Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 5418 times)
Kr_eten.
Guest

Re: Zakaj "primitivna" ljud. ne poznajo
Reply #15 - 13.08.2004 at 21:09:10

Alex wrote on 13.08.2004 at 20:57:20:
Tolk sem kretenski, da niti napisat ne znam pravilno. Kot kreten se berem malo, potrudim se malo, saj je mus, da svojo bolano kretenskost kažem še s tem.

Back to top

IP Logged

Alex
Ex Member

Reply #16 - 13.08.2004 at 21:26:27

Ja kreten, se vidiš, beda si.
Back to top

IP Logged

Kr_eten.
Guest

Reply #17 - 13.08.2004 at 21:33:17

Alex wrote on 13.08.2004 at 21:26:27:
Jaz kreten se vidi, beda sem.

Back to top

IP Logged

Alex
Ex Member

Reply #18 - 13.08.2004 at 21:36:34

Quote:
Jaz kreten se vidi, beda sem. Kretenska beda Sad

Back to top

IP Logged

Alex
Ex Member

Reply #19 - 13.08.2004 at 21:37:07

Quote:
Tolk sem kretenski, da niti napisat ne znam pravilno. Kot kreten se berem malo, potrudim se malo, saj je mus, da svojo bolano kretenskost kažem še s tem.

Back to top

IP Logged

srAlex
Guest

Reply #20 - 13.08.2004 at 22:29:43

Alex wrote on 13.08.2004 at 21:36:34:
Jaz kreten se vidi, beda sem. Kretenska beda  Sad

Back to top

IP Logged

srAlex
Guest

Reply #21 - 13.08.2004 at 22:30:05

Alex wrote on 13.08.2004 at 21:37:07:

Back to top

IP Logged

Alex
Ex Member

Reply #22 - 13.08.2004 at 22:42:06

Quote:
Jaz kreten se vidi, beda sem. Kretenska beda  

Back to top

IP Logged

srAlex
Guest

Reply #23 - 13.08.2004 at 23:09:07

Alex wrote on 13.08.2004 at 22:42:06:

Back to top

IP Logged

Alex
Ex Member

Reply #24 - 14.08.2004 at 04:27:17

Quote:

Back to top

IP Logged

Alex.je.posranec
Guest

Reply #25 - 14.08.2004 at 05:51:14

Alex wrote on 14.08.2004 at 04:27:17:

Back to top

IP Logged

Alex
Ex Member

Reply #26 - 14.08.2004 at 06:59:15

Quote:

Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #27 - 14.08.2004 at 07:57:47

S'ABIMER, ugonabljati se, gniti. Val izničenja, ki zaradi obupa ali prvelike sreče preplavi zaljubljeni subjekt.

Včasih si bodisi zaradi trpljenja bodisi zaradi sreče zaželim, da bi se ugonobil.
To jutro (na deželi) je sivo in toplo. Trpim (zaradi nepomembnega dogodka). Obide me misel na samomor, v kateri ni nobene zamere (nikogar ne izsiljujem); bleda misel; z ničemer ne pretrga (ničesar ne "razbije"), ujema se z barvo (tišino, zapuščenostjo) tega dopoldneva.

....

In tako mi prihaja na misel, da bi se ugonobil, ker zame ni več prostora nikjer, še v smrti ne. Podobe drugega - na katero sem se lepil, od katere sem živel - ni več; včasih se zdi, da jo (nepomembna) katastrofa potiska zmerom dlje in dlje, in včasih mi prevelika sreča pomaga, da se ji spet pridružim; kakor koli že, naj sem izločen ali razkrojen, nikjer me ne sprejmejo; sebi nasproti nisem jaz, nisi ti, ni smrt, ni nič, nikogar, ki bi mu lahko govoril.

.....

Zaljubljen v smrt? Preveč besedi za polovico; half in love with easeful death (Keats): smrt, ki se je osvobodila umiranja. Tole fantazmo imam: čisto narahlo krvavim, kri ne teče iz nobene točke mojega telesa, shiram malone takoj, preračunano, tako da je ravno dovolj časa, da se znebim trpljenja, a še ne izdihnem. Bežno se potopim v lažno misel o smrti (lažno, kakor je vitrih lažen ključ): smrt mislim ob strani: mislim jo v skladu z nemišljeno logiko, nese me proč od usodne dvojice, ki povezuje smrt in življenje tako, da ju postavlja drugo proti drugemu.

.....

(Barthes: Fragmenti ljubezenskega diskurza)
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #28 - 14.08.2004 at 08:42:23

ZADNJI LIST

MAGIE, magija. Ne glede na to, kateri kulturi pripada zaljubljeni subjekt, njegovo življenje ni brez magičnih preudarkov, drobnih skrivnih ritualov in votivnih dejanj.

"Tu in tam na drevju ostane kakšen list, in jaz pogosto zamišljen obstanem pred njim. Zrem v list in nanj privežem svoje upanje. Ko se veter igra z njim, se ves tresem, in če pade, ah, moje upanje pade z njim." (Schubert)

Če hočemo izprašati usodo, potrebujemo alternativno vprašanje (LJUBI/NE LJUBI), predmet, zmožen preproste premene (PADE/NE PADE), in zunanjo silo (božanstvo, naključje, veter), ki izbere enega izmed polov premene. Postavljam zmerom isto vprašanje (ali bom ljubljen?), in to vprašanje je alternativno: VSE ALI NIČ; ne mislim, da stvari lahko zorijo, da lahko tudi nimajo zveze z željo. Nisem dialektičen. Dialektika bi rekla: list ne bo padel, POTEM pa bo padel; a vmes se boste še spremenili in si ne boste več postavljali vprašanja.

.........

Barthes: Fragmenti ljubezenskega diskurza
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #29 - 14.08.2004 at 11:46:33

Kapo dol exo, za uvodni post Smiley

sicer pa mislim, da imajo (prirojene) duševne bolezni v vseh družbah, le da jih povsod ne obravnavajo tako klinično kot pri nas. v nekaterih družbah imajo t.i. norci tudi poseben (spoštovan) položaj in posebno vlogo v družbi.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Pages: 1 2