joj, mam same slab izkusnje z mihati

uglavnem...
tole z nasveti je vedno tko tezko napisat.
js nism nc nrdila konkretno v zvezi s temi mojimi tezavami, sm sla cist s kontra strani. mogoce v tem smislu, da sm enostavno dala sebe na prvo mesto, mal pogledala, kaj mene res veseli, kaj so moje zelje, vrednote in potem tud zacela funkcionirat v skladu s tem. v bistvu sm si zacela zivljenje delat po mojem okusu

nevem, pustila sm mal, da delam stvari po filingu. zacela sm prav sovrazit to, da vse stvari delam vedno enako, in so recmo lih takrat odprli eno novo galerijo pa sm sla mal pogledat notr. in in pol sm se enkrat odlocla, da bom zacela laufat, pa so se mi vsi smejal, pa rekl, da bom itak sla samo enkrat, pa nikol vec... in res je blo tko

ampak - sm si rekla, ej, ni panike, bom ze sla, ko bom mela potrebo po tem. in sm pol zacela mal setat po naravi in grem zdj brez problema na sprehod sama al pa v druzbi, kokr je. najdla sm na internetu ksne stvari k me zanimajo, in pr ns je bla navada v druzini, da smo vedno sparal vsak tolar, ceprov sta mela starsa cist ok placo. in sm si prvosla par stvari samo zase. sm si kupla en kipec k je bil drag ko svinja, ampak lep, pa posteljnino tako k men pase, pa tisto sobno drevo k sm ga ze skos hotla imet...
slis se hecno, ampak ne mors verjet, men je ful pomagal. js sm vedla, da ce tezko sprejemam ljudi oz. dolocene situacije k so povezane z ljudmi, potem mi sigurno neki steka v sprejemanju same sebe. in sm bla zelo potrpezljiva pri mojih napakah in slabostih k so se mi nekoc nekje zdle grozne, zdj sm jih pa zacela sprejemat. in med temi je bil tud ta moj problem s tresenjem rok pa neprijetnim obcutkom ipd.
glede ljudi samih sm mal vec nrdila na osebnem kontaktu, da sm se navadla imet fizicen stik ljudmi, takrat sm mela tako sluzbo, da sm mogla velik komunicirat z ljudmi in sm se pol tko bolj navadla. nekaterim sm kr povedala, da me te zadeve jebejo... in je pol velik lazje. recmo, k sm cutla, da se bom zacela trest, sm to tud povedala, da se mi bo to zgodil. in pol so ljudje to zacel sprejemat, z njimi pa tud jst.
se zdj ko grem k zdravniku recmo, vedno cutm eno paranojo pred sedenjem v cakalnici. vedno imem filing, da me vsi gledajo in ratam nenormalno zivcna

in ker to vem, pridem tja, vprasam, kdo je bil zadnji, a nasa zdravnica danes dela, pa recem recimo joj, ampak dons je pa res tak turoben dan, so napovedal, da bo jutru spet dez in bla bla... ampak pomaga

al pa v trgovini se mi je kr zgodil, da sm se spet neki pocutila nelagodno in sm pogledala eno ceno, pa tistemu zraven mene rekla, joj, ampak js se se vedno ne morm navadit na te eure. dobr da so se tolarji napisani. in sva potem v vrsti rekla par besed in mi je blo mal lazje.
preprosto povedano, se mi je zdel, da morm mal odpret samo sebe. recmo, da se kr mal poigras z zivljenjem, da v trgovini spregovoris kr z nekom k ga sploh ne poznas, da grem recimo v trgovine, kjer se nism bla, pa sm vedno samo stala pred izlozbo pa rekla, joj, enkrat pa morm v to trgovino

da nrdis ksne stvari kr tko mal, iz heca, da si mal razgibas zivljenje v skladu s tem, kar si res ti in ne to, kar misls, da ljudje pricakujejo od tebe. in je pomembno, da tud ce vids, kaksne negativne odzive od ljudi mors najprej pomislt, kaj to teb pomen. recmo, tud ce bi mene kdo v cakalnici cudno gledal, zato ker flancam neumnosti, mi je vseeno, ker men pa te neumnosti pomagajo, da lahko potem 3ure presedim tam, ce je treba.
vem, da ni lih najboljsi nasvet no
ni nc konkretnega pa prepricljivega, ampak men je ful pomagal. se vedno se mi kdaj dogajajo ti isti simptomi, ampak sm zdj bolj pomirjena z njimi in tud ce pride do tega, vecinoma sprejmem in potem kr sami izginejo.
ne vem, a tebi se zdi, da zivis zivljenje tako kot si sam zelis, da to, kar delas si resnicno ti?