picola
5
Življenje je lepo
Novo mesto
Ja,midva rabiva samo spermo,vendar ni nič manjši problem kot priti do jajčne celice...ker ni donorjev,ne enih ne drugih,oziroma jih je zelo malo. Je pa zanimivo tut to,da vzpodbujajo recimo ljudi,ki so že v postopku umetne oploditve,se pravi zdravega partnerja,da daruje spolno celico in pomaga so-trpinom...Pa ni velikega odziva... Po moje bi bla tut ena od možnosti,Sinjeoka,da bi 'uvažali/izvažali ' spolne celice(vsaj v manjših državah),tko bi blo skoraj nemogoče,da pride do sorodstvene navezave. Gru gru...te po eni strani razumem...vendar kar se tiče tega,da se da veliko uredit po naravni poti...midva sva bla že pri sigurno 10 bio-terapevtih/fitoterapevtih in nevemkajševse preden sva šla v postopek(čeprav mi je malo žal,da nisva pač teh naravnih terapij preiskušala pač ob postopku,ampak tut to ma svoj namen,eden izmed teh je tut ta,da sva bolj zrela v tem letu in pol,ker intenzivno rasteva),vendar ni uspeha...In baje ima on eno najhujših oblik azoospermije(po vsej verjetnosti prirojeno),tako da zdravniki dvomijo,da lahko sploh kdorkoli pomaga(naravno ali pa z zdravili),ampak midva nisva še obupala.Ker valda bi rajši imela najinega otroka,kot pa od enga donorja. In lahko ti povem,da zagotovo tisti,ki ne morejo imet otrok,na vrat na nos ne tečejo k zdravniku,da jih umetno oplodi,ampak prej tut iščejo druge rešitve.Upam,da te nisem narobe razumela,kaj si sploh hotu povedat. Ni pa nobenih hard feelings,da nauš mislu. t, ja maš prav...če bi blo donorstvo plačano,pol bi moral imet dobre psihologe...(mah v obeh primerih,no...)čeprav v bistvu mene bolj kot to skrbijo dedne bolezni,pa kakšen alkohol v družini al pa kej takega...kar lahko vpliva na otroka in njegovo življenje(ne postavljajo pa donorju nobenih vprašanj,kar se tiče tega,samo če sam hoče povedat,opravjo pa še krvne teste-hiv pa te zadeve-v bistvu sem bila zaradi tega zelo šokirana,sam mi je rekla tam,da pač ni denarja za genske preiskave). Lillith,jst pa ne bi hotla vedet,kdo je donator...ne vem...pol je psiha ful vpletena v to...moj frend/znanec/sosed/itd. je 'oče'(biološki je,ane) mojemu otroku in jst to vem...- ne,hvala.Se mi zdi,da bi potem imela še več problemov razčistit s tem,kot pa jih bom imela zdej...ne vem,no...najbrž ti razmišljaš drugače. Invisible...tut jst sem razmišljala včasih tako...zdej pa več ne.V tistem obdobju sem imela tut ful strah pred tem,da bom mama in da bom na ta kruti svet pomagala nekomu,da bo trpel,itd...potem pa sem ugotovila,da moram imet otroke ravno zaradi tega...V bistvu zato,da jih bom vzgajala v ljubezni,odgovorno in da bojo znali to ljubezen in odgovornost prenest tut na svoje otroke in prijatelje,skratka,da bojo nekaj dobrega prispevali v ta svet in s tem pomagali,da nam/jim bo lepše in bolje.Mogoče tut to razmišljanje ni ok,mi pa zmanjšuje strah pred 'imeti otroka v tem krutem svetu'.
|