sinjeoka wrote on 08.01.2006 at 15:37:47:kava je bojda tudi od narave in prihaja od rastline kavovec, tako da bi jo lahko jemali tako za "naravno" kakor tudi za "zeliščno" "zdravilo"
anyway, kar se aspirina in lekadola tiče je bojda kofein stabilizacijska snov glavne učinkovine, tako vsaj je bilo meni pojasneno (vzamem pa v zakup, da mi je bilo narobe pojasneno)
šport rulz

- ampak je tudi samo blažilo, športniki imajo tudi zelo nizek krvni pritisk in full malo udarcev na minuto (Lance Armstrong konkretno) ...
toda bi odvajanje vode nižalo pritisk pa, prvič slišim ... in so me sama ušesa ...
jemanje tablet v neskončnost ... učinek tablet popusti (sploh velja za analgetike) in je nato reba dozo povečat ali pa spremenit za bolj strupeno
(sicer pa tudi v čokoladi je veliko kofeina, sploh v tačrni

)
Ponavadi so vse sestavine napisane na tistem listku zraven tablet...je pa vseeno možno, da je to res. Se bom pozanimala pri kakšnem dohtarju...
Sem vedno misla, da majo športniki fajn pritisk...Kar se pa tiče udarcev na minuto, jih pa ne rabi bit več, ker imajo tako močno srce, da z enim udarcem poženejo po telesu velik več krvi kot pa pri navadnih smrtnikih...
Ja, odvajanje vode niža krvni pritisk...Jst sem bila naučena takole:glavna sestavina krvi je voda.Večji je volumen krvi, večji je pritisk.Pomanjkanje vode povzroči upad krvnega pritiska.to je to.
Kar se pa čokolade tiče...imam pa spet svoje mnenje...Ok, ta temna bi bla še nekako znosna(čeprav tut vsebuje prečiščeni sladkor), drugače se mi pa zdi škodljiva za telo...
Lepo se imej.