Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 8
(Read 53466 times)
japka
5
*****
Offline


Posts: 1457

Gender: male
ProHibiCijA
07.03.2005 at 16:35:39
 
Zelo aktualna tema zadnje dni  Wink  Grin
Prohibicija

Prvi in glavni razlog za prohibicijo konoplje je treba iskati v ameriškem družbenem in pravnem sistemu, katerega "pravičnost in demokracija" sta bili žal nekritično sprejeti tudi pri nas. Verodostojni podatki kažejo, da so bile ZDA v 19. stoletju velesila v pridelovanju konoplje, ki so jo s seboj prinesli Španci ob koloniziranju južne Amerike in omogočili njeno širitev po obeh ameriških celinah. Severni Američani so jo gojili v vseh državah in vlada je celo spodbujala tekmovanja za čim večji pridelek.
Glaven preobrat v odnosu do konoplje se je zgodil okoli leta 1920, ko je začel na pobudo gospodarskih lobijev (naftni, bombažni, farmacevtski, gozdarski, opekarski tobačni, alkoholni itd.) pisec senzacionalističnih zgodb William Randolf Hearst prikazovati črnce in meksikance, kot blazne zveri po kajenju konoplje. Hearst je spremenil vsem poznano besedo konoplja v marihuana, s čimer je zmedel javnost, predvsem pa je dobila beseda zaradi zvena in (takratne) ksenofobičnosti negativen pomen. Zaradi vedno večjega, a neupravičenega strahu, so države v ZDA počasi začele prepovedovati konopljo. Leta 1930 je stopil na mesto tajnika državne blagajne Andrew Mellow (lastnik podjetja Gulf Oil). Od takrat si republikanci v ZDA prizadevajo za popolno prohibicijo in kriminalizacijo kanabisa, saj so (bili) denarno podprti od lobijev, ki jim je konoplja odžirala masten zaslužek.
Za razliko od demokratskih predsednikov, ki so si prizadevali za sprostitev zakonov, glede konoplje in celo njeno legalizacijo so republikanci (Bush, Reagan, Ford) naročali zažige nasadov konoplje, si prizadevali za prepoved in uničenje raziskav o učinkih in obenem namenjali velike vsote denarja za propagando proti konoplji. Republikanske vlade so povečevale kapaciteto zaporov in vanj trpale po 250.000 uživalcev ali posestnikov konoplje na leto.
ZDA, kot najmočnejša država še vedno igrajo svetovnega policaja za droge. Prav zaostrovanje prohibicije in tako legitimirani politični pritiski na države, proizvajalke različnih substanc npr. Južna Amerika, Severna Afrika, Azija, predstavlja ZDA najmočnejši instrument politične in ekonomske kontrole nad omenjenimi deli sveta.


*** * *
- Ste vedeli?
Pred prepovedjo je bila marihuana aktivna učinkovina v 40 - 50 % patentiranih zdravil.

- Ste vedeli?
Nacionalni program Združenih držav Amerike je med II. svetovno vojno vseboval tudi pospešeno spodbujanje pridelovanja konoplje v vseh državah za uporabo v vojaške namene. Danes vsako leto v ZDA zaprejo 250000 ljudi zaradi posedovanja te rastline.

- Ste vedeli?
Konopljino olje je lahko čisti nadomestek dizelskega goriva, kar je odkril že Rudolf Diesel leta 1894

- Ste vedeli?
Papirna industrija pridobiva celulozo za izdelavo papirja iz lesa, čeprav vsebuje 4-krat manj te najpomebnejše sestavine kot konoplja

- Ste vedeli?
Konoplja je ena prvih poznanih kultiviranih rastlin in so jo prosto uporabljali in gojili po vsem svetu do 20. stoletja.

- Ste vedeli?
V Sloveniji industrijske konoplje (brez THC-ja), rastline, ki so jo uporabljali že pred 10.000 leti, ne moremo gojiti na lastni posesti in brez določenih dovoljenj.

