JernejC wrote on 03.08.2004 at 21:54:23: 
Zakorakal sem že kar lepo preko 20 let in iz dneva v dan se mi zgodbe
ponavljajo in nikakor se ne razpletejo meni v prid.
.........................
Srečala sva se potem še velikokrat in ponavadi postala zelo dobra prijatelja...
No tu je zdaj problem, ki je razlog, da sem zgodbico namal tu gor.
Ko sem že mislil, da je to dekle nekako zagreta zame, sem poskušal
malo več, ponavadi sem namignil bolj v hecu na tiste stvari, pa se je
samo nasmejala. Nato sem k zadevi pristopil tudi malo bolj resno...
ei uspe pa mi nikoli, da bi zadeva postala resna zveza, ne vem kako
to da se mi vedno zgodi, da postaneva samo prijatelja in od tu dalje ničesar več,
a mislite da bi moral postati, kar preveč vsiljiv, da bi se iz tega izcimilo, kaj več
kot se mi dogaja.
Ne vem zakaj mi dekleta vedno, dajejo nekakšen namig
da se atmosfera stopnjuje še naprej, potem pa se na vsem lepem vse ustavi.?
Zakaj mi enostavno ne dajo brcu na že začetku in mi ne bi dajale lažnih upov?
......................................
no, sicer mislim, da bi bil bolj kompetenten kakšen moški, da ti pomaga z nasvetom in upam, da ti bo

jaz ti bom povedala pač to kar se mi v temle trenutku zdi
zgodbe življenja se pač velikokrat ne razpletajo v naš prid - in tudi po moje, če se tako lotevamo življenja, slej ko prej pride do frustracije, pride lekcija
sploh pa medčloveški odnosi, recimo, da se bo nek odnos z drugo osebo obrnil v naš prid - to je potrošništvo - človek je človek, spoštovanje (njegove svobode, njegovega življenja, tistega kar v danem trenutku je, vesel ali žalosten, za seks ali ne....) je temeljna vrlina medčloveških odnosov in če gradiš na tem, ne boš "zgrešil"
glede na napisano meni ni čisto jasno kako na začetku pristopiš do dekleta, ampak ne tako formalno ... tako mislim, a ji daš vedeti, da ti je všeč kot ženska, ali se greš na zažetku prijatelja, kao mene seks s teboj ne zanima .... ne govorim tukaj o direktnih "nasilnih" besedah, gre se bolj zato, da ti v sebi razčistiš kaj hočeš, kaj ti dano dekle predstavlja, žensko, ki jo ljubiš, žensko, ki bi jo le poseksal ali prijateljico - tu torej vprašaj sebe
za "tiste stvari" niso potrebne niti toliko besede, čeprav tudi pri nekaterih "vžgejo" ... bolj je to energija in lahko se začne tudi z dotiki ... saj veš, jo pelješ v kino, pa mal rokce ...
jezikov ljubezni je več, ene punce (pač saj v tem precej zafrustriranem okolju) ne marajo da jim ti to direkt namigneš al pa celo kar direkt predlagaš, to jo lahko odbije
skratka pristopov in načinov je več tudi iz prijateljstva se lahko kaj lepega razvije, predvsem pa bolj trajnega
prepusti se, sprosti se, uživaj v trenutkih, ljubi s srcem, ... ne imej v glavi samo svoj cilj, ker ženske po navadi nočemo biti tam samo en cilj
vsiljivost nikakor ne, seveda je pa to vprašanje kaj tebi to predstavlja, imam tak občutek, da si še zelo previden in rezerviran, občutljiv, ker te je morda strah zavrnitve
pogum pa ja, vedi, da si vreden vsega česar si želiš in ne prosjači, prepusti se, pozabi in bo prišlo
...
lažne upe si vsi ljudje marsikdaj dajemo, zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov, za njmi pa se ponavadi skriva neodločnost
zakaj bi pa one tebi dale "brco"? saj verjetno jim paše, da imajo prijatelja, prijatelja imeti je lepo .. manj lepo pa takšnega, ki želi še nekaj več, kar pa ti nebi ... (samo to je druga zgodba) ... spet: ti se odloči, do katere mere se lahko greš prijateljstvo z dekletom, s katerim bi ti imel nekaj več, ona pa ne - postavi meje do kje se greš in se odloči .... in ej, punc je veliko

ej, pa sebe imej rad

ej pa pot je pomembnejša kot cilj

ne vem zakaj ste moški tok električni

ej, pa veliko sreče in ljubezni ti želim