Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 5 
(Read 22189 times)
dharma
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 23

Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #30 - 22.10.2007 at 16:47:53
 
bat,
Je ze cutiti vec optimizma in volje  Smiley. Ti kar pogumno naprej in seveda, uspelo ti bo!  Wink
Priporocam ti pocasno branje "Zavedanje" od Anthonya de Mella. Morda bos ozavestila marsikateri vzorec, ki je v tebi se iz otrostva... in se bos lazje pomikala novim zmagam naproti.

Moc je v Tebi!

Lp, Dharma


Back to top
 
 
IP Logged
 
dharma
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 23

Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #31 - 22.10.2007 at 17:16:00
 
Se nekaj;
en_bk ti je predlagal casovni stroj  Grin, pa lobotomijo. Huh Lobotomija je operativni poseg, pri katerem prekinemo povezavo med talamusom ( skupkom  zivcnih celic v sredini velikih mozganov) in celno mozgansko regijo.

Zdaj je pa na tebi, da se odlocis  cesa se bos pa ti lotila.

Pa srecno!  Wink

Lp, D.
Back to top
 
 
IP Logged
 
bat
Ex Member
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #32 - 22.10.2007 at 21:56:13
 
Hvala catja, hvala dharma... HVala vsem za poste & nasvete.
Aja... na netu ni ničesar v zvezi z lobotomijo Huh Oz. vsaj jaz ne najdem... Kakšne pa so posledice tega posega? Prvič slišim za to.

In ja... Počasi bo bolje Smiley
Tisto knjigo si bom tud sposodila. Wink

Hvala še enkrat! Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #33 - 22.10.2007 at 22:19:32
 
Quote:
Aja... na netu ni ničesar v zvezi z lobotomijo Huh Oz. vsaj jaz ne najdem... Kakšne pa so posledice tega posega? Prvič slišim za to.

dej, zezajo te.. Wink

Zavedanje je res fajn knjiga, men je dost pomagala pr zbijanju krivde pa skrbi
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
bat
Ex Member
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #34 - 22.10.2007 at 22:46:30
 
Aja...oukey  Cheesy

Aja... Neki sm se spomnla ko si govoril o tistih vzorcih iz otroške dobe. Ko sem bila stara okrog 6 let, sem se enkrat igrala za sosedino hišo, kjer je bil še en manjši objekt. In slučajno je bil tam še en dosti starejši sosed ( ki je duševno moten, pa tud ne zna govorit, itd... ) In me je spravil kar naenkrat noter v tisto sobo pa me ni spustu Shocked. In spomnem se, da sem začela ful jokat pa vpit pa je prišla tista soseda pa je nagnala tega tipa pa me je spustu pol. Ampak še kar se spomnim, kakšen šok sem doživela  - doma sem bila pa močno kregana, kot da bi jaz naredila kaj zelo narobe... Spomnim se, da sem ponoči po tistem še večkrat jokala... In me je tistega tipa še danes blazno strah. Lips Sealed Undecided Ampak takrat sem se pa zasekirala v nulo... totalno.
Ne vem, po tistem se nisem nikoli znala zares postavit zase... Vse dokler me ni tisto, kar sem opisala že v prejšnih postih, docela zbrihtalo... Undecided
Naslednjič ko grem v knjižnjico, grem po to knjigo, ja... Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
en_bk
5
*****
Offline


Posts: 879

Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #35 - 22.10.2007 at 22:55:10
 
O Bat

Oprosti, da ti nisem že prej odgovoril. Mal me cajt baše, tko da ne spremljam glih tega in ene par drugih forumov promptno. Pa ni panike rajtam, ker si kr dost povedala o seb, pa tud prebrala kr nekej nasvetov a ne.

Najbrž ti tole ne bo všeč, kar bom zapisal. To da maš ful slabo samopodobo in da grozn potrebuješ potrjevanje da si dobra, vredna ljubezni, ker si o seb prepričana, da si slaba in nevredna ljubezni, to že veš. Od tod tud izbire vedenj, ki jih izbiraš. Vsem češ ugodit za vsako ceno, sploh pa za ceno sebe, veš sama. To, da tvoje vedenje izvira iz vzorcev, ki si jih dobila skozi vzgojo v svojem ranem otroštvu, tud veš.

Nisi pa pripravljena se soočit z vzroki in iščeš instant metode, kako to preseč.

