nomad wrote on 27.12.2004 at 12:22:08:ne najde mi strani ..
men stran dela.
drgac pa gres lahko na tem forumu v "Verstva, religije..." in gres par topicov dol pa bos najdu "dokaz za obstoj Boga?" in si lahko preberes.
Quote:ti praviš, da imaš dokaz o obstoju boga

to bi človek lahko debatiro v nedogled...
potem takem imaš že trden dokaz v sebi.
se strinjam, da se izkljucno z debato ne da niti dokazat niti ovrzt neke trditve. tko kot teist ne more na silo dokazat da Bog obstaja, tko tud ateist ne more na silo dokazat, da Boga ni.
Boga se da spoznat le tko, da/ce se On po svoji volji razodene nekomu. da pa bi se to razodetje zgodilo pa more bit vlozen tudi
prostovoljni trud s strani posameznika.
ce nekdo pride v kontakt z osebo, ki se mu je Bog razodel je zelo velika verjetnost, da se bo prostovoljno odlocil sprejet proces s katerim lahko upa, da se bo nekoc tudi njemu. Bog je pac Vseprivlacen in izvor vsega zadovoljstva.
Quote:povem ti eno, z razumom in z besedami je nemogoče spoznati in trditi o obstoju boga,.....
se strinjam. kot sem napisal zgoraj je edini nacin ta, da se Bog razodene tistemu, ki si ga je On izbral. ta oseba pa lahko pol uporablja tko razum kot tudi besede s pomocjo katerih opisuje Boga velik boljs kot ce je tiho.
Quote:resnice ni mogoče poučevati
lihkar jo poucujes... ceprav s pomocjo nikalnice.

a mi lahko poves razlog, zakaj se resnice ne bi dalo poucevati... oz. kako jo sploh lahko spoznamo, ce nismo o njej pouceni?