Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 5552 times)
Sn0wBall
Ex Member

Re: Zakaj je na svetu toliko hudobija?"
Reply #15 - 07.12.2004 at 15:03:50

ja sej dokler se enačiš s tem sranjem, je eno in isto al se bojiš sebe al sranja, ker ne opaziš razlike med obema

se pa poleg tega bojijo tudi spremeniti se, ker nezavedno čutijo/vejo da to prinese en kup posledic s sabo...po eni strani se bojijo jit na boljše

vsi bi se radi imeli lepo in bili v svetlobi, nazadnje se pa ne zavedajo da pomeni to truditi se za lastno svobodo in nenavezanost do lastnega jaza,do okolice ki jih obdaja, kar posedujejo, kar počnejo, celo nenavezanost na hudobije okol njih...se pravi da lahko okol njih jočejo, kričijo, se kregajo, oni pa ostanejo mirni v sebi

tako kot se newagerji oklepajo ene naučene ljubeznivosti in razdeljevanja ljubezni okoli, pa niti ne opazijo da so si samo najdli še eno stvar več na katero se lahko oprimejo...da jim ne bo treba bit svoboden, ker to že prinese posledice Angry
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #16 - 07.12.2004 at 15:33:30

že gospod Jezus je nekoč lepo dejal "kar seješ, to žanješ"

če posadimo seme neke določene rastline, ne moremo pričakovati da bo iz tega semena zrastla neka druga rastlina, ampak lahko požanjemo le tisto katero smo posadili

in ker med setvijo in žetvijo preteče kar nekaj časa, ponavadi pozabimo kar smo nekoč sejali...ampak to ne bi smel biti razlog, da nekoga drugega krivimo za rezultate ki jih žanjemo

lilith, ponavadi smo ljudje takšni, da dobro žetev takoj in zelo radi pripisujemo sebi, ampak zanimivo je, da ko gre za slabo žetev krivce iščemo le zunaj nas

Back to top

Hari bol

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #17 - 07.12.2004 at 15:53:40

Quote:
jaz pa to bolj razumem kot izbiro. Če se odločiš da boš izkusil temo, jo boš, če se odločiš za svetlobo, boš živel s svetlobo...

ja, se strinjam da sami izbiramo

ampak problem je v tem, da zaradi našega neznanja ne vemo kako se pravilno odločiti da bi doživljali trajno svetlobo

podobno kot pijanec vidi svetlobo v pijaci, čeprav je  dejansko dolgoročno ta pijača za njega tema, podobno tudi mi hočemo le kratkotrajno svetlobo, skratka izcuzat svetlobo iz tega življenja in čim bolj uživat, in na žalost zaradi neznanja (zasvojenosti) ne vemo da tej kratkotrajni svetlobi slej kot prej sledi tema

avtoritativni sveti spisi, realizirane svete osebe oz. Svetloba sama nam priporočajo da se nam splača truditi in slediti le svetlobi ki je večna, saj smo tudi mi večni...odločamo (sejemo) pa seveda vedno mi sami    Smiley
Back to top

Hari bol

IP Logged

Sn0wBall
Ex Member

Reply #18 - 07.12.2004 at 16:15:39

ljudje se tudi preveč radi obešamo na bolečino....ko nekdo trpi moramo obvezno še mi sočustvovati z njim, tako da sprejmemo nekaj bolečine nase,kot da svoje nimam zadosti

včeri je bla žlahta pr nas na obisku in smo vsi sedeli pri mizi, ko je padla debata na enega fanta ki je kot 10 let star mulc stekel pod avto in ostal na vozičku, so kar avtomatsko vsi povlekli njegovo bolečino nase,dali glave dol in bli vsi žalostni zarad tega tipa....pa niti ni rečeno da zdej ta tip trpi ker je na vozičku, verjetno se je on bolj sprijaznil s tem kar se je zgodilo kot vsi okoli njega.
No, sam sam vsi ki so o tem debatirali,so se pač odločli da bodo trpeli zato ker se mu je to zgodilo...(zdej je pa star že več kot 25)

nenavezanost je tisto pravo,sam da ne bo pomote, brezbrižnost in nenavezanost ni eno in isto
lahko čutiš bolečino nekoga, pa ni treba da se poistovetiš z njo ali pa da bi kakorkoli vplivala nate
raje pustiš da gre ta bolečina mimo tebe pa sam poskušaš pomagati tako da mu bolečina izgine
če jo daš še sebi na ramena dosti ne boš dosegu

to je isto kot da bi srečal moškega ki nosi na ramenih 100kg vrečo, pa bi ga ti iz želje po pomoči, dvignil, ter nesel njega in vrečo
tip bi še vedno nosu vrečo, ti bi pa zdej nosil njega in še vrečo

mar bi mu voz posodil al pa dal idejo kako bo vrečo lažje prenašal Wink

in isto je z ukvarjanjem s to hudobijo ter z vsako drugo stvarjo...
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #19 - 08.12.2004 at 09:03:34

Snowball, nenavezanost vsebuje tud sprejetje bolečine nekoga, ko nanese tako. No, saj si to tud povedal. Ampak se mi zdi, da si se ti bolj poistovetil z njo, kot pa oni, ki so jo za trenutek sprejeli. Hočeš razumet, hočeš bit nenavezan, misliš, da veš kaj je prav a ne, ko pa vsi vemo, da se to lahko zgodi, ko opustimo željo po tem (npr. nenavezanosti). Vmes si verjetno že itak dojel. Stvari pač niso takšne, kot se zdijo. Medtem, ko so morda oni resnično s srcem čutili, si ti "dobil" preostalo.

Tud v tem, da zgolj za kos poti odvzameš nekomu 100 kg breme ničesar wrong. In fact, priskrbeti mu voz, je lahko tud zgolj sebično dejanje.

Mislim, da ni treba met slabe vesti, če čutimo notranji mir kljub vsem grozotam, ki se dogajajo okoli nas; itak bo vse ob svojem času prišlo naokoli, pač v specifični menifestaciji za nas. Samo zavedanje torej.

Back to top

IP Logged

Sn0wBall
Ex Member

Reply #20 - 08.12.2004 at 09:50:48

hotu sem povedat kako je vsesplošni navadi da ljudje žalujejo za vsako bolečino (četudi je lahko ni), ki jo srečajo in bi jo iz tolikšnega sočustvovanja radi kar nase potegnili

niti s svojo niso opravili, pa bi radi še bolečino drugih
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #21 - 08.12.2004 at 09:53:14

Quote:
hotu sem povedat kako je vsesplošni navadi da ljudje žalujejo za vsako bolečino (četudi je lahko ni), ki jo srečajo in bi jo iz tolikšnega sočustvovanja radi kar nase potegnili

niti s svojo niso opravili, pa bi radi še bolečino drugih

Ja vem, da si hotu to povedat. Jaz sem pa hotla povedat, da smo drug za drugega ne tem svetu, in da svoja bolečina ni nujno svoja, in se zato lahko z njo sooči preko drugih.

Back to top

IP Logged

Sn0wBall
Ex Member

Reply #22 - 08.12.2004 at 09:57:47

ja no, sej si tud 3/4 frustracij delamo zarad drugih

"nihče me nima rad", "so me zajebali", "dejmo ga zajebat", "jaz sem boljši od drugih", "kaj bodo drugi rekli".....

lahko bi rekli da kar vsa naša bolečina nastane zaradi okolice
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2