Takih metod ni.

Nč ne moreš odpustit ne tistim, ki so ti vzorce nabijal, ne seb da si jih sprejela...če se z vzroki ne boš spoprijela. Seveda se lahko odločiš takoj zdej, da boš izbirala drugačna vedenja, taka, da si boš dvigala samozavest /kaj vem, si postavljala dosegljive cilje in jih dosegala/, da se boš zavestno postavljala zase in sebe dajala na prvo mesto /da boš pozorna na svoje odzive in izbirala sebe na prvem mestu in da boš zmogla rečt ne, če je to dobro zate.../ kar je dobro. Vsekakor se bo to poznalo na kvaliteti tvojega bivanja tle in zdej in kaj pa vem, morda boš s takim funkcioniranjem čist zadovoljna in živela srečno do konca dni. Al pa ne.

Ke vzorci ostajajo v tebi in vzroki glih tko in grebejo in pritiskajo konstantno, v situaciji, ko bo dovolj velik manjko potrjevanja od zunej, pa še blj, lahko tud neznosno. In kar je še jeba, dogajal se ti bojo glih tko še naprej ljudje /dogodki, situacije/, ki te bodo opozarjali na tvoje vzorce, ne bo pa tistih, ki si jih želiš, ker oni nimajo kej počet s teboj, pravzaprav ti z njimi.

In če boš hotla predelat te vzorce, jih preobrazit, se boš morala slej ko prej spustit nazaj do njihovih nastankov. Prepoznat boš morala vsak vzorec in poiskat njegov vzrok v dogajanju, dogodku nekje v tvojem otroštvu, ga ponovno podoživet, sedaj z odraslimi očmi in z zavedanjem, da ste akterji delal tko kt ste znal, zmogl ali hotel takrat. To znajo bit hudo boleči tripi, ki jih je potrebno ponavljat včasih zelo velikokrat. Šele potem imaš možnost, da sprejmeš v sebi, da so oni delal tko kt so znal, da si bla ti samo otrok, ki si je njihovo početje razlagal tko kt si je, ker drugače nisi znala, saj si bla ja samo otrok a ne in da njihovo početje dons lahko razumeš al drugače /če je bilo drugačno kot si ti takrat dojela, dojemala/, če pa je bilo njihovo početje prav tako, kot ga dojemaš kot odrasel pa, da ti nisi bila kriva. Šele ko prideš do tega, da takrat nisi bila nevredna, slaba, kriva /a ne, k so ti govoril recimo, da ne bo nč iz tebe, da te ne bo noben maral, da si pankrt, lena, zabita, ti to niso govoril zato, ker bi tko res mislili, pač pa, ker so želeli, da bi se blj učila recimo, ker so vedeli, da brez izobrazbe ti trda prede, pa te niso znal na drugačen način vzpodbuditi, čeprav so te mel in te še imajo zelo radi/, šele pol se začne odpuščanje...njim in sebi.

Odpuščanje ni proces, ni nekej, kar boš storil... odpuščanje je konec nekega procesa, procesa preobrazbe. Tko da, če ti en svetuje, odpust, mislm, ti svetuje v bistvu, da požri, da prekrij, da se delaj, da je pa dobr, da postani zombi, razen, če ti svetuje s tem, da spoznaj, zakaj, v čem je nauk, kaj je to v tebi, kar morš spoznat. Ker k boš, boš tud odpustila.

Pravš, kako zbrisat iz spomina motko, k si jo usrala /kokr si jo, če si jo a ne/. Dobr je vedt, Bat, da so tvoji odzivi tvoja stvar. Tvoja izbira in tvoja odgovornost. Ja, ne le odzivi, tudi njihove posledice, ker to gre v paketu.  Uni trije niso krivi, niso odgovorni za to, kar si nardila al pa nisi. Uni trije so počel, kar že so. Ti si pa bla tista, ki si se na njihovo početje odzvala, kokr si se. Si se pa točn tko, kokr si se sama  odločila. In za svojo odločitev si odgovorna samo ti, ne uni trije in za posledice prou tko. In jih morš sprejet. Zdej, fajn je, če si se kej naučila iz tega, ker če se nisi, se ti bo ponovilo. Kt si napisala, si se a ne, zdej je fajn tud če sprejmeš to, da kar je blo je blo, tega se zbrisat ne da, pazi pa seveda, da ne boš ponavljala enakih vedenj, če te boli pol. To je pa spet od tebe odvisno a ne.

