t wrote on 13.09.2005 at 09:46:44:Odvisno od tega, kaj razumemo pod voljo - ali je to neka slepa sila, ki se navezuje na silo in moč po fizikalnem zgledu, ali pa je volja že sama po sebi definirana z željami in cilji.
Voljo jest razumem kot slo po moči, ker pol, ko maš moč, ne rabiš več volje. Ubit voljo pomen človeku ubit slo po moči.. Ostaja še varianta, da se moči odrekaš, ampak je parodoks, da odrekanje sli po moči zahteva moč.
Jest neokortilarno vojno razumem kot ubijanje človekove volje do moči na način, da se mu da občutek trajne moči, v zgoraj omenjenjeni tvoji interpretaciji se mu da občutek, da trajno zadoljuje želje in cilje.
Quote:Sam sem za to drugo razumevanje, saj je prvo preveč megleno in neopredeljeno - pa tudi iz zgornjega dela citata [celotni citat:Najaktualnejši vidik specialne vojne - vodenje psihološke, psihotronske ali psihoenergijske vojne - je neokortikalna vojna kot vrh vojevalske veščine. Moč neokortikalne vojne je v območju volje in zavesti, na področjih izbire, mišljenja ali razmišljanja, ocenjevanja ali stališč in znotraj kognicije ali "domišljije". Zato lahko vojna moč poveča svojo učinkovitost, čeprav zmanjša nasilnost. Cilj vojne je sovražnika prisiliti ali spodbuditi, da se odloči za boljšo izbiro, za tisto, kar vi želite, da izbere.
Z drugimi besedami: cilj vojne je obvladanje sovražnikove volje. Tega pa ni mogoče doseči, dokler ni nasprotnikova - sovražnikova volja zlomljena. ] je razvidno, da gre za menjavo ciljev in da je to resnični zlom volje. Nekomu se voljo zlomi tako, da pač sam ne bo več videl nobenih možnosti za uresničitev tega kar hoče in se bo odločil za tisto, kar mu je ponujeno kot boljša ali kar edina možna izbira.
Neokortilarna vojna kot je opisuješ je ravno to notranje izvotljenje, ta zombijevska brezvoljnost, do katere pride ob realizaciji želje ob posedovanju nečesa, kar v bistvu ne rabiš, pa naj bo to materilani predmet ali telesna ali duhovna storitev. Potrošništvo kot idelogija je naštudiran sistem, kako dosečt to stanje brezvoljnosti/zadovoljenosti, ne da bi hkrat posedoval tud realno moč. V bistvu to ni nek izum, je samo radikalen prenos tega principa iz religiozne v posvetno sfero. Zato ni nč čudno, da se s pridom izkorišča tud idelološko oz. za politično/vojaško rabo. Vojska za svojo učinkovitost itak samo do konca sistematično izkorišča trenutno najučinkovitejšo idelogijo, tko da nč čudnega, če je neko splošno idelologijo zajela v 'neokortialno' vojno.
Quote:Mene tu ne zanima samo sovražnik in vojna - zdi se mi, da ima ta neokortilarna vojna pomen, ki sega prek tega od manipuliranja s prijatelji - "sovražniki" so popolnoma drugotnega pomena.
Neokortilarna voja se odvija najprej na polju svetovnih nazorov, kjer se oprdeljujejo načini, nato pa v konkretinih odločitvah - recimo v odločitvi neke države, kako bo delovala.
Vojna je dobljena, ko vse prebivalstvo sprejeme potrošniško idelogijo za svojo.
Quote:Po moje se neokortilarna vojna prične takoj, ko prižgem TV čeprav sem ugotovil, da sem z leti razvil nekakšen obrambni mehanizem, ki se mu reče popolna skepsa do vsega, kar mi poskušajo prodajati - predvsem analiza načina vrednotenja povedanega.
To, kako vse se da manipulirati z ljudmi, je vse bolj ali manj stara zadeva, osnova pa je v tem, da bo stokrat ponovljena laž postala resnica. Če so zraven prisotni še drugi fatorji in drugi sistemi je to še toliko lažje in TV je kišta za idiote zapolni tako vizualni, kot tudi še toliko bolj pomembni avdiotivni (sugestije vedno šopajo na ta del, medtem ko je vid že od nekdaj orodje plenilcev, je sluh orodje plena) del kognitivnega aparata, ki se toliko hitreje odpre vsemu, kar se mu prodaja.
Preden so mediji postali akterji, so sami postali žrtve te vojne.