas nekoč izgubljeno znanje. Bog razume naše molitve,priprošnje in razne čira-čare obrede.Ne ne razume nas če mi njega (vseobsežno)samopojavnost sami ne razumemo!!
NEkateri pravijo nihče mi ne bo boga in vere vzel-saj jim ga tudi ne morejo če bi ti pametnjakoviči razumeli,da je Bog večno-sedaj vse sam tudi tisti,ki molijo k njemu,tudi tisti,ki morijo,kradejo in lažno upajo!!
Bog je večno in sedaj vse sam!!
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #10144 - 02.10.2011 at 21:05:20

Nič drugega kot večno sedanjo samozadostno,samoohranitveno in samodelujoča vseobsežno vesolhno samobitnost.Ki misli v flori-favni in v človeku. Bog je vse kar vidimo in vse kar občutimo,ker smo mi sami individualni ciklični samozavedni živi izraz Boga samega tako kot vse eklementarno in živo.Bog je sila (em)duh in vsa materija in vse življenja vedno in povsod ter v vsemu je Bog sam.Vseobsežno vesolje (BOG)se tekoče večno sedaj spreminja  sočasno rojeva živi in umira v vsemu.Bog je hkrati vse ,ker je izraz vsega večno in sedaj.

No, do semle, si še kar dobro razložil, potem si se pa hudo zaletel v svoje neznanje , žal .

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #10145 - 02.10.2011 at 21:09:07

M.L. wrote on 14.09.2011 at 21:32:16:
Quote:
gape wrote on 14.09.2011 at 11:55:40:
gape wrote on 12.09.2011 at 18:02:12:
Alojz in Sandib wrote on 11.09.2011 at 17:09:16:
gape wrote on 11.09.2011 at 14:01:43:
Alojz in Sandib wrote on 11.09.2011 at 12:40:19:
Gape strinjam se,da je človeška misel močna,ampak to je zgolj vsebina našega bivanja.Smisel in poslanstvo človeka (najvišje) je v službi življenja,ki njegovi-naši  vrsti omogoča  in garantira vesoljno preživetje ne zgolj zemeljsko-zemeljsko je del vesoljnega življenja.Naša prava življenjska paradigma ni zemeljska,ampak vesoljna-po meni. Mislim,da se ne motim! Smiley

pa sej je možno use ...
ampak
to ne pobije načina kako deluje svet v kerem smo ujeti
upravljajo ga naše misli
in raka
in (ne)raka

RAvno PARADOKS našega bivanja potrjuje,da svet ne upravljajo naše misli.Najprej upravlja naše misli vesoljne em frekvence,ki sooblikujejo naše misli,kljub naši svobodni volji.To je enigma,ki jo mi ne zmoremo,ali nočemo razumeti.

definitivno naše misli vsaj so-upravljajo naš svet - svet okoli nas ... se mi zdi da celo znajo odločilno vplivat na izid ...
temu čemur ti rečeš da sooblikuje naše misli (vesoljne em frekvence) temu jest rečem skupna zavest, al pa polje ... al pa nezavedno ... skratka ... ono vpliva - močno ... kolk pa uspe vplivat pa je odvisno od zavesti ... nekak
lahko bi reku da pri povprečnemu človeku je vpliv nezavednega res velik ... pri človeku ki je zavesten ... pa on ni tolk velik ... celo se ponavadi sploh ne pozna pri končni odločitvi ...

vpliv 'od zunaj' je ogromen - to je dejstvo
ni pa tega vpliva treba sploh upoštevat ... morš pa se tega zavedat ... seveda ...

Quote:
Quote:
Kako pa se prenaša ta "energija"?
Znanstveno vam ne znam odgovoriti. Predstavljam si, da se pravzaprav prenaša informacija, in sicer najverjetneje z nekim valovanjem, ki ni elektromagnetno, kar potrjujejo nekateri znanstveni poskusi. Gre za valovanje, ki ga naša fizika danes še ne pozna, mogoče je, da je na kvantni ali subkvantni ravni. O tem obstaja nekaj teorij kvantnih fizikov. Skratka, deluje moj namen, moja zavest, da, na primer, želim nekomu pomagati, ne glede na to, ali je poleg mene ali pa v Avstraliji.

