Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Samozdravljenje >> Telo je neinteligentno
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1100478072

Message started by ixtlan on 15.11.2004 at 01:21:12

Title: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 15.11.2004 at 01:21:12

Good 2 know...

Deljenje rakakastih celic je isti proces kot pri nosečnosti, je ista frekvenca energije. Telo reagira in hrani rakaste celice ker ne prepozna razlike. Telo reagira kot naprogramirani biološki stroj.

Zelo je pomembno kakšne informacije (in s tem inteligenco) dovajamo telesu, izbira hrane je zelo pomembna. Vsaka molekula nosi v sebi sebi-lastne informacije. Z izbiro hrane izberemo tudi vrsto informacije. Če želimo telesu prenesti informacijo rasti, so zato najprimernejše rastline.

Sporočilo jabolka je preprosto: prihajam iz drevesa, ki raste in raste in raste in konstantno rojeva in daje sadeže. Ko je pravi čas, je tu sadež zate, pozimi se pa spi...:) a ni to najlepše možno sporočilo?

Homeopatija temelji prav na posredovanju pravih informacij telesu. V homeopatski tabletki je lahko 1/10na10 ali pa 1/100.000na200 neke snovi, pa je je še vedno dovolj, da prenese informacijo, ki pove telesu kako naj reagira...in homeopatija je priznana skoraj povsod (razen v sloveniji-kar je, mimogrede, sramota) in super deluje.

Ko se odločiš za novo hrano, priporočam kakšen daljši post-post deluje za telo kot "reset" - tako očistiš telo slabih informacij.

Cel svet ubistvu deluje po nekakšnem programu-zato npr. delujejo mantre in mudre. Sistem in logika sta že vstavljena v makro in minikozmos, samo uprabljati se ga mormo naučit.

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Rose on 15.11.2004 at 08:32:17

Ne bi rekla, da ni inteligentno. To, da se razvije bolezen je blagoslov, saj sicer sploh ne bi vedeli, da nekaj počnemo narobe. Predvsem je zelo prilagodljivo in tendira k temu, da premika torej zvišuje tolerančne meje na toxine npr.. Se prilagodi, ukloni našemu duhu, ki je ves prevzeten in nadaljuje z zastrupljanjem fizičnega telesa.

Telo sodeluje z nami, po naši volji, praktično. Mi upravljamo z njim, torej je ne/inteligenca drugje. Sej veš: Biography Becomes Biology.  ;)

Da je pa vse vibracija in informacija, pa itak.  :)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 15.11.2004 at 09:42:55

Neinteligenca je odsotnost inteligence in ne neumnost ;)

Telo bi najlažje primerjal z računalnikom (na nek input, dobiš določen output)...povej, so računalniki inteligentni?

Da telo ni inteligentno, potrjuje prav zgornji primer hranjenja raka. Če bi bilo inteligentno, ne bi hranilo take pizdarije, ampak bi se preprogramiralo. Na tebi je torej, da iz outputa telesa opaziš, da je nekaj narobe s telesom, poiščeš razloge-torej kaj ti telo sporoča (Biography becomes biology) in začneš dovajati prave informacije za ozdravitev (spremeniš input, če hočeš tako snovni kot energetski). Neumnost je lahko le na naši strani. Neumnost je v tem, da imamo možnost zmanjšati nevednost, pa tega ne storimo. Povprečen človek se na žalost izredno malo informira, živi pa v dobi informacijske družbe ???

S postom sem sicer hotel poudariti, da je hrana kot input mnogo bolj pomembna kot bi si hoteli priznati...

* ugasne cigareto... ;D

vidiš to je pa lep primer neumnosti na kvadrat...veš da je cigaret ena preklet slaba informacija za telo in še vedno to počneš ker ti je fajn in ker ti je navada... potem najdeš milijon izgovorov, ki te opravičujejo... pred samim sabo ::) ... to ni neinteligenca, ni nevednost, je pa neumnost :)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Rose on 15.11.2004 at 21:29:54


ixtlan wrote on 15.11.2004 at 09:42:55:
* ixtlan ugasne cigareto... ;D

vidiš to je pa lep primer neumnosti na kvadrat...veš da je cigaret ena preklet slaba informacija za telo in še vedno to počneš ker ti je fajn in ker ti je navada... potem najdeš milijon izgovorov, ki te opravičujejo... pred samim sabo ::) ... to ni neinteligenca, ni nevednost, je pa neumnost :)


Ja, lep post in samokritika.  :)

Rose (ponovno) nehala kadit 13.11. tega leta.  :) Pa mi tut ne paše nič 'mesnatga', pa tut že dolg nisem (zavestno) kakšne mravljice pohodila  :D.

...

Pod danimi pogoji bi lahko zanemarili detajle in potegnili enačaj med inteligenco ter odsotnostjo neumnosti. Inteligenten v splošnem pomeni perceptiven, pameten ipd. torej neneumen. Če govorimo ali je telo ne/inteligentno mislim, da lahko uporabimo oba pojma, brez da bi imeli potrebo ju medsebojno ločevat in iskat ustreznejšo situacijsko aplikacijo. Torej telo, ali je pametno/inteligentno ali ni, to je zdaj vprašanje.

Glede na to, da se je sposobno samo ozdravit, še vedno menim, da je, pametno, tokrat. Al pa inteligentno  ;) eno od tega.  :)

Torej kao samo zboli in se samo ozdravi, pa je to sploh res? Ne. Še vedno vidim duha kot poglavarja ustvarjanja biologije in telo v prvi vrsti (po moje) sploh ni namenjeno, da bi le temu (duhu) ugovarjalo oziroma nasprotovalo (temveč mu sledi), v tem smislu je v funkciji odvisen, torej je y, če predpostavljamo, da je x neodvisna spremenljivka. V širšem smislu (ker je sam zase itak neobstojen), je pa najmanjši delec verjetn ravno tolk inteligenten kot je inteligenten njegov host, tako kot je veriga toliko močna kot je močan njen najšibkejši člen. Nimam pa se problema strinjat tut s tem, da je neinteligenten torej odsoten inteligence.
Ok, dost mam ...

Inteligentna telesa so pa roboti, ugibam (v garancijski življenski dobi materialov, ob rednem servisiranju ter uporabi originalnih "kartuš").

Sicer pa men tut jabolčni zavitek dobr vibrira.  ;)

p.s.: ko ravno govoriš o jabolku, ali si presnojedec ali frugivor ali else ...

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 16.11.2004 at 01:39:38

ok, Rose, ne bova masturbirala zaradi odtenkov inteligenten/pameten... pri meni sicer do odtenkov pride ker človeka kot celoto smatram za inteligentno bitje, ki se včasih obnaša neumno ;) ampak ok, ni bistveno v tej debati, zarad mene lahko tudi postaviva vmes enačaj

bistveno je, da stroj ne more biti inteligenten, lahko je kvečjemu umetno inteligenten :) kako dobro izpade umetna inteligenca je odvisno od dovršenosti programa

tudi telo ima svoj program, po katerem deluje, ki je seveda maksimalno dovršen in tako izpade inteligentno, za neinteligentnega (programskega) se pa izkaže že, ko po vgrajenem programu hrani rakaste celice. temu bi lahko rekli "bug", ampak po mojem mnenju je kar "feature". zato ker verjamemo, da sta tako minikozmos kot makrokozmos hudičevo dobro-pametno zastavljena (naprogramirana), verjamemo tut, da ni bug, ampak nas na nekaj opozarja, ima svoj namen...ampak še vedno, telo je pametno zastavljena (naprogramirana) zadeva, ni pa pametna...je lih tok pametno kot kalkulator :) zna pa seveda procesirat informacije, ki mu jih mormo pametno dovajat (input), da dosežemo želeni učinek (output) na telesu...v bistvu se mormo naučit uporablat "program", lih tko k word, sam da je mal bl kompliciran...delovanje telesa nikakor ni enostavna zadeva za razumet-tradicionalni medicini že ni uspelo priti zadevi do dna

ok, saj tudi če se v eni celici zrcali celo vesolje (tvoja prispodoba s šibkim členom), je vesolje prav tako naprogramirano...matrica...govoriva o materialnem vesolju, ki je postavljeno v čas in se "sproti" razvija ter programira...programiramo ga pa mi, duše (ki smo intelekt) na najvišjem nivoju, z neomejeno zavestjo-ko smo eno, vse-in-seveda-tudi-matrico-obsegajoče, torej Bog, ki je Intelekt..in tako naprogramiramo igrico, ki se ji reče življenje in jo imamo potem veselje igrat v omejeni zavesti :) vse je ena crappity smackin dobra matrica...karma lahko deluje ker je vprogramirana v matrico, prav tako že omenjene mudre in mantre - druge logike ne vidim -  mudre in mantre so vstavljen program, ki PAČ deluje in imamo srečo, da ga znamo uporablat, ni nam ga pa treba razumet

