gape wrote on 08.03.2005 at 18:21:43:kolkr se pomnem ni uporabla besede primitivci ampak ... bolj ... rang .... ljudje iz nižjih slojev ...
kar je dejstvo, ne samo v sloveniji
ta problem je globalen
kar pa se tiče potenciala ...
ni point u ubijanju potenciala nego v tem da če se ženska odloči imet več kot otrok da je to zanjo samomor na tem področju ... da se ... nč ne rečem
mi smo bli 4-je fantje doma
smo vsi pr kruhu, razen enga ki študira u hagu
mama je zdej boljš kt je bla kdajkoli in drznem si rečt, blj kt se je upirala situaciji, blj jo je hbal ...
moja mama ni nardila samomora
je pa učiteljica ... in je lažje ... imho
kariernega ... če gledaš na to da je cel lajf učiteljica prvih štirih razredov - zdej ... niti ne vem ... nekako une tanajmlajše pedena ...
intelektualni samomor tud niti ni nardila, ga niti ni mogla ob men

tko da ... potenciala ne ubija, zmanjšuje pak možnosti na teh področjih (saj, če druzga ne je tako okolje) ... tuki se je mal slabo izrazla ...
drgač pa ... je tko lepo povedala
fino bi blo začet nagrajevat - beri pomagat - bolj/več - tiste ki otroke že imajo in ne tepst - beri obdavčit - tiste ki otrok nimajo.
tuki se jasno vidi sistemsaka napaka ...
ne podpiranje ampak upiranje
nikol konca
ne tepst tisth ki ti niso ušeč
pomagi tistim ki so ti ušeč
sijaj ... ni da bi bla pol kej manj pametna, ampak, preprosto obveznosti požgejo čas med katerim bi se lahko človk 'izobraževal' na kateremkoli področju že pač. zdej ... otrok pač pože nekki, da ne rečem precej pozornosti, kar ni nč narobe ampak tko je in je vse ok doker se ne začne upor. več otrok pač požge več pozornosti in časa slej ko prej več ni ...
Ves svet mora postati enotno človeštvo, razdeljeno na majhne skupnosti, iz praktičnih razlogov. Brez fanatizma, brez rasizma, brez nacionalnosti - potem bo prvič v zgodovini človeštva možno odpraviti misel na vojne.
ja, pogrešala sem včeraj ravno to, še neko dodatno perspektivo

nekako mi je jasno kam Darja Zaviršek spada in zato sem bila še toliko bolj šokirana

in tako kot si ti povedal, gape, mi je jasnih veliko več dejstev
jaz nimam časa gledat TV-ja ... pa še marsikaj drugega ne, ker enostavno sem mogla določene zadeve zelo zreducirat, če mi sploh lahko znese
tisto, da naj bi ženska rodila tudi svoje možgane, je bila moja asociacija, interpretacija tega, kar sem prebrala skratka hotela sem nekako razkrit predpostavke te izjave in kam vodi, v kakšen skrajni nesmisel, če kdo kaj takšnega reče (kot rečeno, oddaje pa nisem gledala, torej sem si razložila izjavo izven konteksta)
časa ob vzgoji otrok je res manj za mnoge stvari
samo jaz sem priča, da glih nekega intelektualnega potenciala ti pa otrok res ne ubije
energijo pač vlagaš začasno v neke druge stvari, bolj kot v katere druge
in ja, gape dobr si napisal
razprave v javnem prostoru otrok/ženska/intelekt so pa zelo spolzke
žalost, žalost, da se s tem še vedno tako manipulira
še posebej na obzorju boja za delo, kot vemo je ženska na trgu delovne sile zelo ranljiva: sama sem priča tega
in nisem mogla verjet, da se mi to sploh dogaja
kot da je imet otroka neka slabost in to zelo redki lahko verjamejo in razumejo
zato me take razprave pogrejejo, še posebej če se povezuje intelektualne sposobnosti s tistim imet otroke
skratka, nekaj takega kot je "ženski intelektualni potencial" NE OBSTAJA
NE OBSTAJA niti "moški intelektualni potencial"
OBSTAJA le "človekov intelektualni potencial"
in vsak ga ima, prav vsak človek