tai wrote on 24.11.2006 at 08:43:36:tai wrote on 19.11.2006 at 22:04:25:odprava religije mislm da ne bi blo ql
odprava verskih organizacij? To bi pa slo:)
bamby,
s tem sem mislila samo to, da bi
blo bolj smiselno odpravit verske organizacije kot pa religijo samo.
simple as that!
Potem si pa popolnoma zgrešila smisel teme. Naslov teme je namreč:
"Odprava religije"ali pa ne znam brati, al' pa spet kot ponavadi kaj ne razumem.
Kaj potem tlačiš sem odpravo verskih organizacij, odpri novo temo z naslovom:
"Odprava verskih organizacij".A si upaš? Po mojem si še teme ne upaš odpret. ...
... ker potem bi dobili še eno trapasto temo več na ta forum, kar bi te verjetno bilo malo sram.
V glavnem, še vedno nisem dobil odgovora kako bi vi(ti) odpravili(a) religijo?tai wrote on 24.11.2006 at 08:43:36:za razlago, kaj so in kaj niso vesrke organizacije, mislm, da mas ogromno knjig + na spletu, kjer je jasno in natancno definirano, katere so karakteristike,kokr se spomnm smo se jih se v soli ucil.
mors prebrat quote v kontekstu, ker je blo misljeno kot en tak hecen cinicno-zabaven zakljucek in ne kot to, da bom pa zdj nrdila cel plan in od dons na jutr izkoreninla vse, kar mi ni kul...
zame resitve vecine stvari niso v formalnostih, ampak v tem, da ljudje spreminjajo miselnost in se potem stvari zacnejo same od sebe spreminjat. probi brat moje poste mal z rezervo pa ti bo verjetno bolj jasno.
Kontekst?
Aha razumem, v spet enem kontekstu, nekaj takega so poskušali že komunisti leta 1941 v svojih temeljnih točkah OF ...
_______
#4 Z osvobodilno akcijo in aktivizacijo slovenskih množic preoblikuje OF
slovenski narodni značaj. Slovenske ljudske množice, ki se borijo za svoje narodne in človeške pravice, ustvarjajo
nov lik aktivnega slovenstva.
----------
... in so ga preoblikovali, kar je videti še danes:
Pred letom 1941 Slovenec ni dobro spal, če je imel kakšen puf
po preoblikovanju slovenskega narodnega značaja ...
... pa Slovenec ne spi dobro, če ni zapufan vsaj za en avto za vsaj 3 milijone na lizing.
V glavnem, če težiš k temu, da bi se stvari začele spreminjati same od sebe, kot daješ vedeti, imaš na voljo krasno in logično rešitev.
Pusti vse pri miru in naj se zadeve spreminjajo same od sebe.P.S. Upam, da sem tvoj tekst bral dovolj z rezervo.