čestitam za zadnjo cigareto ;) sem pa vegetarijanec zaenkrat, sicer frugivor wannabe, ampak verjetn morm najprej nehat kadit ;) in si poiskat namesto tega kakšen drug užitek ::)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Rose on 16.11.2004 at 08:30:45

blueprint, matrica, dna, etc., @ http://www.crystalinks.com/sg.html

klasična medicina ni prišla do dna input output varianti, ker pretežno temelji na biokemiji in je vsled tega omejena.

dej mi povej neki, vidim, da se spoznaš na homeopatijo, kako to, da tisti mali razredčeni delček oziroma kako to, da je njegova informacija tako močna, da preglasi vse informacije, ki smo jih tistega dne zaužili v neprimerno večji količini & stuff. a je stvar vibracije al ...


ixtlan wrote on 16.11.2004 at 01:39:38:
...in si poiskat namesto tega kakšen drug užitek ::)


priporočam kozji sir, ne vem kdaj se je zgodilo, sem postala freak  ;)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 16.11.2004 at 09:01:15

o thanks, si me spomnla, da bi si o sacred geometry rad še kaj prebral in pogledal :-*

minimalno 15min prej in 15min potem, ko daš pilule pod jezik, naj ne bi ničesar drugega valal po ustih, tut kadil ne...tako, da lahko telo v miru, preko sluznice posrka informacijo

ah, ne bo šlo-ker se sira tudi odvajam ;)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Loops of Infinity on 16.11.2004 at 09:09:28

Se mi zdi, da tole paše sem:

STROJ
Za stroj, ki hoče biti mehaničen in zapravljati čas, je samospominjanje nadloga. Raje bi videl, da bi se mu želje izpolnile, kot da bi jih zmotilo samospominjanje. G. Ouspensky nam je povedal, da lažna osebnost nasprotuje samospominjanju. Preden ljudje stopijo na pot, se pogosto zgodi, da lažna osebnost izvede še zadnji veliki napad, in človek se počuti izgubljen, zmeden ter zablokiran. Nato pa se lažna osebnost razruši in vznikne esenca. To je boleč postopek, vendar mnogi na ta način vstopijo na pot.

Stroj se ne more spominjati sebe, ker samospominjanje ni mehanično. Celotni žarek stvarjenja, organsko življenje na Zemlji, naše telo samo, vse nasprotuje samospominjanju. Naš stroj nas zvito prepričuje, da se dogaja samospominjanje, medtem ko si nižji centri še naprej prizadevajo za izpolnitev manjvrednih ciljev. Na to zavajanje je treba računati, kajti prebujenje je matematično. Na noben drug način ni možno ubežati smrti kot s samospominjanjem.

V našem stroju obstajajo nasprotja, ker nismo eno.


O samospominjanju:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=1014732381

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by t on 16.11.2004 at 10:58:12


ixtlan wrote on 15.11.2004 at 01:21:12:
Good 2 know...

Deljenje rakakastih celic je isti proces kot pri nosečnosti, je ista frekvenca energije. Telo reagira in hrani rakaste celice ker ne prepozna razlike. Telo reagira kot naprogramirani biološki stroj.

Zelo je pomembno kakšne informacije (in s tem inteligenco) dovajamo telesu, izbira hrane je zelo pomembna. Vsaka molekula nosi v sebi sebi-lastne informacije. Z izbiro hrane izberemo tudi vrsto informacije. Če želimo telesu prenesti informacijo rasti, so zato najprimernejše rastline.


Predcej omejeno dojemanje intelegence (dojemanje samo iz vidika nekoga, ki se mu nekaj (napačnega) dogaja). Kaj pa če je telo intelegentno in se z rakastimi celicami zgolj prilagaja oziroma išče novo evolucijsko pot? Tu je zgolj telo, ki bo zaradi takšnega svojega procesa uničilo samo sebe, popolnoma nepomembno v primerjavi s celoto: možnost razvoja rakastih celic je pač vgrajena v samo osnovo: je ta presežek, ki išče nove poti.

(Tu bi lahko govorili o tem, da je slabo programirano vendar pa samo s stališča nekega telesa, ki zaradi zvajanja takšnega programa uničuje samo sebe: vendar pa vsako telo tako ali drugače premine, torej je ta "neintelegenca" v samem bistvu telesa, saj ni večno temveč samo začasno)


ixtlan wrote on 15.11.2004 at 01:21:12:
Sporočilo jabolka je preprosto: prihajam iz drevesa, ki raste in raste in raste in konstantno rojeva in daje sadeže. Ko je pravi čas, je tu sadež zate, pozimi se pa spi...:) a ni to najlepše možno sporočilo?


Spet malo čudna interpretacija, ki upošteva zgolj stališče nekoga, ki je jabolka. Osnovno sporočilo jabolka (njega samega o sebi) je: jaz sem začetek nove jablane - v sebi imam vse, da postanem drevo, ker nas veliko požrejo neumne živali, nas je veliko, mogoče bo komu uspelo izvršiti ta potencial.


ixtlan wrote on 15.11.2004 at 09:42:55:
Neinteligenca je odsotnost inteligence in ne neumnost ;)

Telo bi najlažje primerjal z računalnikom (na nek input, dobiš določen output)...povej, so računalniki inteligentni?

Da telo ni inteligentno, potrjuje prav zgornji primer hranjenja raka. Če bi bilo inteligentno, ne bi hranilo take pizdarije, ampak bi se preprogramiralo. Na tebi je torej, da iz outputa telesa opaziš, da je nekaj narobe s telesom, poiščeš razloge-torej kaj ti telo sporoča (Biography becomes biology) in začneš dovajati prave informacije za ozdravitev (spremeniš input, če hočeš tako snovni kot energetski). Neumnost je lahko le na naši strani. Neumnost je v tem, da imamo možnost zmanjšati nevednost, pa tega ne storimo. Povprečen človek se na žalost izredno malo informira, živi pa v dobi informacijske družbe ???V biološkem svetu je mnogo primerov "neintelegence": tako imamo naprimer neke morske požke, pri katerih se je del njih obnašal povsem neintelegentno, ko je bolj migal s hišicami, kot ostali in s tem povečeval možnosti, da bo pojeden (precej neintelegentno obnašanje); kasneje pa se je izkazalo, da ta "neintelegentni" del dvospolnih polžkov s svojim obnašanjem izbere moški spol in da brez njegovega neintelegentnega obnašanja teh polžkov sploh ne bi bilo.uživajte!

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Rose on 17.11.2004 at 08:13:22

Loops, lep tekstič. Sem ga večkrat prebrala, pa sem zvečer mislila, da sem utrujena, in zato ne razumem, pa danes zjutraj, ... sem se pa kar odločila, da te vprašam. Manjka mi en asociativni element; kje natančno si videla povezavo med tvojim tekstičem in "neinteligentnim" telesom. Res me zanima čist empirično. Upam pa, da se da knjigico še kje dobit, sounds like a plan, to read. Lp.  :)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Loops of Infinity on 17.11.2004 at 08:30:30


Tud men ni čist razjasnjeno, sem mela namen pripisat, da če kdo razume, naj še men razloži  ;D

Drugač pa, najbolj se nekak intuitivno strinjam z delom, kjer pravi, da lažna osebnost izvede še zadnji veliki napad, zaradi česar nastane zmeda, blokada. Recimo, asociacija: osebnost=telo, lažno=bolezen, odstop... Napad bolezni, neko poslabšanje torej.
Ta moment se mi zdi tisti, ko človek po mojem mnenju neupravičeno pripiše telesu neinteligentnost, zaradi blokade, zmede. In ker ni osredotočen na inteligenco, da je to part of the plan, morda celo neobhoden, seveda domneva nasprotno.

Verjamem, da je zavest ločena od možganov, zato so ji, kakor lastno telo, kot tudi svet, ki se manifestira, v pomoč, da se ozavešča, ozavesti. Le to je njen namen.

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by titud on 17.11.2004 at 09:41:00


Mae wrote on 17.11.2004 at 08:13:22:
Loops, lep tekstič. Sem ga večkrat prebrala, pa sem zvečer mislila, da sem utrujena, in zato ne razumem, pa danes zjutraj, ... sem se pa kar odločila, da te vprašam. Manjka mi en asociativni element; kje natančno si videla povezavo med tvojim tekstičem in "neinteligentnim" telesom. Res me zanima čist empirično. Upam pa, da se da knjigico še kje dobit, sounds like a plan, to read. Lp.  :)


Po moje ouspensky problem inteligentnosti telesa kot samega po sebi mehaničnega objekta povezuje z našim dojemanjem tega telesa. Telo ni inteligentno samo po sebi, njegova inteligenca je je vezana na  samospominjanje.