Še nekej. Tole samosmiljenje, k se ga kr greš in žrtviranje, k se ga greš tud, češ, boga jst, k sem tko nesamozavestna, k se ne zmorem postavt zase in bogi ostali, k jim želim tolk finga in trpijo zarad mene je glih tko tvoja izbira. Sej vem, da skozenj sporočaš ostalim, hvalte me, povejte mi, kolk sem dobra, recte, da ste mi odpustil in podobno, ja, tud pomagajte mi, srotka in revka sem, samo, počas se bojo tvoje jamrarije naveličal in namest potrditve boš dobila pod nos, da si res ti kriva, če se že tolk kriviš in bojo šli. Kva pa pol? A veš, k enmu jamraš in ti skuša pomagat, češ, delaj punca, premakn se, ti pa mu skoz in skoz odgovarjaš da veš, da ne moreš, da je kriva usoda, starši, da ti je hudo, da si tolk šalostna, nesrečna, uboga...se naveliča in si počas misl, ej, dekle, ni ti še dost hudo, da bi kej zase nardila, nisi še dosegla dna. Ko ga boš, se boš, če se boš al pa se tud ne boč, sej je to tko tvoja odločitev, izbira, stvar in odgovornost.

Zato, Bat, dej izber kej druzga, namest samosmiljenja in žrtviranja. Pa če se tud zažneš ukvarjat s svojimi vzorci in njihovimi vzroki mrbit. Če češ.

butl Smiley /pa kje je smajli za srček/
Back to top
 
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #36 - 23.10.2007 at 11:05:10
 

En_bk, hudo dobr si ti tole napisu - klobuk dol!

Ekola, Bat, zdej pa sam še "žličko vzameš in se svojga vrta lotiš okopavat",
sosedove pa pr gmah pust, naj jim raste kar že pač ...

Kiss
ARS


PS: V angleščini imaš Devino priporočilo - "Anthony de Mello: AWARENESS" - čist pr rok,
tukile: http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1035480365/0
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13511
The Land of YaBB
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #37 - 23.10.2007 at 12:27:36
 
Quote:
A mogoče kdo ve kaj več o tej rekapitulaciji? Ne vem, ampak osebno bi raje slabe dogodke pozabila kot jih podoživela Huh.
Kakorkoli... Kdo pa to sploh izvaja? Prebrala sem nekaj iz tistega linka, ampak a se res dela ta seznam oseb pa to?

seznam oseb se dela po varianti od castanede
iz izkušenj pa lahko povem da je blj kot to pomembno rekapitulirat predvsem tiste (dogodke/osebe) ki so zataknjeni - ki ves čas prihajajo na površje - u pozornost in provzaprov kradejo pozornost, da ne moreš delat kar bi hotu ...
ta varianta da se samo diha in levo desno miga z glavo je na izi
pol obstajajo močnejše variante
ena od njih je prov tehnika, ki se jo izvaja s pomočjo kristala
eno je en prjatu nagruntu in je blj vizualizacijska in mnogo uporabna
namreč velikokrat se nam zgodi da je treba rekapitulirat nekoga ki si ga glih zagledu, katerokoli tehniko izvajat v takem trenutku ni glih priporočljivo (da tm začneš al levo desno z glavo migat al pa še blj na power se muvat), zato vizualiziraš steno - pregrado - med vama
med dihanjem pripravljaš svojo energijo na vračanje tej osebi
ob izdihih, jo daješ vn iz aure in jo zbiraš izven sebe
ob vdihih pa iz njega energijo vlečeš in jo zbiraš na njegovi strani pregrade
ko maš filing da si prpravu zadost energije za izmenjavo, jo preko pregrade - filtra - izmenjaš, tist kar je njegovga v teb daš njemu nazaj in svoje potegneš nezaj k seb
in si za odtenek bolj pod kontrolo sebe
za razliko od tega da nekdo drug kontrolira tisti tvoj del
da bi kdo učil rekapitulacijo ... niti ne vem, lahko pa vprašam ... ona je nekako vedno del nekega treninga
čeprov bi jo - imho - moral učit v osnovni šoli


Quote:
In nenazadnje, VEM, kaj hočem pozabiti, ker VEM, da mi takšni spomini ne bodo nikdar pomagali.

