Devi wrote on 24.05.2007 at 17:34:35:saj veš, so strokovnjaki in "strokovnjaki".
jaz na tvojem mestu ne bi ostala na tem, kar ti je ta prvi povedal, ampak bi šla še vsaj k parim drugim ljudem na posvet. več ljudi več vidi in več ve.
saj ti duš ne vidiš. kako pa lahko za zihr na podlagi besed enega (tujega) človeka zaupaš, da so res kar ene duše na tebi? lahko so to samo risanke v glavi "strokovnjaka", ki jih slika iz sebe na tebe al pa mu je fino ljudi strašit, bit pomemben, pa še kaj zaslužit poleg. lahko je tud tolk prepričan, da se duše limajo na ljudi, da jih res kar vidi, ker jih hoče videt. čeprav jih dejansko ni.
sicer pa boš lahko najbolj zihr le v primeru, da boš to sam dognal. verjemi sebi, sprašuj se, sprašuj kogar moreš, spoznaj temo, ukvarjaj se s samo, spoznaj se. ni je stvari, ki je sam ne bi mogel rešit. kot je ni stvari, ki je ne bi mogel zaplest. rajši rešuj kot da zapletaš (čeprav se sliši tema sama strašno zanimivo in intrigantno in bi blo zihr bolj zanimivo 'imet' na sebi tri duše, kot zgruntat, da je "strokovnjak" zrel za v kako ustanovo

)
Se popolnoma strinjam...
Naj povem še svojo izkušnjo: dokler sem s svojimi problemi blodila pri raznih zdravilcih, izganjalcih nevemčesa, itd., sem bila samo še bolj zmedena in imela samo še več problemov. Ko sem prišla do dobrega psihoterapevta, so se stvari začele urejat in danes sem veliko bolj srečna, umirjena in zrela oseba, kot sem bila takrat. Sama verjamem, da smo za svoje probleme odgovorni sami, veliko je v naših glavah in zato jih lahko na tak način tudi rešujemo. Prelagati problem na druge (da se neke duše lepijo na nas in podobno) se mi ne zdi smiselno.
Naj mi nekdo pokaže nekoga, ki se je s pomočjo kakšnega zdravilca na takšen način dolgoročno rešil svojih problemov. Na drugi strani pa lahko pokažen na ogromno primerov, ki so s pomočjo psihoterapije (tako kot jaz) prišli do spoznanj, ki so jim močno dvignile kvaliteto življenja (dolgoročno).