- Ste vedeli?
Nizozemska ima zaradi svojih sproščenih zakonov na področju mehkih drog manj uživalcev marihuane na tisoč prebivalcev in med mladimi kot ZDA.
*** * *


Prosim naj preberejo vsi ki jih moti projekt - PROHIBICIJA SLEPI..


APEL !!
ODPRI OČI, PROHIBICIJA SLEPI!

Meniš, da prohibicija krši temeljne človekove pravice in svoboščine in povzroča več škode kot koristi?
Podpiši apel in se pridruži akciji za spremembo zakonov in odnosa do konoplje.
Apel z vsemi podpisi bomo predali predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije.


Podpisniki tega apela menimo, da prohibicija konoplje ne prispeva k družbeni harmoniji oziroma ne učinkuje v korist davkoplačevalcev in je v nasprotju s pravico odraslih ljudi, da odločajo o svojem življenju po lastni presoji, zato:
Pozivamo naše zakonodajne organe, da se znebijo protislovij v zakonih, ki obravnavajo konopljo in prenehajo ščititi interese (tujega) gospodarstva ter s tem povzročati družbeno škodo, predvsem pa, da konopljo iz prve uvrstijo v tretjo skupino.
Pozivamo državo, naj uredi in vzpodbuja gojenje industrijske konoplje za pridobivanje izključno človeku in naravi koristnih in neškodljivih snovi. Zahtevamo spremembo zakonodaje o uporabi konoplje v zdravstvene namene, saj država s prepovedjo uporabe konoplje v medicinske namene ljudem preprečuje dostop do dokazano učinkovitih in edinih znanih zdravil za nekatere bolezni. Tako na področju medicine ne sledimo vzorom iz napredne tujine (Švica, Kanada, Velika Britanija, Nemčija, Nizozemska, Kalifornija …), kjer se je zakonodaja že spremenila.
Ugotavljamo, da stroški preganjanja, sojenja in kaznovanja uporabnikov drog stanejo preveč davkoplačevalskega denarja, ki ga lahko država bolj smiselno porabi za preventivo in osveščanje o drogah. Hkrati ugotavljamo, da se je prohibicija izkazala za popolnoma nekoristno in neučinkovito, zato zahtevamo dekriminalizacijo in hkrati regulacijo uporabe konoplje.
Ugotavljamo, da je prohibicija glavna pozročiteljica kriminala, saj povzroča nenadzorovan črni trg, ki omogoča visoke zaslužke kriminalcev in onemogoča kontrolo države nad uporabo konoplje.
Odločno obsojamo državno-ideološko in medijsko ustvarjeno predstavo o škodljivosti zmerne uporabe konoplje. Raziskave in izkušnje drugih držav so namreč pokazale, da ukinitev prohibicije ne zviša števila uporabnikov, ne vpliva na zvišano stopnjo nasilja, predvsem pa uživanje v zmernih količinah ne povzroča trajnih in usodnih posledic za človeka.


Apeliramo na predstavnike ljudstva v parlamentu, naj odpravijo prohibicijo konoplje in zahtevamo zakone, temelječe na objektivnih kriterijih in strokovnih raziskavah.
Zahtevamo, da se odpravi pristranskost pri sprejemanju regulativ na področju konoplje, ki je sugerirana s strani (tujih) ekonomskih in političnih lobijev ter na škodo splošni družbeni blaginji.
Zahtevamo, da se v Državnem zboru obravnavajo pogoji, pod katerimi se konoplja lahko uporablja, kupuje ali prodaja, enako kot alkohol in tobak, ki sta od nje dokazano bolj škodljiva.