ni glih to kle za pozabt
to je bla pač preizkušnja
če bi šla preko sebe, se zdej ne bi sekirala, pa nisi šla, ponavad zaradi strahu, zarad tega pride preizkušnja mnogo podobna spet, izredno kmalu, odvisno od namere, takrat boš morala zmagat od prve
zato pa ne smeš bit zataknena v tem zadnjem dogodku
zapomn si
da kadar prideš u tako situacijo, se postav zase, karkoli ti že to pomeni
edin kar je treba pazt pr teh rečeh je, da ne zapadeš v drugo skrajnost
Quote:
se nisem znala postavit zase

si nesamozavestna
ko se boš navadla postavit zase - ko pridobiš samozavest - zavest o sebi - kdo si - sploh (bolje, kaj si blj kot to kar si trenutno - tvoja percepcija sebe)
obstaja možnost da vračaš ljudem milo za drago
spomin bo pršu prov
verjem men


Quote:
Neka energija je na teb napopana

tud tko se lahko reče
krivda pravi dayaran
eko jo
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1166663727/0#11
Dayaran wrote on 21.10.2007 at 13:14:48:
Eckhart Tolle to zelo simpl opisuje kot bolečinsko telo, ki je pač neka energetska entiteta, ki je napopana na teb. In energijo dobiva ravno takrat, ko ti v umu premlevaš tisto, kar hoče od tebe. In zato je tko težko nehat mislit na kakšno stvar - ker je v teb dejansko neka energija, ki te dobesedno sili v to. Tolle tud opisuje, kako s svojo zavestjo razkrojit to energijo. Sam se je pa treba kr potrudit, vem iz lastnih izkušenj. Ker ta energija noče bit razkrojena

david icke to tud lepo razloži
ta energija ma svojo zavest - ki kr ni zavest ampak je logika
podobn kot od zivali 'zavest'
ker to tud je


Quote:
Čez dan včasih stalno jokam, ker imam tako slab občutek glede sebe, zdi se mi, da nonstop zavajam ljudi...

ne razumem
s čim se ti zdi da zavajaš ljudi?


Quote:
Utruja me, da ves čas mislim le na to. Težko zaspim, ne morem se učit, menjavam razpoloženje, zgodilo se mi je že, da nisem mogla jesti/piti, v najhujši krizi sem težko dihala, močno me je bolelo v prsih.

močne ljudi maš okol sebe
in si mnogo občutljiva
provzaprov se - imho - vsak od nas u usakem trenutku počuti tko kot se počuti seštevek njegove okolice in njegovih poznancev - bližji ko so, močnejši je njih vpliv ...
zato je pomembno s kom se družiš ...


svoje cajte smo znal rečt, seb pomagi, da boš pol drugim pomagu ... tko da dejansko se hočš popravt zase - kar se tebe tiče usaj ...


Quote:
In slučajno je bil tam še en dosti starejši sosed ( ki je duševno moten, pa tud ne zna govorit, itd... ) In me je spravil kar naenkrat noter v tisto sobo pa me ni spustu

tole je - imho - pomembna zadeva ...
Back to top
« Last Edit: 23.10.2007 at 15:09:48 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
bat
Ex Member
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #38 - 23.10.2007 at 14:42:57
 
Aham... no tnx.

en_bk: Saj vem, saj vem...  Undecided Kako pa naj se že enkrat začnem ukvarjat ss vojimi vzorci itd.? Predlogi?!

ARS: Bom prekopala vrt Smiley.

gape: Tisto glede zavajanja... Ne vem, občutek imam da če nekajkrat nisem bila iskrena do ljudi, ki mi velik pomenijo, sploh nisem več iskrena... Sicer sem se do zdaj vedno opravičila za vse, ampak po eni strani imam tist filing, da sem izpadla grozno hinavsko - ampak fora je v tem, da nisem z nobenim dejanjem želela koga od ljubljenih prizadet.  Undecided

To, da bi se malo popravla, bi mi povsem obrnilo takšen lajf. Da ne bi več ves čas mislila na slabo. Pa itak že delam na tem. Bolj ali manj uspešno.  Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13511
The Land of YaBB
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #39 - 23.10.2007 at 15:06:15
 
