Bamby wrote on 24.11.2007 at 03:49:11:gape wrote on 22.11.2007 at 16:31:20:titud wrote on 22.11.2007 at 14:44:49:'vsi ljudje vse vedo'
to j pa zihr res ...
to pa zihr ni res
loool
titud wrote on 24.11.2007 at 11:27:34:Me zanima, bamby, če bi tako kategorično zavrnil ta zaradi svoje univerzalnosti/splošnosti skoraj tavtološki/brezvezen rek, če mu mu jaz ne bi prej izrazu neko pogojno, gape pa brezpogojno veljavnost/resničnost.
moja izjava ni bla mišljena v tem smislu
titud wrote on 24.11.2007 at 11:27:34:Ponudil si mi super izhodišče za potrditev teze iz zgoraj omenjene spletne knjige, da razprava/posvetovanje/dialog o neki skupni stvari med svetovnonazorsko ločenima skupinama ne izčiščuje slike (izraža resnice) o tej stvari, ampak da nasprotno, v razpravi posamezniki še zaostrijo svoja stališča, zaradi katerih se slika o stvari še bolj izkrivi/deformira.
da bi se pregovarjal o tem in da bi iz pogovora si pršli na jasno
sploh ne
nima to zveze provzaprov s tem
veze pa ma s tem, da obstajajo u glavah nekaterih ljudi res nablojena vedenja
in to je glih tko res
res je tud kar trdi najbolj zakrknjen desničar
in kar trdi isti tak levičar
oboje je enako res
ni eno blj res drugo pa manj, v absolutnem smislu
res je seštevek usega tega
utežen s seštevkom kar si o tej isti temi mislijo vsi ostali ljudje ... mogoče sploh ne skozi percepcijo levo desno, ampak mogoče gor dol, al pa materija duh, al pa ubijat ne ubijat, al pa služt denar ne služt denar
kolkrkoli
to sploh niso težave
težave, kaj je res, nastanejo ko začneš raziskovat reči ki jih zelo malo ljudje ve, al pa, mogoče celo samo edn
ne vem
naprimer kako poteka obstoj na marsu
npr
obstajajo ljudje ki o tem marsikej vedo - ampak jih je full mal - ostalih 99,9% ljudi o tem nima pojma - on je mrtu planet ...
in zato
je obstoj - obstajajo bitja (skor zihr neorganska) na marsu?
kdo ve?
tisti ki ve
al tisti ki ne ve?
in zdej
kaj je res?
to kar se bosta ta 2 zmenila?
tud pod razno ne
ampak ... kle umes nekje - in uteženo z vsemi ostalimi
to je res
skoz to ... jest razumem ... tko smo pisal, pa ne najdem ...
ampak to kaj se bosta 2 zmenila, sploh nima veze - pri npr domišljiji - samo - substanca znanja ki je ozaveščeno se povečuje - mogoče pa se vesolje skozi to gradi?
meh
Bardo_Thodol wrote on 24.11.2007 at 11:33:55:Nihče naprimer ne ve, koliko eurov imam trenutno v denarnici, še sam ne
fora je pač v tem
da je to tvoje vprašanje tolk brezvezno, da valjda obstoja to sploh ne zanima
niti tvoja denarnica niti tvoj denar - to je use maya
če pa kogrkoli to zanima - naložimo tebi delo (smo itaq usi eno)
in vemo
too easy
zakaj bi ugibal al pa se delal vsevedne, če pa lahko preštejemo ... tolk simpl zadeva ... pa čas za njo zgubljat
ccc
se mi zdi da, na žalost, boš tako
titud wrote on 27.11.2007 at 10:39:10:[size=12]da je množica modra pa naj bi bil, da posameznik znotraj množice izraža svoje mnenje/prepričanje avtonomno/nevplivano
množico zaman isku ...