NE zagovarjamo stališča, da naj bo droga dosegljiva komurkoli in kadarkoli, ampak se zavzemamo za racionalnejše in bolj skladne zakone v korist ljudstva.
http://prohibicija.sou.uni-lj.si/apel/Bo zdaj kaj drugače?
Wink Grin

mir z vami
Back to top
 

5 krat na dan
 
IP Logged
 
romario
2
**
Offline

We do the surfing, so
you don't have to.
Posts: 60

Re: ProHibiCijA
Reply #1 - 07.03.2005 at 17:29:33
 
Think for yourself, question authority!
Konoplja je najbolj preganjana rastlina v zgodovini, in to predvsem zaradi političnih odločitev.
Js sem na njeni strani.. Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
exodus
Ex Member
Re: ProHibiCijA
Reply #2 - 08.03.2005 at 11:42:36
 
Ja, seveda se lahko tak članek fino zlorablja v propagandne namene. Saj to sploh ni vprašanje, za kaj vse je konoplja koristna, ker to nima nič v povezavi z "zadevanjem", ki je zagotovo nekoristno, zato uporaba konoplje in te industrijske koristi nimajo nobene povezave s posameznikom, ki se rad fixa. Me zanima še druga plat medalje, mnenja strokovnjakov (medicincev)....

Recimo neostik lepilo je tudi koristno, za lepljenje vse mogočih površin, tudi bencin za poganjanje avtomobilov, pa še to ni razlog, da iščemo opravičilo, da se bomo zadevali z "omamnimi" hlapi bencina ali lepila, kot to recimo počnejo romunski brezdomski otroci ali sirote...  

Tele koristi konoplje, ko nekateri tako radi poudarjete, samo skušate podriniti idejo, da je fixanje koristno ali celo dobro, kar je absurdno in nelogično...  

Torej Db in podobnomisleče, brez zavajanja, lepo povej, po resnici, da včasih rad potegneš kak dim, pa te bom razumel, ne pa da tukaj limaš neke enoznačne eseje. Jaz te potrebe nimam, ker še nisem kadil marihuane, sem pa bil že parkrat omamljen z legalizirano drogo - alkoholom, pa dobro vem, da to ni bilo dobro, nič nisem imel od tega....
Back to top
 
 
IP Logged
 
Lilith
5
*****
Offline

..to be more like me and
less like you...
Posts: 1554

Re: ProHibiCijA
Reply #3 - 08.03.2005 at 12:26:37
 
Quote:
Odločno obsojamo državno-ideološko in medijsko ustvarjeno predstavo o škodljivosti zmerne uporabe konoplje. Raziskave in izkušnje drugih držav so namreč pokazale, da ukinitev prohibicije ne zviša števila uporabnikov, ne vpliva na zvišano stopnjo nasilja, predvsem pa uživanje v zmernih količinah ne povzroča trajnih in usodnih posledic za človeka.
Evo, ena od tipičnih nedoslednosti. V prvem stavku izvemo, da je škodljivost uporabe konoplje zgolj medijski konstrukt, v naslednjem pa izvemo, da uživanje ne povzroča trajnih in usodnih posledic. Mene bi res zanimalo, katere so te raziskave in do kakšnih ugotovitev so strokovnjaki prišli. Ker en zadetek si lahko zmisli karkoli, da bi opravičil svoje početje in si izboril prosto pot do droge.

Plus tega, a morajo biti posledice res trajne in usodne, da se jih jemlje resno? Shocked Aleluja, sveta preproščina.
Roll Eyes

Back to top
 

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...
 
IP Logged
 
siaj
5
*****
Offline


Posts: 706
vrhnika
Gender: female
Re: ProHibiCijA
Reply #4 - 08.03.2005 at 12:50:56
 
mene ne moti projekt prohibicija slepi

to je projekt, ki tudi osvetljuje in ozavešča

vendar menim, da je potrebno pogledat vsa dejstva, tudi tista, ki morda aktivistom niso najbolj všeč

zadeve je potrebno osvetlit iz več zornih kotov
Back to top
 

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew
 
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: ProHibiCijA
Reply #5 - 08.03.2005 at 13:37:32
 
Popolnoma se strinjam, da je treba otroke obvarovati pred uživanjem kemikalij s sumljivimi učinki.
Na črno listo substanc lahko poleg "drog" mirno pripišemo tudi cigaretni dim in alkohol.

Prepovedovati uživanje česarkoli odrasli osebi se mi zdi pa popolni nesmisel.
Če je nekdo dovolj star in dober za puško nosit, kjer družbe ne skrbi preveč ali bo fasal kuglo ali ne, bi mu verjetno lahko pustili tudi, da se ob predhodnem opozorilu, sam odloči, kaj vse hoče požreti.

