Quote:Miška, vedno znova te občudujem koliko strpnosti in zavedanja imaš "okoli sebe". Pa bi si drznila reči, ko te berem, da nekako poznam način odnosa, ki ga opisuješ -vendar vedno pogosteje se dogaja, da mi ne znese razumevanje; v trenutnem stanju po vsem prebranem čutim le, da nisi začutila, kaj sprašujem? Resnično upam, da je blo vsaj tebi v veselje in nič drugega kot to. Pa hvala.
Hmm… strpnosti in zavedanja imam okoli sebe verjetno približno toliko, kot vsi drugi. Je pa res, da se tudi sama trudim prepoznavati ljudi v svoji okolici in od njih ne pričakovati tistega, česar mi ne morejo/nočejo/želijo dati…
Drugače pa – čisto možno, da ne razumem in ne vem, kaj sprašuješ. Te pač poznam samo takole preko tvojih besed, zapisanih na tem forumu, kar pa vsekakor ni dovolj, da bi lahko kar vedela, kaj morda misliš z nečim, kar pišeš ali sprašuješ. Kot tolikokrat rečem – ne znam brati misli nekoga drugega in ne znam videti v njegovo srce. Tudi v tvoje ne, Loops of Infinity, pa če bi si tega še tako želela... Sem se pa prav zato vedno pripravljena pogovarjati, poslušati, kaj mi želi nekdo sporočiti, se potruditi razumeti njegovo sporočilo – še posebej pri tistih, ki so mi blizu in jih imam rada in pri tistih, ki so mi vredni in dragoceni. Ena izmed takšnih osebic si tudi ti, zato mi ni nikoli škoda niti mojega časa, niti moje energije, ki jo vložim v pisanje tebi, pa čeprav morda čisto falim pri tem, ko ti odgovarjam in razmišljam, kaj si želela vprašati ali sporočiti. Po mojem doživljanju si celo ti tista, ki se umakneš, ker pa to pač spoštujem, ne bezam dalje. Morda pa bi bilo vredno, da se potrudiš in kdaj pa kdaj morda še enkrat in na kakšen drugačen način poskusiš razložiti, če imaš občutek, da si nerazumljena? Zdaj – če se ti to dogaja samo pri meni, v bistvu to verjetno niti ni tako pomembno. Verjetno ti pa je težko, če se ti to dogaja tudi pri drugih, tistih, ki so ti blizu in to morda celo pogosto? Samo v razmislek, Loops of Infinity… kar se mene tiče, lahko le ponovim – nikoli mi ni škoda svojega časa in svoje energije, ki jo porabim zate. In če s tem morda naredim še dobro delo – mi je ob tem lahko le lepo…
Aja, pa še tole morda: če se ti zdi, da poznaš način odnosa, o katerem govorim, če ti je takšen odnos blizu, če si ga želiš živeti … pogovarjaj se o njem, išči ga najprej nekje v sebi, skristaliziraj ga v sebi, misli ga, želi ga, nameravaj ga, verjemi vanj, prosi zanj, … in jaz verjamem, da ga boš imela možnost tudi živeti… ko bo čas… in ko boš pripravljena nanj tudi ti…