ARS wrote on 26.08.2007 at 00:45:39:Ni panike, sm jo na eBayu najdla
(kombuča oz. kombucha me je prišla 2,20 EUR, poštnina pa 2 EUR).

No, pa da vidmo, v kakšnem stanju bo do mene prišla.
Tole zadnje vprašanje je bilo huda napaka ...

Odprem nabiralnik, pobiram pošto iz njega ...
Matr, kako neki hudo smrdi! Pa kva je to, mokre, namočene in zamazane kuverte? Bljak ...
In vmes ena mini kuverta oz. ene sorte paketek ... ves moker, smrdeč in razpadajoč. Mislm, kva?!?!
Skratka, gospa so mi poslali kombučo zapokano v eno plastično vrečko, ki je bila ovita s tistim rjavim papirjem
(s takim, iz katerega so tut papirnate vrečke) in naokrog nekajkrat priheftana s sponkami za papir, pa vse skupi
v en bel papir zavito (al pa mrbit v eno mejhno belo kuverto) ... mokro, razpadajoče, smrdeče. Halo!?
In to nej jest zdej v čaj dam, al va? Ja, zihr ...

No, pa sem; vseen.
Pa čeprav kos, ki sem ga dobila, niti slučajno ni zgledal tako lep in svetel in čist kot slikice kažejo, in še zdej ne; prej nasprotno.
Pa tut navodila na spletu so me prec v dvome butnla, ker pravijo, da moraš 10 % stare tekočine, skupaj s kombučo, v nov čaj dat ...
Ja, le kako, še kombuča je do mene prišla čist dehidrirana, pa "prežvečena", pa ... pa jest sem jo najprej močno dobr splaknila ...
Ma, skatka, dva litra zelenega čaja z jasminom zdaj v ličnem steklenem kozarcu gostita ta kos kombuče,
ki je skoraj takoj potonil na dno, gaza vse skupaj pokriva, moja "tavelka" pa stoično vse to opazuje, sprašuje,
not in pod gazo kuka, pa s sumljivim nasmeškom komentira a la "A tole mislš ti pol čist zares pit?".
No, po treh-štirih dneh je zdele na vrhu neki belih pikic in motnih lis (kokr npr. od olja na vodi), ki zgledajo čist tko kokr soliden zametek plesni ... Bljak!
Devi!!!!!!!!!!
1) A bo oz. a je lohk sploh kej zdravga iz tega?
2) A nej tale moj poc kr prec stran fliknem?
3) A to zmeri in skoz tko smrdi?
4) A mi boš ti eno lepo, kt na sliki, zrihtala, prosim?

Bohlonej,

ARS