Tega nisem vedla, kar si napisal, titud. To s kočevskim županom. Zanimivo ...
Pokajo po šivih, od znotraj (slab cvern majo).
Zanimivi časi so, ni kej ...
Kornilov, zdravo.

Sem bila prav presenečena, ko sem te zagledala tuki. Spomnim se te z (bivšega) foruma GPR.
Ja, definitivno je treba v akcijo. Zadnjič sem slišala neko ezo bralko iz kart reči, da svet deluje po načelu daj-dam. Pa ni res: deluje po načelu podarim-dobim. Bistvena razlika v naravnanosti. Ko začneš z akcijo, zadogaja. Pospešeno. Če čakaš, da ti najprej kdo kaj da – lahko dooolgo čakaš.
Meni pa ni do čakanja. Zato se aktiviram. Mislim globalno, delujem lokalno.
Zadnjič sem ob cesti do trgovine (ok. 1,5 km) pobrala za eno vrečko smeti, ki se lahko reciklirajo (predvsem pločevink od piva

). Malenkost, ampak to z največjo lahko naredi ena oseba, mi ni vzelo več kot minuto ali dve.
Prek vrhniškega zavoda za kulturo, turizem in šport pa sodelujem z občino, da uredimo eno hiško na čudovitem prostoru ob opuščenem kamnolomu, kjer se bomo lahko (lokalci in drugi) srečevali. Tam bi rada sfurala neki alternative, pa ne na ezo način – čist tko, preproste in konkretne zadeve, ki se tičejo življenja: razstave lokalnih amaterskih ustvarjalcev, srečanja kar tako, ure pravljic, delavnice (npr. izdelava zadev iz gline) in podobno. Enkrat ali dvakrat na leto pa kaj večjega, bolj znanega in visokokakovostnega. Pred dnevi sem pisala modelom skupine The stroj. Če bo šlo skozi (predvsem finančno ...), se naslednje leto obeta ena super primal dogodivščina. Kako misel podpore lahko pošljete v eter za ta namen, da se ne bo zatikalo (npr. pri formalnostih, ki so itak najbolj zahtevne, idejno je že kar dobro izdelano).
Pobuda za oživitev prostora je sledila poletnemu dogodku, ki smo ga organizirali skupaj z vaškim KUD-om. Tuki si lahko pogledate slikce (naredila sem spletno predstavitev – with a little help from my darling

):
http://www.gape.org/mateja/pesniska_razstava/index.htmNo tolk šeringa z moje strani zaenkrat. Ker dolgo nisem nič pisala na forum.
mejte se krasno.
To infinity nad beyond ...