Quote:Kaj to pomeni "pasti sam od sebe" v napadu?
S čim onemogočiš partnerju, da bi se česa naučil? S tem, ko ne padeš sam od sebe, al s tem ko padeš? (Ne razumem iz napisanega

).
Aja, pa v kakšni praksi?
(Hope you don't mind, ker mi je to zanimivo. 8))
Pa kolk sploh izvajanje tehnike recimo v street fightu pride v poštev če prideš v fight z enim natur pretepačem pač?
Pasti sam od sebe zame pomeni, da te je partner npr. komaj zgrabil za zapestje in se šele pripravlja narediti vzvod, ti pa že padaš.
S tem, ko padeš sam od sebe, partnerju onemogočiš učenje, ker se ne more naučiti zaznavati tisto kritično točko, kjer neka tehnika začne postajati učinkovita (točka, kjer npr. partner začne izgubljati ravnotežje, točka, kjer začne vzvod delovati itd.)
Za street fight ti jaz ne morem svetovati, ker se nisem še nikoli garbal na ulici. Menim pa, da če se v taki situaciji ukvarjaš s tehniko, boš pogorel. Cilj treninga bi po mojem lahko bil kvečjemu doseči "podkožno usidranost" tehnik in s tem spontano delovanje brez razmišljanja o tem, kako se obrniti, kam z rokami, nogami itd.
Vse to seveda za tiste, ki jim je cilj obvladati samoobrambo ali kaj drugega. Jaz osebno ne treniram s tem namenom, pa tudi v našem klubu se ta cilj sploh ne poudarja (včasih celo postavlja pod vprašaj - pa brez namena žaliti kogarkoli).
looser wrote on 19.04.2005 at 08:45:48:Vse je že teater. Eno je tatami ali wathewer, drugo je ulica ali parket. Ne se metat po tleh, ker ne moreš istih tehnik padca uporabljat, kot si jih navajen. Samo par čigumijev in razbitih flaš boš fasal v hrbet. Ko ikebana.
Zame ni dosti teatra v tem. Po dveh letih in pol treninga se za preizkušnjo včasih skotalim po tleh na parketu ali ploščicah. Padec naprej, nazaj, iz obrata. Zaenkrat brez poškodb in modric.