Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 20 21 22 23 24 ... 29
(Read 96475 times)
ajgor
Ex Member

Re: Odprti programi društva Gokul
Reply #315 - 19.12.2008 at 09:59:52

Madan Gopal Das wrote on 19.12.2008 at 09:42:51:
Quote:
Ne bluzi toliko o zadovoljstvu. Naravno stanje človeka je veselje.

Ja, dokler opravlja svojo naravno dolžnost. Če skrene, ga izgubi.

Hari bol.

Prav imaš. Če igra hlapca, res ni veselja in se mora zadovoljiti z občasnim zadovoljstvom.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #316 - 19.12.2008 at 10:03:28

Quote:
Quote:

Hari bol.

Prav imaš. Če igra hlapca, res ni veselja in se mora zadovoljiti z občasnim zadovoljstvom.

Lp,Igor

Če se ne bi slepil z neko namišljeno avtoriteto sploh ne bi znal živeti,ker ni sposoben prevzeti odgovornosti za lastno življenje.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #317 - 19.12.2008 at 10:13:37

Quote:

Se strinjam. Boljš je da je v svoji naravni poziciji, hlapec Boga.

Hari bol.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #318 - 19.12.2008 at 10:51:00

Alojz in Sandib wrote on 19.12.2008 at 10:03:28:
Quote:
Quote:

Hari bol.

Lp,Igor

Če se ne bi slepil z neko namišljeno avtoriteto sploh ne bi znal živeti,ker ni sposoben prevzeti odgovornosti za lastno življenje.

Ker ... smo prišli na Zemljo ravno zato, da se za določen čas znebimo odgovornosti. Pa ne samo odgovornosti, jaz temu pravim, da smo prišli na Zemljo, da bi izkušali stanje neravnovesja, neravnovesje pa ohranja ravno zanikanje odgovornosti - "jaz nisem odgovoren za moje neravnovesje". To je današnja mantra, ki se vrti v umu vsakega človeka, takšnega ali drugačnega. Za posvetne ljudi je ventil pred sproščanjem odgovornosti pijača in drugo, za duhovneže pa ideja, da je svet iluzija in da naj rezultate svojih dejanj preložimo na Boga. To je to.

Lp, Poet
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #319 - 19.12.2008 at 11:00:37

El Pesnik wrote on 19.12.2008 at 10:51:00:
Quote:
Quote:

Hari bol.

Lp,Igor

Ker ... smo prišli na Zemljo ravno zato, da se za določen čas znebimo odgovornosti. Pa ne samo odgovornosti, jaz temu pravim, da smo prišli na Zemljo, da bi izkušali stanje neravnovesja, neravnovesje pa ohranja ravno zanikanje odgovornosti - "jaz nisem odgovoren za moje neravnovesje". To je današnja mantra, ki se vrti v umu vsakega človeka, takšnega ali drugačnega. Za posvetne ljudi je ventil pred sproščanjem odgovornosti pijača in drugo, za duhovneže pa ideja, da je svet iluzija in da naj rezultate svojih dejanj preložimo na Boga. To je to.

Lp, Poet

Poet

Nič ne sodim recimo,da razmišljam. Ko enkrat dojameš samega sebe, dojameš vse.Ko se odpreš sam v sebi je vse odprto. To se ti sedaj dogaja,spoznavaš kdo je v tvojem življenju tvoja avtoriteta in merilo-Ti sam sebi!!!!To ni egoizem ,to je prvi korak k sebi ki odgrne zastor k vsemu.
Čestitam.

Lp Alojz Grin
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #320 - 19.12.2008 at 12:56:01

Alojz in Sandib wrote on 19.12.2008 at 11:00:37:
Nič ne sodim recimo,da razmišljam. Ko enkrat dojameš samega sebe, dojameš vse.Ko se odpreš sam v sebi je vse odprto. To se ti sedaj dogaja,spoznavaš kdo je v tvojem življenju tvoja avtoriteta in merilo-Ti sam sebi!!!!To ni egoizem ,to je prvi korak k sebi ki odgrne zastor k vsemu.
Čestitam.

Ja, glede odločitve delovanja, ne pa v vseh pogledih. Če pa mislite, da ste si v vašem življenju v vseh pogledih ena in edina avtoriteta, pa vam pridejo prav prav vaše lastne besede

Brez da se zavedate svoje odgovornosti do Boga, se le slepite s svojo namišljeno avtoriteto in zato še niste sposobni prevzeti popolne odgovornosti za vaše lastno življenje.  

