dharma wrote on 09.01.2008 at 04:01:39: Sem pa zdejle tuki gor, ker ne morem spati, ker mi po glavi hodijo ene misli v zvezi s službo
Imam rada svoje delo in grem tudi rada v službo.
dobra si da se upaš (kle gor) taki 2 trditvi skupi zapisat ...
titud wrote on 09.01.2008 at 12:35:28:Ni mi treba pošljat svojga CV na googl, ga že majo, saj sem kot njihov uporabnik hkrati njihov delavec, ker očitno služijo na meni. Finta je v tem, da sem kot njihov 'potrošnik' hkrati tudi njihov 'dobavitelj surovin' in delovna sila, samo da mi tega mojega vložka ne vračajo ampak se preseravajo z bazeni itd.,
zdej si mi pa že mikro smešn
takih 'revežov' kt si ti, nas je neomejeno in use kar je google naredu je da je zbral use informacije v index in nam jih dal na uporabo, da je tko da so s tem dobil velik uporabnikov in da jim zdej poleg zadetkov lahko prikazujejo tudi druge informacije, je pač njihova zmaga - so dobr vidl pač, ko je bil čas, je vidu to tud gape, sam mu to ni blo tolk pomembn ... in hitr se je pojavu nekdo ki je to boljš naredu ...
Quote:da to gre investicijo v kadrovske vire oz. v materialne stroške, da jim od tega ni treba plačat davka na ekstra dobičke
matr
tak je sistem
taka so pravila ... a ni spodbudno da država spodbuja da ferma pr seb porab denar, kjer se pač odloči, ne pa da ga da državi, da ta z njim razpolaga?
v trenutnih sistemih pomoje da kr ja
ne razumem zakaj si tolk pomembn
ti greš na google iskat info
in on ti jo da
takih kt si ti je miljarda in več
plus tega
če hočeš, ti google omogoča da služiš od njega
hahahahaha
zdej mam angleški sajt
morm naštimat iekillerja
hehehe
ti bi kr od googla zahtevu utd?
lol
ta gre ja samo zaposlenim u googlu ... sploh ne razumem tvoje logike, kt da bi od amerike zahtevu naj ti izplačuje utd, rang sej kupuješ ameriško robo ... al pa kej ...
Quote:To, da google uprabljam zastonj, še ne pomeni, da nič ne prispevam k ustvarjanju presežne vrednosti
fora je pač v tem
da ti sam brez googla ne ustvariš presežne vrdnosti
šele ko on je - ko ga je nekdo ustvaru - in ko si ga ti začel uporabljat - in usi ostali - takrat so šele oni lahko začel delat presežno vrednost iz tega
kolkr jest vem se je google začčel kot šolski - univerzitetni - projekt btw
zdej šele vidm zakaj ti pozitivke niso potegnle ...
ampak
mi je žal
to je novi način ... ostalo bo šlo čao ...
izobraženi
novinar ni več novinar,
strojnik ni več strojnik,
vzgojitelj ni vzgojitelj ...
in tako
omreženi smo
eno smo
naprej gremo
Quote: Quote:Gape, kdaj nam boš zažel izplačevati mezde? Eni smo tule spisali že cele romane. Hočemo honorar
isti trenutek ko me zasujejo s kešom vas use povabm na zasluženi počitek ...
trenutno pa mam glih tolk cekinov da delam kar mi usaj prbližn paše
in ker iz gape.org kot takega ni nobenega pritoka denarja ... mezde za zdej odpadejo

lahko pa ... jasno ... use uporabljate ... skor zihr tud po tem ko mene več ne bo ... tko je zmenjeno ... zaradi dosedanjega dela ...
na to temo
zaslužka
kot sm že pisu, bi blo treba iz teh naših pisanj (na forumu) sestavt čitjivo zadevo, jo začet objavljat na (prezaposlenemu človeku) prijaznejši način ... in kasneje to zabasat u knjigo, za une ki majo radi knjige ...
takrat je bla ideja da bi to delala na pozitivki, pa ni šlo skoz
lahko nardimo glih kjer koli, na kakršenkoli način
men časa sicer ne ostaja, vedno pa si ga lahko uazmem ... ampak samo za skupinske namere
kle je pač fora da mamo do polovice že narejeno
treba samo končat
kolkr jest razumem so njihovi enormni zaslužki izključna posledica pohlepa ljudi
ljudi ki hočejo bit na prvem mestu
ps
pejd pa napiš gape u googla
pa ti bo povedu ... učasih nism prvi, večino časa pa
pa nism nč dnarja jim dal
pa sm glih tko najboljši
ostali hočjo bit tud ... pa niso ... zato plačajo - in googlovci so tolk fer, da povejo jasno - tale je pa plaču ...
in zato mam jest (ker googlovci od nekje dobijo keš) - povratno - superkrasne informacije ko delam karkoli že pač delam ... delam pač take zadeve, da pomoč najdem samo na netu ... in to izključno preko googla, drugih iskalnikov sploh ne uporabljam, razen najdi.si za iskanje po sloveniji
jest bi jim za te informacje tud plaču ... tko da sm neomejeno zadovoljen da mi jih dajo zastonj
in da res palijo samo egiče, ki so mejhni pa bi bli veliki ...
Quote:ali ne bi bilo demokratično tudi to, da mi bi vsak tekst ali dokument, za katerega si ne želim, da bi bi bil predmet njihovega trženja, omogočili tudi blokado pred dosegom njihovega algoritma?
to ti je obsolutno omogočeno
komandi se reče
noindex,nofollow

fyi
Quote:zasebno služijo, vrnejo ta zaslužek v taki ali drugačni obliki tako njemu kot tistim, ki skupaj z njim pišemo in beremo.
upam da razumeš da vračajo ... če le hočeš uzet ... verjamem pa, da če interneta ne uporabljaš na način kot jest ... da ti to ni glih isto
Quote:Že zato, da bi v stanju večje materialne blaginje (ali vsaj manjšem strahu pred pomanjkanjem) lahko pisal in bral še več in še bolje...
sam si moraš narest
platforme so use postavljene
ampak
ti pač delaš kar delaš - kar si izbral - vlagaš svoj čas kamor ga vlagaš
u tem je fora
pr googlu bi tistih 8 ur (+ vožnja ipd sranja) zabil mnogo kreativneje - ustvarjajoč neobstoječe zadeve