Quote:
Sicer sem se do zdaj vedno opravičila za vse, ampak po eni strani imam tist filing, da sem izpadla grozno hinavsko

figures
tak je program

nisi bila iskrena do ljudi ... kao da jih ne bi prizadela al kako že?
resnica je zmeri najboljša izbira, sploh z ljudmi katere maš rad ... namreč, nč se ne da skrit ... use slej kt prej pride za tabo, zato je treba čimprej čimbolj(e) začet počet reči ... ne pa tko kot do še glih tega trenutka
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
bat
Ex Member
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #40 - 23.10.2007 at 21:16:39
 
Kaj mislš s tem? Da se odločiš, da boš od tega trenutka dalje ljudem, ki ji maš rad, govoril le resnico? Lahko ob tem odmisliš preteklost?
Back to top
 
 
IP Logged
 
catja
2
**
Offline

čista vest je največji
generator energije
Posts: 50

Gender: female
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #41 - 24.10.2007 at 10:38:43
 
preteklost si je TREBA odpustiti in iti dalje.
da boš ljudem govoril resnico je odločitev, ki jo moramo nekompromisno sprejeti
in ta lahko znantno pripomore k temu, da si preteklost odpustiš.

če si rečeš: itak sem delala narobe prej, kak smisel ima če to še naprej delam, se meni zdi to
bolj labav izgovor. prav je, da se OD TEGA TRENUTKA dalje odločiš, da boš delala prav.

kar pa se preteklosti tiče, vse kar sem prebrala pri tebi, se mi zdi, da imaš
občutek krivde malo sforsiran, da se v bistvu res ne rabiš počutiti krivo, ker si delala
narobe. nisi tako kriva, kot si misliš in čas je da si to dopoveš in greš dalje.
marsikdaj nam ljudje okoli nas nehote in nevede nabijejo občutek krivde po nepotrebnem.

sama mislim, da tvoji občutki niso sorazmerni z dejanji, da so pretirani.
vendar pa je edina pot k odrešitvi ta, da začneš delati, tako kot misliš da je prav in tako
da se ti občutki krivde uničijo.

sprejet moraš preteklost, ker je ne moreš spremeniti. če pa hočeš in misliš dobro, se
moraš ODLOČITI in to lahko spremeniš za naprej.
verjemi mi, to je ogromno. pusti že preteklost in pojdi dalje.
Back to top
 

ljubi me, ko si to najmanj zaslužim,&&ker takrat to najbolj potrebujem
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #42 - 24.10.2007 at 14:10:11
 
Izkušnjo sledenju resnici je po moje hudo dobr popisal branko gradišnik v svoji trilogiji roka voda kamen. Njegovemu  junaku franetu (pravzaprav avtobigrafskemu liku) je s hudim naporom uspelo na trhlih/gnilih  temeljih dotlej zavoženega lajfa (strah pred bližino, odvisnot od alkohola, vsemogoče krivde in kompleksi..) zgradit močno vero v ljubezen, ki se je na koncu (presnetljivo) uresničla/udejanila obema v odnosu. To omenjam v opozorilo, da sledit resnici ni enostavno in da je tkorekoč misija nemogoče, ki potrebuje za svoj zagon in utirjanje krtično maso  prehojenih stranpoti, razočaranj, deziluzij... . Ne bi želel kogarkoli odvračat od te poti, vendar se mi ni zdi odveč opozorilo, da je treba tud vsako zaradi prenagljenosti ponesrečeno odpravo na to pot jemat kot neke vrste tlakovanje poti do poti, ki vodi k resnici...  

še link do bloga rokavodakamen: http://bgradisnik.blog.siol.net/
Back to top
 
 
IP Logged
 
catja
2
**
Offline

čista vest je največji
generator energije
Posts: 50

Gender: female
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #43 - 24.10.2007 at 14:30:34
 
vsi smo le ljudje, vsi delamo napake
prav je, da sledimo svoji resnici, ki je itak subjektivna in ni popolna.
Back to top
 

ljubi me, ko si to najmanj zaslužim,&&ker takrat to najbolj potrebujem
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Se da dogodek izbrisati iz spomina?
Reply #44 - 24.10.2007 at 15:07:09
 
Resničnosti test subjektivne resnice je v njeni univerzalnosti. V potrditvi, da velja vzajemno, torej tudi za drugega. Vsaj do takega spoznanja je na podlagi vere v svojo resnico  prišel že omenjeni frane...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 5