Pregovor "pazi, kaj si želiš" ni ravno iz trte izvit?
Naše misli so močne, delujejo, čeprav se tega ne zavedamo.

Pa ima človek svobodno voljo?
Modreci pravijo, da je človek zares svoboden šele, ko je razsvetljen.

Ampak vendarle, vrniva se znova k vprašanju, kam transcendira duša po vašem mnenju.
Menim, da je ta svet, ki ga imamo za realnega, iluzija. To je skladno s fiziko, na primer miza je le film na platnu. Če pa bi znal urediti atome roke, bi lahko roko porinil skozi mizo, saj sta tako roka kot tudi miza tako rekoč vakuum.

http://www.siol.net/slovenija/znanost_in_okolje/2011/09/mejnaznanost.aspx

mogoče ne paše najblj sm ... ampak za zdej je kle

Ja, misli so ključnega pomena, in željena misel je že povsem enaka dejanju.

Ja, sem prebral članek na siolu pa mi je bil všeč.

- ta energija se prenaša in raste z nesebično ljubezijo, ali drugače; ljubezen do bližnjega. Samo ta ljubezen lahko preraste v neskončno moč energije, katera vzdržuje večne prostranosti v neskončnosti.

- miselne želje so dejavne kakor sama dejanja.

- človek ima brez dvoma svobodno voljo in je tudi sam Bog ne sme preprečiti, saj je to del Njegovega načrta z človekom. Svoboden pa resnično postane z razsvetljenjem in prerojenjem duha, prej je še suženj svojega greha ali ujetnik svojega nespoznanja.

- vse je prišlo in nastalo iz vakuuma in se bo tudi vse vrnilo v vakouum, torej je vse del vakouuma, in če bi človek znal ali imel moč prenesti to energijo, o kateri govori naš učenjak, bi lahko razstavil vso materijo nazaj v vakouum in obratno. Kot sem že prej rekel; to moč in energijo je mogoče dobiti samo le po poti nesebične ljubezni, kajti nesebična ljubezen je največja moč v vsem neskončnem vesolju, saj ravno na tej osnovi nesebične ljubezni lahko vse neskončno obstaja in se ohranja.

- mislim, da je še na koncu intervijuja tudi povedal, da se že več njegovih prijateljev znanstvenikov resno ukvarja izven dosega materialnega in povezuje proti duhovnem, vendar ni hotel razkriti njihovih imen. In tako je tudi prav, kajti pravi učenjak lahko postane moder samo takrat, ko bo premostil prepad med materijo in duhovnostjo, s tem pa spoznal vso modrost, ki prebiva le v duhovnem in nikakor ne v materiji, kajti materija je resnična iluzija in nestvarnost, prava resnica pa obstaja samo v duhovnem svetu.

Pa lep pozdrav.

Dobro razloženo  Smiley

Pa dober pozdraw nazaj , čaw  Smiley
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #10146 - 02.10.2011 at 21:11:08

Bog je v vsem , tudi v dj- u in v haklju   Grin
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #10147 - 02.10.2011 at 21:11:40

Alojz in Sandib wrote on 14.09.2011 at 23:19:00:
Igor se strinjam,zato sem popravil zadevo!

ML ti dober misliš samo ti ne razumeš popolnoma pojmov duhovno-zavest-duša-duh telo-akumulirana masnoenergetska vrednost in realizirana.

Na akomulirano(hologram) to ni vakum-se veže realizirana vrednost materije,da bi razumel
Akumulirana vrednost je matrica kot hologram-meglica, da bi čisto razumel

Duhovnost v celosti zgrešen pojem,čeprav ga vsi uporabljajo v resnici je duhovnost pojem vrednosti ovrednotenja  naše zavesti.
Ko govorimo o duhovnosti v resnici govorimo o zavesti!!

Duh je posledica mase energije.Duh je sila!!

Moramo še razrešiti pojme,da bi vedeli o čem govorimo.Nočem učiti , Smileyhočem samo,da poenotimo pojme!!