Osebno ne odobravam nestrokovnega jemanja psihotropnih kemikalij, še manj za  zabavo, ker v večini primerov naredijo več škode kot koristi.
Ko je za to res potreba, telo samo proizvede potrebne kemikalije.

Nekje spodaj omenjeni DMT, je pravi dinamit, ki, seveda, če uživanje preživiš, ne povzroča zasvojenosti in v primerjavi s katerim zgledajo razne marihuane, lsdji ali heroini kot vanilijev sladoled, je že en tak primer psihotropne substance, ki se  naravno proizvaja v telesu, kar znajo ponekod (tibetanci naprimer) tudi pospešiti z različnimi tehnikami (naprimer z daljšim bivanjem v temi).

Vedeti je treba, da bližnjic do nebes ni, do pekla jih je pa zelo veliko in če se že podamo po kakšni bližnjici, nas ta skoraj gotovo vodi v pogubo.

Predvsem si pa ne smemo zatiskati oči in o teh substancah in njenih učinkih bi se bilo treba najprej  dobro poučiti.

Če koga zanima kaj več, naprimer o DMT (dimethyltryptamine), obstaja  dovolj literature:

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0892819278/qid%3D1110283186/sr%3D11-1/ref...


Back to top
 
 
IP Logged
 
ViSiON
Ex Member
Re: ProHibiCijA
Reply #6 - 08.03.2005 at 14:02:30
 
Quote:
Zelo aktualna tema zadnje dni  Wink  Grin
Prohibicija

Prvi in glavni razlog za prohibicijo konoplje je treba iskati v ameriškem družbenem in pravnem sistemu, katerega "pravičnost in demokracija" sta bili žal nekritično sprejeti tudi pri nas. Verodostojni podatki kažejo, da so bile ZDA v 19. stoletju velesila v pridelovanju konoplje, ki so jo s seboj prinesli Španci ob koloniziranju južne Amerike in omogočili njeno širitev po obeh ameriških celinah. Severni Američani so jo gojili v vseh državah in vlada je celo spodbujala tekmovanja za čim večji pridelek.
Glaven preobrat v odnosu do konoplje se je zgodil okoli leta 1920, ko je začel na pobudo gospodarskih lobijev (naftni, bombažni, farmacevtski, gozdarski, opekarski tobačni, alkoholni itd.) pisec senzacionalističnih zgodb William Randolf Hearst prikazovati črnce in meksikance, kot blazne zveri po kajenju konoplje. Hearst je spremenil vsem poznano besedo konoplja v marihuana, s čimer je zmedel javnost, predvsem pa je dobila beseda zaradi zvena in (takratne) ksenofobičnosti negativen pomen. Zaradi vedno večjega, a neupravičenega strahu, so države v ZDA počasi začele prepovedovati konopljo. Leta 1930 je stopil na mesto tajnika državne blagajne Andrew Mellow (lastnik podjetja Gulf Oil). Od takrat si republikanci v ZDA prizadevajo za popolno prohibicijo in kriminalizacijo kanabisa, saj so (bili) denarno podprti od lobijev, ki jim je konoplja odžirala masten zaslužek.
Za razliko od demokratskih predsednikov, ki so si prizadevali za sprostitev zakonov, glede konoplje in celo njeno legalizacijo so republikanci (Bush, Reagan, Ford) naročali zažige nasadov konoplje, si prizadevali za prepoved in uničenje raziskav o učinkih in obenem namenjali velike vsote denarja za propagando proti konoplji. Republikanske vlade so povečevale kapaciteto zaporov in vanj trpale po 250.000 uživalcev ali posestnikov konoplje na leto.
ZDA, kot najmočnejša država še vedno igrajo svetovnega policaja za droge. Prav zaostrovanje prohibicije in tako legitimirani politični pritiski na države, proizvajalke različnih substanc npr. Južna Amerika, Severna Afrika, Azija, predstavlja ZDA najmočnejši instrument politične in ekonomske kontrole nad omenjenimi deli sveta.


