[quote author=satya link=1324644101/5#5 date=1324757600]
gape wrote on 24.12.2011 at 10:36:00:V Bhagavad-giti, v verzu 18.61, Krišna pravi: »Vsevišnji Gospod se nahaja v srcu vsakega, o Arjuna, in upravlja tavanje vseh živih bitij, ki so nameščena v stroju, napravljenim iz materialne energije.«
Ok vse lepo in prav, ampak smo v casu v katerem moramo misterije prevajat v obliko ki se jo razume.
Mislim da je popolnoma jasno in da vse kaze na to kaj je potrebno, potrebno je oguliti vse misterije do zrna resnice, to pomeni vse gospode, materialne energije in podobne bedarije zavreci v kanto zgodovine, ker danes to nima vec pomena, sluzilo je kolikor je danes pac ni potrebe da bi se bilo v taksni obliki, obliki ki ji je potekel rok.
Zdaj pa ce dovolis bom poskusil to prevest v za danes primerno obliko razumevanja.
Torej:
Krišna pravi (Nobeden ne pravi, tako je od vedno) : »
Vsevišnji Gospod (naravna zakonitost) se nahaja v srcu vsakega, o Arjuna, in
upravlja (upravlja ni prava beseda, ker se hitro narobe razume, da upravlja nekaj tretjega, boljse je samodeluje) tavanje vseh živih bitij, ki so
nameščena v stroju (nismo ravno namesceni, ampak smo to bitje), napravljenim iz
materialne energije (tudi to je ze jasno ni materijalne energije, je samo energija in materija, drugo so blodnje zaradi katerih ne razumemo principa stvarstva).
Tako enostavne, naravne in vsakodnevne zadeve se skrivajo v tako zakodiranih in ali zmistificiranih stavkih.

Danasnja naloga je med drugim da resimo vse te uganke in preidemo iz vcerajsnje dobe zunanjega in slepega verovanja v danasnjo dobo razumevanja zadev znotraj sebe.
Torej na gospoda ne smemo gledat kot nekaj zunaj nas, ampak moramo dojet da smo mi del tega gospoda, ki samo zaradi nas izkusa, brez zivih bitij gospod ne bi mogel izkusati in se zavedati. Kamen, planet in ostalo elementarno ne more izkusat, ampak ce ne bi bilo vsega tega elementarnega tudi nas ne bi bilo, zato je vse enotno in vse se izide, tako se najbolj razume zakaj je vse in v vsemu gospod. Ampak besede gospod se je treba znebit, ker vnasa nerazumevanje.
Najtezje soocanje z resnico pa bo za vecino vernikov, da gospoda ni, da smo mi na prestolu, zato nam gospod ne more pomagati, sele tedaj ko sami nekaj naredimo naredi to hkrati gospod in mi sami v gospodu. Zraven tega se je treba soociti da nismo mi v stroju, saj je s tem um miren, ker si pove kaj me briga ce gre stroj meni itak nic ne more bit, treba je razumet da smo mi sami to bitje v materialnem in energijskem vidiku.