Kam bi pol mene uvrstil Smiley ? Jaz ne mislim, da je svet iluzija, je Božja nižja/zunanja/nezavestna/začasna energija, niti ne prelagam rezultate svojih dejanj na Boga, se samo zavedam, da je On tisti, ki mi dodeljuje rezultate mojih dejanj.

Hari bol.
Back to top
« Last Edit: 19.12.2008 at 15:02:01 by Madan Gopal Das »  

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #321 - 19.12.2008 at 16:26:36

Madan Gopal Das wrote on 19.12.2008 at 12:56:01:
Alojz in Sandib wrote on 19.12.2008 at 11:00:37:
Čestitam.

Ja, glede odločitve delovanja, ne pa v vseh pogledih. Če pa mislite, da ste si v vašem življenju v vseh pogledih ena in edina avtoriteta, pa vam pridejo prav prav vaše lastne besede

Brez da se zavedate svoje odgovornosti do Boga, se le slepite s svojo namišljeno avtoriteto in zato še niste sposobni prevzeti popolne odgovornosti za vaše lastno življenje.  

Kam bi pol mene uvrstil Smiley ? Jaz ne mislim, da je svet iluzija, je Božja nižja/zunanja/nezavestna/začasna energija, niti ne prelagam rezultate svojih dejanj na Boga, se samo zavedam, da je On tisti, ki mi dodeljuje rezultate mojih dejanj.

Hari bol.

PravišShockedn mi dodeljuje rezultate mojih dejanj. Kaj ti da spričevalo,da si njegov zaslužen služabnik? Ne me basat!!!! Ti še vedno trdiš,da nisi gospodar lastne biti,ampak je to tvoj imaginarni gospod.Ti ne veš,da si ti sam njegova živa samomanifestacija,s svobodno voljo odločanja o sebi večno-sedaj.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #322 - 19.12.2008 at 20:37:14

MGD

Tvoj preljubi vsemogocni, vsevedni in naj naj krisna obstaja ja, problem je ker ga ti ne razumes, ker so viri ki so bili do zdaj predstavljeni napacni nepravilni (celotno gledano).

Iz teoloske zapuscine je prislo marsikaj iz ene oblike v drugo vse do samospoznanja bistva, mnogo je modrosti ampak ni bilo tistega osnovnega temelja ki ti je tu predstavljen in iz katerega vse posledicno izhaja.

Tvoj preljubi vir ti je vcepil to krisno kot locenost celote, koscek ki misli in deluje nad nami. Dojemi samo to da ta krisna vseved in vsemogocen je vsa celota ali vseobsezno stvarstvo- EDINO TO.

Znotraj tega kroga ga ni vsevednega posameznika! Ti ne dojemas osnovnega "mehanizma", da ne more obstajati taksen locen posameznik, ker je vpet v ze lepo razsirjeno temo akumuliranega in realiziranega principa, dojemi celo vesolje vidis lahko kot jin- jang, ker to je zakon ki je sam po sebi samobiten in je tezaven za dojemanje samo zaradi svoje enostavnosti.

Poglej kako enostavno je to...
Zaradi tega razloga je kot bi stal na gugalnici in lovil ravnotezje, to je delovanje zato zivljenje- POZORNOST, kako je lahko kaj zivo ce ne deluje? Loviti mora ravnotezje da je realno, ce ne je zgolj utvara, ki ga lahko ustvari um.

Kako je lahko drugace? Enotockovno zlitje je trenutek ko stojis na gugalnici (osi) in obcutis sredino, takrat si popolnoma pozoren in spoznas v cemu je pomen tega gibala- izmenicnega vleka med dvema principoma.

Stos je da je tocno iz tega nastala narobe dojemanje enosti, ki jo vir ki ti je zigosal zablode ne razume, enost je takrat v tebi samobitna, ampak to ne pomeni da te ne povlece vec v eno stran, saj potem mar spet zivljenje ne bi bilo zivljenje, je tako?

Znotraj enosti je gibalo akumulacije in realizacije, sicer enost ne obstaja, ker se ne zaveda kot enotockovna in nepremicna.