*** * *
- Ste vedeli?
Pred prepovedjo je bila marihuana aktivna učinkovina v 40 - 50 % patentiranih zdravil.

- Ste vedeli?
Nacionalni program Združenih držav Amerike je med II. svetovno vojno vseboval tudi pospešeno spodbujanje pridelovanja konoplje v vseh državah za uporabo v vojaške namene. Danes vsako leto v ZDA zaprejo 250000 ljudi zaradi posedovanja te rastline.

- Ste vedeli?
Konopljino olje je lahko čisti nadomestek dizelskega goriva, kar je odkril že Rudolf Diesel leta 1894

- Ste vedeli?
Papirna industrija pridobiva celulozo za izdelavo papirja iz lesa, čeprav vsebuje 4-krat manj te najpomebnejše sestavine kot konoplja

- Ste vedeli?
Konoplja je ena prvih poznanih kultiviranih rastlin in so jo prosto uporabljali in gojili po vsem svetu do 20. stoletja.

- Ste vedeli?
V Sloveniji industrijske konoplje (brez THC-ja), rastline, ki so jo uporabljali že pred 10.000 leti, ne moremo gojiti na lastni posesti in brez določenih dovoljenj.

- Ste vedeli?
Nizozemska ima zaradi svojih sproščenih zakonov na področju mehkih drog manj uživalcev marihuane na tisoč prebivalcev in med mladimi kot ZDA.
*** * *


Prosim naj preberejo vsi ki jih moti projekt - PROHIBICIJA SLEPI..


APEL !!
ODPRI OČI, PROHIBICIJA SLEPI!

Meniš, da prohibicija krši temeljne človekove pravice in svoboščine in povzroča več škode kot koristi?
Podpiši apel in se pridruži akciji za spremembo zakonov in odnosa do konoplje.
Apel z vsemi podpisi bomo predali predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije.


Podpisniki tega apela menimo, da prohibicija konoplje ne prispeva k družbeni harmoniji oziroma ne učinkuje v korist davkoplačevalcev in je v nasprotju s pravico odraslih ljudi, da odločajo o svojem življenju po lastni presoji, zato:
Pozivamo naše zakonodajne organe, da se znebijo protislovij v zakonih, ki obravnavajo konopljo in prenehajo ščititi interese (tujega) gospodarstva ter s tem povzročati družbeno škodo, predvsem pa, da konopljo iz prve uvrstijo v tretjo skupino.
Pozivamo državo, naj uredi in vzpodbuja gojenje industrijske konoplje za pridobivanje izključno človeku in naravi koristnih in neškodljivih snovi. Zahtevamo spremembo zakonodaje o uporabi konoplje v zdravstvene namene, saj država s prepovedjo uporabe konoplje v medicinske namene ljudem preprečuje dostop do dokazano učinkovitih in edinih znanih zdravil za nekatere bolezni. Tako na področju medicine ne sledimo vzorom iz napredne tujine (Švica, Kanada, Velika Britanija, Nemčija, Nizozemska, Kalifornija …), kjer se je zakonodaja že spremenila.
Ugotavljamo, da stroški preganjanja, sojenja in kaznovanja uporabnikov drog stanejo preveč davkoplačevalskega denarja, ki ga lahko država bolj smiselno porabi za preventivo in osveščanje o drogah. Hkrati ugotavljamo, da se je prohibicija izkazala za popolnoma nekoristno in neučinkovito, zato zahtevamo dekriminalizacijo in hkrati regulacijo uporabe konoplje.
Ugotavljamo, da je prohibicija glavna pozročiteljica kriminala, saj povzroča nenadzorovan črni trg, ki omogoča visoke zaslužke kriminalcev in onemogoča kontrolo države nad uporabo konoplje.
Odločno obsojamo državno-ideološko in medijsko ustvarjeno predstavo o škodljivosti zmerne uporabe konoplje. Raziskave in izkušnje drugih držav so namreč pokazale, da ukinitev prohibicije ne zviša števila uporabnikov, ne vpliva na zvišano stopnjo nasilja, predvsem pa uživanje v zmernih količinah ne povzroča trajnih in usodnih posledic za človeka.