Za osupenskya je bistvo zavestnega dela na sebi v spominjaju sebe, spominjanje samega sebe pa se začne z  borbo proti mehaničnim mislim in domišjlji. Samospomimjanje ne sme temljiti na pričakovanju rezultatov, ker se v tem primeru poistoveti z lastnimi napori. Samega sebe se  po učenju ouspenskya lahko začnemo spominjat le z uvidom, da se ne spominjamo sebe, da se nihče ne spomni  sebe in da je to tista šibka točka v zidu naše mehaničnosti, ki jo moramo ozvestiti, da se sploh lahko poskusimo spomniti samega sebe.

Praktično izvajanje samospominjanja je povezano s samoopazovanjem in z bojem proti domišljiji,  po  učenju ouspenskya pa to nima samo psihološkega pomena temveč tudi spreminja najfinejši del presnove v našem telesu in ustvarja določene kemične/alkimistične učinke, to je pretvorbo grobih delcev v finejše.


Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Rose on 17.11.2004 at 20:15:51


titud wrote on 17.11.2004 at 09:41:00:
Po  učenju ouspenskya pa to nima samo psihološkega pomena temveč tudi spreminja najfinejši del presnove v našem telesu in ustvarja določene kemične/alkimistične učinke, to je pretvorbo grobih delcev v finejše.


Loops, dobr si razložila. Mene je pa del o samospominjanju zintrigiral. Namreč, kako se vse lepo zloži v celoto. Torej, sklepam, če se ne samospominjaš je (stranski) učinek tega, da se prepuščaš domišljiji, da misli tavajo, da si odsoten, torej neprisoten v tem momentu, da zaideš v svet "načrtovane" prihodnosti in "ne/obžalovane" preteklosti. Torej različno od sedanjosti. Ker se ne samospominjaš imaš pa potrebo po tem, to substitutivno izvedeš kasneje za nazaj pa za naprej in zato seveda nikoli nisi sedaj in tukaj, ker si vedno tam za ali pred časom.

Bi bilo logično, da bi s takojšnjim zavestnim samospominjanjem potreba po prihodnjem sanjarjenju o preteklosti odpadla, ker je že bila izživeta takrat in tam v trenutku sedanjosti. In ravno to je učenje sedme čakre oziroma sefirota keter: Live in the Present Moment ! Avtor  pa nam zelo omikano nudi tudi  praktično vajo za doseganje omenjenega vzgiba.

Loops, lahko bi tja pod knjige dodala še kakšen odlomek, ko boš pri volji.  :)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 17.11.2004 at 21:52:58


t wrote on 16.11.2004 at 10:58:12:
Predcej omejeno dojemanje intelegence (dojemanje samo iz vidika nekoga, ki se mu nekaj (napačnega) dogaja). Kaj pa če je telo intelegentno in se z rakastimi celicami zgolj prilagaja oziroma išče novo evolucijsko pot? Tu je zgolj telo, ki bo zaradi takšnega svojega procesa uničilo samo sebe, popolnoma nepomembno v primerjavi s celoto: možnost razvoja rakastih celic je pač vgrajena v samo osnovo: je ta presežek, ki išče nove poti.


evolucija temelji na preživetju primernejših. ohranijo se vrste, ki so boljše, sposobnejše, močnejše, pametnejše. rak ne gre ravno po poti preživetja


t wrote on 16.11.2004 at 10:58:12:
(Tu bi lahko govorili o tem, da je slabo programirano vendar pa samo s stališča nekega telesa, ki zaradi zvajanja takšnega programa uničuje samo sebe: vendar pa vsako telo tako ali drugače premine, torej je ta "neintelegenca" v samem bistvu telesa, saj ni večno temveč samo začasno)


mislim, da sem že napisal, da verjamem, da je telo odlično naprogramirano in da rak ima svoj namen, svoje sporočilo. telo je naprogramirano tako kot je in prav je tako, sicer ne bi bilo sporočila.

bravo - telo je neinteligentno s stališča telesa, saj ne prepreči uničevanja samega sebe...zato moramo biti zelo pozorni na sporočila in na informacije, ki jih vnašamo v telo - to je bilo pa tudi bistvo mojega posta

mimogrede sem prišel do naslova, ki namiguje na to, da je telo input-output machine


t wrote on 16.11.2004 at 10:58:12:
Spet malo čudna interpretacija, ki upošteva zgolj stališče nekoga, ki je jabolka. Osnovno sporočilo jabolka (njega samega o sebi) je: jaz sem začetek nove jablane - v sebi imam vse, da postanem drevo, ker nas veliko požrejo neumne živali, nas je veliko, mogoče bo komu uspelo izvršiti ta potencial.


Če tako razmišljaš: šparej svoje spermije in pazi da jih ne požro; ali, da kako drugače ne bodo šli v nič. veliko jih je, mogoče bo komu uspelu izvršiti svoj potencial

;D

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Magla on 18.11.2004 at 14:43:50

dobra debata -  dobr pogled

Kaj pa sporoča jabolko, ko začne gniti?  :-X

Kaj pa je glava? Ali to ni del neiteligentnega telesa?

Kaj pa pesticidi?

Kaj pa vse kemikalije na pakirnaih embalažah z oznako E?

Kaj pa neosnažen zrak in povezava s pljuči?

Glava, ki misli da ni del telesa bi lahko jest prevedel tvoj naslov
Glava, ki misli da je več vredna kot ostali del telesa - še en exempl tvojega naslova


Torej ta tvoja povezava kaj je dobro vnesti v telo se mi zdi odlična... celo navdušujoča in mi da vedet da nas je čedalje več k vemo  ZAKAJ je dobro biti dober s telesom....

GLEDE naslova pa ne bi mogel biti dlje od resnice... Moje mnenje je da ga POPRAVIš ... pa ne na forumu...
v mislih bo čisto dovolj - namreč to kar mislis se ti uresniči...
Vse je v glavi... in tvoja resnica - ni najboljša za telo in glavo
Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by t on 18.11.2004 at 14:59:07


ixtlan wrote on 17.11.2004 at 21:52:58:
evolucija temelji na preživetju primernejših. ohranijo se vrste, ki so boljše, sposobnejše, močnejše, pametnejše. rak ne gre ravno po poti preživetja


Kako veš, da ne, tudi če bi bil rak na nasprotni strani evolucije, je še vedno njeno orodje.
Evolucija izbira tiste, ki so v danem trenutku najprimernejši  in rak kot aktivno spreminjanje lahko deluje temu tudi v prid: ponavadi izumrejo tisti, ki se ne prilagajajo. S tega stališča tudi rak deluje pozitivno: mogoče bodo pač nekoč obstajala nova bitja, katerim bo ravno rak omogočal preživetje v okoljih kjer mi ne moremo preživeti.

(lep primer je tudi to, da se rak pojavlja tam kjer je onesnaženje največje: mogoče je rak samo način, kako telo išče nove možnosti preživetja v onesnaženem okolju - mogoče se tebi ta način ne zdi intelegenten ampak deluje že precej dlje od obstoja naše vrste)ixtlan wrote on 17.11.2004 at 21:52:58:
mimogrede sem prišel do naslova, ki namiguje na to, da je telo input-output machine


noter hrano ven pa drek  ;)ixtlan wrote on 17.11.2004 at 21:52:58:
Če tako razmišljaš: šparej svoje spermije in pazi da jih ne požro; ali, da kako drugače ne bodo šli v nič. veliko jih je, mogoče bo komu uspelu izvršiti svoj potencial
;DJaz sem itaq privrženec kloniranja: če že moram koga rodit in redit, bom boljšega sebe  8)


uživaj!

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 18.11.2004 at 17:12:30


Magla wrote on 18.11.2004 at 14:43:50:
dobra debata -  dobr pogled

Kaj pa sporoča jabolko, ko začne gniti?  :-X


: nihče me ni hotu pojest  :'(


Magla wrote on 18.11.2004 at 14:43:50:
Kaj pa je glava? Ali to ni del neiteligentnega telesa?


da


Magla wrote on 18.11.2004 at 14:43:50:
Kaj pa pesticidi?

Kaj pa vse kemikalije na pakirnaih embalažah z oznako E?

Kaj pa neosnažen zrak in povezava s pljuči?


kaj pa je z njimi?


Magla wrote on 18.11.2004 at 14:43:50:
Glava, ki misli da ni del telesa bi lahko jest prevedel tvoj naslov
Glava, ki misli da je več vredna kot ostali del telesa - še en exempl tvojega naslova


??? ne razumem zakaj tko prevajaš moj naslov
glava je del telesa in je prav tako input-output procesirni stroj

vprašanje, ki se ponuja, je: kaj je zame sploh inteligenca?

