Quote:Fiction wrote on 24.08.2007 at 17:00:33:In kaj točno te je zmotlo? Si kje kontriram? Seveda pravim, da je zavedanje nedeljivo in je unikatno. Sem s kakim primerom ponazoril drugače??
Kako je z zavedanjem pri desetih kloniranih ovcah in desetih kloniranih Franceljnih?
Imajo ti eno skupno zavedanje, v katerem si vsa doživetja in izkušnje delijo?
Imajo 10 različnih zavesti, vsak svojo specifično izkušnjo in nobene skupne?
Če imajo vsak svojo specifično zavest in zavedanje, zakaj potem govoriš o skupnem, enem, nedeljivem zavedanju?
Kaj je skupno zavedanje, duša, ali višji jaz ali karkoli že naj bi bilo transcendentnega?
V čem bi bila razlika med človekom brez duše in človekom z dušo?
V čem bi bila razlika med ovco brez duše in ovco z dušo?
Evo, ene par vprašanjc za začetek in ogrevanje.

bp
1. Hja to mislm, da sm že povedu in se nebi rd ponavlu. Vsak francl se zaveda zase in vsak se zaveda le v enem telesu zato, ker sem mnenja, da je zavedanje unikatno in nedeljivo. Če bi se dalo tvoje zavedanje kopirat na 100 zavedanj potem bi lahko opravljal še 100 teles ampak tega se po mojem ne da, jz tako mislm pač.
2. Imajo zavedanje vsak posebaj ne glede na to, da imajo identične možgane, ker je zavedanje unikatno in enkratno torej če smo klonirali franclove možgane krat deset, je devet možganov enakih prvim, zavedanje pa še vedno ostane v originalu. Ostalih devet se ravno tako zaveda in vsako zavedanje je individualno posebej...
3. Zavest je le zavedanje. čutenje okoli sebe in to mogoče niti ni duša, jaz mislim sicer da je, ker dušo definiram kot zavest in nič drugega. Torej če ima vsaka od teh zavesti prometno nesrečo se tega zaveda...torej izkušnje lahko doživljajo enako če imajo enake možgane...Ljudje doživljamo izkušnje drugače, ker smo si karakterno različni, zavest je povsod enaka, ni pa deljiva.
4. Ma pa smo spet na začetku. Glej tuki ne vem če bova kam pršla, ker se mi zdi da si čis narobe razlagava stvari. S tem, ko govorim o nedeljivem zavedanju hočem rečt, da če zdejle nardimo še pet tvojih kopij, ti ne boš vživel še v petih telesih čeprav bojo meli 100% enako klonirane možgane. S tem hočem povedat da tvoja zavest ostane v originalu in se je ne da klonirat, ker je nesnovna.
5. Skupnega zavedanja ni. Sam si predstavljam, da je skupno zavedanje kvečjem da se lahko vživiš v vsakega človeka in skozi njegove možgane podoživljaš svet. Maš dobro temo na to tuki: Vse je Eno.
6. Tega ne vem, ker sam definiram dušo le kot zavedanje. Lahko pa da se motm in je duša čis neki druzga. Zavedanje pa neki tretga. Nevem kaka je razlika. Ne znam si predstavlat človeka brez zavedanja kot nezavestnega. Če pa je duša neki drugega pa lahko da obstajajo tud ljudje brez duše.
7. Ovčka brez duše-zavedanja je pač nezavestna ovčka al pa v komi. Beeee
Zdj pa dost, matr si me zmatru.