siaj wrote on 30.10.2004 at 11:06:07:tud na kraj pameti mi ne pade, da bi recimo v službi nadrejenega(no) tikala, razen če to on(ona) predlaga
ja in v bistvu s tem, ko toleriram v mojo škodo, delam to zaradi strahu pred zavrnitvijo in hkrati s tem vzdržujem neko lepo slikico sebe, kaj jest vem pridne punčke, dobre osebe. tale lekcija rečt "ne" je kar težka zame, pa sprejt ta "ne" s strani drugih tudi
lep kos življenja sem posvetila temu, da bi me ljudje imeli radi. pa boh ne daj, da bi koga prizadela. na koncu sem pa ugotovila, da to sploh ni pomembno. če sem še tok trudila kakšenga posebnega efekta ni blo, sebe sem pa totalno zanikala, s seboj sem v bistvu zelo grdo ravnala in ja, se nisem spoštovala
siaj, pozdravljena, again,
tole o vikanju in tikanju po moje nima veze s starostjo, to nekak čutiš, kaj je prav, včasih je čist funkcionalno nekoga vikat, včasih pa tut, če je par desetletij starejši ga lahko tikaš in obratno. tudi, če ga spoštuješ, ga valda lahko tikaš, mislim, da vikanje/tikanje je neki druzga, kolk si si duševno blizu...
tole o biti prijazen in všečen je pa ravno naučeni vzorec od staršev ali recimo s strani družbe pričakovani način komunikacije.
mene tale moj eksperiment prav zabava in osvobaja. v zadnjem času sem dvakrat rekla, pa nehi že nakladat. enkrat je bilo sprejeto na nivoju, s humorjem, drugič pa je blo mal zagate, ampak me ne zanima ...
končno se mi zdi, da lahko tut na starše gledam kot na ene normalne odrasle ljudi, brez tistega podzavestnega to keep up the appearances ...
miha-- seveda prav pride mal prijaznosti, ampak tako kot je rekel t, biti prijazen tudi do sebe in če mi ni, mi ni. ko se končno deziluzioniraš, na iluzije so pripete tudi razne fobije, se mi zdi, da se mi kar hitro "podirajo" stvari zadnje čase v dobrem smislu.
resnica je fajn, ker so stvari čiste. svojemu notranjemu glasu zaupam, in to je prišlo out of the blue kot en clear vision, in sem kar zadovoljna, očitno sem bila ready ... končno.
vzgoja otrok je pa res ena taka tricky zadeva ... bi se je pa ful lotila, nekoč, ampak bi morala prej službo pustit, sicer ne vem ... bi se rada posvetila full time, moram prej enga bogatga zapecat

mogoče je tuki na forumu kdo, ki bi ... (šala).
lp