Med avtorji, ki obravnavajo temo inteligenca, ni pravega soglasja glede razlage ali kategorizacije izraza inteligenca. Popolni angleški slovar navaja, da je inteligenca ‘konstrukt, ki ga merimo s standardiziranimi 'testi’. Po besedah prof. Trstenjaka (Trstenjak, 1981) lahko vsa doslej navedena pojmovanja iinteligence spravimo na nekaj skupnih imenovalcev: Inteligenca je zmožnost posameznika, da se prilagaja novim nalogam in okoliščinam življenja, da spoznava, vzpostavlja in uporablja odnose med stvarmi, odpira in rešuje probleme ter ustvarjalno razmišlja.

Po mojem "prava" inteligenca izvira iz intuicije/duše/kozmičnega intelekta ...ne pa iz telesa kot biokemičnega stroja. Možgani so zmožni le predelovat vnešene informacije - kategorizirat, (logično) razmišljat, pretvarjat zunanje dražljaje v telesne občutke ter obratno...


Magla wrote on 18.11.2004 at 14:43:50:
Torej ta tvoja povezava kaj je dobro vnesti v telo se mi zdi odlična... celo navdušujoča in mi da vedet da nas je čedalje več k vemo  ZAKAJ je dobro biti dober s telesom....


kul 8)


Magla wrote on 18.11.2004 at 14:43:50:
GLEDE naslova pa ne bi mogel biti dlje od resnice... Moje mnenje je da ga POPRAVIš ... pa ne na forumu...
v mislih bo čisto dovolj - namreč to kar mislis se ti uresniči...
Vse je v glavi... in tvoja resnica - ni najboljša za telo in glavo


saj ne mislim nič slabega. naslov je provokativen (in zame še vedno resničen)

Magla, a si ti mogoč iz Izole?

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by spark on 18.11.2004 at 22:24:11

Hmmm, jz osebno ne bi rekla, da je telo neinteligentno... Zame osebno je to ena najlepših in najbl dovršenih stvaritev. najbolj obcudovanja vrednih usklajenih akcij in reakcij;D Zato ne pustim da se cez telo simfa ;D :P

Kar se pa raka tiče-mislm da ni problem v neinteligenci telesa, kokr je problem v 'inteligenci' raka samega, da uspe pretentat telo, da je del njega. Tak del, ki ga je treba tako kot druge celice/tkiva/organe v telesu prehranjevat (lep primer je nastanek novih žil, ki prehranjujejo in vzdržujejo raka:)) poleg tega pretenta vse varnostne mehanizme in se uspe izognt vsem kontrolam v fazi delitve celic-zato se kr lepo brez problema delijo in delijo rakave celice.. Poleg tega pa rak predstavlja u bistvu neskončno/nesmrtno življenje, saj ima določene encime, ki ne dovoljuje skrajševanje kromosomov po vsaki delitvi.. Btw ce bi ljudje imeli tak encim, bi bil to kljuc do nesmrtnosti TELESA! U pa še enkp je tega kako je rak inteligenten, ampk kljub temu mi ni tok všeč, kot mi je všeč človešk telo ::)

Kar se tiče merkanja na prehrano pa sm 100% za to, da je treba pazit kaj se daje vase... Je pač tud biokemicno dokazano ;) Sam me vseen zanima kaj prav čokolada? Pa kaj pravjo sirovi smokiji ali pa čips cheese and onion? Kaj prav pizza? o-ov pol pa jz o zdravi prehrani :-X sam toj itak faza ko se tolazm s hrano-se mi oprosti ::)

p.s. A ni ena enkrat rekla, da bo dala neki gor o zdravi prehrani-a sm spet kj sfalila ???


LP :-*

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 18.11.2004 at 22:37:03

spark, nkol nism reku, da je telo neinteligentno zasnovano, le da samo po seb ni inteligentno (deluje zgolj tako kot je naprogramirano)

napisal sem tut kaj meni pomeni inteligenca

inteligentno naprogramirana zadeva zame ni intelegentna, ampak še zmeraj samo inteligentno naprogramirana

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by siaj on 18.11.2004 at 22:41:19


spark wrote on 18.11.2004 at 22:24:11:
Kar se pa raka tiče-mislm da ni problem v neinteligenci telesa, kokr je problem v 'inteligenci' raka samega, da uspe pretentat telo, da je del njega. Tak del, ki ga je treba tako kot druge celice/tkiva/organe v telesu prehranjevat (lep primer je nastanek novih žil, ki prehranjujejo in vzdržujejo raka:)) poleg tega pretenta vse varnostne mehanizme in se uspe izognt vsem kontrolam v fazi delitve celic-zato se kr lepo brez problema delijo in delijo rakave celice.. Poleg tega pa rak predstavlja u bistvu neskončno/nesmrtno življenje, saj ima določene encime, ki ne dovoljuje skrajševanje kromosomov po vsaki delitvi.. Btw ce bi ljudje imeli tak encim, bi bil to kljuc do nesmrtnosti TELESA! U pa še enkp je tega kako je rak inteligenten, ampk kljub temu mi ni tok všeč, kot mi je všeč človešk telo ::)


jaz nebi pripisovala raku takšne inteligence, sploh pa ne takšnega pomena

se pa sprašujem, ... na kakšen način bi bilo lahko telo inteligentno .... (itak da nimam pojma)


Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by spark on 18.11.2004 at 22:43:38


ixtlan wrote on 18.11.2004 at 22:37:03:
spark, nkol nism reku, da je telo neinteligentno zasnovano, le da samo po seb ni inteligentno (deluje zgolj tako kot je naprogramirano)

napisal sem tut kaj meni pomeni inteligenca

inteligentno naprogramirana zadeva zame ni intelegentna, ampak še zmeraj samo inteligentno naprogramirana


I'm coming in peace, brother ;D
Lej jz tud nism nič čez tvoje poglede rekla/mislila/tipkala. Sm si pozorno prebrala 'masturbiranje o inteligenci, neinteligenci, pameti itd. jz sm sam delčk svojga mišljenja podelila z malo širšo javnostjo... Pa lih zato sm posebj poudarjala meni osebno
Kar sem pa mela zate, je biu pa vprašančk, če maš še kj 'govoric hrane' kje na zalogi
LP :-*

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by spark on 18.11.2004 at 22:50:59


siaj wrote on 18.11.2004 at 22:41:19:
jaz nebi pripisovala raku takšne inteligence, sploh pa ne takšnega pomena

se pa sprašujem, ... na kakšen način bi bilo lahko telo inteligentno .... (itak da nimam pojma)


hej ti, k tazadna tko k jaz vse zveš ;D posluš.. raku ne pripisjem nobenga extra pomena... sam malčk zagovarjam telo.. itk so pol tuki spet ljudje k znajo uničt raka- na kakršnkol način že!!
zame osebno!! je pa inteligenca ze v tem, da telo sploh deluje.. že samo dihanje in bitje srca.. kaj sele da lahk misls, ali pa da uskladiš misli in nek gib... lahk pa da je moj opis inteligentnosti telesa neinteligenten ;)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 18.11.2004 at 23:07:59

ok, sis, if this is so i'll put my gun away :) ej, sorry za suhoparen odgovor, ubistvu je bil res napisan v 15s. ni bil to užaljen odgovor, mogoč sam že mal naveličan besede inteligenca :)

katera hrana konkretno bi te pa zanimala? si bom probov konkretno na primeru kaj izmislt ;)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 18.11.2004 at 23:35:05


spark wrote on 18.11.2004 at 22:50:59:
zame osebno!! je pa inteligenca ze v tem, da telo sploh deluje.. že samo dihanje in bitje srca.. kaj sele da lahk misls, ali pa da uskladiš misli in nek gib... lahk pa da je moj opis inteligentnosti telesa neinteligenten ;)


ja tudi mene fascinira kako je lahko telo tako dovršeno in popolno.

kot me fascinira tudi dovršenost lotusovega cveta, popolne snežinke, telo slona, žirafe, delfina, osla... vse je ustvarila Inteligenca. vse je tako popolno.

kar pa še ne pomeni, da so materialne stvaritve same po sebi inteligentne

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by spark on 19.11.2004 at 12:22:35


ixtlan wrote on 18.11.2004 at 23:07:59:
ok, sis, if this is so i'll put my gun away :) ej, sorry za suhoparen odgovor, ubistvu je bil res napisan v 15s. ni bil to užaljen odgovor, mogoč sam že mal naveličan besede inteligenca :)


what goes around comes around... kaj si pa nacenjal temo inteligenca :P  a si kj drugega zmislimo- kaj pravš na acnegiletni? (joke)


Quote:
katera hrana konkretno bi te pa zanimala? si bom probov konkretno na primeru kaj izmislt ;)


solit se pejt, jz sm mislila, da maš ti to kje napisan.. ampk lahk uporabš svojo domišljijo in poveš kaj prav čokolada, teli mali slani prigrizki, bučke, sir,... mogoče pa me rata prepričat! Čeprov me res zanima, aobstaja kje kj kaj takega kot je govorica hrane?


