ok, Rose, ne bova masturbirala zaradi odtenkov inteligenten/pameten... pri meni sicer do odtenkov pride ker človeka kot celoto smatram za inteligentno bitje, ki se včasih obnaša neumno

ampak ok, ni bistveno v tej debati, zarad mene lahko tudi postaviva vmes enačaj
bistveno je, da stroj ne more biti inteligenten, lahko je kvečjemu umetno inteligenten

kako dobro izpade umetna inteligenca je odvisno od dovršenosti programa
tudi telo ima svoj program, po katerem deluje, ki je seveda maksimalno dovršen in tako izpade inteligentno, za neinteligentnega (programskega) se pa izkaže že, ko po vgrajenem programu hrani rakaste celice. temu bi lahko rekli "bug", ampak po mojem mnenju je kar "feature". zato ker verjamemo, da sta tako minikozmos kot makrokozmos hudičevo dobro-pametno zastavljena (naprogramirana), verjamemo tut, da ni bug, ampak nas na nekaj opozarja, ima svoj namen...ampak še vedno, telo je pametno zastavljena (naprogramirana) zadeva, ni pa pametna...je lih tok pametno kot kalkulator

zna pa seveda procesirat informacije, ki mu jih mormo pametno dovajat (input), da dosežemo želeni učinek (output) na telesu...v bistvu se mormo naučit uporablat "program", lih tko k word, sam da je mal bl kompliciran...delovanje telesa nikakor ni enostavna zadeva za razumet-tradicionalni medicini že ni uspelo priti zadevi do dna
ok, saj tudi če se v eni celici zrcali celo vesolje (tvoja prispodoba s šibkim členom), je vesolje prav tako naprogramirano...matrica...govoriva o materialnem vesolju, ki je postavljeno v čas in se "sproti" razvija ter programira...programiramo ga pa mi, duše (ki smo intelekt) na najvišjem nivoju, z neomejeno zavestjo-ko smo eno, vse-in-seveda-tudi-matrico-obsegajoče, torej Bog, ki je Intelekt..in tako naprogramiramo igrico, ki se ji reče življenje in jo imamo potem veselje igrat v omejeni zavesti

vse je ena crappity smackin dobra matrica...karma lahko deluje ker je vprogramirana v matrico, prav tako že omenjene mudre in mantre - druge logike ne vidim - mudre in mantre so vstavljen program, ki PAČ deluje in imamo srečo, da ga znamo uporablat, ni nam ga pa treba razumet
čestitam za zadnjo cigareto

sem pa vegetarijanec zaenkrat, sicer frugivor wannabe, ampak verjetn morm najprej nehat kadit

in si poiskat namesto tega kakšen drug užitek