Apeliramo na predstavnike ljudstva v parlamentu, naj odpravijo prohibicijo konoplje in zahtevamo zakone, temelječe na objektivnih kriterijih in strokovnih raziskavah.
Zahtevamo, da se odpravi pristranskost pri sprejemanju regulativ na področju konoplje, ki je sugerirana s strani (tujih) ekonomskih in političnih lobijev ter na škodo splošni družbeni blaginji.
Zahtevamo, da se v Državnem zboru obravnavajo pogoji, pod katerimi se konoplja lahko uporablja, kupuje ali prodaja, enako kot alkohol in tobak, ki sta od nje dokazano bolj škodljiva.

NE zagovarjamo stališča, da naj bo droga dosegljiva komurkoli in kadarkoli, ampak se zavzemamo za racionalnejše in bolj skladne zakone v korist ljudstva.
http://prohibicija.sou.uni-lj.si/apel/Bo zdaj kaj drugače?
Wink Grin

mir z vamiOdlično, upam da si je vsaj kdo prebral  Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
siaj
5
*****
Offline


Posts: 706
vrhnika
Gender: female
Re: ProHibiCijA
Reply #7 - 08.03.2005 at 14:47:05
 
Bardo_Thodol wrote on 08.03.2005 at 13:37:32:
Popolnoma se strinjam, da je treba otroke obvarovati pred uživanjem kemikalij s sumljivimi učinki.
Na črno listo substanc lahko poleg "drog" mirno pripišemo tudi cigaretni dim in alkohol.

Prepovedovati uživanje česarkoli odrasli osebi se mi zdi pa popolni nesmisel.
Če je nekdo dovolj star in dober za puško nosit, kjer družbe ne skrbi preveč ali bo fasal kuglo ali ne, bi mu verjetno lahko pustili tudi, da se ob predhodnem opozorilu, sam odloči, kaj vse hoče požreti.

Osebno ne odobravam nestrokovnega jemanja psihotropnih kemikalij, še manj za  zabavo, ker v večini primerov naredijo več škode kot koristi.
Ko je za to res potreba, telo samo proizvede potrebne kemikalije.

Nekje spodaj omenjeni DMT, je pravi dinamit, ki, seveda, če uživanje preživiš, ne povzroča zasvojenosti in v primerjavi s katerim zgledajo razne marihuane, lsdji ali heroini kot vanilijev sladoled, je že en tak primer psihotropne substance, ki se  naravno proizvaja v telesu, kar znajo ponekod (tibetanci naprimer) tudi pospešiti z različnimi tehnikami (naprimer z daljšim bivanjem v temi).

Vedeti je treba, da bližnjic do nebes ni, do pekla jih je pa zelo veliko in če se že podamo po kakšni bližnjici, nas ta skoraj gotovo vodi v pogubo.

Predvsem si pa ne smemo zatiskati oči in o teh substancah in njenih učinkih bi se bilo treba najprej  dobro poučiti.

Če koga zanima kaj več, naprimer o DMT (dimethyltryptamine), obstaja  dovolj literature:

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0892819278/qid%3D1110283186/sr%3D11-1/ref...
tole je tudi odlično napisano in tudi jaz upam, da je to kdo prebral, predvsem pa, da se je vprašal

tukaj je Bardo kup enih vprašanj odprl

in tudi moja stališča mogoče niso tako trdna kot so bila prej

se pa predvsem vprašam, kako otroke obvarovat, pa ne v smislu zavijanja v vato

pa to, recimo, kakor jaz vidim stvar začetka uživanja drog, če bi rekla kot eksperiment najprej, ok, to še razumem

vendar če to postane beg iz stiske (ki jo veliko doživljajo otroc že v šolah) mi pa ni všeč, če bi bilo to tako zlahka dostopno

pa že itak je

kot sem rekla, uživalcev marihuane je vse več in ni, da nebi vsaj naslednji generaciji uspelo legalizirat travo