Quote:
ja tudi mene fascinira kako je lahko telo tako dovršeno in popolno.

kot me fascinira tudi dovršenost lotusovega cveta, popolne snežinke, telo slona, žirafe, delfina, osla... vse je ustvarila Inteligenca. vse je tako popolno.

kar pa še ne pomeni, da so materialne stvaritve same po sebi inteligentne


ja lej, jz tud občudujem druge stvaritve v naravi pa mam rada naravo (sm odvisna (addicted) od narave-čeprov sm zadnic prebrala v enmu mejlu, da če to ženska rece pomen, da se ne brije pod pajsko in nogah in da ne uporablja deodoranta  ;D) in ne rečem, da je samo človešk telo popolno. Gre se za to, da moj telo je pač moj! Me po njem poznajo-čeprov sm več kot sam moj telo! Kar ne pomen da je moj telo najbolš, ali da je od kogarkol telo bolš kot je kar kol v naravi... grrr, se zgublam v tem, da me ne bi kod kj narobe zastopu.. u glavnem to je moje in zato ga tko cenm.
Slovenija je znana po visoki stopnji samomorov in jz sm večkrat že razmišlala, da če bi  potencialn samomorilc vedu u kako čudovitmu templu prebiva, ga že zard tega ne bi uniču... Kaj vse v nemu se usklajeno in brez da bi on vedu, bolj al manj samo od sebe dogaja, da se lahko prek telesa izraža...

to da je neki tko fajnga ustvarla Inteligenca je pa tud jasno seveda.. sj računalniki in ostala tehnologija ni nč drugega kot kopiranje narave. pa vsi gredo rajš občudovat en spešl računalnik ali pa eno mašinco nekam na sejme kot, da bi doma poobčudovali svoj telo, ali pa šli občudovat in ohranjat naravo! karkol... mislm da me je zdj zajel ze offtopicilitis!

Sej že od vsega začetka mislm, da ubistvu ti nočš spodbijat naravnega pomena telesa ali kaj drugega, ampk gledaš na telo kot nekaj kar nam je dano na enkratno izposojo, za en določen čas, da se neki novega naučimo in da telo samo po sebi ni inteligentno, ampk je inteligentna Inteligenca, ki telo poganja ??? Ampk pol, če Inteligenca poganja telo in če v tem telesu, ki samo pač je/obstaja, se redi rakec, pol je u bistvu neinteligentna Inteligenca, ki telo poganja ???  ej ne vem več...  I've got lost, ali pa vse narobe zatopm :-/

LP :-*Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by titud on 19.11.2004 at 13:22:56


ixtlan wrote on 18.11.2004 at 17:12:30:
Po mojem "prava" inteligenca izvira iz intuicije/duše/kozmičnega intelekta ...ne pa iz telesa kot biokemičnega stroja. Možgani so zmožni le predelovat vnešene informacije - kategorizirat, (logično) razmišljat, pretvarjat zunanje dražljaje v telesne občutke ter obratno...


Samospominjanje je 'črpanje' intelignce iz telesa kot  biokemičnega stroja, ki je samo utelešenje   intuicije/duše/kozmičnega intelekta. Samospominjanje je  možganski proces  osredotočen na celostno občutenje.  Je v bistvu odklop  možganov od zunanjih dražljajev in njihovih notranjih logičnih ali domišljijskih interpretacij z namenom, da se vse kapacitete možganov da na razpolago za občutenje samih sebe.

Je  ena vrste finta oz.  bližnjica za  občutenje kozmične inteleignce, ki se razodene skoz celostno občutenje lastnega telesa,  ki  ga je logično/razumsko/domišljijsko mogoče interpretirat bodisi kot pribelžališče pred to isto logično/razumsko/domišljsko funkcijo  možganov bodisi kot  izhodišče zanjo.  

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by siaj on 19.11.2004 at 15:30:43


spark wrote on 18.11.2004 at 22:50:59:
hej ti, k tazadna tko k jaz vse zveš ;D posluš.. raku ne pripisjem nobenga extra pomena... sam malčk zagovarjam telo.. itk so pol tuki spet ljudje k znajo uničt raka- na kakršnkol način že!!
zame osebno!! je pa inteligenca ze v tem, da telo sploh deluje.. že samo dihanje in bitje srca.. kaj sele da lahk misls, ali pa da uskladiš misli in nek gib... lahk pa da je moj opis inteligentnosti telesa neinteligenten ;)


hej spark  :)   ;D a ti tud tazadna vse zveš?  :D

lej, jaz sem takoj za zagovor telesa   - pa veš kaj, tko kot si ti polemično razmišljala, jaz tudi, a veš mal retoričnih vprašanj, pa tko bla bla bla  ;), pa mal si dolgčas preganjamo ... in se strinjam celota ... eno in drugo ...

ja sej pol se strinjava, point je v tem, da mentalno temu raku ne posvečaš pozornosti ... ampak rokco na srček, a veš, sem se kar mal zgrozila ko sem tis o raku brala, zato sem mogla pa takoj skenslat ... da nebi preveč not padla .... uuuuu ::)

lp :)


Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 20.11.2004 at 16:10:51


titud wrote on 19.11.2004 at 13:22:56:
Samospominjanje je 'črpanje' intelignce iz telesa kot  biokemičnega stroja, ki je samo utelešenje   intuicije/duše/kozmičnega intelekta. Samospominjanje je  možganski proces  osredotočen na celostno občutenje.  Je v bistvu odklop  možganov od zunanjih dražljajev in njihovih notranjih logičnih ali domišljijskih interpretacij z namenom, da se vse kapacitete možganov da na razpolago za občutenje samih sebe.

Je  ena vrste finta oz.  bližnjica za  občutenje kozmične inteleignce, ki se razodene skoz celostno občutenje lastnega telesa,  ki  ga je logično/razumsko/domišljijsko mogoče interpretirat bodisi kot pribelžališče pred to isto logično/razumsko/domišljsko funkcijo  možganov bodisi kot  izhodišče zanjo.  


titud, mislim, da sva prišla do prepada med filozofskimi in spiritualnimi koncepti. po tvojem, filozofskem konceptu, so informacije vskladiščene v možgane s strani kozmičnega intelekta ob rojstvu in se jih je treba samo spomnit, po mojem, spiritualnem konceptu, pa jih dobivaš sproti skozi intiuitivne prebliske, ki izhajajo bodisi iz duše, ki je še vedno individum, vendar razpet preko časa ter prostora in tako lahko razpolaga z vsemi informacijami, ki so ji kot individumu z nekim namenom (različnosti) dodeljene, bodisi iz enosti-globalne zavesti kot mozaika vseh duš-individumov, vendar spet prek duše. tudi v tem primeru gre za samospominjanje. količino informacij, ki jo lahko na tak način absorbiramo je po mojem odvisna od prepustnosti uplinka. možgani kot logični/razumski/domišljijski konstrukt to prepustnost znajo celo omejevat, zlasti v primeru, ko te avtonomne logične/razumske/domišljijske procese postavimo na pedestal

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Magla on 22.11.2004 at 12:07:11


ixtlan wrote on 18.11.2004 at 17:12:30:
: nihče me ni hotu pojest  :'(  


;D  dobr fora


ixtlan wrote on 18.11.2004 at 17:12:30:
saj ne mislim nič slabega. naslov je provokativen (in zame še vedno resničen)  


očitno je akcija uspela


ixtlan wrote on 18.11.2004 at 17:12:30:
Magla, a si ti mogoč iz Izole?


ne ... bi bil pa rajši kokr iz LJ

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by miha- on 22.11.2004 at 18:22:09

ko je ravno bila omenjena homeopatija v uvodni temi..
zakaj zdravilo vseeno deluje ce je zloooooooo mau notr?

