Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 17323 times)
alter_ego
2
**

Re: pojma nimam kam to paše
Reply #15 - 22.03.2007 at 12:31:18

eh dj no dj zarat takih malenkosti pa namo u luft skakal ane Smiley, sam kva pa vem....možnost vsekakor obstaja, sam kolkr jst subjektivno(k objektivnost je kle vprašljiva ) ocenjujem mojo situacijo se mi zdi verjetnost, da bi bla jst razvajena, bl mejhna.......kašni so pa še ostali znaki razvajenosti poleg že omenjenga? Pa kva točn sploh pomen bit razvajen? De maš pouno rt vsega? K jest marske kr bi sodl u to kategorijo, nism alpa nimam, pa ne zato k kokr nep mogla  alpa bi se mi zdel nedosegljiv, enostavno me kej dost ne ganejo te reči. Kroničn lenoritis me daje al kajzvem Smiley Smiley Ma sej grem saba seb s tem ful na živce. U glavnm ful pogrešam stvari k bi name naredle vtis, da bi rekla vauuu i tata bi sine Smiley Bohve res kvaj to.
Back to top

Anything good in life is either illegal, immoral, or fattening.

IP Logged

en_bk
5

Reply #16 - 22.03.2007 at 13:25:38

O Alter-ego

Zdej, jst sem samo en bk in nimam pojma, zakva se tko počutiš, lahko ti pa opišem eno situacijo s zelo podobnimi simptomi, vzroke zanjo in način reševanja. Z njo sem se intenzivno ukvarjal, eee, ene štiri, pet let, pa če kej najdeš zase, prav, če pa ne, pa tud a ne.

Simptomi so bli:
-vse je brez veze,
-svet suks, življenje tud, šola še blj,
-noben me ne razume,
-nobene motivacije,
-vse je črno,
-skoz hujš zapiranje vase,
-komunikacija omejena na godrnjanje /v svetlih trenutkih/, na vpitje /v sivih/, na molk v črnih,
-agresivnost,
-beg v drogo.
/ziher sem še kej spustu/.

Vzroki:
-permisivna vzgoja s svojimi kiksi:
-nepostavljanje meja,
-če so se kake meje že postavljale, niso bile razložene,
-neupoštevanje kot osebe,
-zavijanje v vato,
-nedoslednost,
-neposlušanje,
-pogojevanje ljubezni,
-neobvladanje komunikacije,
-nesprejemanje odgovornosti za svoje življenje in nesprejemanje drugih.
/ziher sem še kaj spustu/.

Načini reševanja:
-ljubezen,
-potrpežljivost /silna, zelo silna/,
-komunikacija,
-prevzemanje odgovornosti,
-učenje,
-ljubezen,
-potrpežljivost /silna, zelo silna/,
-ja, bi skor pozabu še
-ljubezen,
-potrpežljivost/silna, zelo silna/.
/zihr sem še kaj spustu, ljubezen pa potrpežljivost mrbit/.

Danes simptomov ni več.

en bk Smiley
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #17 - 22.03.2007 at 13:43:33

En_bk, tile vzroki, jih daješ pod starše? Starši niso postavljali meja, jih ne razlagali, te ne upoštevali kot osebo, zavijali v vato... ?
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #18 - 22.03.2007 at 13:49:47

Quote:
En_bk, tile vzroki, jih daješ pod starše? Starši niso postavljali meja, jih ne razlagali, te ne upoštevali kot osebo, zavijali v vato... ?

Ja
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #19 - 22.03.2007 at 14:03:06

Se sprašujem če lahko resnično odpustimo nekomu, če sami vsaj v eni točki ne postanemo prav takšni. In spet vprašanje koliko so resnično starši takšni bili ali le naš vzorec skozi katerega smo jih videli... Naša pot v resnici.  