Bos ze dojel osnovno funkcijonalnost tudi tvojega krisne, ki je pa res vedno vseveden in popolen, ampak samo univerzalno kot celotna vesoljna konsnstanta, sicer pa kar pozabi na junaka ki te bo peljal za rokico v nebesa, samo ker mu bos beden hlapec, ker enostavno samobitno vsak deluje po osnovnem principu in ta dopusca vzpone in padce sicer ni gibala ni bogca je samo vseobsezna konstanta, se besedo stvarnik je potrebno crtat ven iz besednjaka! Zato ker dela skodo, ker naredi takoj "naslika pred oci" loceno identiteto.

Krisno in bogce v kanto in dojeti vseobsezno konstanto ali univerzum- pac celoto, da dojames kaj se skriva za izvorno besedo tega stvarnika.

Za vsem tem pa tocno vem kaj si ti mislis, da smo spregledali neko ozadje (duhovni svet) ki pa je ta tvoj krisna kateri vlece vse niti stvarstva, to pa bos dojel da je to spet le celota sama, lepo je ustvarjati ozadja, v katera se lahko skrijes pred resnico kajne? Saj vem Cool

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #323 - 20.12.2008 at 10:08:34

Madan Gopal Das wrote on 19.12.2008 at 10:13:37:
Quote:

Hari bol.

Heh, res je  Wink Grin Wink... Smiley... Cool... Roll Eyes

Lp  Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #324 - 20.12.2008 at 11:48:31

Boštyxz wrote on 20.12.2008 at 10:08:34:
Quote:

Hari bol.

Lp  Smiley

Heh,heh,ni res!!!!
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #325 - 21.12.2008 at 09:56:46

Alojz in Sandib wrote on 20.12.2008 at 11:48:31:
Quote:

Hari bol.

Lp  Smiley

Heh,heh,ni res!!!!

Zakaj že ne ?  Huh

Lp
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #326 - 21.12.2008 at 12:57:06

Boštyxz wrote on 21.12.2008 at 09:56:46:
Alojz in Sandib wrote on 20.12.2008 at 11:48:31:
Quote:

Hari bol.

Lp  Smiley

Heh,heh,ni res!!!!

Zakaj že ne ?  Huh

Lp

Zato, ker ti nisi zdrav.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #327 - 21.12.2008 at 20:15:43

Quote:

Hari bol.

Lp  Smiley

Bolj me spominjata na božja norčka, kot pa na hlapca. Od hlapca je vsaj kakšna korist, pa četudi samo streže gospodarju.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #328 - 21.12.2008 at 21:06:22

A vidite ,spet se preklate.Tole bi sicer moral napisat zgodaj dopoldne ,a bo tudi sedaj v redi.
Danes je bil po dolgem času ,spet en lep sončen dan.Ob 10h sem šel lepo na naš hrib.Spodaj še megla,počutil sem se kot večina ljudi ,ki imajo vero a jih za nos vlečejo cerkvene institucije,ki so si vzele pravico da nas "poučujejo",vsaka o svojem edinem pravilnem bogu.

Potem pa pridem na vrh hriba ,kjer me pričaka naše sonce,kot bi me razsvetlilo spoznanje.V mislih pozdravim vse ljudi sveta ,naj jih vsakega dotakne žarek spoznanja ,da vsi prihajamo iz istega vira ,ki je še vedno v nas a ga ne prepoznamo .In se pustimo vodit raznim sektam in cerkvam,ki pa v bistvu samo izkoriščajo našo vero za svoje ozke materialne interese in nas hujskajo druge proti drugim.

Ne sprevidimo ,da ima stvarnik po človeškem pojmovanju veliko imen,a je dejansko en in edini ,kakorkoli ga že imenujemo.

Čau                        Željko
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #329 - 22.12.2008 at 08:34:17

Alojz in Sandib wrote on 19.12.2008 at 16:26:36:
Praviš: On mi dodeljuje rezultate mojih dejanj. Kaj ti da spričevalo,da si njegov zaslužen služabnik? Ne me basat!!!! Ti še vedno trdiš,da nisi gospodar lastne biti,ampak je to tvoj imaginarni gospod.Ti ne veš,da si ti sam njegova živa samomanifestacija,s svobodno voljo odločanja o sebi večno-sedaj.

Po Božji volji se lahko svobodno odločam kako bom deloval, rezultate pa mi milostno dodeljuje On. Po Njegovi milosti lahko slej ko prej spoznam, da je zame in za vse druge najboljše, če delujem po Njegovi volji, ker sem Njegov in ker je Vsedober.

Hari bol.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 ... 20 21 22 23 24 ... 29