spet po drugi plati, vidim, da nobena represija ne koristi

tale zakon, prepoved prodaje alkohola mladim ... sem vidla v eni veletrgovini, kako sta dva mulca kupila cel kup viskijev, pa se je vidlo, da sta mulca, tud se je vidlo, da sta negotova (a bo šlo skoz) pa je šlo

to je tko, če izvajanje zakona porineš v roke trgovcu
Back to top
 

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew
 
IP Logged
 
Lilith
5
*****
Offline

..to be more like me and
less like you...
Posts: 1554

Re: ProHibiCijA
Reply #8 - 08.03.2005 at 14:54:01
 
Ne, Vision, tule nihče ni tega prebral, smo le en kup nepismenih debilov, ki nam je skupno, da bi radi tebe jezili. Tongue


Bardo, res si dobro napisal, sploh tisti del, da ima vsak odrasli posameznik pravico početi s seboj kaj mu odgovarja, pa tudi če se fenta. Jaz dodajam- posameznik pri polni zavesti. Kakšne duševne bolnike bi tule izvzela, ker jim njihovo akutno stanje otežuje prepoznati realnost.


Siaj, napisala si

siaj wrote on 08.03.2005 at 14:47:05:
spet po drugi plati, vidim, da nobena represija ne koristiA si res tako ziher, da nobena represija ne koristi? A ni morda postavljanje meja bistvena sestavina vzgoje otrok? In a ni prav to postavljanje meja ena oblika represije?

Back to top
 

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...
 
IP Logged
 
siaj
5
*****
Offline


Posts: 706
vrhnika
Gender: female
Re: ProHibiCijA
Reply #9 - 08.03.2005 at 15:20:33
 
Lilith wrote on 08.03.2005 at 14:54:01:
 


A si res tako ziher, da nobena represija ne koristi? A ni morda postavljanje meja bistvena sestavina vzgoje otrok? In a ni prav to postavljanje meja ena oblika represije?
ja, to kar sem napisala, da represija ne koristi, to sem pretirano napisala

bolje bi bilo, da bi napisala, da nima takšnih učinkov, kot bi si želeli

saj tudi otroku postavljaš meje (in to dostikrat ene in iste) pa rezultat ni vedno tako bleščeč

kakorkoli že, jaz verjamem v vzgojo, ki vzame v zakup postavljanje mej

in res je to oblika represije (jh, ti bom kar povedala, da je to zame najtežji del pri vzgoji otroka, ful zoprno, samo "kar se mora se more" ni da ni)

seveda še vedno mislim, da v spolšnem za legalizacijo ljudstvo ni dovolj zrelo

ampak Bardo je tam dal eno primerjavo pravice do uživanja marihuane s pravico it na bojišče, v vojno

in na ravni politike, kakšno se fura, je to res čisto primerljivo

konec koncev, kakor vem, se na bojnih poljih tud drogo fantastično tolerira


Back to top
 

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew
 
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: ProHibiCijA
Reply #10 - 08.03.2005 at 15:59:46
 
V vojski droge uradno niso dovoljene, še alkohol ne.
Nekdo ki je zafiksan ali ki začne celo "ljubiti sovražnika" res ne more biti primeren vojak.  8)

Javna skrivnost pa je, da vojake pred zaresnimi akcijami vedno bolj filajo s poživili, amfetamini ali po domače s speedom.
Pred kratkim sem bral o eni aferi z ameriškimi piloti v Iraku, ki da so jim dajali ene snovi za stopnjevanje agresivnosti in pod vplivom katerih so ti potem nažigali kar po vsem živem, tudi po svojih ...

Včasih so pa res, takole za korajžo, da so se potem lažje pustili ubiti, dopustili, da tudi vojaki pred bitko zvrnejo kakšen štamprli ...

Back to top
 
 
IP Logged
 
Bardo_Thodol
5
*****
Offline


Posts: 2812

Re: ProHibiCijA
Reply #11 - 08.03.2005 at 16:08:32
 
Možno, da so bili astronavti nafilani še s čem drugim kot z amfetamini, vendar tam gori vladajo izredni pogoji in nad vsakim njhovim utripom srca je bedela cela armada zdravnikov.