(p.s., Alojziiiiijjj, ... tlele si spet mal' zgrešuuu : namreč, Energija Je Duh . ( boljši opis, ko si že glih omenjal razčiščevanje pojmov ))

Pa dobro noč vsemskupaj  Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10148 - 06.10.2011 at 21:42:52

Bošty

Ti ne razumeš pojmov:masa-energija-sila!! Daj mi jih razloži ti?

Konanenko je kar je -žal!
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #10149 - 07.10.2011 at 11:49:26

Alojz in Sandib wrote on 06.10.2011 at 21:42:52:

cel car je ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10150 - 07.10.2011 at 11:55:22

gape wrote on 07.10.2011 at 11:49:26:

cel car je ...

Zaradi mene je lahko tudi carica Milica.Osebno mi ni všeč,ker malo preveč prepisuje tuje nauke. Sam imam rad bolj izvirne samonikle ljudi.Prepisovat zna vsak in potem to posortirat,.Moje mnenje in upam,da ne žalim nikogar. Smiley
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #10151 - 07.10.2011 at 12:17:27

če je kdo užajen nad tvojim mnenjem je to nekak njegov problem se mi zdi ...

vemo da ti ni ušeč prepisovanje in to ... na žalost al pa srečo, je pa tko da iz izkušenj drugih se lahko precej naučimo, ne rabmo usazga sranja na svoji koži sprobat ... ker strici so tega sprobal velik ... in ni nič narobe da veš kakšne poti že obstajajo, uhojene poti ... ni ti treba hodt po njih ... ni pa nč narobe da veš da obstajajo ...

je pa on s svojimi texti zihr precej vplivu na mojo pot
je pač tko nanesl da je bil moj profesor na faxu, en od taboljših profesorjev ... ki je znal znotri sistema podat kakšno informacijo, ki te je znala pripeljat tud izven sistema ...

ni najboljši, je pa car
Wink

zame
seveda
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10152 - 11.10.2011 at 10:31:14

gape wrote on 07.10.2011 at 12:17:27:

vemo da ti ni ušeč prepisovanje in to ... na žalost al pa srečo, je pa tko da iz izkušenj drugih se lahko precej naučimo, ne rabmo usazga sranja na svoji koži sprobat ... ker strici so tega sprobal velik ... in ni nič narobe da veš kakšne poti že obstajajo, uhojene poti ... ni ti treba hodt po njih ... ni pa nč narobe da veš da obstajajo ...

je pač tko nanesl da je bil moj profesor na faxu, en od taboljših profesorjev ... ki je znal znotri sistema podat kakšno informacijo, ki te je znala pripeljat tud izven sistema ...

ni najboljši, je pa car
Wink

zame
seveda

Gape tvoje mnenje spoštujem. In ti čist lepo verjamem.Res je,da so strici pred nami veliko probal,da bi mi njih razumel moramo hoditi to pot.Če se ji izogibamo ne pridemo do resnice,ki nas samopotrdi. To je zopet moje mnjenje in spoštujem tvoje.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #10153 - 13.10.2011 at 11:11:59

Alojz in Sandib wrote on 11.10.2011 at 10:31:14:
gape wrote on 07.10.2011 at 12:17:27:

ni najboljši, je pa car
Wink

zame
seveda

Gape tvoje mnenje spoštujem. In ti čist lepo verjamem.Res je,da so strici pred nami veliko probal,da bi mi njih razumel moramo hoditi to pot.Če se ji izogibamo ne pridemo do resnice,ki nas samopotrdi. To je zopet moje mnjenje in spoštujem tvoje.

ni nam treba hodit po njihovi poti
splača se samo vedet da obstaja
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #10154 - 13.10.2011 at 19:45:15

Bošty

Ti ne razumeš pojmov:masa-energija-sila!! Daj mi jih razloži ti?

Ja, a ti ni že Ajnštajn dost razločn razložu ?

Glej, vse je Energija . Tudi materija katere maso merimo po duhovnem zakonu Stvarnikove Ljubezni  .

A si še kaj drugega mislu morda ?

Lp + #
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 675 676 677 678 679 ... 764