Anyway, vsaka ti čast....  Se tud sprašujem, če bi nekdo to zmogel brez da ga ponovno potomci oz. družina nak nek način razbremenijo oz. pritegnejo pozornost nase.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #20 - 22.03.2007 at 14:19:53

Kroničn lenoritis me daje al kajzvem

si brez energije, kar se vidi iz intenzivnosti zastavljenega vprašanja. Vzrok je strah pred radovednostjo, ker ne veš kam te lahko pripelje.
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #21 - 22.03.2007 at 14:30:00

Quote:
Se sprašujem če lahko resnično odpustimo nekomu, če sami vsaj v eni točki ne postanemo prav takšni. In spet vprašanje koliko so resnično starši takšni bili ali le naš vzorec skozi katerega smo jih videli... Naša pot v resnici.  

Anyway, vsaka ti častwww.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/car.gif.  Se tud sprašujem, če bi nekdo to zmogel brez da ga ponovno potomci oz. družina nak nek način razbremenijo oz. pritegnejo pozornost nase.

Mislm, jst v tej situaciji nisem nastopal kt otrok.
Zdej, jst ne morem rečt za druge, zase pa vem, da mi ni treba postat glih tak, da bi odpustu.
Starši so tko delovali, da je otrok njihovo delovanje dojel, kot ga je, kar ne pomen, da so taki bili. Recimo, če ne boš pojedu do konca, te ne bom maral. Otrok je to dojel, da ni vreden njihove ljubezni in da ga ne marajo če ni tak kot želijo. A ne, mislm, vpraš te starše, recimo, zakaj ne marajo svojga otroka, če ne poje, te bojo z mokro cunjo pobili. Gotov da jih majo radi, radi čez vse /vsaj večina/, samo pokažejo pa tko, kt znajo al pa zmorejo tisti hip.
Ja, ziher je težje sam pedenat te travme a ne. V tej situaciji je bla terapija cele familije.
Smiley
Back to top

IP Logged

alter_ego
2
**

Reply #22 - 22.03.2007 at 14:33:42

ja bk, si se pomatru vidm Smiley....sam je tko, da iz vsega naštetga kle lohk diplomirava, če ne kr doktorirava .....u čem boš reku ane, k to so kokr facti. Pr simptomih ti sicr ne morm oporekat, sam še prej nej pojasnm, da se z mojimi u večini točk, precej razhajajo, kr se pa tiče vzrokov pa ne vem.....dovol, da ohranm pomisleke Smiley Po moje se je dost folka valal u podobnih pogojih, k jih ti navajaš za vzroke, pa so čist drgač izpadl, tko da kle ne udarm štempla.

Drgač pa mrbit za mal bl jasn oris mojih simptomov:

- vse je brez veze

zdej ne vem kok kategorično si ti to mislu, k men glih čist vse ni čist brezveze ane. Men se zdijo predvsem brezveze stvari pr katerih jst ne morm bit jst in se morm skor sam prilagajat in zganjat hipokrizijo. Res pa je, da je takih aktivnosti ful velik alpa kr velka večina.

- svet suks, življenje tut, šola še bl

toj zdej spet dost kategorična trditev, k jo ne morm vzet za svojo. Tolk konformista alpa pragmatika če hočš pa je u men, da zmorm iz naštetih pojmov zvlečt vn tut prijetnosti alpa koristi. Če bi se pa poglabljala u te pojme in mogla na podlagi analize potegnt črto, bi se pa tehtnca res najbrž nagnla na smrdečo stran Smiley Sam se mi zdi da kljub svojmu stanju nism nagnjena k pesimizmu. Idemo dalje...