Zelo znana zasvojenca z amfetamini sta bila Hitler in Churchil. Pa tudi Kenedijeva "zdrava rjava polt"  in nenasitna spolna sla ima poreklo v  nekontroliranem jemanju amfetaminov.


Back to top
 
 
IP Logged
 
japka
5
*****
Offline


Posts: 1457

Gender: male
Re: ProHibiCijA
Reply #12 - 08.03.2005 at 16:10:22
 
amfiči, sredstvo za hujšanje, prodajni hit

(v zbrisanem postu je bil stavek, da so bili prvi astronavti na poti na Luno podmazani z amfitamini,
zdaj ga ni pa je mogoče nejasno..)
Back to top
 

5 krat na dan
 
IP Logged
 
ViSiON
Ex Member
Re: ProHibiCijA
Reply #13 - 08.03.2005 at 16:40:00
 
Lilith wrote on 08.03.2005 at 14:54:01:
Ne, Vision, tule nihče ni tega prebral, smo le en kup nepismenih debilov, ki nam je skupno, da bi radi tebe jezili. Tongueprvi in drugi del stavka si že večkrat potrdila, za zadnji 3 del pa mislim do bolj jeziš sebe.  Grin

mene pač v nasprotno z vašimi ne-argumenti žal ne morete prepričati, čakam na konkreten - utemeljen in dokazan argument zakaj zadeva ni v redu, ne neka mnenja zavrtih in prestrašenih posameznikov. Wink

ps. prav lepo mi je kremljati z vami
Back to top
 
 
IP Logged
 
ViSiON
Ex Member
Re: ProHibiCijA
Reply #14 - 08.03.2005 at 16:57:25
 
exodus wrote on 08.03.2005 at 11:42:36:
Ja, seveda se lahko tak članek fino zlorablja v propagandne namene. Saj to sploh ni vprašanje, za kaj vse je konoplja koristna, ker to nima nič v povezavi z "zadevanjem", ki je zagotovo nekoristno, zato uporaba konoplje in te industrijske koristi nimajo nobene povezave s posameznikom, ki se rad fixa. Me zanima še druga plat medalje, mnenja strokovnjakov (medicincev)....

Recimo neostik lepilo je tudi koristno, za lepljenje vse mogočih površin, tudi bencin za poganjanje avtomobilov, pa še to ni razlog, da iščemo opravičilo, da se bomo zadevali z "omamnimi" hlapi bencina ali lepila, kot to recimo počnejo romunski brezdomski otroci ali sirote...  

Tele koristi konoplje, ko nekateri tako radi poudarjete, samo skušate podriniti idejo, da je fixanje koristno ali celo dobro, kar je absurdno in nelogično...  

Torej Db in podobnomisleče, brez zavajanja, lepo povej, po resnici, da včasih rad potegneš kak dim, pa te bom razumel, ne pa da tukaj limaš neke enoznačne eseje. Jaz te potrebe nimam, ker še nisem kadil marihuane, sem pa bil že parkrat omamljen z legalizirano drogo - alkoholom, pa dobro vem, da to ni bilo dobro, nič nisem imel od tega....tebe Exo pa ne jemljem več resno, ker če bi te zadeve zanimale, kot se pretvarjaš, bi lahko veliko izvedel iz vseh postov ki so bili objavljeni na tem forumu, človek ti prilepi odgovor pred nos, ti pa začneš spraševati ¨kolk je ura¨ pa če greš lahko srat in si rit obrisat ne da bi zato, ker si se z WC papirjem dotaknil anusa postal homoseksualec!!!!

Malce se zresni Wink

če pa te resno zanima karkoli si preberi:
http://www.parklandtrading.com/users/thc4ms/index.php

http://www.letfreedomgrow.com/cmu/can_cannabis_help_ms.htm

http://safeaccessnow.org/downloads/MS_brochure.pdf

res žalostno da ne zaš uporabljati brskalnikov (vtipkaš 2 besedi in prvi trije linki so zgoraj).
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 8