t wrote on 03.08.2005 at 14:38:48:Seveda je; če nekdo prodaja pod ceno nekaj, kar sploh ni njegovo, je to zame nateg (tudi v tem smislu, da bo on zagotovo imel nekaj od tega (če ne je pač neumen - potem mu ni pomoči), medtem, ko ostali ne bomo).!
kar ni njegovo ???
t wrote on 03.08.2005 at 14:38:48:Po mojem sploh ni panike, če ne bo nihče plačal realne cene, potem naj lastnik svojega deleža ostane država - konec koncev, je bedno klati kuro, ki nese zlata jajca. (v tem smislu je to vsekakor početje slabega gospodarja - je zagotovo slabše, kot če lastništvo ostane v državnih rokah)!
kura, ki nosi zlata jajca

kolikor jaz vem, Telekom svojim delničarjem (tudi državi) še ni nikoli izplačal dividend; tako da so od te zlate kure imeli korist le direktorji s svojimi plačami, odpravninami in nagradami za uspešno poslovanje v monoplnem okolju (beri zaračunavanjem ADSL v obveznem paketu z ISDN)
t wrote on 03.08.2005 at 14:38:48:Kupovanje podjetji je lahko tudi dobra kapitalska naložba - jasno je tudi, da bi morali ceno prepustiti trgu, namesto, da se prodaja tistemu velikanu, ki bi pod ceno odkupil celotni paket, bi zagotovo bilo bolje, če bi se po neki realni ceni prodalo več manjšim ponudnikom na borzi - ceno pa naj določajo sveta pravila trga.
Zakaj bi torej naenkrat telekom na silo prodajali pod ceno? Vprašanje je torej kaj je cilj - na vsak način prodati telekom, ali od te prodaje potegniti čim več?
uživajte!
veš ljubček, jaz se zelo strinjam, da naj daja Telekom lepo na borzo tako da lahko do delnic prideo take male girice kot sva jaz in ti. Samo predno to storijo, pa morajo bistveno spremenit zakonodajo varovanja manjšinjskih delničarjev. V Sloveniji ima en kup ljudi v rokah delnico kakeka dobrostoječega podjetja pa je delnica vredna toliko kot papir na katerem je natisnjena.