Pozdravljeni!Ne vem, če sem izbrala pravi forum, vendar upam, da mi bo nekdo pomagal, kajti čisto obupana sem že...

Opravičujem se:
- za tako dolg post, samo rada bi razložila celo situacijo, zato bi prosila, da me tisti, ki se vam to zdi odvečno ali smešno, ali pretiravanje, enostavno ignorirate
- ter za tako zmedeno razlaganje
Bom kar začela...
Vse se je začelo pred desetimi meseci. Začela sem jemati KT (kontracepcijske tabletke), kmalu po tem sem morala na eno operacijo (ni povezano s KT, žolč). Naj omenim to še, da sem imela žolčne kamne dolga 4 leta preden so mi jih odkrili, ker sem bila za njih "premlada in presuha"- tako so me namreč zdravniki vedno pošiljali domov (tudi z urgence) - z Rupurutom za želodec, čeprav sem imela neznosne kolike, dvakrat celo rumene beloočnice.
Takoj po operaciji sva nehala s fantom (oz. med mojim bivanjem v bolnici si je najdel drugo, živela pa sva skupaj 5 let) in tabletke sem po treh mesecih prenehla jemati. Pa zapletlo se je tudi na finančnem področju, v družini, drek (oprostite, ampak res) res pride ves na kupu. Ok, si poiščem svoje stanovanje, spravim k sebi, malo meditiram, hodim v naravo... in nadenem nasmešek.
Psiho sem si nekak uredila, nato so se pa začele težave, kar vse po vrsti: Pred jemanjem in med jemanjem tabletk sem imela redno M (točno 28 dni), potem pa prvi mesec nič... OK, počakam en mesec, ker vem, da se ciklus mora urediti. Nato jo dobim in še predem mi je ratalo "pripomočke namontirat" mi je vse po tleh teklo... Vložek sem mogla zamenjat vsakih 10 minutk, bolečine neznosne. Pa ni bila taka navadna M, ampak poplava, nekaj tudi strjene krvi. Takoj po M sem se naročila pri svoji ginekologinji. Pregledala me je in rekla, da je to NORMALNO

in da pretiravam. Naj še omenim, da tabletk dolgo časa nisem hotela jemati, ker sva s fantom 5 let prakticirala naravne metode in je bilo vedno vse v redu, ampak me je ginekologinja le nekak prepričala, ker sem "spolno aktivna". Med jemanjem tabletk sem se zredila za 5 kg, po prenehanju (v samo dveh mesecih) pa še za 10. Res je, da en mesec po operaciji nisem športala, kot sem to počela pred operacijo, ampak po enem mesecu sem se že precej gibala, naj omenim še to, da po operaciji precej manj in bolj zdravo jem. Naslednja M je prišla čez 40 dni, spet poplava: tako močna, da sem mogla eno uro na školjki sedeti, ker je kar teklo. Ginekologinjo sem preskočila, ker mi prejšnji mesec ni čisto nič pomagala. Potem sem dobila obupno vnetje mehurja (prej še nikoli nisem imela), osebna zdravnica mi je predpisala antibiotike in ursi čaj. Zgledalo je, da bo vse v redu, naslednjo M sem dobila pa čez 18 dni! Spet sem obiskala ginekologinjo, pregledala me je in rekla, da je vse v redu.

Poleti sem se srečno zaljubila v čudovito osebo, še vedno sva skupaj, to omenjam iz dveh razlogov: nisem nič "v bedu", ravno nasprotno in ponovno sem spolno aktivna. Vnetje mehurja se mi je od pomladi ponovilo 3x. Nazadnje sem spet jemala antibiotike.
Od takrat me vsake toliko boli v spodnjem delu trebuha, mislila sem da je kaj narobe z jajčniki, ampak sem prosila ginekologinjo še za ultrazvok in tudi ta naj bi bil normalen. Menstruacije imam še vedno zelo boleče in res preobilne (pa prosim ne misliti tako kot moja ginekologinja, ki je zavila z očmi, ko sem to rekla, ampak res moram po celo uro na školjki sedet, ker vložek ali tampon tega ne ustavi - tudi anemična postajam). Predzadnja M mi je spet zamujala, ko je 45. dan nisem dobila sem šla ponovno k njej, naredila je test za nosečnost, neg., nato mi pa napisala recept za neko zdravilo, ki umetno sproži M. Hvala bogu, da sem naslednji dan dobila M in teh tablet nisem vzela. Prav tako mi je napisala recept za KT. KT nisem začela jemati, ker se enostavno ne počutim, da bi jih. Zdi se mi, da bi samo zastrupljala svoje telo, ki že tako ali tako ne deluje pravilno. Zadnja M mi je spet zamujala, še 1x sem obiskala ginekologinjo, ki mi je rekla, da če bo zamujala še malo, dobim te tablete za sprožanje. Ko sem omenila, da so obilne in boleče, je rekla, ja potem so pa še te druge tablete za ustavljanje.

Tudi izcedek imam obilen, rumenkast in lepljiv, nima pa neprijeten vonj; pa tudi to mi je gin. rekla, da je normalno - ker mi M zamujajo, pa se več sluzi izloča. Meni nič od tega ne deluje normalno.
Poleg vseh teh težav sem zadnje mesece izredno zaspana in utrujena, zebe me. In kot pika na i: polna sem mozoljev oz. aken, ki jih res nikoli, tudi med puberteto nisem imela. Tudi prebava mi nagaja: po več dni ne grem, sej veste kam, potem grem 2x na dan, pa naslednji dan spet, pa cel teden nič, pa driska... in se tako vrtim v krogu. Nisem opazila, da mi kakšna hrana škoduje, prebava mi dela po svoje ne glede na to kaj jem. Z njo se sploh ne bi obremenjevala, pač naj dela po svoje, ampak zadnje čase me pogosto zvija v trebuhu in sem napihnjena. Shujšati mi ne rata, čeprav zdravo in malo jem, gibam se tudi. Pri osebni zdravnici sem tudi bila, pregledala sem ščitnico in je vse OK. Še nekaj preiskav sem delala, a je vse v redu. In tuki se zadeva konča. Zdravnica mi verjame, da je nekaj narobe, a ne ve kaj.
Zdaj postajam zafrustrirana in depresivna, saj sem mislila, da se bo stanje po parih mesecih izboljšalo, pa je vedno slabše. Tako da moja slaba volja sigurno ni vzrok za težave, ta se pojavlja šele zdaj. Vedno sem dobro čutila svoje telo in kaj se z njim dogaja, zdaj sem pa izgubila kontakt. (Aja - stara sem 25).
Zdi se mi, da tavam v temi.
Zato se obračam na vas za pomoč, nasvete, ideje, karkoli
Hvala pa enega sončka vsem skupaj!