kukr sm jes bral v eni dost novi knigi je zadeva taka:
ponavad je medij voda kajti voda si zlo zapomne energetske vibracije..naj ponovim ,gre pac za to da voda si ful zapomne kvantne (energetske,elektromagnetne  ) vibracije razne snovi, .. no vsaka snov oddaja tocno dolocene vibracije.. in TELO, neve kera snov je, zazna pa vibracije.. in ker  voda deluje kot nek magnetni trak, ki si zapomni in oddaja vibracije, si zapomni vibracije zdravila, in telo to dojema, kot da je zdravilo, ceprav ni.. zard tega recimo homeopati orenk premesajo zdravilo da se voda "navlece" teh ferkvenc

medcelicno komuniciranje je se sedaj v biologiji dost neznana stvar, predvidevajo pa, da se pogovarjajo preko elektromagnetnih valov (kvantne?) vibracije (oddajanje valov).. in zakaj pol rak nastane?.. raka povzrocijo dolocene vibracije,ki jih oddaja telo samo, in sporoca nekim celicam "raka"...zdej od kje je vzrok, zakaj se to zgodi, je verjetno v nasem podzavednem (kukr sm jes slisal je rak posledica mocne zamere do nekoga).. no, bottom line - nevejo kako se celice sporazumevajo, kar je nekak skor osnovno vprasanje moderne biologije,.. to bi mogoce tut razlozil, kako lah iz 1 celice nastane clovek. .kako dolocena celica ve, katero funkcijo more prevzet... oz kako neka celica ve da se more zdej kle razmnozvat in tvort raka.. kera celica ji je povedala? je kle ksna glavna celica? js mislm da ne ker telo ima energetske centre,ki oddajajo to, in celice poslusajo in se temu primerno ravnajo...

in  hrana tut oddaja svoje "informacije" ki jih seveda po konzumaciji sprejeme tudi clovek...ampak kukr se men zdi, lahko to samo ublazi posledice (raka), kajti telo ne bo prenehalo oddajati ferkvence "raka", dokler ne bo resen vzrok...

zdej na blef verjet eni knigi je nekaj, ampak je podprta z raznimi eksperimenti (Vecinoma empiricno)... kniga tut obravnava raka, samo nevem tocno kaj so gledali, je pa zanimivo recimo to da.. hidra k ma velko sposobnost regeneracije, so ji eno nogo odrezal, in potem so ji tam predvajal take ferkvence k so jih zaznal v okolici glave, in je glava zrasla namesto noge..
podobno nastane tudi rak pomoje.. kancerogene snovi oddajajo take ferkvence da telo pac misl zdej bom kle raka naredu (poenostavleno) seveda so ferkvence samega telesa dost mocnejse...

ironicno je to, da znanost na iber razvita v eno smer, vseeno vseh osnovnih vprasanj, na dostih podrocjih (ne samo biologija) pa enostavno ne razume.. kako deluje gravitacija? kako iz 1 celice nastane clovek? itd...
kar se zdi je, da znanstvena nacela(aksiomi) odsevajo nepopolno razumevanje sveta, in zato je tudi nezmozno razumet dolocene stvari.. v prihodnosti pricakujem(o) znanstveno revolucijo..

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 22.11.2004 at 19:46:00


miha- wrote on 22.11.2004 at 18:22:09:
ko je ravno bila omenjena homeopatija v uvodni temi..
zakaj zdravilo vseeno deluje ce je zloooooooo mau notr?

kukr sm jes bral v eni dost novi knigi je zadeva taka:
ponavad je medij voda kajti voda si zlo zapomne energetske vibracije..naj ponovim ,gre pac za to da voda si ful zapomne kvantne (energetske,elektromagnetne  ) vibracije razne snovi, .. no vsaka snov oddaja tocno dolocene vibracije.. in TELO, neve kera snov je, zazna pa vibracije.. in ker  voda deluje kot nek magnetni trak, ki si zapomni in oddaja vibracije, si zapomni vibracije zdravila, in telo to dojema, kot da je zdravilo, ceprav ni.. zard tega recimo homeopati orenk premesajo zdravilo da se voda "navlece" teh ferkvenc


tudi na tipkovnici ti ni treba določeno kombinacijo tipk več kot enkrat stisnit, da računalnik dojame. homeopatija ne temelji na bio-kemičnih reakcijah zdravil tradicionalne medicine, ampak na prenosu informacij, zato ni pomembna količina. manj je snovi, boljše je, saj se telesu ni potrebno preveč ukvarjati z njo. nosi pa esenco, informacijo kako naj se telo pozdravi.


miha- wrote on 22.11.2004 at 18:22:09:
medcelicno komuniciranje je se sedaj v biologiji dost neznana stvar, predvidevajo pa, da se pogovarjajo preko elektromagnetnih valov (kvantne?) vibracije (oddajanje valov).. in zakaj pol rak nastane?.. raka povzrocijo dolocene vibracije,ki jih oddaja telo samo, in sporoca nekim celicam "raka"...zdej od kje je vzrok, zakaj se to zgodi, je verjetno v nasem podzavednem (kukr sm jes slisal je rak posledica mocne zamere do nekoga)


rak je arogantna ponižnost (ja, imaš prav tudi neizražena ali delno izražena zamera je arogantna ponižnost). razširitev pomena je odvisna v katerem delu telesa se pojavi.

če se pojavi v prsih - prsa predstavljajo seksualnost in materinski aspekt ženskosti. shranjujejo občutke ženske o njeni seksualnosti in občutke o tem kako jo moški vidijo. bolezni v dojkah nastanejo kot posledica seksualne traume in zamere zaradi vloge, ki jo igra oz. misli, da jo mora igrati. do raka na dojkah pride, če to vlogo igra z arogantno ponižnostjo


miha- wrote on 22.11.2004 at 18:22:09:
.. no, bottom line - nevejo kako se celice sporazumevajo, kar je nekak skor osnovno vprasanje moderne biologije,.. to bi mogoce tut razlozil, kako lah iz 1 celice nastane clovek. .kako dolocena celica ve, katero funkcijo more prevzet... oz kako neka celica ve da se more zdej kle razmnozvat in tvort raka.. kera celica ji je povedala? je kle ksna glavna celica? js mislm da ne ker telo ima energetske centre,ki oddajajo to, in celice poslusajo in se temu primerno ravnajo...


dejansko je ena glavna celica, mati celica :) ki lahko vpliva na ostale celice. obstaja tehnika pomlajevanja celega telesa, s katero lahko preprogramiraš to mati celico in se potem prenese na vse ostale. tako lahko popraviš tudi vid in ostale zadeve, ki so ti včasih funkcionirale. uh, upam, da mi tegale ne bo treba bolj pojasnjevat. informacijo sem dobil iz vira, ki mu 100% zaupam. tehniko lahko opišem, če koga zanima & that's all folks ;D ni se pa priporočljivo pomlajevati pod 25 let, tako, da tehnike še nisem sprobaval ker se mi zaenkrat še ne splača ;)


miha- wrote on 22.11.2004 at 18:22:09:
ironicno je to, da znanost na iber razvita v eno smer, vseeno vseh osnovnih vprasanj, na dostih podrocjih (ne samo biologija) pa enostavno ne razume.. kako deluje gravitacija? kako iz 1 celice nastane clovek? itd...
kar se zdi je, da znanstvena nacela(aksiomi) odsevajo nepopolno razumevanje sveta, in zato je tudi nezmozno razumet dolocene stvari.. v prihodnosti pricakujem(o) znanstveno revolucijo..


hm ni lih tko grozn, o DNK je znanost že ogromn odkrila, o gravitaciji se pa tut kaj najde: http://www.kvarkadabra.net/index.html?/vesolje/teksti/relativnost_splosna.htm

In sploh je to zelo zanimiva publikacija. Einstein je bil res car - men je relativnostna teorija na tok vprašanj odgovorila! drgač bi bil čist zbegan  :)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by miha- on 23.11.2004 at 14:43:00

ce misls da ukrivljenost pojasni gravitacijo se posteno motis...to vprasanje je se danes, 100 let kasnej, nereseno

.kukr se biologija ukvarja z onim  vprasanjem ze krepko vec k 100 let..tko da so ga kr raj pustil pr mer pa sli mau dnk raziskvat k je lazi .. pac neki opazujes, kar lah primes in vids..

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 24.11.2004 at 19:45:42


miha- wrote on 23.11.2004 at 14:43:00:
ce misls da ukrivljenost pojasni gravitacijo se posteno motis...to vprasanje je se danes, 100 let kasnej, nereseno


ja jst ti lahko samo parafraziram omenjeni članek. če ti članek ne da odgovora, ti ga verjetno tudi jaz ne morem dati, še posebno ne vem kaj naj napišem na argument "da se pošteno motim" :) je pa to že tudi druga debata... tisto o izvora raka in mati celici se ti pa ni zdelo zanimivo?

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Bardo_Thodol on 25.11.2004 at 10:39:05

Telo je za funkcije, ki jih opravlja, ravno prav "inteligentno".
Če bi morali vse tisto, kar opravljajo mehanizmi telesa, opravljati s svojo zavestno inteligenco, bi hitro kaj zamutili in verjetno v najkrajšem času umrli.


Še o teorijah, gravitaciji in podobnem:
vsaka dobra teorija je vedno neka določena predpostavka ali skupek predpostavk izpeljanih iz izkustva in drugih že preverjenih teorij.
Če naprimer model ukrivljenega neevklidskega prostora dovolj dobro razlaga in napoveduje nekatere pojave v zvezi z gravitacijo, se ga smatra za dobrega (uporabnega). Kaj pa dejansko stoji za silo gravitacije in kakšno je njeno "bistvo" je sicer tudi zanimivo (filozofsko) vprašanje, na katerega se odgovor morda že skriva v kakšni teoriji (naprimer teorija strun, ki pa je še v razvoju in še ne povsem dobro razumljena), vendar bo to treba še preveriti.