- noben me ne razume

Smiley taj dobra ja, se niti ne trudm da bi me kdo, pa se še vseen najde kdo k me Smileykr ne morš vrjet ane Smiley

- nobene motivacije

Na to točko sm brez pripomb Smiley in se u celoti identificiram z njo

- vse je črno

ah kje pa....že tri dni je use belo Smiley

- skos hujš zapiranje vase

niti ne, u bistvu sm ful odprt človk

- komunikacija omejena na godrnanje

tut ne

- agresivnost

uf u sanjah ne, sm poosebljen pacifist

- droga

to pa odvisn kva pojmuješ pod drogo Smiley kašnih psihoaktivnih substanc ne konzumiram, nikol jih nism (dost odfukana brez Smiley)

no zdej pa še vzroki

- premisivna vzgoja

sm samorastnik, torej sam svoj rabel tko da ne vem no...

- nepostavljena meja

družba jo zmer postav, vprašanje pa je kok jo kdo resn jemle

- če so se kake meje postavljale niso ble razložene

se niso, vsaj ne neposredno

- neupoštevanje kot osebe

menim, da si ta luksuz večina ljudi pribori samih

- zavijanje u vato

no way!

- nedoslednost

čigava?

- neposlušanje

čigavo?

- pogojevanje ljubezni

popolnoma običajna in vsakdanja stvar pr vrsti homo sapiens

- neobvladanje komunikacije

hm...kva pa vem, se mi zdi da te travme nimam za sabo

- nesprejemanje odgovornosti in nesprejemanje drugih

prvi del izrazito negativno drugi del pa prov dost jih pa res ni, priznam Smiley

uffff, sm kr zmatrana Grin Grin

A sm še kej pozabla?
vrjetn sm, pa sej je jutr še en dan  Smiley
Back to top

IP Logged

alter_ego
2
**

Reply #23 - 22.03.2007 at 14:39:44

Quote:
Kroničn lenoritis me daje al kajzvem

si brez energije, kar se vidi iz intenzivnosti zastavljenega vprašanja. Vzrok je strah pred radovednostjo, ker ne veš kam te lahko pripelje.

ajgor,

tut sanja se mi ne kva s tem mislš Huh
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #24 - 22.03.2007 at 14:47:58

O Alter_ego

Zdej, ne vem če si prebrala glih, ker to kar sem napisal, ni bla analiza tebe, niti posploševanje a ne. Opisal sem pač en primer in če se v njem ne najdeš, prav. In tle ni kej doktorirat in kupovat in sprejemat al pa ne. Tko je blo.

Smiley
Back to top

IP Logged

alter_ego
2
**

Reply #25 - 22.03.2007 at 15:04:01

sm dojela ja, pa sej ni tragedija če sm tvoj primer uzela za lastno primerjavo? Wink
cajt mam aveš Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #26 - 22.03.2007 at 15:10:05

Si brez zanimanja in radovednosti. Sprašuj se zakaj tega nimaš in to intenzivno. Zanikaj stvari in v tebi se bo porodila radovednost izvedeti. Ko te vodi radovednost v spoznavanju, dobivaš energijo. Zanikanje je najvišja oblika radovednosti in strah (pred radovednostjo, ker ne veš kaj te tam čaka) bo popustil.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #27 - 22.03.2007 at 16:38:18

Quote:
Vzrok je strah pred radovednostjo, ker ne veš kam te lahko pripelje.

zares dobro tole
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #28 - 22.03.2007 at 16:44:49

En-bk...točno to, kar si ti opisoval, sem imela sama v mislih...Alter ego bo pa mogla sama mal pobrskat po seb...pa ugotovit, če je to to al ni to to...
Ajgor, se zelo strinjam s tabo! Radovednost daje energijo! Uh, kolk je lepo bit firbc!
Aja, sem se glihkar spomnla ene dobre knjige, ki sem jo brala nekaj časa nazaj (bi blo fajn, da jo pset malo vzamem v roke): Prebudite velikana v sebi! Alter ego, krasna knjiga za vzpodbujanje radovednosti in energije! Vsaj zame, no...
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #29 - 22.03.2007 at 18:25:30

Ja, meni se pa zdi, da z AlterEgico + (skoraj) vsi ostali skupaj nimate pravega cilja  Cheesy  Cool...
( na kratko + jedrnato )
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4