U Gape, pa bi bla lahko, mislm, krivda pojmovana kt odgovornost, ker:
Ko rečeš enmu, ej ti si kriv, ker se slabo počutm /al pa dobr/, ni dileme a ne. Jebenti, ti si kriv, ne jst, zarad tebe trpim al pa se mam fino a ne. Jst srotek /revko, žrtev, bogi/, ti pa kriv /prasec, svina, kako morš, pa tko/.
Če pa zamenjaš tale kriv v odgovoren, zna bit to fino. Evo.
Ko jst rečem enmu, ej ti si odgovoren, da se slabo počutm /ja, tud dobr/, me poleg tistega finega, božajočega občutka, da sem žrtev, komot lahko prešine tud; čak mal, a ta dripac je odgovoren zame, a on je tist, k odloča o mojem življenju, a njemu sem predal odgovornost za svoje občutke, za svoje veselje, za bolečino, za misli, skratka, za svoje življenje? A njemu? Ma koji je on faktor, da bo odločal o meni? Evo, že k to pišem, mi je šel pritisk na rdeče polje. O svojem življenju bom odločal sam, saj je moje, on naj pa kr o svojem odloča, če če, mojga naj pa pusti pr miru, sralc zajeban /al pa sralka/. /že mal besno/
Ni isto, a ne Gape. Je fest dobro v vsakdanjem živetju zamenjat besedo krivda z besedo odgovornost. Imam filing, da se že s tem mal razjasni tud pogled in vpliv na delovanje, mislm, moje

.
en bk