Kadar 100% odgovora na kakšno vprašanje še nimamo, pa po moje tudi sklicevanje in brskanje po nekakšnih tisočletja starih spisih (ki si jih zdaj itak interpretiramo čisto drugače, kot so jih tedaj in s takratnim vedenjem in miselnostjo, ko so bili spisani)  ne more prinesti pravih odgovorov. Lahko nas kvečjemu pomiri in nam da lažno iluzijo vedenja, kar pa lahko nadaljnja iskanja  le otopi in je s tega vidika negativno.


Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by robi.... on 25.11.2004 at 18:50:47


Quote:
Stroj se ne more spominjati sebe, ker samospominjanje ni mehanično.


Če ne bi bilo samospominjanja, se stroj ne bi obrabljal in kvaril.

Robi.

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by gape on 26.11.2004 at 10:26:46


Mae wrote on 17.11.2004 at 08:13:22:
Manjka mi en asociativni element; kje natančno si videla povezavo med tvojim tekstičem in "neinteligentnim" telesom.Topic: Telo je neinteligentno


ixtlan wrote on 15.11.2004 at 01:21:12:
Telo reagira kot naprogramirani biološki stroj.

Zelo je pomembno kakšne informacije (in s tem inteligenco) dovajamo telesu

intelligence [intelidž*ns] noun
inteligenca, razumnost, bistroumnost, pamet; razumevanje, znanje, poznavanje; poročilo, -la, novica, -ce;  
British English Intelligence Department, American Intelligence
Bureau - vojna obveščevalna služba;
American ~ office - obveščevalni urad, borza dela;
~ officer - vojni obveščevalec;
~ with the enemy - izdajalski stiki s sovražnikom;
~ service - obveščevalna služba;
~ quotient - inteligenčni kvocient;
~ test - inteligenčna preskušnja

... inteligenca je v angleščini definirana (se uporablja) vsaj na dva načina ... po tagrobem;
ena je inteligenca ki izhaja iz intelekta in je delno zakodirana v telo ... vsaj njen izvajalni del ... ukazni ponavad ne ... čeprov ...
in
druga je una ... kot obvestila - informacije - obveščanje delov med sabo, delov ki so eno (so v enem telesu) ampak niso glih (so na različnih koncih njega), so u bistvu ločeni, povezani edin z inteligenco - z obveščevalnimi potmi - ki so lahko čist fizične in zaštofane ali pak ne ... vsakemu bebcu je dandanes že jasno da je kakovost njegovih prenosnih poti, poti po katerih se pretakajo njegove informacije, odvisna od informacij ki se  tm pretakajo in da so te informacije odvisne od njegove izbire.wrote on 16.11.2004 at 09:09:28:
Se mi zdi, da tole paše sem:

STROJ
Za stroj, ki hoče biti mehaničen in zapravljati čas,mogoče sta stroja 'kriva' da se je loops tako zazdelo ...

Mae wrote on 17.11.2004 at 20:15:51:
Bi bilo logično, da bi s takojšnjim zavestnim samospominjanjem potreba po prihodnjem sanjarjenju o preteklosti odpadla, ker je že bila izživeta takrat in tam v trenutku sedanjosti.če bi bila
če pa ni bila ali če so se celo ustvarile močne-do-izredno-močne čustvene ... navezave rečmo ... tam in takrat, se vračaš tja, hote ali nehote ... ponavadi nehote in kle nastane jeba, sej če bi šu tja hote bi to blo samospominjanje, ker pa je blo tm neki bed, čim že greš tja, telo odreagira tko da tja noče it ... in ker ti hočeš it in ker sta s telesom eno ... se hodi tja podzavestno. neizživeto, ali bolje, doživeto na nepravi način, napačno dojeto (seveda z namenom) pa se doživlja preko podzavesti in podzavest glih tko vpliva na telo kt zavest ...
tuki morm povedat da ko sm prvič prebral text od rose nism šteknu besede sanjarjenje - sm jo šteknu bolj kot neko neaktivno vračanje v preteklost - brez namere in brez namena. u bistvu z namenom ... ker je blo takrat fajn, zdej ni in bi še mal podoživlju.
tko da ... mogoče ni čist na temo
ampak napisal se je ...

pa kle ni (upam) noben tolk osebno vpleten v zgodbo, da si lahko mal off topic prvošmmen je ixtlan-ov pogled na to temo blizu.
se reče
kdo in kaj sm jest
in kdo in kaj je telo
in kdo in kaj lahko vpliva na to telo poleg mene
in verjetno najpomembnejše, ima telo možnot samo vplivati nase?
stvar se izkazuje kot 100% ja, telo lahko upravlja samo sebe.
se lahko upravlja z inteligenco?
samo sebe?
lahko hodi?
pa se lahko odloči kam sploh hoče it?
al smo tuki že kr pri nagonu?

za mene je telo robot. bio robot. vsak k ma plombo, ma po definiciji, delno kibernetsko (enhanced) telo. ta analogni bio robot je definitvno najbolj izpopolnjena mašina na zemlji.
zakaj?
ker jo je ustvaru bog!
in ne človk!
zakaj?
ker je bog popoln in lahko ustvari popolno mašino.
v to mašino se lahko naselimo mi, ki nismo glih popolni (več). in mi lahko nardimo novo mašino. popolno. in ji damo inteligenco.
HA HA HA HA HA


no more ... inteligenca ni atribut mašine

mašina se po inteligenci prilagaja.
glede na inteligenco se prilagaja.
s časom postane točno taka kot je inteligenca.
s samostojnim učenjem (bio zavest?) se mašina nauči, podobno kot mi učimo mašine ki smo jih ustvarl, če ne clo enako. nevronske mreže. precej dobra inteligenca!
ki pa se jo je treba naučit. povečini smo naučeni čist narobe. kdor se tega še ne zaveda, mu bog pomagi. telo dela na popolnoma napačnih podatkih, resnicah, pravilih ... nekatera so ok ... veliko jih je ok ... vsi vemo kaj ok ni ... ko to spoznamo bi se tega losal ... pa to ni tolk izi, ker se je reč zaprogramirala v telo ...
rajt ???

kam?

povsod ...
jest ne morem rečt
lažna osebnost
osebnost je osebnost
je u bistvu ena maska, ki jo uporabljam za dostop do prvega sveta, je vmesnik zakodiran v telo in vse višje nivoje (jest pač predpostavljam da če je neki v telesu, fizično prisotno, pol je to zapisano na vseh nivojih - informacija o tem).
in osebnost je treba (o)klestit ...
dokler je je še kej, je še kej za poklestit ...

ixtlan wrote on 20.11.2004 at 16:10:51:
titud, mislim, da sva prišla do prepada med filozofskimi in spiritualnimi koncepti. po tvojem,
filozofskem konceptu, so informacije vskladiščene v možgane s strani kozmičnega intelekta ob rojstvu in se jih je treba samo spomnit,
po mojem,
spiritualnem konceptu, pa jih dobivaš sproti skozi intiuitivne prebliske, ki izhajajo bodisi iz duše, ki je še vedno individum,
vendar razpet preko časa ter prostora in tako lahko razpolaga z vsemi informacijami, ki so ji kot individumu z nekim namenom (različnosti) dodeljene, bodisi iz enosti-globalne zavesti kot mozaika vseh duš-individumov, vendar spet prek duše. tudi v tem primeru gre za samospominjanje. količino informacij, ki jo lahko na tak način absorbiramo je po mojem odvisna od prepustnosti uplinka. možgani kot logični/razumski/domišljijski konstrukt to prepustnost znajo celo omejevat, zlasti v primeru, ko te avtonomne logične/razumske/domišljijske procese postavimo na pedestal

men se zdi da;
vse informacije, ki so namenjene na planet, na prvi svet, so zbrane v auri, zaokroža jih duša. uporablja jih višji jaz. te informacije dobijo na svoj najnižji nivo nalepljene informacije telesa v katerega se inkarnirajo.
informacije se zakrijejo, porazgubijo, prekrijejo.
poti so zabasane, organi so zabasani, nič ne deluje 100% pravilno. nobeno telo ne deluje 100% pravilno ... mah dobr no ... kakšno že verjetn ...
pa je perfektn stroj
odličn
najboljši
zakaj se razpada?
kdo ga u to sili?
kdo ga to uči?

in ti maš pozornost točno na sredini vse te zabasanosti ... čist u centru ... u srcu ... kjer se tvoja mama in tvoj ata srečata ... ata pride čez temensko, mama pa čez korensko ... in ti sevaj ljubezen ... in nč druzga ... če se telo spomni kakšne bedarije iz svojega starega obdobja, presvetli to z dodatno dozo ljubezni ...Bardo_Thodol wrote on 25.11.2004 at 10:39:05:
Telo je za funkcije, ki jih opravlja, ravno prav "inteligentno".
Če bi morali vse tisto, kar opravljajo mehanizmi telesa, opravljati s svojo zavestno inteligenco, bi hitro kaj zamutili in verjetno v najkrajšem času umrli.Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by miha-- on 30.11.2004 at 17:23:48


Bardo_Thodol wrote on 25.11.2004 at 10:39:05:
Telo je za funkcije, ki jih opravlja, ravno prav "inteligentno".
Če bi morali vse tisto, kar opravljajo mehanizmi telesa, opravljati s svojo zavestno inteligenco, bi hitro kaj zamutili in verjetno v najkrajšem času umrli.


Še o teorijah, gravitaciji in podobnem:
vsaka dobra teorija je vedno neka določena predpostavka ali skupek predpostavk izpeljanih iz izkustva in drugih že preverjenih teorij.
Če naprimer model ukrivljenega neevklidskega prostora dovolj dobro razlaga in napoveduje nekatere pojave v zvezi z gravitacijo, se ga smatra za dobrega (uporabnega). Kaj pa dejansko stoji za silo gravitacije in kakšno je njeno "bistvo" je sicer tudi zanimivo (filozofsko) vprašanje, na katerega se odgovor morda že skriva v kakšni teoriji (naprimer teorija strun, ki pa je še v razvoju in še ne povsem dobro razumljena), vendar bo to treba še preveriti.

Kadar 100% odgovora na kakšno vprašanje še nimamo, pa po moje tudi sklicevanje in brskanje po nekakšnih tisočletja starih spisih (ki si jih zdaj itak interpretiramo čisto drugače, kot so jih tedaj in s takratnim vedenjem in miselnostjo, ko so bili spisani)  ne more prinesti pravih odgovorov. Lahko nas kvečjemu pomiri in nam da lažno iluzijo vedenja, kar pa lahko nadaljnja iskanja  le otopi in je s tega vidika negativno.


ja se strinjam da ta je ukrivljenost nek model v katerega pasejo nekatere posledice gravitacije.. vsekakor pa NE pojasnuje kako deluje gravitacija

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by miha-- on 30.11.2004 at 17:38:45


ixtlan wrote on 24.11.2004 at 19:45:42:
ja jst ti lahko samo parafraziram omenjeni članek. če ti članek ne da odgovora, ti ga verjetno tudi jaz ne morem dati, še posebno ne vem kaj naj napišem na argument "da se pošteno motim" :) je pa to že tudi druga debata... tisto o izvora raka in mati celici se ti pa ni zdelo zanimivo?


no kje se pa nahaja mati celica?
kakor se men zdi, vse celice lahko vplivajo na vse, torej pol ni ta celica nic posebnega.. ?

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 30.11.2004 at 18:07:06


wrote on 30.11.2004 at 17:38:45:
no kje se pa nahaja mati celica?
kakor se men zdi, vse celice lahko vplivajo na vse, torej pol ni ta celica nic posebnega.. ?ixtlan wrote on 22.11.2004 at 19:46:00:
dejansko je ena glavna celica, mati celica :) ki lahko vpliva na ostale celice. obstaja tehnika pomlajevanja celega telesa, s katero lahko preprogramiraš to mati celico in se potem prenese na vse ostale. tako lahko popraviš tudi vid in ostale zadeve, ki so ti včasih funkcionirale. uh, upam, da mi tegale ne bo treba bolj pojasnjevat. informacijo sem dobil iz vira, ki mu 100% zaupam. tehniko lahko opišem, če koga zanima & that's all folks


sem že vnaprej povedal, da ne bom znal pojasnit ;) je pa tehnika izredno zanimiva in jaz verjamem, da deluje

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Rose on 30.11.2004 at 18:56:41


ixtlan wrote on 22.11.2004 at 19:46:00:
tehniko lahko opišem, če koga zanima.


se bom jaz ujela na vabo. ;) mene zanima,  thx :)

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by siaj on 30.11.2004 at 19:04:57


Mae wrote on 30.11.2004 at 18:56:41:
se bom jaz ujela na vabo. ;) mene zanima,  thx :)


mene tudi ... blazno  :)

prosim

hvala

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Bardo_Thodol on 30.11.2004 at 19:59:23


wrote on 30.11.2004 at 17:23:48:
ja se strinjam da ta je ukrivljenost nek model v katerega pasejo nekatere posledice gravitacije.. vsekakor pa NE pojasnuje kako deluje gravitacija

Kako deluje gravitacija, ve prav vsak (ki je že kdaj padel).
Gravitacija deluje privlačno, nikoli pa odbojno.
Natančno tudi poznamo numerične vrednosti te privlačne sile in dejstvo, da pojema s kvadratom razdalje.

Povsem jasno pa še ni, kaj gravitacijo povzroča?
Ali je to zaradi geometrije prostora, ki jo določa prisotnost snovi, ali morda zaradi posebnega delca, ki je nosilec gravitacijske sile, podobno, kot je foton nosilec elektromagnetne sile ali morda zaradi motenj v še nedokazanem Higgsovem polju ali pa kaj četrtega ... vsekakor tistega, ki bo to dokazal,  čaka najmanj Nobelova nagrada  8)Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by ixtlan on 30.11.2004 at 21:00:54

Siaj, Rose - napišem ob priliki - se bom potrudil do novega leta. prebiti se moram skozi avdio posnetke nekega treninga. sicer se spomnim kako gre, ampak bi rad točno napisal.

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by miha-- on 02.12.2004 at 14:04:58


Bardo_Thodol wrote on 30.11.2004 at 19:59:23:
Kako deluje gravitacija, ve prav vsak (ki je že kdaj padel).
Gravitacija deluje privlačno, nikoli pa odbojno.
Natančno tudi poznamo numerične vrednosti te privlačne sile in dejstvo, da pojema s kvadratom razdalje.

Povsem jasno pa še ni, kaj gravitacijo povzroča?
Ali je to zaradi geometrije prostora, ki jo določa prisotnost snovi, ali morda zaradi posebnega delca, ki je nosilec gravitacijske sile, podobno, kot je foton nosilec elektromagnetne sile ali morda zaradi motenj v še nedokazanem Higgsovem polju ali pa kaj četrtega ... vsekakor tistega, ki bo to dokazal,  čaka najmanj Nobelova nagrada  8)


ko ze tako cepis stvari bom se jas:
iskanje neumnosti v besedah, (namesto skusati
razumeti sporocilo),  je brezveze, sploh pa prek interneta ko je komunikacijski kanal zelo okrnjen.

kako deluje mikrovalovka?
notr das mlek pa gumb prtisnes pa ti ga segreje

kako deluje mikrovalovka?
dobi strom, naprava notr proizvaja mikro valove, ... ,
ti potem sekajo ob mlek in ga segrevajo

iz konkeksta je pa razvidno kateri "kako" je mislen


Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by miha-- on 02.12.2004 at 17:51:41

pozabiil sem omeniti, da sem pred dnevi v neki prilogi zasledil clanek o homeopatiji pa se mi je zdelo zanimivo omeniti:

zdravilo je tako razredceno, da je moznost da bi bla v njem vsaj kaksna molekula dejanskega zdravila, ZELO majhna..torej telo dojame razredceno zdravilo  kot pravo zdravilo,ceprav  v vecini primerov "zdravilo" ne vsebuje popolnoma nobene molekule pravega zdravila,

zato tudi ni stranskih ucinkov


..ko si bodo pojasnili to delovanje, bodo blizje pri razumevanju telesa

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Mr.Smith on 13.09.2010 at 17:19:20

Forever young ?    ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Lqwoo-O_GwM

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by egotrip on 13.09.2010 at 18:30:54

se zapojmo  [smiley=1grin1.gif]
http://www.youtube.com/watch?v=favgoOn-U1I&feature=related

Title: Re: Telo je neinteligentno
Post by Alojz in Sandib on 13.09.2010 at 20:19:51

Telo je neitelegentno??? Samo Elementarno telo je neitelegentno!! Vsako življenje je inteligentno od flore,favne do človeka!!! Življenje je elementarna intelegentna DNK vez ki izhaja iz same reprodukcijske verige življenja.

Enostavno!! Elementi sami  nimajo inteligence.  ;)Obstajajo po osnovni elementarni zakonitosti z razliko od življenja,ki izhaja iz življenjskih zakonitosti. Elementarna in življenjska vesoljna zakonitost se izražata enotno vendar niso iste.

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.